nişanlımın ailesi

daha genç yeni evliler borca girmekten korkarken neden yaşını başını almış, artık rahat yüzü görmek isteyen ebeveynlerin borca girmelerini istiyorlar aklım almıyor... evlenmek isteyen önce bir kendisine baksın, hakediyor mu evliliği yada sorumluluklarını yerine getirebilecek mi ölçsün tartsın.. başkalarına güvenerek evlilik olmaz.. anne baba 1 yardım eder, 2 yardım eder, 3 de eee yeter artık der.. 3 senede eşyalarınızı almış olsaydınız borcunuz çoktan bitmiş kenara para bile atardınız.. başkalarını suçlamadan önce ben ne yaptım diye kendinize bakın...

Peynir, nişanlınızla konuşursanız, bunun güvenle ilgisi olmadığını, tek başınıza karar veremediğinizi, ayrıca kredi çekmeye çok karşı olduğunuz için bu prensibinden vazgeçmeyeceğinizi söyleyin.

Ağlaması, güven telkinlerinde bulunması yaptığının yanlış olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz.

Sizi böyle zor bir duruma düşürmesine hakkı yok.

Olmadı nişan ve düğün eşyalarını-masraflarını azaltırsınız, bu şekilde borca girerek evlilik olmaz.

Siz bunu nişanlınıza mı söylediniz ? Daha ılımlı yaklaşmanız çok mu zordur ?

Siz bunu unutmazsınız, nişanlınızda bunu dediğinizi unutmaz.

Şimdiden önyargılarla evlilik mi kurulurmuş ?

Onlar aile arasında ne yaşıyorlarsa yaşıyorlar..Anneliğin göstermeliğimi olurmuş ?

Demek ki bir halleri varki bu yüzden yardım edemiyorlar..

Arabalarını satsınlar diyorsunuz..Buna mecburlar mı ?

Üç yıl içerisinde birikim yapsaydınız evlenmek için, madem yapamadınız düğün ve nişan masraflarınızı düşürün.

İnsanların arabasındanda mı siz sorumlusunuz ?

Hem ne biliyorsunuz belki satmak istiyorlar ama üstünde haciz vardır, ya da o arabaya mecburdurlar.
...

Mesela benim arabam var.. Maddi anlamda zorluk çekiyorum oğlumu evlendirirken.

Oğlumla nişanlısı bir sorun yaşıyorlar ve aralarında böyle bir tartışma çıkıyor.

Nişanlısı benim arabama göz koyuyor satmam için, anneliğimi sorguluyor, benim 30 yıllık oğlumu benden daha çok sahipleniyor,sözde benden daha çok düşünüyor.

İnanın iyi niyetinden şüphe ederim.

Madem nişanlınızı bu kadar düşünüyorsunuz, vazgeçtim biraz önceki yorumumdan, bence krediyi çekmelisiniz.

Benim babam henüz okulu yeni bitmis biriyle evlenmeme asla müsade etmezdi ne yer, ne icersiniz siz? Sürekli birilerine el acmak durumunda kalırsınız aceleniz ne? bekleyin o kendini saglama alsın, birikim yapsın derdi ve krediye falan da yanasmazdı.
Neden yardım etmediklerini bilemem gerci sorun halledilmis ama okuldan 6 ay sonra evlenmek büyük cesaret..

