hiç kayınvalideyle beraber oturdunuz mu??
Eşimle ben deli gibi aşıktık birbirimize
mezhep ayrılığı görüş ayrılığı dinlemedik
ailelerimiz istemedi biz yinede seviyoruz dedik
ozaman eşime kıyamadım onu doğurmuş dedim ben onla nasıl yaşayamam dedim...
Tamam birlikte oturalım yeterki eşim mutlu olsun dedim
içimizde büyüttüğümüz dev gibi aşk nefrete dönüştü ve ardımıza baktığımızda biz kalmadık geriye sadece bir enkaz
ne artık ben ben değilim
ne de eşim eşim değil
hepimiz öyle bir değiştik ki
üsterik severek ayrılıyoruz
çünkü evlenirken ben kabul ettim ya ayrı eve çıkartamaz beyefendi beni
aşk dediğin öyle karın doyurmuyor huzur da sağlamıyor
herkesin anası babası var
benim annem her gün evde yalnız kalıyor
babam haftada bir gelebiliyor
bir günden bir güne kimseye ben yalnızım diye duygu sömürüsü yapmıyor
ha allah korusun eli ayağı tutmaz hasta olur
elden daha iyi bakarım ele muhtaç etmem ama
eli ayağı tutarkende kimsenin dünyamı başıma yıkmasına izin vermem
bu iş öyle deneme yanılma ile olmuyor
bir kez evet dedim mi bir daha dönemezsin haberin olsun
yaşamadan kimsenin ne olduğunu bilemezsin
belki gerçekten dünyalar iyisi birisidir
belkide hep tek başına mücadele vermenin getirdiği bir otoriteye sahiptir bilemezsiniz
ben hepiniz için dostum düşmanım kim olursa bu duyguyu yaşatmaması için dua ediyorum ki anlayın ne kadar zor bir durum...
[ı]işte bu..çoğu hatalar ve hayat karartmalar bu düşüncelerden oluyor.ne demekki "en azından kira derdiniz olmayacak",keşke dertler kira derdi olsa..yok kira büyük dert geliyorsa neden acele ediliyor evlenmek için.şartlar sağlanana kadar beklemeli,kira dert olmaktan çıktıktan sonra evlenilmeli ama ev üstüne ev kurulmaz.bunu aklınızdan çıkarmayın.[/ı]
[ı]duyuyoruz,görüyoruz en azından burada hergün karşılaşıyoruz,kaynana evine gelin gidip sonradan kuru ekmek yesemde kendi evimde olsam diye ağlayanları.başlangıçta nasıl başlarsanız öyle gider,biraz beraber oturalım sonra ayrılırız düşüncesi tamamen hayal.[/ı]
ben bekarım..lakin yeri geldimi annem bile cekilmez olabiliyor..ama herkesin hayatı bir değilki..arkadaşımız evlencekmiş yakında..fakat biz böyle olumsuz yaklaşırsak herşeye olumsuz bakacak.ve soğuyacak..herkes bir değil iyide olur kötüde..benim kuzenim bu durmdaydı kira ödememk için kayınvalidesi ile yaşıyordu..ara sıra sorunları oluyordu..ama yürütüyorlardı..birgün kayınvalidesi hadi çocuklar ayrı eve çıkın bak hamilesin ev kalabalık olcak die.kadın ayrı ev tutmaya kalktı..kuzenim ağlamıştı..sana çokmu geldim nie istemiyorsn die..
