En son konuştuğumuzda bu enkaz senin eserin sen düzelteceksin dedi. Bende asıl senin eserin dedim. Aramızdaki konuşmaları ailene anlatmasaydın konuşarak halledecektik herşeyi sen yaptın dedimEski nisanliniz belki de bunu bilerek yapıyor.Belki düşündüğü başkası var ve ailesine sizi kötülüyor ki neden bitti diye sorulduğunda sebebini siz olarak bilsinler.Kendi de sütten çıkmış ak kaşık olsun..
Zaten maddiyatı çok önemsemedim herşeyi kabullendim. Buna rağmen en kötüsü ben oldum.Nisan bohcasi taki vs önemli değil bence. Zaten bohça falan kalmadı artık yani ben çevremden duymadım hiç. Bende yapmadım çeyiz bohça karşıdan da istemedim. Aksine istememek daha iyi çünkü karşı tarafın kayinvalidelik yapmasına müsaade etmemiş olursunuz. Parayı veren düdüğü çalar diye bir söylem var ne kadar para harcarsa insanlar o kadar söz sahibi olur. Siz siz olun karşı tarafın harcadığı maddiyatin fazla olmasına izin vermeyin. Sonra başınıza kalkılır sizden 'gelinlik' beklerler.
Sizin konuda önemli olan adamın nankör, ailesinin yol yordam bilmemesi. Yeni döşenmiş gelin evine gelinip kalınmaz. Kardeşinin size mesaj atması da ayrı mesele, annemi ara demesi ayri.
Her erkek de böyle degil akıllı olup eşi ile arasına kimseyi katmayan erkekler de var emin olun.
bence git kurban kes. Son anda kurtuldun resmenBugün yine aradı beni annemi ara özür dile dedi ısrarla. Üstelik ailesini bana karşı öyle bir doldurmuşki..erkek kardeşi dün bana mesaj attı sen bizden nefret ediyorsun bir daha bizi rahatsız etme diye. Ben şok oldum. Kardeşin bana terbiyesizlik yaptı dedim. İyi yaptı hakettin dedi banagit bir daha arama dedim herşey bitti dedim.
Evet bugün kargoya verdim. Ben onun geri adım atacağını sanmıyorum barışmak için annesinden özür dilememi bekliyor ki benim annesine karşı bir saygısızlığım olmadı. Gidip herkese herşeyi kendi anlattı ve ortalığı karıştırdı içinden çıkamadığı içinde benim düzeltmemi beklediEşyaları yolladınmi karşı tarafa? Ben eski nişanlinin geri adım atacağını düşünüyorum.
Ben de benzerini yasadım a”cık azğılı gibi gidip tartısmalarımızı anlattı nişana kadar her sey o kadar mükemmeldiki herkes cok yakısıyorsunuz cok sanslısın sana cok değer veriyo diyordu.Babası sırf ayakta su ictim diye bana saygısız biz bunu istemeyiz demiş ordan buraya uzadı konu bu yapılanı umutamayıp basına kaktım o da benim aileme laf etmeye basladı sonuc o muhtesem aşk bitti saygı bitti ayrıldıkEvet bugün kargoya verdim. Ben onun geri adım atacağını sanmıyorum barışmak için annesinden özür dilememi bekliyor ki benim annesine karşı bir saygısızlığım olmadı. Gidip herkese herşeyi kendi anlattı ve ortalığı karıştırdı içinden çıkamadığı içinde benim düzeltmemi bekledi
lerek yapıyordu rKadın şeker hastası çok ciddi bir şeyi yok şu an. Kadın Nişan zamanı yine başka bahaneler çıkarmıştı nişanı ertelemiştik. Şimdide nikah tarihi alacağımızı duyunca sanki bilerek yapıyor gibime geliyor yinede kötü düşünmek istemiyorum
Alnı olsa öpülecek cevapbu cümlede hata var. ama sadece ex nişanlı değil çoğu insan kullanıyor. annemi sevmezse babamı sevmezse beni de sevmesin diye. o yüzden aileler her işin içinde. ne alaka. önce saygı beklenir sonra da sevgi oluşması için çaba harcanır. üç kere beş kere gördüğüm kv yi çok sevmek mümkün mü. sizin konuda değil de bazı kv gerçekten sevgiye layıktır ama onu da zaman gösterir. hemen sev hemen kabullen,makine miyiz .duygular yavaş yavaş oluşur. hele emrikavi varsa insanın seveceği varsa da tiksinir.
riyakarlık şurada. sen gelin gel işini bırak aileni bırak evet. hizmet et saygılı ol çok sev doğur evet. ama kendi ailene çok gitme. ayda bir gidelim. sen benim ailemi çok sev ama senin ailenle mesafeli olalım. anneni çok arama abine borç verme evet. ama her şeyini gençliğini güzelliğini paranı hizmetini benim aileme vereceksin.neden çünkü evliyiz. o zaman evli kadın kimliğini yitirir özünü unutur. o yüzden boşanamıyorlar. erkek ailesinin içinde kimliği eriyip gidiyor. bencillik beni kızdırıyor.
