Nişanlım ve hesapçılığı

((((((

Alsın parasını başına çalsın.
var evet böyle adamlar.
karısına çocuğuna hiç acımazlar.

Kv oğlum şöyle böyle derken yoo valla çok eli açık en güzel yerlere gideriz hiç öyle bişeyine şahit olmadım deseydin madem öyle değilse? Bana hiç bişey almadı diyosun diyelim birlikte alışverişe gittiniz kendi bişey beğendi sana da hadi sende beğen demedimi hiç yada senin uzun zamandır istediğin bişeyi süpriz olarak alıp vermedimi
Valla biz olsak aşkım saat beğendiydi ben alıyım en iyisi deriz yemez içmez son kuruşuna kadar alırız mutlu olsun tek diye
Tutumlu erkeği severim har vurup harman savurmasın evi için kazanıyosa değerini bilsin tabi ama cimrilik apayrı bilemedim

Cimri insanlara ben de gelemem. Babam zaten bir şey koklatmazdı. Öğrenciyken ablamdan bir 10 lira istemiştim. Demediği laf kalmamıştı ((

Eşimle öğrencilik yıllarından beri beraberiz. Yazın beni görmek için yaşadığım şehirden iş bulup çalışırdı. Aldığı iki üç kuruş maaşla hediye alırdı bana. Tabi almak zorunda değil ben kendim de alırdım ama bana karşı eli açık bir insan olduğunu gösterdi. Siz Nasıl anlamıyorsunuz ki cimri mi değil mi? İnsanlar değişmez evlenince neyse odur. Sadece biz göremiyoruzdur

bu adam cimri mi bencil mi çözemedim ben

kafenin cebi yok dede öğrenememiş bunu hala desene ya o kadıncazın vebalini nasıl ödeyecek varlık içinde yokluk çektirmiş resmen

İşte insan ister istemez huy kapıyor, "Annesi neden bunu söyleme ve tekrar etme ihtiyacı duyuyor?" diye. Tamam bir erkeğin savurgan olmaması iyidir, hesabını bilen çiftler ilişkilerine maddi - manevi ekleye ekleye yükselir giderler...

Hediye almak herkesin huyu da olmayabilir onu da anlarım, seçmeyi beceremez, uğraşmak istemez, unutur, başka güzel davranışlarda bulunur ve on hediye yerine geçer o jestler. Ama insanı ister istemez işkillendiriyor annesinin konuşmaları.
Bizim de bi tanıdık, 2 sene kadar nişanlıydı eski eşiyle. Çocuk o kadar bonkördü ki kimselere nişanlıyken göstermemiş bazı yönlerini. İlişkileri boyunca romantik yemeklere çıkaran ve dönüşte kızı taksiye bindirip parasını ödeyen adam, evlendikten sonra mutfak alış - verişi yüzünden kızı defalarca dövmüş. Sonra boşandılar. Hatta kızmıştık kıza, "Neden bekledin, neden bize söylemedin, neden hemen boşanmadın!" diye. Toplum baskısı, yeni evlendi ayrıldı demesinler diye çekmiş ya o dayakları... Zerre belli etmedi adam bu sapık huyunu diyordu, yoksa bile bile niye evlensin? :/

Moralini bozmak için söylemiyorum, belki de çok iyi birisidir senin nişanlın. En olmadı sor üstünden üstünden. "Annen böyle böyle dedi. Bunu niçin bana tekrar ederek söyleme ihtiyacı hissettiğini anlayamadım. Yanlış bir sonuç çıkarmak istemiyorum, ben de çalışan bir kadınım kendimi de yanlış tanıtmak istemem ama..." vb. böyle konuşsan açık açık?

İşte para olunca, çirkinleşiyor iş, tavsiyeler teoride kalıyor...

Bir arkadasim var sahsina munasir bir cimriligi var. Ama her gun starbuckslardan cikmiyor, zoomlardan cikmiyor. Sadece kendisine harcayan cinslerden bu da nisanlin gibi. Ama tek farki maddi durumlari nisanlin kadar iyi degil. Oldugu halde bile senden saklama moduna girmisse o cimri falan degil bildigin paragozdur.

