Nişanlımın ailesi beni 6 aydır görmeye gelmedi :(

sevmiyorlarmı bilmiyorum ama yapıları öyle galiba soğuk diğer oğlu evleneli 4 yıl olmuş bi kere gitmemişler evini görmeye neymiş işleri varmış vay anasını yaa

Eee ne üzülüyorsun madem kendi evladının evini bile merak etmeyen insanlar
seni mi özleyecek, merak edecek?
Böyle büyük beklentilere girersen ilerde daha çok üzülürsün canım.
Yapıları böyle demek çok önemsemiyorlar.
Kendi oğluna da böyle de geç.. Kimseyi takma.
Diye diye nişanlını da üzme ne yapsın ki..
Böyle şeyler insanın içinde olur sonradan kazanılmaz..
Kimi kv geliniyle çok samimi olmak ister kimi de var mı yok mu bilmez..
Tadınız, huzurunuz olsun. Boş ver gerisini..

o zaman asla dayanamazdım nişanlım Allaha şükür hep benden yana hep sen haklısın üzülme dayanamıyorum diyo kıyamam ona yaa cok soğuk bi ailesi var ona karşı bile böyleler (

Bak oğluylada kopukmuş..nişanlında ne güzel o zaman, hep yanındaymış, üzme nişanlını da ciddiyim, zaten koyuyormuş ona da, sende iyice çıkmaza sokma, arkadaşlarını boşver lütfen, onlar sana ailelerden bahsettiğinde sende nişanlından behset, seni ne kadar önemsediğini yaptıklarından bahset, yine söylüyorum 'en önemlisi senin nişanlın'
Ayrıca o arkadaşlarına burayı okut bakalım, yarın bir gün çok geliyorlar diye söylenecekler haberleri yok, anlat burayı onlara

çok haklsın galiba bu yüzden nişanlımıda üzüyorum oda senin gibi diyo ben napıcamı bilmiyorum artık her konuşmada söylüyorum gidin diye şimdiden sana bunları yaşatıyolar yaa bu konuların hiç konuşulmaması gerekirdi biz daha nişanlıyız yaa seni kendilerinden soğuttular diye söyleniyo kaç defa agladı yaa bende o yüzden dayanamıyorum ve annemin sürekli niye gelmiyolar demesine verecek vevabım yok 4-5 defa aradığpımda neden gelmiyosunuz dedim benden de artık buraya kadar demicem bida aman naparlarsa yapsınlar bende nişanlıma diyorum ki evlenincede ben oraya gitmicem onlar istediler diyorum

kimi söyleniyor bile aslında bu neki böyle hep burnumun dibindeler diye :))
bi kere gelsinlerde milletin çenesi kapansın istiyorum haklısın bende nişanlımdan bahsetcem hep biz nişanlımla birbirimize kavuşabilmek için ne çabalar verdik 3 yıl boyunca şimdi iki günlük yeni tanışmış evlenecek olan arkadaşlarım bi laf söyleyince ailesi hakkında kan beynime cıkıyo

Huy bu biraz
Ben kendi annemi bile sık sık aramam hafta da bir ziyarete giderim
Düşün öz annem bu benim

Sen daha yeni tanıdıkları birisin
Ben kayınvalidemlere eşimle 15 günde bir giderim
Eşim yoksa hiç gitmem, sıkılırım

Ama kimisi daha sevgiliyken bile sevgilisinin annesiyle sıkı fıkı olur
Yapı meselesi bazı şeyler
Boşver çok müdahale edeceğine, soğuk olsunlar saygınız olur birbirinize

arkadaşlar destekleriniz için çok saolun içimi boşalttım rahatladım

her zaman söyleniyorum kendi kendime ama onlara asla saygıda kusur etmiyorum nişanlıma da hep sakın yanlış bişey söyleme sakın kırma onları diyorum hayat kısa bizimde ilerde ne olacağımız belli değil bunu anladım biz nişanlımla iyi olalım herkes sağlıklı olsunda gerisi mühim değil büyüklermiz onlarıda öyle kabul etmek lazım

biz sevdiceğimle bu yola çıktık kendi ayaklarımız üzerinde durcaz kimseden bi beklentimiz yok sadece güler yüz bekliyoruz
aradığında benmle güzel konuşuyo yanına gidincede iyi davranıyolar baş üstünde tutuyolar tek sorun çoğu zaman düşüncesiz davranmaları bu kadar yakınken 6 ay gelmemeleri ve diğer evli oğullarınında evine bi kez olsun gitmemeleri bunlar beni üzdü bu saatten sonra hiç bişeyi kafaya takmıyorum onlarıda öyle kabul etmeye bakcam iyi veya kötü yorumlarınız için herkese teşekkür ediyoyorum Allah herşeyi gönlünüze göre versin ..

