Nişanlıma biz bu durumdaysak ailen yüzünden zor zamanında sana yardım etmediler bende bunu ömrümün sonuna kadar unutmicam dedim. Ay kayınvalidem de ne anne ama oğlum oğlum diye bebek sever gibi seviyordu oğlunu şimdi anladım ki herşey göstermelikmiş iş ciddiye binince gerçekler ortaya çıktı işte
canim ya sükür et yine biraz para vermisler...benimkiler hic vermediler...nasil anne baba anlamiyorum ben...bukadar gaddar olamaz bi insan...cocuklarina sahib cikmiyorlar...ancak oglunu pohpohluyor...yaparsin edersin sen diye...ya senin oglun daha 6 ay öncesine kadar ögrenciydi...6 ayda nekadar para biriktiebilirki? Benim ailem gururuna yediremedi...nisanlima kredi almasinda yardimci oldular...nisanlim ailesine toz kondurmuyor o ayriIcine atan birisi bunu bildigim icin ses etmyorum cünki biliyorum cok agrina gidiyor...üzmeyin kendinizi dicem ama senin icinde cok zor biliyorum...neden herkez evlenirken sen sakrak ebn para derdi cekiyorum diyorsun....bide varliklilar anladigim kadariyla...benimkielrde öyle...4 tane apartmani var dairelerin hepsi kirada Ama bak yinede bi kurus vermiyorlar...sordunmu yok kizim ben nerden alayim diyorlar cok igrenc bi durum bu para konulari...allah sabir versin sana...
nisanlinla arani bozma bence...ama kredi felan cekme olayinada sakin girme...hic bulasma böyle risklere...
Allah yardimcin olsun....
Sizin yorumlarınızı takip ediyorum ve çok beğeniyorum :) Söylemek istediklerimi yazmışsınız
ben evlenirken ailelere yük olma fikrine karşiyim. eskisi gibi değil hiçbir şey.. eskiden kızlar pek okumazdı erkekler de askerden gelince 2 aile eşyalarını alır evlerini dizer gençleri evlendirirdi, artık herkes senelerce okutuyor çocuğunu, üni bitse yok şu sınavdı yok bu sınavdı derken eğitimine tonla masraf yapiyor, imkanı varsa evlenirken de yardım etmeli tabi ama imkanlar kısıtlıysa artık o senelerce okuttuklari çocukları kendi paralarıyla bişeyler yapmalı.. kendi durumumdan örnek vereyim mesela beni babam senelerce okuttu o da yetmedi senelerdir kpss kursuydu deneme sınavlarıydı yol parasıydı adamın omzunda hala yüküm.. e atamam olduktan sonra geçip karşisina baba beni evlendir eşyalarımı sen al deme bi hakkı kendimde görmüyorum.. nişanlım için de aynı şey söz konusu.. kadın senelerdir okul masraflarına ne paralar döktü.. yok o şehirde sınav yok bu şehirde sınav yok cart sınavı yok curt sınavı derken ondan bundan borç alarak kapattı çoğu şeyi.. evlenirken de aynı şekilde onu borca sokmak vicdansızlık olur.. ha durumu iyi olur yaparsa oğlu için yapsın, yapmazsa da canları sağ olsun.. bana itici geliyor bi çöp almadılar ellerini ceplerine atmadılar gibi sözler.. hele yapmadıkları için beddua okumak , yorum bile yapamıyorum.. kocaman insanlarız.. genciz çalişiyoruz sırt sırta vermeli eşimizle kendimiz kurmalıyız yuvamızı.. hem böyle daha kıymetli olur gibi geliyor.. kendi emeğin kendi alınterin kendi göz nurun.. bu düşünce bile beni heyecanlandırıyor.. o yüzden çiftlerin ekonomik olarak yeterli ferahlığa kavuşmadan evlenmeleri yanlış.. ben atamam olmadiği için sürekli erteliyorum düğünümü.. elime ekmeğimi bi alayım herşeyimi eşimle yapayım koca kaçmıyor ya.. ha illa bi suçlu aranıyorsa damat beyi suçlarım.. ailesine güvenip düğün yapmaya kalkan o, seni de güvendirmişler o konuda haklısın bak. en baştan konuşulsaydı ona göre ölçüp biçer bi yol izlerdin mutlaka.. ama güvendirip sonradan çekilmek olmamiş.. ama bu sebeplerle ilişkini hırpalama, kendini doldurup durma bence.. dediğim gibi ailelerimiz bizi evlendirmek zorunda değiller, her ne kadar seni güvendirmiş olsalar bile.. o yüzden ya bi süre daha bekleyin ya da başka bi çözüm yolu arayın..
gelinlere alacaklarım çoğalıyor:44:
bir iğne almadı deniyordu,onar kutu iğne almaya karar vermiştim,şimdi de bir çöpleri yok deniyor,çöp alacağım.neyse çöp işi kolay
bir iğne almadı deniyordu,onar kutu iğne almaya karar vermiştim,şimdi de bir çöpleri yok deniyor,çöp alacağım.neyse çöp işi kolay
değil mi istediklerini vereceğim işte,iğnesi çöpü yok diyemeyeceklerOo yaşadı sizin gelinler
paran varsa da pek saygı göstermiyorlar canımbu devirde paran varsa saygı duyuluyor paran yoksa saygıyı zor buluyorsun sanırm
sende de 2 oğlan ben gibi,takip et canımEgem k.validelik de İdolümsün
Gönül ne kahve ister ne kahvehane gönül muhabbet ister kahve bahane canım var olan anne, verir evladına en iyisini zatengelinlere alacaklarım çoğalıyor:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?