Nişanlınız her defasında sizin yanınızda iken birşey beğenirseniz size mi hesabı ödetir ?

canım anlattığın olaylarda eşimde de var tutumludur ama evine bakar anlamışsın zaten adamın huyu o analiz etmişsin
biz nişanlıyken alışveriş yaparken oda kendine alırdı bende ama ayrı öderdik harçlığımız kalmayınca birbirimize verirdik
sıkıntı edeceksen eğer bi insanın kesinlikle huyunu değiştiremezsin ancak birbirinizi törpilersiniz
huyunu düşün sorun edecekmisin etmiyecekmisin

yahu insan sevgiliye bile içinden geldiği için hediye alır, kendi için alırken sevgiliye de ufak jestler düşünür, mutlu etmek için bir şeyler yapar. nişanlısına bu kadarını çok veya lüzumsuz görüyorsa arada sevgi olduğu konusunda şüpheye düşerim.
böyle düşüncesiz adamlar evlenince ince düşünceli olmuyor.

Bilmiyorum da yanlış mı düşünüyorum?? Ben nisanliyken hiç birkiyafetim8 esime aldirmadim.ne münasebet canım çalışıyor para kazaniyorum.hadi o da olmasa annem babam yok mu benim.

Calisiyor musunuz bilmiyorum ama nisanlanana kadar nasıl giyiniyordunuz? ?durumu ne kadar iyi olursa olsun almaması çok daha iyi bence.esim nisanliyken luks magazaya girip sec ustune basina aşkım dese ne oluyoruz derdim ben.nisanliniz gorgusuz bir ay.. gibi davranmayarak kalitesini gostermis ne kadar iyi işte! !!! Bir de bu yonden bakin...iyi yerlere götürüyormus. Demekki size harcıyor parayı.hediye aldığı zaman uyduruk mu alıyor. Yok kaliteli şeylerse bence hiç aklınıza takmayin.evlenince zaten siz de alırsınız lüks kıyafetler..Ki bence eşiniz bile almanızi ister.
Benim eşim marka takıntılı dir mesela.ben öyle değilim. Ama bana aldırmaya çalışır hep marka şeyler parasına bakma der. Hele bir evlenın eşiniz olarak düşünür o zaman giyiminizi.

En büyük korkum evlenceğim adamın Cimri olması.. Çalıştığım halde ay sonunu getiremeyince hala babamdan para alırım hiçte birşey demez istemez sağolsun bazen kendi söyler paran yoksa söyle diye. Cimri erkek çekilmez ya ben olsam biraz laf vururdum

yani şimdi şöyle ki, cimri olsa hesapçi olsa sizi sık sık dışarı yemeğe götürmez, iki lokmayı hesap eder. kendine de almaz hep tutum yapar. bence sadece ince düşünceli değil.

bazı cimri erkekler aileden gelme şu düşünceyle yetişiyor."kendine herşeyin en iyisini yap.kendin için kısma ama başkasına para yedirme." çok var böyle tanıdığım.bu çok kötü bi durum cidden ilerde çok büyük sıkıntı.birde şunu düşündüm.kv nin bunu bu kadar uzun süre anlatması acaba "bizden bir şey isterken bi daha düşün." anlamınada geliyor olabilirmi?yani kendine yol yapıyor olabilir bide böyle bu durumla övünmesi bunu düşünmeme sebep oldu.

varmı böyle pintiler, garip?bu pintilik değil bencilliko zaman...
Var canim olmaz mi al bir ornegi daha

Ben bunu okuyunca sanki babami okudum Allah muhafaza insallah annemin akıbeti böyle olmaz

Kayinvalideniz bu konuyu konuşmadan önce böyle bir sorununuz yoktu değilmi?Şimdi var..Kayinvalideniz istediğini aldı. .
Yanlış düşünüyor olabilirim ama sizi ondan soğutmak için bunu yapmış olabilirmi kv?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…