Bu hareket çok kötü olmuş nişan attığın iyi olmuşEvet erkek kardeşine cevap verdim. Onlardan nefret etmediğimi ama herşeyinde bittiğini söyledim. Ama gerçekten söylediği şeyler çok zoruma gitti. Çoluk çocuğun diline beni böyle düşürmesi beni mahvetti
Bence ailesine öyle söylemedi, tam tersine ailesi ona öyle söyledi. Seni küçük görüyor, bizi aşağlıyor, yanına yakıştıramıyor, daha şimdiden iki parça eşyanın lafını ediyor, evlenince neler yapar, evine adım atamayız, yüzüne hasret kalırız, zaten hastayım, benden kurtulmak istiyor, nefret esiyor hepimizden dediler bence. Verdiler gazı saldılar üstüne yani. Her verilen gazla iş yapanın kişiliği oturmamıştır, sana eş filan olamaz, anasının oğlu olarak dizlerimin dibinde otursun.Nişanı attık. Çok üzgünüm ama şundan dolayı üzgünümki ailesine onlardan nefret ettiğimi onları kabul etmediğimi söylemiş herkesi bana karşı doldurmuş. Olmadığım bir profile koymuş beni
Çok güzel anlatmışsınız gerçekten. Sürekli dillerinde anne baba hakkı ödenmez, eş bulunur anne baba bulunmaz...Ama bunlar erkeğin anne babası için geçerli. Sanki kadınları kayinvalideleri doğurup büyütüyor.bu cümlede hata var. ama sadece ex nişanlı değil çoğu insan kullanıyor. annemi sevmezse babamı sevmezse beni de sevmesin diye. o yüzden aileler her işin içinde. ne alaka. önce saygı beklenir sonra da sevgi oluşması için çaba harcanır. üç kere beş kere gördüğüm kv yi çok sevmek mümkün mü. sizin konuda değil de bazı kv gerçekten sevgiye layıktır ama onu da zaman gösterir. hemen sev hemen kabullen,makine miyiz .duygular yavaş yavaş oluşur. hele emrikavi varsa insanın seveceği varsa da tiksinir.
riyakarlık şurada. sen gelin gel işini bırak aileni bırak evet. hizmet et saygılı ol çok sev doğur evet. ama kendi ailene çok gitme. ayda bir gidelim. sen benim ailemi çok sev ama senin ailenle mesafeli olalım. anneni çok arama abine borç verme evet. ama her şeyini gençliğini güzelliğini paranı hizmetini benim aileme vereceksin.neden çünkü evliyiz. o zaman evli kadın kimliğini yitirir özünü unutur. o yüzden boşanamıyorlar. erkek ailesinin içinde kimliği eriyip gidiyor. bencillik beni kızdırıyor.
Yok henüz yetişmemiş kargo. Zaten kendiside istemiyorum annemi istemeyeni dedi. Daha barışmamız mümkün değilSizi merak etdim, kargo ulaşmışmı? Bence ex nişanlınızıda ailesinide her yerden engelleyin, gerçekten sizin için en hayırlısı olmuş
Zaten bir iki misafirliğe gelip sonra hastalık bahanesiyle bunu kalıcı hale getirecektikerBenim oturacağım evde ailesinin gelip yerleşmesini bende istemezdim.
Olağanüstü bir şey olmadığı sürece yeni gelinin evine girilmez, bunu yapmaları saygısızlık.
Eve yerleşmişler ve kalıcılar gibi geldi bana
Kadın oğlundan daha pişkin. Arayıp ara düzelteceğine utanmadan benim aramamı bekliyor. Daha çok beklerÇok haklısınız ben de olsam kullanılmasını istemezdim. Ayrıca annesinde art niyet seziyorum aklı başında bir kayınvalide bunu kabul etmezdi. Tamam ağır bir hastalık olur yapacak başka bir şey yoktur amenna ama herşey ortada. 7 yıllık bir ilişkiyi hemde telefonda Tak diye kesip atan birini ölsem asla affetmem dönüp bakmam bile. Ve son olarak 20 yıllık evli bir kadın olarak şunu da belirteyim aileci bir adamla aile kurulmuyor nokta.
Belkide dediğiniz gibi ailesi söylemiştir bunları. Zaten fena halde dolduruşa gelmişti annem seni kabul etmediği sürece bende seni istemem dedi.Bence ailesine öyle söylemedi, tam tersine ailesi ona öyle söyledi. Seni küçük görüyor, bizi aşağlıyor, yanına yakıştıramıyor, daha şimdiden iki parça eşyanın lafını ediyor, evlenince neler yapar, evine adım atamayız, yüzüne hasret kalırız, zaten hastayım, benden kurtulmak istiyor, nefret esiyor hepimizden dediler bence. Verdiler gazı saldılar üstüne yani. Her verilen gazla iş yapanın kişiliği oturmamıştır, sana eş filan olamaz, anasının oğlu olarak dizlerimin dibinde otursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?