Nişanlım ve hesapçılığı

Nerozey

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
306
87
298
34
Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta kayinvalidem ve görüncem bana yatıya geldiler. İkisinle de aram gayet iyi hafta sonu güzel geçti ancak kafama takılan bazı sorular oldu. Kayinvalidem çok konuşkan ve içi dışı bir bir kadın. Geldiği andan itibaren sürekli nişanlımın hesapçı olduğundan para hesabı yaptığından ve para kistigindan bahsetti. Ve bu durumdan oldukça olumlu bir şeymiş gibi bahsetti. Tabi ki tutumlu olmak iyi bir şey ama gerekli şeylerden de para kistigindan parasına kiyamamasindan bahsetti. Bu durumdan o kadar çok anlattı ki beni ve kardeşimi artık rahatsız eder oldu. Düşünün iki gün sabah akşam bunu söyledi. Bu arada Nisanlim ve ailesinin durumu oldukça iyi inşaat şirketleri var. Nisanlima da gelirsek en iyi markaları giyer ne iyi yerlerde yemek yer beni de götürür. Ben bu nedenle annesinin abarttigini düşünüyorum. Ancak kaç yıldır birlikteyiz daha bana adam akıllı bir şey almamıştır. Yani kendine bir şey bakar pahali dahi olsa alır ama hiç sende bir şey bakicakmisin diye sormaz. Bir şey alicaksam da kendi paramla alırım. Şimdi annesi bu kadar üstüne basabasa konuşunca ister istemez korktum. Sonuçta cimri erkek zordur herkes bilir. Şimdi ben bu konuyu nişanlıma acimmi uygun bir dille. Yada bana ne önerirsiniz bu durumu daha iyi anlayabilmem için.

cimri ise ,kendine almaktada tutumlu davranır bence!

görücü usülümü tanıştınız? yoksa bilmeniz gerekiyordu huyu suyu nedir diye?
bide cimri olmasa bile beklentiye girmeyin.. yani kendinize birşey alınca parasını sizin ödemeniz bana normal geliyor..
siz durup dururken ona birşey aldınız mı? ilişkinizde böyle birşey yoktur belki...
konuyu nişanlınıza açmanızdan ziyade gözlemlemleyin biraz..
hesabı da hep o ödüyor sanırım.. siz ödeme kalkıştınız mı hiç? kalkışınca tepkisi ne oldu? ödeyin birkere teklif edin tepkisi nedir belli olur diye düşünüyorum..

Aldığı hediyelere göre değerlendirebilirsin bence...
Maddi durumu iyi olup da kendine markalı alıp sana ucuz yollu bir şeyler alıyorsa cimri değil,para harcamak istemiyor bence.

Şu an nişanlı olduğunuz için kendini mecbur hissetmiyor olabilir.Evlendikten sonra nasıl kendine marka alıyorsa ,size de sesini çıkarmaz herhalde.Belki kv ninde bu yönde söylemleri olmuştur,evlenince alırsın diye.Birde kv ve görümcenizin nişanlıyken size yatılı kalmasının sebebi ney.İl dışından mı geldiler.

Daha nişanlıyken kayınvalide ve görümce adayının yatılı kalmasına şaştım
Cimri olsa gezmeye de götürmez bence 'en iyi yerlere götürüyo' demişsin, ucuzuna kaçmamış mesela
Şimdilik herkes kendi giyim kuşamını kendi alır diye düşünmüştür, evlenince keseler bir olur beraber alırsınız

cimri ise ,kendine almaktada tutumlu davranır bence!
Yok ya bazılari öyle olmuyor maalesef benim babamin kiyafetleri ayakkabılari dolaplara sığmaz ama bize gerekli olan birseyi bile alırken söylenmeden aldığını bilmem öyleki artık evdekiler aman o sinirlenmesinde degip bir cok ihtiyacini kendini basina halletmeye calisir artik ne kadar olursa

Inşallah konu sahibinin nisaisi boyle değildir

varmı böyle pintiler, garip?bu pintilik değil bencilliko zaman...