Kısaca herkes bir değil..ne evlilikler var neler yaşanıyor..ayrıda yaşansaa
kimse konu sahibinin kayinvalidesi kotudur kotuluk yapar demiyor zaten.arkadaslar ( ben de dahil) yasanacaklardan ornek verdik.
arkadaslar ornek verirken kendi kayinvalidelerinden de bahsetti sadece.bu durumdan da konu sahibinin kayinvalidesi de kotu olacak anlamini cikarmayin.
gecmis sayfalari da okuduysaniz anlamis olmaniz lazim yasanacaklardan.
benim kayinvalidem de iyi kadindir Allah var simdi.ama ben de 1 sene beraber yasadim ve hala o yasadigim skintilarin psikolojisinden de kurtulamadim.
arada kavgalarimiz da oldu.
konunun ozeti ayni evde 2 kadin olmaz ister kayinvalide ister kendi annen.
bunlari yasayip da buraya yazmamiza ragmen hala sevgin icin askin icin gibi cumleler kullaniliyor.
buyuk ihtimalle bunu yazan arkadaslar ya halen evli degiller askdan gozleri kor olmus,herseyi kabullenirim askim icin diyenler (bir zamanlar benim dedigim ve cok pisman oldugum gibi)
yada evli olsa da kayinvalideyle ayni ortamda yasamayanlar.
ama israrla soyluyorum "2 KADIN BIR EVDE ASLA VE ASLA OLMAZ!!! "
evde 1 gelin olur ve hanım..
:)
xxxxx hanım mı olmak istiyorsunuz yoksa
xxxxx in gelini mi
kendi evi olmayınca insanın sanki adıda olmuyor sanki sizin adınız yok gibi onun gelini olarak isimlendirilip çıkıyorsunuz
gece çok oturduğumuz sabah çok uyuduğumuz ( bir gece başbaşa kalabiliyoruz diye) yemek yapmayı seviyor diye yemeğe karışmayışım yemek yapmayı bilmediğimiz odamızdan çıkmadığımız onu sevmediğimiz bizim yüzümüzden artık ona kimsenin gelmediği ( gözü doysun artık gelen giden habire ayak millet düşünoyr tabi burda yeni evli bir çift var)
düğün sabahı temizlik yapmak istemeyişimiz düğün gecesi başbaşa kalmak isteyişimiz koltuğa sert oturuşumuz tabakları ayrı yerleştirişimiz (aradığını bulamıyormuş ben nere sokuyormuşsam) aldıklarını beğenmeyişimiz bulaşıkları makineye onun istediği gibi dizmeyişimiz çeşmeden sıcak su kullanışımız ( çok doğalgaz yakarmış soğuk suylada yağlı kalıyor herşey nerede bunun tasarrufu temizliği) banyoda uzun süre kalışımız eşimle aynı gün bayoya girişimiz ev eşofmanını sokakta giyişimiz ayakkabılıkta ayakkabıya yer kalmayışı ( 3 tane koca raf onun sığmadı gözü doysun)
evi süpürüşümüz vileda yapışımız ( niye ellerimle silmiyormuşum) haftada bir gün halı silmeyişimiz ( valla hiçte canımı okadar yoramam) okuduğumuz kitap izlediğimiz fil yediğimiz yemek yemediğimiz kendi yöresel yemeği yöresel yemeğini yapmayı beğenmeyişimiz yatak odamızın rengi gece kapıların açılıp kapanması gece mutfakta tıkırtı çıkması çamaşır yıkama sıklığımız çamaşır yıkama programını seçişimiz deterjanı çok koyuşumuz ev süpürmüşken tozu neden almadığımız (canımızın istememesi gibi lüksümüz yok) televizyon izlerken eşimle sohbet edişimiz ( rahatsız oluyormuş) dışarıya çıkmamız alışverişe gitmemiz (neymiş ne gereği varmış okadar gezmenin) giyinişimiz (biz artık evlyiz ya istediğimiz gibi giyinemeyiz biz adap erkan bilmeyiz) çay içiş şeklimiz ekmeği koparış biçimimiz (neymiş ekmeğin hepsine değermişiz) kombinin çok açık olması (ben istedim zanneder) hasta olup kalkmak istemeyişimiz telefonda konuşma süremiz telefonda kiminle konuştuğumuz eve gelen arkadaşlarımız akrabalarımız .....
daha bir sürü örnek
aslında herşey okadar küçük ki değil mi bunun gibi daha bir sürü sayabilirim
ama katlanamıyorsunzu artık üst üste biniyor olmuyor
karşınızdaki melek bile olsa onun kendi yaşayış görüş biçimi vardır siz ise bir yola çıkmış yeni keşifler yapmak istersiniz..
