Nişanlımın ailesi beni 6 aydır görmeye gelmedi :(

kaynanam geldi diye hava yapanı ilkkez duyuorum kız

kaynanam geldi diye hava yapanı ilkkez duyuorum kız

yok kız yapıyolar walla.. ben gordum ole bırını...
sımdı ben kaynanamı cok sevıyorum ya gelıp gıttımı soylerdım ark ma ama
hıc hava atmak aklıma gelmemıstı

konu sahıbı arkadasım bıseylerı cabuk tuketme nısanına daha var sımdıden nısanlıyım dıyosun
nısanlanınca evlıyım mı dıcen ben anlamadım sımdı..????

pamukum yoksa sendemı nısanlı degılsın ıtıraf et artık:)

evlenince açtığı konuları ısrarla izlicem konu sahibinin:)))

Dogru:)
Fakat, ilk başlarda herşey güzel görünür ve toz pembedir
Ne deseniz, arkadaş anlamayacakdir ne demek istediginizi,
Ancak kendisi yaşayip anlaması gerekiyor

Aynen nişandan sonra düğüne yakın der.. kaynanam bana şunu dedi laf soktu.. eltim şunu dedi görümcem bunu dedii.. en iyisi mesafeli olmak aradaki o ince çizgiyi koruyabilmek...

eveeeett değiliimmm (( hep öle olmak istediğim için öyle görünmek istedimm nerden anladın

doğru diosun dogunalım valla birşey çabuk tüketiliyor buyüzden heycan çabuk bitiyor

hilalcim bildiğim kadarıyla söz oldu nişana da az kaldı. söz nişan ayrı ayrı yapılmamalı aslında, yüzük takıldıysa aileler arası resmi bişey olmuş demektir. yok sözdü yok nişandı ne gereği var.
gelmesin boşver, öyle eski usul geline hediyeler falan devam ediyo heralde sizin orda boşver. millete hiç bakma, sen sözlünle anlaşmana bak. kaynanan ilerde bana bakarsın dediğinde sözlün ne tepki veriyo ne düşünüyo önemli olan bu. yani hastalık yaşlılık durumunda elbet bakılır ama keyfi şekilde gelini kendine hizmetçi gibi gören biriyse önlemini şimdiden al. sözlünle bunu konuş.
gelmiyolar diye sözlüne de söylemişsin zaten başka bişey yapmana gerek yok.
sürekli gelip gitseler de bunalırsın.
önemli olan nişanlıyken alınan hediyeler değil, düğünden sonraki tavırları. kaynananın ve eşinin.

Dogru:)
Fakat, ilk başlarda herşey güzel görünür ve toz pembedir
Ne deseniz, arkadaş anlamayacakdir ne demek istediginizi,
Ancak kendisi yaşayip anlaması gerekiyor

ewet :) bizlerde yaşamadık değil. insan gelmezmi beni özlemiolarmı askım annenler neden bize glmio felan filan hep gider bu :)))))))
evlenince de hepsi olmasada çoğu oof askım gene akşam anangil geliomuş yemeğe bıktım !

şu kaynanalar gelse de dert,gelmesede dert

ben de düğünden sonraki konularını bekliyorum konu sahibinin

bir de kaynana sıra sizde demiş.demekki konu sahibi ve ailesi gitmemiş..

Son düzenleme:
bazen gülüyorum bu dertelere sadece. benim kv ve kp beni istemeye geldiler, bir gün sonra nişan oldu. ve sonrasında da düğünümde gördüm.
kayınvalide aşkınıza hayran kaldım doğrusu. gelse hep geliyor diye başlık açarsınız, gelmese gelmiyor diye başlık açarsınız. biraz şartlara uyum sağlayın. olduğu gibi kabullenin. her şey sizin keyfinize göre olmaz.
size saygısızlık yapmadıktan, aşağılamadıktan sonra gelsin gelmesin ne fark eder? sorun mu arıyorsunuz kendinize allah aşkınıza?

konu sahibi gitmek zorunda değil ama:) kız tarafı sonuçta hem sıralı olmaz ki bu işler erkek tarafı gidip gelinini arasıra görür bence :)
ama konu sahibindeki sorun ortada nişan yok nişan olayı var gibi yansıtmış.. aslında kv kp gelmemesi şu durumda normal

Daha sözde bu kadar tepki veriyorsan gelmiyorlar diye,nişan oluncada bizde yatıya kalmıyorlar diye tepki gösterirsin..

Evlenincede evimden çıkmıyorlar dersin..

Acaba bizmi herşeye bir bane bulup dert ediyoruz
Olabilir, ama olmaya bilirde.
Benim kv'demde öyle ydi, hadi wira şimdide sizde.
Fakat konu sayibinin hic gitmeme ihtimali daha büyük görünüyor.