Son düzenleme:
İyi yada kötü tüm yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Evet biz üniverste son sınıfta nişanlandık daha sonra askerliğini bekledim askerliği yaptı geldi yaklaşık 1 sene kadar iş bulamadı şimdi çalışalı 2 ay oldu. Nişanlımın ailesinin durumu gayet iyiydi esnaflardı ve şuan bindikleri araba da düşündüğünüz gibi zarla zorla alınmış bir araba değil. Benim zoruma giden durumun yoksa eğer hala neden kendi hayatında ki hiç bir şeyden ödün vermeden yaşıyorsun da oğlunun 2 günlük işine güveniyorsun. Ya o arabayı satıp bir alt modelini bile alsalar biz şu an bu durumda olmayız arkadaşlar. 40 binlik arabayla geziyorlar ya ben anlamıyorum. Nişanlım iki göz iki çeşme hala bana kredi diyor. Vermiyorlar para mara ben alacam diyor.Tamam vermek zorunda değiller vermesinler, o zaman yapacağız edeceğiz demesinler. Ben ailemin karşısında mahçup duruma düştüm. Ne yapacağım bilmiyorum ailem sinirli kesinlikle çekmiceksin biz onlara güvenmiyoruz artık diyorlar hayırlısı olsun. Ayrıca ben beddua etmedim sadece çok sinirlendim Allah'a havale ettim. Zaten bende akılmı kalmış düştüğüm durumu sindiremiyorum. Ya gidip eşyaları alıp aldığımız yere taksit yaptırıp her ay ödeyelim bari o kadar tutmaz eşyalar diyorum yok kredi çekeceksin illa diyor. Sonradan öğrendim ki düğün için yapılacak harcama da benim çektiğimle olacakmış. çok üzgünüm , kırgınım ilginiz için teşekkür ederim

canım ben kendimden sana örnek veriyorum benim eşimin aileside paramız yok biz bişi almayız dediler. 1 yıl sözlü 1 yıl nişanlı kaldık bu sürede eşimde bende bişi ypamadık nikah tarihimiz tam belli oldukdan sonra bi mobilyacıya gidip tüm eşyamızı beyaz eşya dahil seçip uygun fiyata anlaştık herşeyi ordan aldık diye piyasanın yarısına aldık nikah tarihine kadar aylıktaksitin yarısını ben yarısını eşim ödedi nikah tarihinde 3-4 taksitimiz kalmıştık nikahtan sonrada balayına gitmeyip kalan taksiti ödedik eşylar çok kaliteli değildi şimdi iyiki çok pahalı kaliteli almamışım diyorum taşınma esnasında olsun çocuktan sonra mobilya mahvoluyor şimdi yenilmek için kızımı bekliyorum kredi çekmek zaten akıl karı değil sen nişanlına böyle söyle eğer kabulederse zaten sorun yok kabuletmezse altında bişi ara bence

erkek tarafı şunu yapar bunu yapmaz kısmına çok takılmadım ben.maddi durumları varsa zaten çocuklarını üzmek istemezler ve ellerinden geleni yaparlar..

ancak bir adam 3 yıl nişanlı kalacak,hiçbir birikim yapmayacak ve ailesi birşeye karışmıyor diye arayıp nişanlısına dert yanacak ve abartıp ağlayacak..karşısındaki kızcağınız o anki duygularını düşünmeden duygu sömürüsü yapacak..daha yorum yapmaya gerek var mı?

Nişanlınızın size gücenecek, tavır yapacak ve ağlayacak bir durumu yokmuş aslında.
Siz böyle bir durumun içinde olmak zorunda değilsiniz, hatta bunun size söylenmesi bile kendi adıma ters bir durum.
Başka yollar arasaymış , ya biraz daha bekleseymişsiniz ya da maddi gücünüzün yeteri kadar şeyleri alsaymışsınız.
Bu maddi olayların size bu şekilde yük edilmesi çok yanlış bence.
Orta yol bulunur umarım.

Nişanlınızın size kredi çekmeniz için ısrar etmesi yanlış, ailesinin oğullarının düğünü için arabalarını satmalarını istemek bencillik, 3 yıllık bir nişanlılık süresinde kenara düğün masrafını çıkaracak kadar para biriktimemek sorumsuzluk....