evet seviyoruz diye holdur hop evlenmeye gerek yok
zamana yayılır acelemiz ne ki 25 yaşında evlensek nolur 27 yaşında ne olur
ben 25 yaşımda boşanıyorum aşkımdan öldümde ne oldu alın işte bir sürü hastalığım var sabah kalkar kalkmaz aç karına ilaç içmekle başlıyorum güne.
canım sonuna kadar katılıyorum hepsini bende yaşadım..
Özellikle ayakkabılık konusu yaa kadın eve geliyo ayakkabısını koyucak "dünyada mağzada hiç ayakkabı klamamış hepsi dolmuş buraya" yaa sananeee hepsii benim ben aldım kimseye kalmadı varmı dicen sanane...
__Misafirim gelirdi pasta börek çörek yapardım "geleni sen mi doyurcan ne gerek var bu kadar şeye fırın eletrik yakıyoo tok gelsinler" derdi..
__kombiyi açardım oğlum var sonuçta üşüyoruz hasta mı olalım arkamdan kısardı..
__evden çıktığım an odamı karıştırırdı.. (giysilerimi mi giycek acaba 90 kilo karı ne arıosun be kadın benim mahremimde)
__evde şortla pijamayl askılı badyle gezilmez ayıptır günahtır olurmu hiç (ulan ev benim evde kim varki cam kapı kapalı istediğim gibi gezerim çıplak gezerim ulan)
__çocuk akşam geç yatar.. "çocuğun düzeni yokkii çocuk oturur mu yok yok ne düzen var ne bişi" (çocuk benim yatırmıyom var mı )
__yaa artık bunuda demek istemiyorum ama içimi döktüm yine dayanamdım veölünce unuturum belki bunu hiç unutmam o anıı eşim sırtımı kaşırmısın dedi rica etti tv izliyoruz hamileyim ozamanlar 3ümüz varız evimizin olmazsa olmazı yanımızdan hiç gitmez hep bizimle..
Tabi dedim döndü sırtını eşim kaşıodum ordan "gel oğlum ben daha iyi kaşırım dedi" git annen daha iyi kaşıyomuş dedim odaya kapan ağla allah ağla eşimde gitti kaşıttı annesine..
ve ben bu adamı nasıl beklemişim hala kendime ağız dolusu küfrediyorum..
Evet hatalar bizim için..
yaşım 19 idi aşkdan gözüm kör değildii.. sadece güvendim... o dağlarada kar yağdı nihayet..
yaşım 26.. 5 yaşında oğlum var boşuyorum pişman değilim yine olsa yine yaparım..
Hatta bu zamana kadar sabretttiğim içinde aslında pişman değilim vicdanım rahat en azından elimden gelenin fazlasını yaptım ben (aziz Allah ezan okunuyoo)
Rabbim yardımcımız olsun ben inanıyorum ve sığınıyorumm Rabbime mutluluğu çok görmicek bana herşey daha güzel olucak..
sorma bacım yokda daha iyisi nasıl oluyoo hala çözemedim snaırım 5-6 sene önce oldu bu olayy..ay güldürdün kız beni :))
anası iyi kaşıyomuş tövbe estağfurullah biişey diyecemde terbiyeyi indrmeyim aşşağı
herşeyi anası daha iyi yapıyomuşta ne halt etmeye evlenmiş otursalarmış işte bi güzel analı oğullu
madem daha iyi kaşıyo kaşısın dursun
boşa kız bende boşuyom
bende pişman değilim gene olsa gene boşarımhatta versinler elime bi sopa hırsımı çıkartmak için bi güzel sopalarım benimkini...
boşa çıkmamış bu kaynana gelin fıkraları
sorma bacım yokda daha iyisi nasıl oluyoo hala çözemedim snaırım 5-6 sene önce oldu bu olayy..
hala merak ediyorum daha iyisi nasıldı..
punchshe beni bi iyi kaşırmısın bacım..