Ama demek istediğim, sira sira gitmek isteyenler cok olmali.

bizde dünürlere çok kıymet verilir.sözden sonrada gidip gelmeler olur.ben ve erkek kardeşim kendi memleketimizden kişilerle evlendik ve kaynanamlar bize geldi,biz kaynanamlara gittik.hatta bu işi sırayla yaptık sık sık.hatta kardeşimin nişanlısının ailesi ile de berabardik.3 aile sürekli birlikte vakit geçirdik.

ama kız kardeşim farklı bir şehirden biriyle evlendi.görüşme şartları değişti.3 yıl nişanlı kaldılar.nişandan sonra 2 yada 3 kez bir araya gelindi.çünkü onların şartları farklıydı.eğer bu tür gelenek göreneğe önem veriyorsanız aynı yörenin insanlarıyla evlenilmesi gerekir diye düşünüyorum

tabi ki gelin evi naz evidir. ama iadeyi ziyaret diye birşey vardır. ciddiden en son onlar geldi ise nezaketen sizin de onlara ziyarette bulunmanız gerekiyor.

desinlere iş yapmayın. milletin ne dediğinin önemi yok.

negüsel ablacımm :) keşke bütün dünürler böyle olsa

Ben de ilk defa duydum ve meğer beni sevmedikleri daha evlenmeden önce
görmeye gelmemelerinden belliymiş dedim okuyunca:26:
Valla konu sahibi ne kadar ekmek o kadar köfte o soğuk madem sen de kendini zorlama
onlar kadar yakın ol..
Zaten çok samimi olmak iyi bir şey değil evlenince anlayacaksın..

kızlar bizim nişan oldu ama küçük bi yer kapatıldı eş dost kolu komşu bütün cevre geldi takılar yüzükler takıldı yemekler yenildi ama 3 ay sonra bide düğün salonunda yapılacak bizim burda böyle oluyor
ben millet ne deri bugüne kadar asla takmadım çünkü 6 ay gecti gelmediler eger taksaydım bugüne kadar söylenirdim ama baktımki baya baya millet konuşuyor nişanlımın ailesine laf ediyor gercekten üzülüyorum ben onlara laf gitmesini istemiyorum anne kız gibi bi gelin olmak istiyorum ( ben getirilen kıyafetlerde ceyizlik eşyalarda falan değilim insan 6 ay kadar uzun bi sürede bi kere olsun gelir yaa çokmu zor aramızdaki yol mesafesi sadece 1bucuk saat aynı şehirde yaşamıyoruz ama yakınız ben istiyorum ki birbirimize gidelim gelelim pikniklre gidelim beraber cok iyi anlaşalım ama yokkk neymiş efendim işleri varmış ulan işler biz evlatlarından daha mı önemli insan o oğlunun bu kadar baskı yapmasına üzülmesine dayanamaz yaa biz oraya gittik ailemde kaç kere gitti onlar bi istemeye söz yapmaya bide nişan yapmaya geldiler ha evet bide bayramda geldiler ve aradan 6 ay gecti hala yoklar nişanlım işi gereği memleketinde değil gitti o bile 16 saatlik mesafeden işinden izin alıp beni görmeye geldi 3 ayda bir ailesinin yanına bile gitmedi burada kaldı ben gercekten cok seviyorum nişanlımın babasını annesini kaç defa dedim özledim sizi hiç gelmiyorsunuz kadın bi kere bile bende seni özledim demedi yaa hep anne anne diyorum her hafta arıyorum saygıda kusur etmiyorum bi hafta aramasam ertesi gün arıyolar ne arıyon ne soruyosun ne oldu diye ama karşıdan karşıya olmuyo yaa gelsinler artıkk (((

o zaman asla dayanamazdım nişanlım Allaha şükür hep benden yana hep sen haklısın üzülme dayanamıyorum diyo kıyamam ona yaa cok soğuk bi ailesi var ona karşı bile böyleler (

evet mattikacım nişanlıma da diyorum elbet evimize gelecekler başımın üstünde yerleri var yaşlanınca biz evlatları bakıcaz sokağa atacak halimiz yokya sonuçta benmde annem babam var insan anasını babasını atabilirmi

bizim burda o eski adetler devam ediyor ben bana gelen hediyede falan değilim bnm için insanlık daha önemli bana ve aileme değer verilsin sadece insan birazcık düşünür 6 ay oldu biz bi gidelim böyle olmaz diye (

Son düzenleme:

sevmiyorlarmı bilmiyorum ama yapıları öyle galiba soğuk bilmiyorumki çözemedim ( ama bizde hevesleniyoruz ben hala nişanlı olduğumuzu anlayamıyoruz sevgili gibi geliyor hiç ailesini falan görmediğim için

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…