Nişanlım tek çocuk ve babası vefat etmiş, sonuç evlenirse annesi ile oturmalıymışız..

aynı durum benımde basımda .. o kadar ıyı anlıyorum kı sizi
benımde annem vefat ettı ama babam kımseyle evlenmeyı dusunmuyor , kuralcı ve dısıplınlı bır adam oldugu ıcın kımseyle anlasamıycagının farkında .. bende onu yanlız bırakmamak ıcın hayatımı olabıldıgınce ertelıyorum . kendı hayatımdan ödün verıyorum ..

öyle yaşamadan atmak çok kolay .. ama başa gelince çok ağır oluyor

söyleyebileceğim şu ki;beraber oturmak kesin ve iyi bir çözüm değil tecrübeyle sabittir.evlenmek başka şey kenara atmak başka şey.ayrıca bir laf var çok da uygundur bu duruma fazla muhabbet tez ayrılık getirir.

Aynı durumu ben yaşadım nişanlıyken.
Eşim tek erkek babası biz nişanlıyken vefat etti.
Ama hiç lafı olmadı beraber oturmanın.
Sadece eşim babasını kaybettiği ilk hafta o şokla annemle otururuz tarzında bişiler söyledi.
Ben sessiz kalmayı teercih ettim.
Sonra kendisi doğru olanı idrak etti zaten.
"Karınla iyi olmak istiyorsan ikisini aynı evde oturtmayacaksın" der hep.
Kayınvalidemde istemedi zaten, yok herkes kendi evini bilsin diye.
Şükür bu günlerimize, o zamanlar çok korkmuştum bunalıma girmiştim bee
Sende bulursun yolunu canım. Sık sık gidersiniz, yakınında bi yer olur.
Nişanlının ablaları yokmu onlara gider dolaşır.
Mesela benim kayınvalidem her ay birine gider, 1 aya 20 gün bizde kalır, ama yazın hep evinde

canım son durum ne konuştun mu nişanlınla? annesi ne düşünüyomuş acaba

Olay sofraya bir tabak fazla koymak kadar basit olsa keşke...
Yeni evliler, yalnız kalmak isteyecekler ama her saniyelerinde anne olacağı için yeni evlilik sürecini yaşayamayacaklar...
Haber vermeden birşey yapamayacaklar, her yere beraber gidecekler, rahat edemeyecekler vs vs...
Bence ev üstüne ev olmaz...
Kayınvalideyle yaşamak ise eziyetten başka birşey değildir, tecrübe ettim malesef...
İstisnalar vardır elbet...

''Nişanlım tek çocuk ve babası vefat etmiş, sonuç evlenirse annesi ile oturmalıymışız...''
ne sacma bir dusunce bu anlamiyorum!
kabule etmeyin bence, yaparim deyip kabul edenlerinin halini goruyoruz, stressten hasta oluyorlar!

her yalniz kalan cocugunun yaninda mi oturmali yani boyle sacmaliklar artik bu devirde yasanmamali.
her kesin evi ayri olsun ama yakin olsun en iyi cozum bu, beraber oturmaya hic gerek gormuyorum.
evleri yakin tutun, aksam yemeklerini beraber yiyebilirsiniz, birbirinizin basi sikistiginda cabucak yanyana olursunuz(ne bileyim elektrik kesilir kadin korkar, bir yeri incinir vs.) ama yatma vakti gelince herkes kendi evine...

topiginizin konusu o kadar cok karsima cikiyor ki artik fenalik gecirecegim(lafim size degil konu sahibi yanlis anlamayin lutfen)
kayinvalide ile birlikte yasayip yasamama konusunda fikir almak icin kac topic acildi bilmiyorum, sayamadim yani o kadar cok oldu ki...
yani surekli ayni konu gundemde, kadinlarin bu cektigi ne bilmiyorum...ama acaba kabul etsem mi etmesem mi diye dusunmelerini de anlamiyorum. ev ev ustune olmaz, bitti yani bunun tartismasi yapilmaz...
bir sureligine olsa olur tabii baslarimizin ustunde yerleri var ama surekli olarak(ustelik yeni evli bir cift ile) beraber yasama olmaz.
yasayanlar varsa da mutlu olanlar istisna...

