Nişanlıma nasıl destek olmalıyım

Bende sorumsuz olduğunu düşünüyorum ara ara. Ondan korkuyorum

Düğün için acele etmeyin bence.
Sorumsuz eşi olan bir arkadaşım var, inanın kadın adamın arkasını toplayacağım diye kendini unutuyor artık.
Zaten baba evinde sıkıntı çekmişsiniz,koca evinde biraz rahat yaşamak hakkınız.
Kaldı ki konu açtığınıza göre siz de bir şeylerin anormal olduğunu sezmişsiniz..

Nisan icin alinan takim niye günlük birseymis gibi giyilir yahu. Itici geldi bana.

Maddi durumu kötü olabilir ama caliskan mi en azindan?
Ayrica ailem sömürdü demissiniz...ben istemedikten sonra kimse beni sömüremez mesela.
Siz kendiniz cok vericisiniz bence. Actiginiz konudan belli. Nisanliniz da ayni sizin gibi dusunceler icinde mi? Seni rahat ettirmek istiyorum diyormu acaba?

Benimde öğrenim kredi borcum var ona anlatmadım. Evin varmı atsan varmı diye sorup evlilik yapmakta benim tarzım değil
Esra erol tarzı sorulmaz ama sorulur yani, borç harç var mı. Bunlar önemli. Sonra benim gibi kocanın borçları yüzünden maaşından bişey anlamazsjn.

Canim benim Sen ince düsünüp ince davraniyorsun fakat nasil alistirirsan öyle gider! Sana güvenmeye baslamis bile, nasil olsa Sen parani onun icin harcarsin! Oda baskalari icin!
Bence ailene maddi durumlarinin kötü oldugunu anlat, onlari yüceltmene gerek yok cünkü ilerde onlar seni yerden yere vururlar!
Ben durumu biliyorum ve böyle kabul ediyorum dersen sorun cikmaz.
Ben nisanlini neden bilmem ama biraz sorumsuzmus gibi gördüm. Mülk Allahindir! Fakat emek olmadan yemek olmaz

Dediginiz çok yanlış..Allah tabi ki de fakirlikle zenginlikle sınıyor..Mal mülk varken birden elden gidiyor..Hic maddi durumu olmayan ailenin cocukları okuyamıyor bazen..O okuyamayanlarin elinde imkan olsa okuyacaklar belki..Hastalık da Allah in imtihanı.. Onu da mı kişiye yükleyeceksiniz..

Ben bide artık şuna inanıyorum;paranın miktarı degilde bereketi önemli bence
Eşimle aynı işi yapanların evi arabası varken bizim bi dikili agacımız bile yok+borç içinde yüzüyoruz(tabi burda bereketin yanı sıra aklını iyi kullanmakta var ,biz kullanamadık pek)

Kıyafet olayına gelince belki canı onu giymek istemiştir,yani öyle bişey olamaz mı acaba
Eşimde genelde bi kıyafete takılır kalır,haftada bir bakarım aynı tişörtü giymiş yine

Karşıma çok kısmet çıktı ailemin maddi durumu yüzünden kabul etmedim. Nişanlımıda kabul etmemiştim ilk. Sonra baktım maaşım elimde ne var ne yok aileme harcıyorum onlarda Bi çaba yok. Benim yol param bile kalmıyor cebimde.arkadaşlar numaranı veriyoruz gelene yok diyorsun 34 yaşına geldin yeter dediler bende görüşmeye gittim. Karakteri ahlakı herşeyi çok güzel. E yapılması gerekenleri de yaptılar hiç aklıma gelmedi maddi durumunu sorgulamak. Maddiyatı önemsemiyeyim Allah rızkımızı verir diyorum da sorumsuz biraz sanki o korkutuyor gözümü

Sen parayı kullanmayı biliyorsan evlenmeden önce anlaşın, para hesabı sende olsun.
Ve nereye ne kadar borcu var mutlaka sor.
E devlet şifresini öğren bir şekilde sorgula hatta gelir idaresinden.

Ailenizin maddi durumu kötü diye mi kismetleri geri cevirdiniz?Dogru mu anladim acaba??

Yahu pirlanta gibi bir gönlünüz var..kendinize yazik etmeyin derim.
Sorumsuz biri ise evlenmeyin. Siz insanlarin maddi durumuna bakmazsiniz seviyor ve önemsiyorsaniz sizin gibilerde vardir. Kendinizi kücük görmeyin. Surekli verici olmayin. Alici olun. Sonucta niyetiniz temiz. Sizinde rahat etmeye ve kendiniz gibi dusunen birine ihtiyaciniz var.

İşte problem orada.
Çok çok yakınım olan biri, koca iş yerini sorumsuzlukla batırıp senelerce ailesine etrafına para yedirirken kendi çocuğuna bir bebek arabası alamadı desem inanır mısınız?

Güzelce gözlemleyin bi ölçüp tartın,yaşça büyüğümsünüz hayat tecrübeniz elbette fazladır ancak evli biri olarak şunu söyleyebilirim ki maddi sıkıntılar yeri geliyor evde huzur bırakmıyor.
İ

Esra erol tarzı sorulmaz ama sorulur yani, borç harç var mı. Bunlar önemli. Sonra benim gibi kocanın borçları yüzünden maaşından bişey anlamazsjn.
Ben evlenip bir yastığa baş koymayı .... aile olmayı ,ortak çocuk sahibi olmayı planladigim kişiye ; "bunca yıl ne yaptın ne ettin ?hangi noktadan kimlerle bu güne geldin ? ,bundan sonra hedefin ne?" diye sormayi çok abes bulmuyorum .

Doğru olan o zaten.

Evet. Hem aileme destek olayım hemde neyle düğün yapacaklar diye düşünerek gelen kısmetleri reddettim. E baktım ailemin durumunun düzeleceği yok doğduğumdan beri durum böyle ne tatil ne piknik evlenip rahat Bi hayat süreyim dedim. Yine tekrar ediyorum yapılması gerekenleri yapıyor ama zorlanıyor bende ona kıyamıyorum. İstemeye geldiğinde giyşndiği takımının pantolonunu giyinseydi üzerinede gömlek tamam ama 1000 lira verip aldığımız takımı günlük giyinmesine bozuldum açıkcası

Bazı erkekler kıyafet konusunda pek ince fikirli değil, alın hediye bence.

Ailenize de, yoku.var gibi gösterip, kendinizi yipratmayin. Yoksa yoktur. Aza kanaat getiremeyen çoğu elde edemez. İnşallah daha iyi olur.

Kayinvalidem der ki kırık bir çekyata evlendim. İlk çocuğumu dogurunca o cekyatta yattim. Zamanla calismalarla, cabalarla edinmişler şimdi rahatlar. Cefa cekilmeden sefa sürülmez. Fakat sizde buyuk istekleri olan bir insansaniz yipranirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…