- Konu Sahibi hilal60300
-
Amaann taktığın şeye bak canımm.. bende 2 yıldır nişanlıyımm.. Ailemle tanışmaya, İstemeye, Birde görümcem ve kocası ile 1 kez oturmaya geldiler.. 2 yılda 3 kez ve 2'si zaten mecburiyetten... Gelmesse gelmesin.. İşime gelir temizlik pasta börek hizmet ile mi ugraşacağımm
Ayrıca aynı şehirdeyiz yürüyerek 20 dk mesefedeyiz.. Onlar çağırıyorlar arada ayda ya da 2 ayda bir felan Hep biz onlara gidiyoruz.. Ama hiç senin düşündüğün gibi beni istemiyolar mı konu komşu ne der diye aklıma gelmemiştii..
Sende sanırım etrafa biraz hava yapmak için gelsin gitsin istiyorsun..
kaynanam geldi diye hava yapanı ilkkez duyuorum kız
Bendee ilk kez duyuyorum vallaa.. millet geliyor diye üzülür nerden çıktı şimdi bu der kızımız üzülüyor..
Dogru:)Bendee ilk kez duyuyorum vallaa.. millet geliyor diye üzülür nerden çıktı şimdi bu der kızımız üzülüyor..
evlenince açtığı konuları ısrarla izlicem konu sahibinin:)))
Dogru:)
Fakat, ilk başlarda herşey güzel görünür ve toz pembedir
Ne deseniz, arkadaş anlamayacakdir ne demek istediginizi,
Ancak kendisi yaşayip anlaması gerekiyor
yok kız yapıyolar walla.. ben gordum ole bırını...
sımdı ben kaynanamı cok sevıyorum ya gelıp gıttımı soylerdım ark ma ama
hıc hava atmak aklıma gelmemıstı
konu sahıbı arkadasım bıseylerı cabuk tuketme nısanına daha var sımdıden nısanlıyım dıyosun
nısanlanınca evlıyım mı dıcen ben anlamadım sımdı..????
pamukum yoksa sendemı nısanlı degılsın ıtıraf et artık:)
Dogru:)
Fakat, ilk başlarda herşey güzel görünür ve toz pembedir
Ne deseniz, arkadaş anlamayacakdir ne demek istediginizi,
Ancak kendisi yaşayip anlaması gerekiyor
şu kaynanalar gelse de dert,gelmesede dert
ben de düğünden sonraki konularını bekliyorum konu sahibinin
bir de kaynana sıra sizde demiş.demekki konu sahibi ve ailesi gitmemiş..
Kızlar gece saat 3e geldi ama benim canım çok sıkkın uyuyamıyorum nişanlımın ailesi 6 aydır bi kere bile beni görmeye gelmedi neymiş efendim işleri varmış bırakıp gelemezlermiş bide demezmi biz gelemeeyiiiz siz gelin en son biz gelmistik biz sizi bekliyoruz siz bizi bekliyosunuz Allah'ım çıldırcm yaa benim ailem oraya gitse nolur ki onları görmeye mi gitcek annem diyoki biz niye gidelim onlar gelip gelinini görecekler insan 6aydır bi kere olsun gelmezmi nişanlım da çok üzülüyo arama konuşma boşver anlasnlar diyo onların işleri bizden daha önemliymiş diyo kaç defa agladi yaa yazık değilmi bize bunları yaşatıyorlar bide bizim kolu komşu laf etmiş yaa iste buna deli oldm aramız sadece 1buçuk saatlik yol mesafesi nişanlım burda değil o taa 16saatlik yoldan beni görmeye geldi ama ailesi şurdan şuraya gelmedi benim çevremde 5tane daha yakın arkadaşım nişanlı onlar bile bana hava atıyo yaa deli oluyorum nişanlıllarının ailesi Sürekli geliyorlar bir sürü kıyafetler çeyizlik eşyalar falan getiriyolar benim kaynanam niye bu kadar soğuk yaa çok canım sıkılıyo insanda birazcık heves olur sonuçta ben küçük oğlunun karısı olcm :'( yeri gelincede bana bakican mi diyo bende hep diyordum ki tabiki başımin üzerinde yeriniz varama aramicm uzun süre açmicm da tlfnlarını 3ay kaldı nişana nişandan sonraki ayda dugunumüz var insan bi kere gelir en son dedimki artık nişanda görüşürüz bu gidisle sadece gülüyolar kayinpederimle ikisi napmam gerekiyo yaa off yardım edin bi akıl verin çok canim sıkılıyo (
şu kaynanalar gelse de dert,gelmesede dert
ben de düğünden sonraki konularını bekliyorum konu sahibinin
bir de kaynana sıra sizde demiş.demekki konu sahibi ve ailesi gitmemiş..