Son düzenleme:
valla bu durumu birebir yaşamış biri olarak kesinlikle ama kesinlikle oturmamalısın diyorum... benim kayınvaldemde eşimi tekbaşına büyütmüş... kayınvaldem daha eşime hamileyken kayınbaba vefat etmiş... eşimde tek çocuk başka abla abi kardeş kimse yok... bende böyle başta kabul ettim... canyoldaşım olur dedim, ana kız oluruz dedim, 65 yaşındaki kadının bana ne zararı olur dedim, ama malesef olmuyo olmuyo, yeni evliliğimi yaşayamadım, ne yaptıysam göze battı, oturduğum kalktığım yediğim içtiğim, anneme gittiğim geldiğim onların bize gelmesi, evi temizlediğim temizlemediğim, yemeği pişirdiğim pişirmediğim herşey ama herşey göze battı, bide bizim oturduğumuz mahallede eşimin teyzeleri falan var bize yakınlar, evde ne yaşadıysak soframızdaki akşam yemeğine kadar, çok afedersiniz bizim yaptığımız banyoya kadar herşeyi ama herşeyi gitti onlara anlattı çenesini tutmadı, tabi bu laflarda sonradan bana döndü, şimdi sonuç nemi : birgün eşimde evdeyken çok fena kavga ettik eşimde bu böyle olmucak dedi derhal 2, katı yaptırdık ve ayrıldık, tamam çokta uzağa gitmedik zaten benimde gönlüm ona razı olmazdı sonuçta yaşlı bi kadın tek başına bırak içim el vermedi benimde anam babam var sonuçta, şuan gayet iyiyiz ev ayrı olduğu için, kapıyı kapattımmı herkes dışarda benimde mahremimi kimse bilmiyo, haftada bikez akşam yemeğine çağırırım oğluyla otursunlar diye, gündüzleride ben kendim arada inerim bi işi falan varsa yardım edyim diye ( gerçi yaptırmaz o kendi herşeyi daha iyiy biliyo ya ) böyle işte velhasıl dağ üstüne dağ olmuşta ev üstüne ev olmamış bu bitek yaşlı bi kadın dahi olsa.....

senin yasadiklarin nerdeyse aynilarini bende yasadim. cok zor gunler gecirdim kaynanmla. ole boyle degil. yatak odamizdaki iliskimize kadar karisti dusunun yani... sonunda dayanamadim patladim. Arkadasim Allah yardimcin olsun

Kenara atmak da ne demek.. Şimdi anneleriyle oturmayan gelinler oğlanlar bi kenara mı atmış oluyor annelerini?? Neden yalnız yaşayamasınki.. Benim anneannem senelerdir yalnız yaşıyor babaannemde öyle ikiside 70ini geçik insanlar ve daha bir sürü insan var yalnız yaşayan.. Yeni evli çiftin yanında ne işi var allah aşkına?? Bunu siz nişanlınız değil annesi düşünmeli birkere.. Olmaz oğlum ben yaşarım sen düzenini kur demeli..

Merakla topic sahibini bekliyorumm:18:
Unuuttu galiba konuyu..

Merakla topic sahibini bekliyorumm:18:
Unuuttu galiba konuyu..

burada yazılanları dikkate alacağını sanmıyorum yoksa gelir cevap yazardı .Nişanlısı ne yapıp edecek annesi ile beraber oturacak sanırım burda ne yazıldıysa karşısına çıkacak ,konu sahibi herhalde korkak insan bir cevap yazar .

sonrada konu sahibi evlenip 2-3 ay geçince gelecek ve ben bir konu açmıştım hatırlarsanız diye başlayacak
sizler yapmayın etmeyin dediniz ama aşkım gözümü kör etti beraber oturuyoruz şimdi napmam lazım hiç mutlu değilim diye gelecek
nasıl ikna ederim eşmi ayrı eve çıkmaya diye gözyaşı dökecek

vallahi kusura bakmasın bende böylesine oh oldu derim kendi düşen ağlamaz!

vallahi kusura bakmasın bende böylesine oh oldu derim kendi düşen ağlamaz!

