- 10 Ekim 2014
- 32.671
- 146.969
- 798
- Konu Sahibi Mevsimmmmmmmmmmn
-
Ben gerçekten merak ediyorum.
Çalışma geçmişi olmayan, çalışmayan insanlar ne yapıyor?
Evlendikten sonra bir dönem çalışmama hatasına düşmüş biri olarak merak ediyorum yani bunu. O araya çocuk sıkıştırdım yine de bambaşka bir şey bahsettiğim.
Nasıl sosyalleşiyorsunuz, alışveriş vs olayı sadece para değil evde otururken giyeceklerimiz bile belli sonuçta. Ömrün en verimli en güzel seneleri gibi geliyor 20'ler 30'lar, bunu neden çöp ediyorsunuz ki?
Mantıklı bir istekmiş ben de öğretmen gelin istiycimBu söylediklerinizi çalışıp da yapan kadınlarda çok zira sitede yüzlerce konu var çalıştığı halde işi gücü dedikodu olan, o alındı bu alınmadı muhabbeti yapan. Bu konuda ki ailenin derdinin bu olduğunu hiç sanmıyorum, memur öğretmen gelin isteyen tayfa bunlar. Özellikle öğretmen olsun ki yaz tatili olsun rahat tahst gelinleri onlara hizmet etsin.
Hazır para tez biter haklılar. Bence çalışmaya çalışınNişanlım memur askeri personel ben ev kızıyım arabam var birde 100 bin küsur param birde bir tane ev değecek bana mirastan nişanlımın ailesi ev kızı değilde kendine kendin gibi bir memur bulsaydin demişler çalışan olsaydı demişler.. bu devirde
Nisanliniz da bunu size mi soylediNişanlım memur askeri personel ben ev kızıyım arabam var birde 100 bin küsur param birde bir tane ev değecek bana mirastan nişanlımın ailesi ev kızı değilde kendine kendin gibi bir memur bulsaydin demişler çalışan olsaydı demişler.. bu devirde
Onlar dese de demese de kadın ekonomik özgürlüğü olduğu için diyebilecek . Gerektiğinde çekip gidebilecek . Bu yüzden erkeğin çalışmasından daha önemli bence kadının çalışması.diyelim ki siz çalışıyorsunuz, eşit para kazanıyorsunuz ve eve katkınız aynı. acaba diyecekler miydi oglum ev işleri ve çocuk bakımı da paylaşacaksın, karın süpürüyorsa sen sileceksin. o ev senin de evinse, evin işi de senin. diyecekler miydi ogullarına. hiç sanmıyorum. çalışan gelin isterler bu devirde , ee ev işleri hala kadının üstünde, çocuk bakımı da öyle. nefret ediyorum bu düzenden.
Mantıken öyle. Sadece ailesi işim içinde olduğu için onların açısından söyledim.Onlar dese de demese de kadın ekonomik özgürlüğü olduğu için diyebilecek . Gerektiğinde çekip gidebilecek . Bu yüzden erkeğin çalışmasından daha önemli bence kadının çalışması.
İşte aslında siz çok güzel ornekmişsiniz bu duruma . Çok geçmiş olsun öncelikle umarım bundan sonra çok iyi merhametli seveceğiniz bir insanla karşılaşırsınız . Tabi ki kadınlar çalışmak istemeyebilir ama bunun için bir güvencenin olması gerektiğine inanıyorum . Gerektiğinde rest cekebilecegi bir parası varsa ister çalışsın ister çalışmasın . Malesef herkesin koşulu da aynı olmuyor . Yıllarca evlilikten sonra çoğu kadın sudan çıkmış balığa dönüyor e bir de çocuklar oluyor. Düzgün bir erkekse zaten bir yerlerini yaya yaya oturmaz eşine yardim eder. Biraz biz kadınlarda da var o poposunu kaldırmazsa ortalığı yıkmak lazımMantıken öyle. Sadece ailesi işim içinde olduğu için onların açısından söyledim.
Kendim de yaşadım, bunu yaşayan çok kadın görüyorum eğitimli işi gücü olan, ama eşi veya ailesi hala yazdığım kafada olan. Kendi hakkımı yıllarca savundum ve sonunda pes edip boşandım. Tam da bu sebepler yüzünden (ve başka şeyler de tabi). Yine de ezildim ama sonunda çalıştığım için ve artık dayanamadığım için bu haksızlığa boşandım.
Konu sahibi çalışmamayı ve ev hanımı olmayı tercih edebilir. O zaman eşi maddi olarak, o da daha çok ev işleri yaparak evin düzenini kurabilirler. Çalışan kadından ev işlerinin tamamı talep edilince işte o zaman dengesizlik oluyor. Konu sahibi dışarıda çalışmamak istiyorsa, buna kimse karışamaz bence. Ama hem çalışır hem de eşi evi işleri yarı yarın paylaşırsa en ideali olurdu.
Egitimli olsun demislerdir belki de. Calisan ureten kadin da demek istemis olabilirler. Kendinizi bu kadar para olarak gormeyin. Siz bir bireysinizNişanlım memur askeri personel ben ev kızıyım arabam var birde 100 bin küsur param birde bir tane ev değecek bana mirastan nişanlımın ailesi ev kızı değilde kendine kendin gibi bir memur bulsaydin demişler çalışan olsaydı demişler.. bu devirde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?