konu sahibi gitmek zorunda değil ama:) kız tarafı sonuçta hem sıralı olmaz ki bu işler erkek tarafı gidip gelinini arasıra görür bence :)
ama konu sahibindeki sorun ortada nişan yok nişan olayı var gibi yansıtmış.. aslında kv kp gelmemesi şu durumda normal
bizde dünürlere çok kıymet verilir.sözden sonrada gidip gelmeler olur.ben ve erkek kardeşim kendi memleketimizden kişilerle evlendik ve kaynanamlar bize geldi,biz kaynanamlara gittik.hatta bu işi sırayla yaptık sık sık.hatta kardeşimin nişanlısının ailesi ile de berabardik.3 aile sürekli birlikte vakit geçirdik.
ama kız kardeşim farklı bir şehirden biriyle evlendi.görüşme şartları değişti.3 yıl nişanlı kaldılar.nişandan sonra 2 yada 3 kez bir araya gelindi.çünkü onların şartları farklıydı.eğer bu tür gelenek göreneğe önem veriyorsanız aynı yörenin insanlarıyla evlenilmesi gerekir diye düşünüyorum
Nişanlının ailesi niye seni ziyarete gelecek ki ? İlk duydum böyle birşey. Kayınvalideni çok göresin geldiyse sen git güzelim niye dert ediyorsun ki ?
Şimdi gelmiyor diye dertlenirsin, evlenincede ne çok geliyor diye :)
Anlıyorum, çok gelmesi kadar hiç gelmemesi de itici olur ailesinin..
Şimdi yeni nişanlısın heveslisin falan..
Ama lütfen takılma bunlara, bak nişanlında farketmiş ve sana teselli veriyor, emin ol en önemlisi senin nişanlın, onun sana ilgisi
Düşün ya nişanlın ilgisiz olsaydı? aile ilgili olsa ne yazar o zaman??
hilalcim bildiğim kadarıyla söz oldu nişana da az kaldı. söz nişan ayrı ayrı yapılmamalı aslında, yüzük takıldıysa aileler arası resmi bişey olmuş demektir. yok sözdü yok nişandı ne gereği var.
gelmesin boşver, öyle eski usul geline hediyeler falan devam ediyo heralde sizin orda boşver. millete hiç bakma, sen sözlünle anlaşmana bak. kaynanan ilerde bana bakarsın dediğinde sözlün ne tepki veriyo ne düşünüyo önemli olan bu. yani hastalık yaşlılık durumunda elbet bakılır ama keyfi şekilde gelini kendine hizmetçi gibi gören biriyse önlemini şimdiden al. sözlünle bunu konuş.
gelmiyolar diye sözlüne de söylemişsin zaten başka bişey yapmana gerek yok.
sürekli gelip gitseler de bunalırsın.
önemli olan nişanlıyken alınan hediyeler değil, düğünden sonraki tavırları. kaynananın ve eşinin.
Ben de ilk defa duydum ve meğer beni sevmedikleri daha evlenmeden önce
görmeye gelmemelerinden belliymiş dedim okuyunca:26:
Valla konu sahibi ne kadar ekmek o kadar köfte o soğuk madem sen de kendini zorlama
onlar kadar yakın ol..
Zaten çok samimi olmak iyi bir şey değil evlenince anlayacaksın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?