Aile düğün masrafını karşıladıktan sonra size mobilya taksitleri kalır bu da son derece normal bende dahil bir çok kişi bu şekilde evlendi, evleniyor. Ana-baba evlenecek olan evladını destek olur ama sırf her şeyin en iyisi olsun tastamam olsun diye anaya babaya o kadar maddi külfeti yüklemek el insaflık bir durum olarak görüyorum. Durumlar sıkışmışsa yolunda gidilmeyen şeyler olmuşsa düğün mobilya masraflarından biraz kısılarak yine evlenilir. 36 aya kadar taksit yapılıyor her keseye bütçeye göre eşyalar mevcut. Ailesinin söz vermesi sonra yerine getirememesine aileniz tepki gösterebilir ama 3 yıllık bir nişanlılık evresi geçimişsiniz. Dengeler değişebilir.

Canım madem nişanlın daha yeni işe girdi biraz daha bekleyin.. hem neden kendisi kredi çekemiyor ? sana bir defa söylemiş, çekemeyeceğini söylemişsin hala ısrar ederse artık aranızı kendisi bozacak ama.. bu arada senetle eşya veren çok güzel yerler var bi gezin araştırın.. bu dönemlerde gerilip birbirinizi kırarsanız geri dönüşü olmayan şeyler çıkar ağzınızdan biraz daha sakin olun, ılımlı olun elbet bi çözüm vardır.. geç olsun güç olmasın derler, doğru derler, iki ayağınız bi pabuca gireceğine bi müddet erteleyin, hem sakinleşirsiniz hem de bakarsınız ki herşey yoluna girmiş

"gelin aliyorlar, para harcayacaklar, yapacaklar tabi" zihniyetindeyseniz esinizin ailesinin evlendikten sonra da sizi kendi mallari gibi gormesini, hayatinizin her anina mudahele etmesini de hosgoreceksiniz demektir. cunku en basinda cok acik olacak ama "satin alinmayi" kabul ettiniz. yanlis anlasilmayayim, ailelerin durumu vardir veya yoktur, iclerinden gelir ogullarina kizlarina evlilik hediyesi birseyler yaparlar. ogullar kizlar da mutlu olur tesekkur ederler, bunlar guzel seyler. ama bunu bir mecburiyet gibi gormek butun isi bir alisveris mantigina ceviriyor ki o zaman bu alisin verisini de goze almak gerekiyor.

Insan ailesinden bahsediyorsa yardim etmek zorunda degil mantalitesini ben kabul edemiyorum. Diyelim ki ailenin herseyi var , durumlari cok iyi ve kenara cekildiler ve yeni cifti ortada yapayanliz biraktilar.Normalde yorumlarima din karistiran biri hic degilim ama gerekli gorudm bu sefer. Peygamberimiz komsusu ac iken tok yatan bizden degildir diye buyurmus. Boyle bir durumda zorluga giden cocuguna yardim etmeyende bence sorumlu olur. Sonucta aileyiz mal ,mulk, tasa , sevinc bunlari paylasmak zorundayiz. Aile demek butunluk demek. Genc insanlar her istediklerini bir cirpida alamayabilir, ki ailelerin destek olmasi en buyuk sevaplardan biri. Cift evlendirmek gercekten cok sevap. Sagolsun vakti zamaninda anneannem pek cok cifti evlendirmis ailemizde Yeni kurulan ailede tuzunuz bulunmasi,yeni baslangiclara ve hayirlara vesile olmak ne guzel birsey. Tabiki yapmak zorunda degil kendileri yapsalarmis tavirlari goruyorum burada. Acikcasi ben her kurusumu evlilik hazirliklarima ve yeni evime harcamissam, ailem 3 sene boyunca hic bir igne cop almamissa ben sorgularim ve kirilirim. Hatta sevilmedigimi bile dusunurum. Benim bildigim insan yillarca cocugunun ilk okula gidisini, okuldan mezun olusunu, is bulusunu , evlenmesini boyle onemli donum noktalarinin hayalini kurar.O zaman geldimi heyecanlanir en iyisini yapmak ister, durumu oldugu halde cocuguna yardim etmeyen bir insanin ne gibi bir mazereti olabilir ki? Tabiki hepsini onlar alsin demiyorum ki bazi aileler herseyi yapmaya karsi cunku simariklik olmasin, ciftlerinde emegi olsun diye gayet normal bir tutum. Fakat kenara cekilmek hicbirsey yapmamak bence normal degil. Anne-babamiz yaslandiginda hasta oldugunda bakmak zorunda degiliz huzur evine gitsinler mi diyecegiz? Ustelik bakabilecek yardim edecek konumda iken??? Ben asla oyle birsey yapamam, ailemde asla beni okuldu, dugundu boyle seylerde yanliz birakmadilar , birakmazlar. Aile demek birlik olmak demek kenetlenmek demek, hepimiz ayni kani tasiyoruz yahu... Kardesim evlense yarin birgun kimse zorlamiyor hicbirsey yapmak zorunda degiliz. Fakat kardesim tum dugun yukunu tek basian cekecek olsa yedigim lokma yemin olsun ki bogazimda kalir! Uykularim haram olur.... kendime yakistiramam.