:)

keşke evlenmeden önce foruma üye olsaydımda şu kör gözlerimi açsaydınız valla bukadar dert duysam ardıma bakmadan kaçardım evlenmezdim yada evlensem bile :) benim şartlarımı kabul edene kadar evlenmezdim

sende artık kendini yiyip bitirme vardır bir çözüm eğer çalışmıyorsan işe girmeyle başla akşama kadar kaynananın yüzünü ve dırdırlarına fazla maruz kalmazsın

Anlamıyorum ya dene oturursun, iyiyse otur ne var diyenleri. Bende aynı evde oturanlardanım, 1,5 sene oldu, kayınvalide ne kadar iyi olursa olsun asla ama asla ev ev üstüne olmuyormuş bunu çok iyi anladım. Evlenmeden önce insanın gözü aşktan başka birşey görmüyor ama evlendikten sonra herşey o kadar çok değişiyor ki anlatamam

kayınvalidemden öyle çok kötülük falanda görmüş değilim ama o kadar çok sıkıldım ki artık aynı evde olmaktan anlatamam para biriktirelim aynı evde oturalım ileride bir ev alalım dedik aynı evde oturuyoruz. ama kirada olupta zeytin ekmek yemeye rağzıyım.

Bıktım her akşam eve gelen misafirlerden, 12 ye 1 e kadar gitmemelerinden ( tabi sen yat çalışıyosun diyolar ama odana gidip yatsan bile seslerinden uyumak ne mümkün)

eşinle her tartışmanda araya girip oğlunu korumasından ( onlar evliken eşlerine cevap bile veremezlermiş korkudan)

en yorgun anlarda misafir gelmesinden, onlara hizmet etmekten

yemek yapmaya çalıştığımda biz onu öyle yapmıyoruz böyle yapıyoruz demesinden. ( artık mutfağa girmiyorum bile, bırakta bende bildiğim gibi yapayım, eşime yemek yapmayı o kdar çok istiyorum ki)

bıktım evi istediğim gibi düzenleyememekten (onun eşyalarını kullanıyoruz ileride kendi eşyalarımı istediğim gibi düzenlermişim)

bıktım dışarda yemek yediğimizde bize surat asmasından (boşunamı yemek yapıyomuş)

bıktım tv de istediğim şeyi izleyememekten ( eğer başka birşey izlemek istiyorsam odamdaki tvden izlemeliyim)

hadi artık çocuk yapın baskılarından

herşeyi o biliyormuş gibi davranmasından

hem kaynanamla hemde onun annesiyle yaşamaktan

kocamla başbaşa kahvaltı edememekten, tv karşısında kocamın yanına oturup cilve yapamamktan, sadece yatak odasına tıkılmaktan)

gece 2 ye kdar salonda oturmasından kocamında onun yanında oturmasından

kocamın bana küstüğünde nasıl olsa evde annem var deyip bana birşey anlatmayıp annesine dönüp anlatmasından

birşey aldığımızda sürekli kaynanama ayy ihtiyacımız vardı şöyleydi böyleydi demekten

bi yere gittiğimizde surat yapmasından, beni hiç bi yere götürmüyosun demekten

çamaşırları o makineye atıyor, çamaşırlarımın yıkanması için onu beklemekten

gezmeye gelince sağlam olmasından, biz evdeyken ayy çok hastayım ama yarında halı silcem vs diye laf sokmasından

kocamla sessiz birşey konuştuğumuzda yanlış anlayıp surat asmasından

sürekli sabırlı olmaktan bıktımm artıkk bıktımm

misafirleri geleceği zaman tüm programımı değiştirip ona göre hareket etmekten

akşamları iş çıkışı bir yerlere uğradığımda ayy nerden kaldın merak ettm diye sormasından

bunu dışarda giyme çok dar kısa vs bilmemne demesinden

geceleri 2,3 lere kadar oturmasından artık uyku düzenim bozuldu ilaç içsem bile 3 den önce uyuyamıyorum.

