Konuyu ac ama kendi gorusunden nahsetme derim.yanlis anlasilabilirsin.
Annesinin soylediklerine sasirdigini soyle.hos icinde cimrilik varsa o insanla cok zor.dedemin maddi dirumu cok iyidir.rahmetli anannemi o varlikta baya cektirdi.hem tartisma yasadilar bu soru yuzunden.dedem istanbuldaki o cok bilindik lokanta ve kafe zincirlerinin sahibi.birde galerisi var.emrinde calisan bir yigin insan var.ama hep yok der.tam 4 yil oldu gorusmeyeli..cimriliginden degil bencilliginden.baska sebeplerden.lakin ananem onun o para hesaplari yuzunden belkide oldu.
Adamin hastane kapattiracak imkani varken 63 yasindaki anaanem devlet hastanesinin herhangi bir odasinda vefat etti...
Annesinin soylediklerine sasirdigini soyle.hos icinde cimrilik varsa o insanla cok zor.dedemin maddi dirumu cok iyidir.rahmetli anannemi o varlikta baya cektirdi.hem tartisma yasadilar bu soru yuzunden.dedem istanbuldaki o cok bilindik lokanta ve kafe zincirlerinin sahibi.birde galerisi var.emrinde calisan bir yigin insan var.ama hep yok der.tam 4 yil oldu gorusmeyeli..cimriliginden degil bencilliginden.baska sebeplerden.lakin ananem onun o para hesaplari yuzunden belkide oldu.
Adamin hastane kapattiracak imkani varken 63 yasindaki anaanem devlet hastanesinin herhangi bir odasinda vefat etti...
bu adam cimri mi bencil mi çözemedim benMerhaba arkadaşlar. Geçen hafta kayinvalidem ve görüncem bana yatıya geldiler. İkisinle de aram gayet iyi hafta sonu güzel geçti ancak kafama takılan bazı sorular oldu. Kayinvalidem çok konuşkan ve içi dışı bir bir kadın. Geldiği andan itibaren sürekli nişanlımın hesapçı olduğundan para hesabı yaptığından ve para kistigindan bahsetti. Ve bu durumdan oldukça olumlu bir şeymiş gibi bahsetti. Tabi ki tutumlu olmak iyi bir şey ama gerekli şeylerden de para kistigindan parasına kiyamamasindan bahsetti. Bu durumdan o kadar çok anlattı ki beni ve kardeşimi artık rahatsız eder oldu. Düşünün iki gün sabah akşam bunu söyledi. Bu arada Nisanlim ve ailesinin durumu oldukça iyi inşaat şirketleri var. Nisanlima da gelirsek en iyi markaları giyer ne iyi yerlerde yemek yer beni de götürür. Ben bu nedenle annesinin abarttigini düşünüyorum. Ancak kaç yıldır birlikteyiz daha bana adam akıllı bir şey almamıştır. Yani kendine bir şey bakar pahali dahi olsa alır ama hiç sende bir şey bakicakmisin diye sormaz. Bir şey alicaksam da kendi paramla alırım. Şimdi annesi bu kadar üstüne basabasa konuşunca ister istemez korktum. Sonuçta cimri erkek zordur herkes bilir. Şimdi ben bu konuyu nişanlıma acimmi uygun bir dille. Yada bana ne önerirsiniz bu durumu daha iyi anlayabilmem için.
Ben ona hediye almasını çok severim özel gun dışında da hep alırım ama dedigim gibi ondan öyle çok şey görmedim bazen benimde ödediğimde olur. Annesine de gelirsek bizde ailece durumumuz iyi çok şükür yani alım gücümün olduğunu biliyorlar. Aynı zamanda annesi bana hep güzel şeyler alır ben istemeden. Ama sorun annesi değil zaten nisanlimda onunla yaşayacak olan benim. Bu kadar üstüne basınca da anlamlandiramadim. Bu arada bende ogretmenim
bazı cimri erkekler aileden gelme şu düşünceyle yetişiyor."kendine herşeyin en iyisini yap.kendin için kısma ama başkasına para yedirme." çok var böyle tanıdığım.bu çok kötü bi durum cidden ilerde çok büyük sıkıntı.birde şunu düşündüm.kv nin bunu bu kadar uzun süre anlatması acaba "bizden bir şey isterken bi daha düşün." anlamınada geliyor olabilirmi?yani kendine yol yapıyor olabilir bide böyle bu durumla övünmesi bunu düşünmeme sebep oldu.Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta kayinvalidem ve görüncem bana yatıya geldiler. İkisinle de aram gayet iyi hafta sonu güzel geçti ancak kafama takılan bazı sorular oldu. Kayinvalidem çok konuşkan ve içi dışı bir bir kadın. Geldiği andan itibaren sürekli nişanlımın hesapçı olduğundan para hesabı yaptığından ve para kistigindan bahsetti. Ve bu durumdan oldukça olumlu bir şeymiş gibi bahsetti. Tabi ki tutumlu olmak iyi bir şey ama gerekli şeylerden de para kistigindan parasına kiyamamasindan bahsetti. Bu durumdan o kadar çok anlattı ki beni ve kardeşimi artık rahatsız eder oldu. Düşünün iki gün sabah akşam bunu söyledi. Bu arada Nisanlim ve ailesinin durumu oldukça iyi inşaat şirketleri var. Nisanlima da gelirsek en iyi markaları giyer ne iyi yerlerde yemek yer beni de götürür. Ben bu nedenle annesinin abarttigini düşünüyorum. Ancak kaç yıldır birlikteyiz daha bana adam akıllı bir şey almamıştır. Yani kendine bir şey bakar pahali dahi olsa alır ama hiç sende bir şey bakicakmisin diye sormaz. Bir şey alicaksam da kendi paramla alırım. Şimdi annesi bu kadar üstüne basabasa konuşunca ister istemez korktum. Sonuçta cimri erkek zordur herkes bilir. Şimdi ben bu konuyu nişanlıma acimmi uygun bir dille. Yada bana ne önerirsiniz bu durumu daha iyi anlayabilmem için.
Var canim olmaz mi al bir ornegi dahavarmı böyle pintiler, garip?bu pintilik değil bencilliko zaman...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?