Nişanlım nişanı atmak istiyor

Mutluluğunuz daim olsun inşallahSizin anlaşmama sebebinizde ailesimiydi peki?
Evet en büyük problem annesiydi. Babasida masum hicbisey karismiyorum ayağına takiloyodu ama o da az değildi. Evlenirken bütün eşyalarımı bile kendileri zevklerine göre seçti dügun salonunu biz tuttuk diyip bana öyle gösterdiler. Çalıştım borçlarını ödedim bı gün sonra bileziklerini istediler verdim altlarına araba alıp gezdiler ben evde yemek temizlik vs yaptim

Çok üzüldümçok çok ağır şeyler yaşatmışlar size. Bu tür şeyler insanın o kadar zoruna gidiyorki. Baba evinde o kadar el üstünde tutulup sonrada böyle beş para etmezlere hizmet etmek insanın ağrına gidiyor

O zamanlar cahildim tabi herşey tozpembe. Başımda babamda yoktu ayriydilar ona sadece ben evleniyorum dedim ve geldi hepsi bu. Annemler dayimlar hickimse istemedi. Benden size tavsiye boulyle durumlarda ailenizi gerçekten dinleyin sözüne kıymet verin iş işten geçtikten sonra daha kötü oluyor. Doyduktan sonra sofraya gelen tuz gibi

O kadar haklısınızki ailem ilk günden beri istemiyordu. Ama işte bazı şeylerin olacağı varmış ne yazıkkişu an herşeye rağmen çok acı çekiyorum geçmişte yaşadığımız güzel günleri hatırladıkça bir yere sığamıyorumama biliyorumki bitmesi gerekiyordu şarttı artık

Şeker hastasıymış, büyük bir rahatsızlığı yokmuş ve çocuk HATAYDA oturuyormuş, yani DEPREM bölgesinde. O bölgede hiçbir şey rayına oturmamış her şey yıkık dökükken böyle bir yerde nasıl tedavi olacakmış acaba?? Kendisi daha iyi doktorların imkanların olduğu yerde oturuyormuş zaten ne gerek var ailecek düğünden önce gelinin bile oturmadığı eve yerleşmeye. Şimdi gelinine saygı duymayan sonra hiç duymaz. Azıcık AKIL VE MANTIK sahibi biri de bu olayı normal görmez, büyük bir rahatsızlığı olsa kız zaten kabul eder. Ha onlar demiş ha annenler demiş ne farkeder? Siz onlar lafına takılırken kız evlendikten sonra oturacağı evde söz hakkı olmamasına takılıyor. Bunda yapıcı olacak bir durum yok. Bu tarz bir olayda ben yapıcı oldum sustum, neler çektiğimi forumda duymayan kalmadı. Bir kızım var ama evlendiğim için pişmanlık duyuyorum.

Böyle adamlara ailelere karşı yapıcı olursanız her zaman daha fazlasını beklerler, isterler, yarın bir gün bir şeye hayır dediğiniz de de aynen böyle kapı dışarı edilir, terkedilir kötü olan siz olursunuz kendinizi düşündüğünüz için. Şimdi yapıcı olup evlenirse o eve ait hissetmeyecek kendini, geçmiş sürekli karşısına çıkacak ve sürekli "sen zaten ailemi istemiyordun" diyecek en ufak bir konuda, eşi saçını süpürge etsede hakettiği değeri vermeyecek. Ailesi kızın ağzına s.çsa afedersin kıza diyecekki alttan al sen haksızsın(kız haklı olsa bile). Şimdiden belli gelecekte ne olacağı, karşıdaki kişi bu kadar çabuk bitirebiliyorsa eğer zaten sevmemiştir ve bahane aramıştır ayrılmak için.

Zaten anlattıklarına bakılırsa ayrılmak için yaptıkları bir oyun, bahane gibi duruyor.

Zamanla duruma alışacaksın. Sakın arama yazma. Bittiyse bitmiştir. Bir insan düğünden önce böyle tepki veriyorsa birşeye düğünden sonra olacak olaylarda nasıl tepki vereceğini sen düşün. İlk zamanlar zor gelecek üzüleceksin ama emin ol çabuk atlatacaksın. Rabbime dua et, her yerden sil ve engelle. Elinde eşyası vs varsa gönder. Kendine temiz yeni bir sayfa aç. Aileni dinle.

Düşüncelerimi birebir özetlemişsinizHerşeyin farkındayım artık bitmesi artık farz olan bu ilişki bitti evet içim acıyor büyük bir boşluktayım ama bitmesi gerekliydi hayırlısı böyleydi zamanla alışmaya çalışacağım.

O kadar haklı bir yorumki. İnsan nişanlıyken asla olumsuz olayların üstünü örtmemeli. Evlendikten sonra yapılan bütün pisliklerin temelini nişanlılık zamanı atıyorlar. Orda müdahale ettin ettin, edemedin ömür boyu çekersin.

Dua ediyorum durumu kabullenmek için inşallah alışmam kısa sürereşyalarının hepsini gönderdim ve tamamen bitirdik

Bence sen sevdiğinden değilde verdiğin emeklerin boşuna gittiğini düşündüğünden üzülüyorsun. Haklısın da. Ama boşver gitsin. Demek ki böyle bir tecrübe yaşaman gerekiyordu. Bundan sonra adımlarını daha dikkatli atarsın. Allah karşına iyi insanlar çıkarsın.

Evet öyle bir yandan emeklerime diğer yandanda hayallerimin darmadağın olmasına üzülüyorumRabbime havale ettim diyecek bişeyim kalmadı

Bence biraz ailesine düşkün ve ileride de ailesi sizde kalır uzun uzun. Bunu göze alın.ama annesinin sağlığı söz konusuyken eşyaları dert etmeyin.

Bence biraz ailesine düşkün ve ileride de ailesi sizde kalır uzun uzun. Bunu göze alın.ama annesinin sağlığı söz konusuyken eşyaları dert etmeyin.
Ailesine aşırı derecede düşkün. Zaten artık dert edineceğim birşey kalmadı nişan atıldı ilişkimiz tamamen bitti.

Evet öyle bir yandan emeklerime diğer yandanda hayallerimin darmadağın olmasına üzülüyorumRabbime havale ettim diyecek bişeyim kalmadı
Emin ol hayallerin asıl evlenseydin darmadağın olacaktı. Hayal ettiğin hangi güzelliği yaşamana müsade edeceklerdi sence?

Emin ol hayallerin asıl evlenseydin darmadağın olacaktı. Hayal ettiğin hangi güzelliği yaşamana müsade edeceklerdi sence?
Hiçbirşeye müsade etmeyeceklerdi gelip aylarca yanımızda kalıp bana emir vereceklerdi çünkü ailesinin yapısı buydu. Oysa ben 7 yıldır aldığım her eşyayı onunla kullanacağım hayaliyle almıştım. Herşeyi ona göre ayarlamıştım ama şimdi hepsi yıkıldı çok zoruma gidiyor. Biliyorum evlensem daha çok zorluk çekecektim ama kalbim ve mantığım zıtlaşıyor sürekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…