o kadar çok yoruldum ki tüm bunlardan eve gidince rahat rahat tv karşısında uzanamıyorum bile,

Allahım sen bana sabır ver demekten başka birşey gelmiyor elimden, sonum ne olucak bilmyiorum sakın ama sakın anlaşamazsak ayrılırız demeyin, çoğu eş bir kere aynı evde oturmaya başladıktan sonra ayrı eve kiraya çıkmıyor. ( benim tek kurtuluşum bir an önce ev almak )

offf zor zorrr insan mutlu olduğu anları düşünemiyor bile çünki mutsuz olduğu anlar daha çok..
yanlışlar doğruları götürüyorr tabiri caizse.. çektiğimden hepinizi öyle iyi anlıyorum kii
ne eksik ne fazla..

Hepsini yaşadımm..

Rabbim bir daha yaşatmasın

Kötülerden korusun darda olanlara yardım etsin sonra bize..

Son düzenleme:

allah yardımcın olsun inş en kısa zamanda kurtulursun sende ben allaha şükür aynı evde yaşamıyorum kötü bi insnada deil kayınvalidem ama arada gelir 10 gün kadar kalır.loğusayken zaten gerginsin çok sinirlerim bozulmuştu evi kendi istediği gibi yönetmeye başladı kirli sepetimden kirlileri alıp makinaya atınca artık dayanamadım patladım anne ben yaparım dedim ama ters söyledim .sürekli emzir emzir diye baskı yapması zaten göğüslerim yara üstelik yeni emzirmişim sonra sütün az mama ver diye baskı yapması ayy gitsin diye gün saymıştım.başka bi gelişindede eşimle tartışmamız oldu 2 farklı günlerde hemen onun tarafını tutup bana biz cvp veremiyorduk sen çok cvp veriyorsun kadın çok konuşursa hak eder o bana bağıracak ben suscam öyle istiyor aman oğlu üzülmesin senin oğlunsa benim hayat arkadaşım sürekli ben beraberim onunla.sürekli elinde bez orayı burayı silmesi süpürmesi titizlik yapıyor bende pis bi insan deilim ki ama öle hissettiriyor

svda için gelsiiin..
Allah sabrınızın mükafatnı verecek.... inşallah.

Ne kadar zor iş şu evlilikte oğlan annesinin kahrını çekmek....

ucu benim annema dokunmasa ...

ben kendi annemden korkar oldum.

nasıl bir kayınvalide olacak...

İki farklı karakterin bile anlaşması aynı evi paylaşması çok zor kaldıkiii bu evlilik.. allah kolaylık versiin...

Son düzenleme:

amin canımm inşallah. benim kayınvalidem çok kötü bir insan değil asla hakkını yiyemem ama olmuyor işte olmuyor ne kadar iyi olursa olsun yuva üstüne yuva olmuyor. bende ayrı eve çıkmadan çocuk yapmayı düşünmüyorum çünkü biliyorum benim kayınvalidemde seninki gibi çok karışıcak çocuğuma nasıl baktığıma ..Allah herkesin yardımcısı olsun.

İnşallahh hep Allaha dua ediyorum zaten, hep susmaya karşı gelmemeye yutmaya çalışıyorum ama ne zamana kadar sabredebileceğim onu bilmiyorum artık iyice bunalmış durumdayım çünkü çok korkuyorum bu iş boşanmaya gidcek diye Allah herkesin yardımcısı olsun gerçekten çok ama çok zor bir durum, anca yaşayan bilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…