varsın gelmesin vardır bi karın ağrısı aman eksik olsun benden uzak şeytanına yakın olsun ya...sen onun bunun dediğini ne takıyorsun eden bulur güzelim sen boşver...onların gelmeleri gitmeleri onların şanındandır demekki gelenek görenekler bi haberler...nasılda kendilerini en başta belli ediyorlar..sen dua etde nişanlında farkındaymışşş...ya onlardan yana olsa temizle paklasa saklasa hallerini demii...sen tadını çıkar boşver çokta önemli değiller...sevene canım feda sevmeyene çokta tınnn....

sizde ona göre davranın madem sizi görmeye gitmiyorlar sizde gitmeyin aradıklarında açmayın nişanlınızı doldurmalarına izin vermeyin ama. gelmiyorlar görmeye deyimn. sanırım size gelirken birşey alacak olmaları onları gelmemeye itiyor. bazı insanlar cimridir böyle siz gelin siz gelin deyip işi ucuza getiririler benim kayınvalidem gibi. uamrım yakın oturmazsınız. imrenmeniz normal kim olsa imrenir. ama ben olsam gelmiyorlar size birşeyleri geçmedi diye sevinirdim. ileride sana bunu yaptım diyemezler. siz bana ne yaptınız demeye yeriniz olur.

Uzak olup tatlı olmak iyidir, gelecek için iyi bir yatırım

İnan şanslısın, bırak soğuk kalsınlar =)

canım bence dua ette düğünden sonrada seyrek gelsinler böyle :)

3 ay sonra nisan olacak henüz ve sen gelip gitmelerini mi bekliyorsun?? Belki henüz nişan falan olmadığı için gelip gitmek istemiyorlar.
Zorla tutup getiremezsin ya kocaman insanları.. Konu komşu ne der diye de dert etmenin anlamı yok..

var öyle düsünmeyenler.
2 örnek vereyim.

biri kizkardesim baska bir ülkedeki insanla nisanliydi.
okadar uzak yasamamiza ragemn, yillarca nisanli kalmalarina ragmen nisanlisinin ailesi belki bir kez aramistir, ki onu bile hatirlamiyorum.
fakat yinede evlerini barklarini ve onlara düsen gerek dügün salonu ev esya herseyi en iyisinden yaptilar.

diger bir örnek kuzenim 1 yil nisanli kaldi ve bu süre icersinde iki kv'de birbirilerin tabiri caizse diplerinden ayrilmadi.
sürekli kuzenime hediyeler vs. getirdiler.
sonra cocuklari evlenince ikiside birbirlerine düsman kesildi, küs kaldigi süreler oldu.

yani insan tabiki arayip sorulmak ister, ama önemli olan bir araya gelmenizin sayisinin coklugu dgl, aranizdaki iliskinin kaliteli ve daim olmasi bence.
bu örnekten ben kendime bu mesaji cikariyorum.

birde komsularin nisanlilarinin aileleri geliyormus vs. demissin bence baskalarina bakma, yada sirf baskalarida görsün bilsin diye takma, cünkü bunlar cok basit davranis bana göre.

Bos takintilar bunlar bos. Gelmiyormus, sira bekliyormus, konu komsu laf ediyomus.
Benden sana abla nasihati, sen bu onemsiz seylerle kafani hic yorma, canini da sikma. Daha nisanliymissin, bunun ilerisi de var. simdiden bunlara kafayi takip uyuyamazsan, evlendikten sonra daha cok seylerini gorur, oturur sabahlarsin.
Neticede kimsenin umrunda olmaz sen kendine yaparsin.
Bos ver bunlari biraz vurdum duymaz ol. Herseyi kafana takma. Degmiyor.....