3 yilda durumlar kotu olsa bile az veya cok birseyler yapabilirlerdi, cok uzun zaman gercektende.... Eger yapmiyorlarsa demek sizin evliliginzden yana degiller, heveslide degiller... Sizi gelin olarak istemiyor olabilirler,evlenmezseniz islerine gelecek belkide.

aynı düşüncedeğim eski zamanla bu zaman bir mi erkek tarafı kız tarafı mı kaldı hele bi de ölünceye kadar evlerimde bi çöpleri yok demiyorlar

bi yardım etmediler diye bu kadar kin mi duyulur

konuna gelicek olursa tek suçlu nişanlın

koskoca adam 3 sene nişanlı kalmayı biliyor ama maşşallah kenarda düğün yapacak parası yok

biz 1,5 sene nişanlı kalarak bütün düğünü yaptık 3 seneyle bi kişi daha evdendirebilirdik yani

hele sana kredi çek demesi ne kadar da ayıp koskoca 3 sene

ee tabi ailesine güvendi yapar eder dedi adamların işi bozulunca ortada kaldı

ağlayarak kendini affetirmeyi herkes yapar hala kolaya kaçıyor sen çek krediyi diyor oldu başka

yeni nişanlıyız desen yorumlarım farklı olurdu ama ortada geçen seneler var

konu başlığı bana göre nişanlımın ailesi değil nişanlımın sorumsuzluğu olmalıydı

gelinlere alacaklarım çoğalıyor:44:
bir iğne almadı deniyordu,onar kutu iğne almaya karar vermiştim,şimdi de bir çöpleri yok deniyor,çöp alacağım.neyse çöp işi kolay

bir iğne almadı deniyordu,onar kutu iğne almaya karar vermiştim,şimdi de bir çöpleri yok deniyor,çöp alacağım.neyse çöp işi kolay

bu devirde paran varsa saygı duyuluyor paran yoksa saygıyı zor buluyorsun sanırm

Egem k.validelik de İdolümsün

Gönül ne kahve ister ne kahvehane gönül muhabbet ister kahve bahane canım var olan anne, verir evladına en iyisini zaten
nasıl kıyafetin yemeğin okulun v.s en iyisini evlatlara için veriyorlarsa gene verilir zaten dert olaN GELİNLER eğer onları evlat gibi görmezlerse vermezler ama sonra( sözüm olupta vermeyene) saygı bekler sevgi bekler gidip gelme bekler o gelinden karar vermek lasım gelin mi evlat mı eğer gelinse yapmayınız beklemeyinizde eğer evlatsa pamuk eller cebe:)) olmayanında zaten napsın cep delik cepken delik demiş atalarımız eğer gelen giden olayıysa zaten vermediğini istemessin
Allah hepinize iyilikler versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…