Para tartışılması gereken en son konudur. Bariz bi kısıtlama hissediyorsanız tabi konuşun. Ama kayinvalideniz dedikten sonra gözünüze batmaya başladıysa hiç açmayın. Ayrıca size bir şeyler almamasini cimrilik olarak değerlendirmeyin lütfen. Almak zorunda değil kesinlikle. Ki almasında zaten.

Hayır yillardı tanışıyoruz. Ayrıca ben her zaman ona hediye alırım özel günü beklemem ama kendisi özel gün hariç hatta bazen özel günlerde de birsey almadığı olmuştur. Ever hesabı genellikle o oder ama öğrenciyken kendi kartımı verip bazı şeyleri de bundan öde dediğim oldu suan bile bazen seni kahvaltıya goturim diye jestler yapıyorum

Ben ildeyim görüncem burda okuyor kayinvalidem de doktora gelmişti gelmişken kalmak istemişler.

Gidip sorsan da "Evet ben cimriyim" demez herhalde. Annesi de niye anlatıyor ki sana bunu üzerine basa basa?
Birlikte iş yapıyorlar, evlenirseniz, öyle her gönlüne estiğince "Nasıl olsa var" diye para harcayamazsın mesajı mı veriyor kendi çapında?

Bi de kendisine alıyor bana bi şey almadı diyorsun, ama, sen ona bir şeyler aldın mı peki? Bu tip şeylerin erkeği kadını olmaz, sen ona verici davranırken o sana bön bön baktıysa evet, o zaman bi sorunun varlığından endişe edebiliriz.

Para konuları da pek civcivli konulardır. Sorsan bi türlü, sormasan bi türlü.

Ben ona hediye almasını çok severim özel gun dışında da hep alırım ama dedigim gibi ondan öyle çok şey görmedim bazen benimde ödediğimde olur. Annesine de gelirsek bizde ailece durumumuz iyi çok şükür yani alım gücümün olduğunu biliyorlar. Aynı zamanda annesi bana hep güzel şeyler alır ben istemeden. Ama sorun annesi değil zaten nisanlimda onunla yaşayacak olan benim. Bu kadar üstüne basınca da anlamlandiramadim. Bu arada bende ogretmenim

Cok hesapcı cimri olsa kendine de cimri olurdu.. Sizin sponsorunuz değil zaten size illaki birsey alması gerekmiyor.Sadece evlendiğinizde bütçeleriniz nasıl planlayacagınız konusunda fikir tealitesi yapabilirsiniz.Cok kafanıza takıldıysa da Annesının hakkındaki düsüncelerinden kibar bi şekilde bahsederek bu fikir hakkında ne düşündüğünü de fikrini alabilirsiniz.. Belki annesi cok harcamaya duskun ucunu bucagını bılmeyen birisidir.O yüzden oğlunu cimri olarak görmesi normalleşebilr..

Adam nisanliyken kendine pahali telefon alsa misal sana hicte almak veya sormak zorunda degil bence. Ama kv nin yaptigi sanirim oglumun parasini yiyemezsin mesaji vermek. Bu durumda mustakbel esinizle zitlasarak degilde suyuna giderek orta yolu bulabilirsiniz

Konuyu ac ama kendi gorusunden nahsetme derim.yanlis anlasilabilirsin.
Annesinin soylediklerine sasirdigini soyle.hos icinde cimrilik varsa o insanla cok zor.dedemin maddi dirumu cok iyidir.rahmetli anannemi o varlikta baya cektirdi.hem tartisma yasadilar bu soru yuzunden.dedem istanbuldaki o cok bilindik lokanta ve kafe zincirlerinin sahibi.birde galerisi var.emrinde calisan bir yigin insan var.ama hep yok der.tam 4 yil oldu gorusmeyeli..cimriliginden degil bencilliginden.baska sebeplerden.lakin ananem onun o para hesaplari yuzunden belkide oldu.
Adamin hastane kapattiracak imkani varken 63 yasindaki anaanem devlet hastanesinin herhangi bir odasinda vefat etti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…