arkadaşlarında dediği gibi sen çevreyi takmışsın biraz boşver canım ya evlenincede gelmeseler die bakarsın üzülme tabi biraz soğuk kadnmış ama üzülmeye o saatlere kadar düşünmeye değcek bişey değil

körün istediği bir göz, diye başlayan bir söz var bildiğim kadarıyla. bazı gelin adayları da çok sıkı fıkı olmaktan şikayetçi... boşverin böylesi iyi. hem oğulları da yokken niye gelsinler ki. bence anlamlı değil.
'bana bakacaksın' lafları da , adı üstünde laf olsun diye söylenmiş. öyle değilse de siz öyle algılayın. zamanı gelince de siz kaçamak yaparsınız

nişanlıyken bu gelme gitme olayları çok oluyor kendimden bilirim ..ailem derdi niye gelmiyolar onlar derdi gelsene..aman çok yorucuydu ya..gerçi evlendim dahada yoruyucuymuş ...canım boşver aramsınlar evlenince evin ayrı yolun ayrı olucak fazla muhattab olmassın işte

yapmaın allah aşkına kim kayınvalidesinin aşkıyla yanıp tutuşur özler de gelsinle gitsinler isterki...
elbette adet yerini bulsun gelinsin gidilsin arada bi sevgi oluşsun ister....gelin hürmeten gider, kaynana da adet yerini bulsun diye...
ben hiç sanmıyorum gelinini aman çok özledim gidip göreyim diyen kaynana olacağını..yada gelinin çok özleyip kaynanaısnı görmeye gideceğini..bu tarz ilişkiler seviyeli ve gelenekseldir...
bir buçuk saat yoldan gelmiyorlar altı aydır, işimiz var diyorlar sen gel diyorlar..bunlar hiç hoş değil...
istemese de işin içinde oğlu var mecburiyet var..gelmek zorunda...
konu sahibi etrafın ne dediğini önemser tabiki...düşünsenize, bütün kaynanalar gelinini görmeye gelirken benimki neden gelmiyor diye sormazmı insan üzülmez mi..bence konu sahibi haklı..üç gün beş gün değil ki..6 ay olmuş...normal mi yani kaynananın yaptığı...??bence yanlış....üstelik konu sahibi sürekli arayıp soruyormuş...
ilgilenmese de kaynana soğuk davranıyor diyecem ama öyle de değil...
birde bahaneye bakarmıısnız ya işimiz gücümüz var ne demek??? kaçamak cevap bunlar...bir saatliğine bile olsa gelinebilir..6 aydır ne işmiş böyle yedi yirmi dört iş başında değil elbet...
ben konu sahibinin yerinde olsam bana bu kadar mesafeli davranan bir kayınvalideye bende aynen mesafeli olurum ki anlasın..keza oğluda arama gitme demiş anlasın demiş...
başka söze ne hacet..oğlu bile biliyor annesinin huyunu...

O kadar da dert etme kendine derm. Bende 9 ay nisanli kaldim 5 amcasi 2 halasi var esimin. Hic biri kapimizi acmadi. Benim kaynanam beni nisan alisverisine bile götürmüyordu. bana cevabi su oldu alisverise gitmemize gerek yok ben aldim geldim. getirdiklerinide bir görseniz 50 yasinda ki insan giymez. ben sesimi cikarmasaydim yine gitmeyecektik. neyse Sadece bir amcasi geldi o kadar. Eee simdi ne oldu ailesi hakkinda bana birsey diyemiyor cünkü biliyor benim söyleyeceklerimi. Bosver simdiye kadar gelmedilerlerse simdide gelmesinler. Onlardan sana hayir gelmez. Hem gelseler bu seferde gittik gördük diye bire 10 katip millete görmemislik yapacaklar. Bosver canim. Nisanlinla arani bozmaya onlari kendine dert etmeye degmez. Ben yasadim biliyorum

walla böyle konuları okuyunca çok şaşırıyorum.hangi devirde yaşıyoruz, gelin görmeye gelecekler felan.neden bu kadar insanlara indeksli yaşıyorsunuz anlamadım.gelseler ne olur gelmeseler ne olur.önemsendiğinizi hissetmeye bu kadar mı ihtiyacınız var? hem sizin kafa yormanız gereken çok daha fazla şey olmalı.

Gelmesın ne guzel ıste
tam benım tarzım
benımkıde bır sure aramayı gecıktırsem bıle alınacak dıye korkuyorum
gıtmeyınce kusecek
cocuk gıbı
bıde kendı annesıne dıyo cocuk gıbı dıye bende guluyorum tabı ıcımden :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…