- 9 Şubat 2018
- 1.738
- 3.490
- 83
Bende sorumsuz olduğunu düşünüyorum ara ara. Ondan korkuyorum
Esra erol tarzı sorulmaz ama sorulur yani, borç harç var mı. Bunlar önemli. Sonra benim gibi kocanın borçları yüzünden maaşından bişey anlamazsjn.Benimde öğrenim kredi borcum var ona anlatmadım. Evin varmı atsan varmı diye sorup evlilik yapmakta benim tarzım değil
Dediginiz çok yanlış..Allah tabi ki de fakirlikle zenginlikle sınıyor..Mal mülk varken birden elden gidiyor..Hic maddi durumu olmayan ailenin cocukları okuyamıyor bazen..O okuyamayanlarin elinde imkan olsa okuyacaklar belki..Hastalık da Allah in imtihanı.. Onu da mı kişiye yükleyeceksiniz..İnsan ailesini seçemez ama eşinin ailesini seçebilir. Ben Allah'ın insanları ayırıp birinin fakirlikle birini zenginlikle sınadığına inanmıyorum. Allah neden senin sürünmeni istesin ki? İyi bir bölüm bitirip çok çalışınca başarı para ister istemez geliyor sadece her şeyin bir bedeli var. Soruna gelince nişanlın zor ve az para kazanıyorsa ona göre kıyafet sinema gezip tozmak dışarıda yemek gibi sıradan gelen şeyler ona gereksiz masraf olarak gelebilir. Parasını daha önemli şeylere harcayıp birikim yapıyor olabilir
Ben bide artık şuna inanıyorum;paranın miktarı degilde bereketi önemli benceKızlar nişanlımı çok seviyorum. Zamanında çok yokluk çekmiş. Bende çektim.ikimizde asgari ücretliyiz. Bende herşeyimi tek yapıyorum oda. Sağolsun yapılması gerekenleri yapıyor. Ama ailesi inde maddi durumu yok. Çevreme yok olduğunu göstermemek için çırpınıp duruyorum. Aileme de yansıtmamaya çalışıyorum ama çoğu şeyi ben yapıp o yaptı gösteriyorum. Bazen kızıyorum madem durumun yoktu neden nişanlandın ama çok sevdiğim içinde bundan sonraki hayatı iyi geçsin diye elimden geleni yapacağım. Eminimki düğünden sonra çok fazla borç ödiyecez.rabbim beni yoklukla sınıyor belli. Baba evinde ailem yüzünden koca evinde eşim yüzünden gün görmicem. Nişan için aldığımız takımı giyinmiş sıcak yaz ayında. İçim parçalandı. Ona hediye almıştım gömlek pantolon yine bişeyler alacağım ama acaba yanlışmı yapıyorum diye sormadan edemiyorum. Soğumaktan da korkuyorum. Çünkü ek işte yapıyor Bi pantolon tişört niye almaz insan kendine
Karşıma çok kısmet çıktı ailemin maddi durumu yüzünden kabul etmedim. Nişanlımıda kabul etmemiştim ilk. Sonra baktım maaşım elimde ne var ne yok aileme harcıyorum onlarda Bi çaba yok. Benim yol param bile kalmıyor cebimde.arkadaşlar numaranı veriyoruz gelene yok diyorsun 34 yaşına geldin yeter dediler bende görüşmeye gittim. Karakteri ahlakı herşeyi çok güzel. E yapılması gerekenleri de yaptılar hiç aklıma gelmedi maddi durumunu sorgulamak. Maddiyatı önemsemiyeyim Allah rızkımızı verir diyorum da sorumsuz biraz sanki o korkutuyor gözümüDüğün için acele etmeyin bence.
Sorumsuz eşi olan bir arkadaşım var, inanın kadın adamın arkasını toplayacağım diye kendini unutuyor artık.
Zaten baba evinde sıkıntı çekmişsiniz,koca evinde biraz rahat yaşamak hakkınız.
Kaldı ki konu açtığınıza göre siz de bir şeylerin anormal olduğunu sezmişsiniz..