Arkadaşımızın konusundan uzaklaşmayalım bayanlar,sohbet için doğru yerleri kullanalım
yaşadıklarını güzelce özetlemişsin böyle evlilikler olmaz olsun kızda evde kalsın baba ocağı başka sanada bundan sonraki hayatında şans dilerim!:)
xxxxx hanım mı olmak istiyorsunuz yoksa
xxxxx in gelini mi
kendi evi olmayınca insanın sanki adıda olmuyor sanki sizin adınız yok gibi onun gelini olarak isimlendirilip çıkıyorsunuz
gece çok oturduğumuz sabah çok uyuduğumuz ( bir gece başbaşa kalabiliyoruz diye) yemek yapmayı seviyor diye yemeğe karışmayışım yemek yapmayı bilmediğimiz odamızdan çıkmadığımız onu sevmediğimiz bizim yüzümüzden artık ona kimsenin gelmediği ( gözü doysun artık gelen giden habire ayak millet düşünoyr tabi burda yeni evli bir çift var)
düğün sabahı temizlik yapmak istemeyişimiz düğün gecesi başbaşa kalmak isteyişimiz koltuğa sert oturuşumuz tabakları ayrı yerleştirişimiz (aradığını bulamıyormuş ben nere sokuyormuşsam) aldıklarını beğenmeyişimiz bulaşıkları makineye onun istediği gibi dizmeyişimiz çeşmeden sıcak su kullanışımız ( çok doğalgaz yakarmış soğuk suylada yağlı kalıyor herşey nerede bunun tasarrufu temizliği) banyoda uzun süre kalışımız eşimle aynı gün bayoya girişimiz ev eşofmanını sokakta giyişimiz ayakkabılıkta ayakkabıya yer kalmayışı ( 3 tane koca raf onun sığmadı gözü doysun)
evi süpürüşümüz vileda yapışımız ( niye ellerimle silmiyormuşum) haftada bir gün halı silmeyişimiz ( valla hiçte canımı okadar yoramam) okuduğumuz kitap izlediğimiz fil yediğimiz yemek yemediğimiz kendi yöresel yemeği yöresel yemeğini yapmayı beğenmeyişimiz yatak odamızın rengi gece kapıların açılıp kapanması gece mutfakta tıkırtı çıkması çamaşır yıkama sıklığımız çamaşır yıkama programını seçişimiz deterjanı çok koyuşumuz ev süpürmüşken tozu neden almadığımız (canımızın istememesi gibi lüksümüz yok) televizyon izlerken eşimle sohbet edişimiz ( rahatsız oluyormuş) dışarıya çıkmamız alışverişe gitmemiz (neymiş ne gereği varmış okadar gezmenin) giyinişimiz (biz artık evlyiz ya istediğimiz gibi giyinemeyiz biz adap erkan bilmeyiz) çay içiş şeklimiz ekmeği koparış biçimimiz (neymiş ekmeğin hepsine değermişiz) kombinin çok açık olması (ben istedim zanneder) hasta olup kalkmak istemeyişimiz telefonda konuşma süremiz telefonda kiminle konuştuğumuz eve gelen arkadaşlarımız akrabalarımız .....
daha bir sürü örnek
aslında herşey okadar küçük ki değil mi bunun gibi daha bir sürü sayabilirim
ama katlanamıyorsunzu artık üst üste biniyor olmuyor
karşınızdaki melek bile olsa onun kendi yaşayış görüş biçimi vardır siz ise bir yola çıkmış yeni keşifler yapmak istersiniz..
evet seviyoruz diye holdur hop evlenmeye gerek yok
zamana yayılır acelemiz ne ki 25 yaşında evlensek nolur 27 yaşında ne olur
ben 25 yaşımda boşanıyorum aşkımdan öldümde ne oldu alın işte bir sürü hastalığım var sabah kalkar kalkmaz aç karına ilaç içmekle başlıyorum güne.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?