Sen parayı kullanmayı biliyorsan evlenmeden önce anlaşın, para hesabı sende olsun.Karşıma çok kısmet çıktı ailemin maddi durumu yüzünden kabul etmedim. Nişanlımıda kabul etmemiştim ilk. Sonra baktım maaşım elimde ne var ne yok aileme harcıyorum onlarda Bi çaba yok. Benim yol param bile kalmıyor cebimde.arkadaşlar numaranı veriyoruz gelene yok diyorsun 34 yaşına geldin yeter dediler bende görüşmeye gittim. Karakteri ahlakı herşeyi çok güzel. E yapılması gerekenleri de yaptılar hiç aklıma gelmedi maddi durumunu sorgulamak. Maddiyatı önemsemiyeyim Allah rızkımızı verir diyorum da sorumsuz biraz sanki o korkutuyor gözümü
Karşıma çok kısmet çıktı ailemin maddi durumu yüzünden kabul etmedim. Nişanlımıda kabul etmemiştim ilk. Sonra baktım maaşım elimde ne var ne yok aileme harcıyorum onlarda Bi çaba yok. Benim yol param bile kalmıyor cebimde.arkadaşlar numaranı veriyoruz gelene yok diyorsun 34 yaşına geldin yeter dediler bende görüşmeye gittim. Karakteri ahlakı herşeyi çok güzel. E yapılması gerekenleri de yaptılar hiç aklıma gelmedi maddi durumunu sorgulamak. Maddiyatı önemsemiyeyim Allah rızkımızı verir diyorum da sorumsuz biraz sanki o korkutuyor gözümü
Karşıma çok kısmet çıktı ailemin maddi durumu yüzünden kabul etmedim. Nişanlımıda kabul etmemiştim ilk. Sonra baktım maaşım elimde ne var ne yok aileme harcıyorum onlarda Bi çaba yok. Benim yol param bile kalmıyor cebimde.arkadaşlar numaranı veriyoruz gelene yok diyorsun 34 yaşına geldin yeter dediler bende görüşmeye gittim. Karakteri ahlakı herşeyi çok güzel. E yapılması gerekenleri de yaptılar hiç aklıma gelmedi maddi durumunu sorgulamak. Maddiyatı önemsemiyeyim Allah rızkımızı verir diyorum da sorumsuz biraz sanki o korkutuyor gözümü
Ben evlenip bir yastığa baş koymayı .... aile olmayı ,ortak çocuk sahibi olmayı planladigim kişiye ; "bunca yıl ne yaptın ne ettin ?hangi noktadan kimlerle bu güne geldin ? ,bundan sonra hedefin ne?" diye sormayi çok abes bulmuyorum .Esra erol tarzı sorulmaz ama sorulur yani, borç harç var mı. Bunlar önemli. Sonra benim gibi kocanın borçları yüzünden maaşından bişey anlamazsjn.
Doğru olan o zaten.Ben evlenip bir yastığa baş koymayı .... aile olmayı ,ortak çocuk sahibi olmayı planladigim kişiye ; "bunca yıl ne yaptın ne ettin ?hangi noktadan kimlerle bu güne geldin ? ,bundan sonra hedefin ne?" diye sormayi çok abes bulmuyorum .
Evet. Hem aileme destek olayım hemde neyle düğün yapacaklar diye düşünerek gelen kısmetleri reddettim. E baktım ailemin durumunun düzeleceği yok doğduğumdan beri durum böyle ne tatil ne piknik evlenip rahat Bi hayat süreyim dedim. Yine tekrar ediyorum yapılması gerekenleri yapıyor ama zorlanıyor bende ona kıyamıyorum. İstemeye geldiğinde giyşndiği takımının pantolonunu giyinseydi üzerinede gömlek tamam ama 1000 lira verip aldığımız takımı günlük giyinmesine bozuldum açıkcasıAilenizin maddi durumu kötü diye mi kismetleri geri cevirdiniz?Dogru mu anladim acaba??
Yahu pirlanta gibi bir gönlünüz var..kendinize yazik etmeyin derim.
Sorumsuz biri ise evlenmeyin. Siz insanlarin maddi durumuna bakmazsiniz seviyor ve önemsiyorsaniz sizin gibilerde vardir. Kendinizi kücük görmeyin. Surekli verici olmayin. Alici olun. Sonucta niyetiniz temiz. Sizinde rahat etmeye ve kendiniz gibi dusunen birine ihtiyaciniz var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?