- 1 Eylül 2017
- 963
- 1.248
- 113
- 38
Mecbur kesmek zorunda çünkü verirse biz geçinemeyiz zaten
Olabilir. Bana kızım kızım samimi gözüküyorlar belkide istemiyorlardır politik davranıyorlardırBana göre takıyı tokayı bırakın da sizi istemiyorlar. Üzülmeyin ama başınız yansın istemem.
Benimde var evim. Düşüneceğim görüşleriniziBacım bu işin sonu benim hoşuma gitmedi.
Nişanlın bana çok sorumsuz ve vurdumduymaz geldi.
Tabiki ailesi ile ilgilensin ama madem ki evlenmeye kalkti seni de düşünmesi gerekiyor.
Sadece ailesi odakli yaşıyor. Bu şekilde evlilik yapmayı istiyo musun gercekten?
Bir diğer mesele; ailen kardeslerine ev aldı. Çok güzel. Allah daha çok versin. Umarım sana da almışlardır.
Aksi halde odaklanman gereken sorun;ailenin adaletsiz davranması olur.
Yok sana da ev almişlarsa (ki doğru olan adil olmaktır)... o zaman nişanlınla konuş.
"Ben ve ailem üzerimize düşeni yaptık. Beklentimiz herkesin sorumluluğunu yerine getirmesidir. eğer bu konuda isteksiz olursan; ben bu işten vazgeçerim. " de. Ve dediğinin arkasında dur.
Zaten altinlar ciftin oluyor. Genelde bozdurulup araba falan aliniyor. Geline aliniyor gibi gozukse de aslinda kendi ogullarina da yardim yapiyorlarBen şahsen iki çalışan insanın düğünlerini ev eşyalarını vs yapmasında karşıyım .
Altın almayı olayini da hoş bulmuyorum erkeğe alınmıyorsa kadına da alınmamalı . Sonuçta çift taraflı bir şey oluyor .
Bence nisanlinizin ailesi de benimle hemfikir insanlar olabilirler
Gözünü boyuyorlar oda ailesine inanıyor işte. Teşekkürler görüşünüz içinNişanlının ailesi para biriktirmek için değil bu iştem cayarsınız diye süreyi uzun tutmuşlar ,baktılar olmuyor 50 gr olsun demeye geliyorlar ,
Emin ol nişanlın çok istese evlenmek para biriktirirdi o farkında değil mi sizce ailesinin yaptıklarının ?
Salak değil dimi ?
Evli değilken 6 yıllık kayıp emin ol aynı evin içindeki 6 aylık kayıp kadar bile kötü değil ,bu adamla o aile ile olmaz,
Adam sorumsuz ,para biriktirmiyor çünkü sizi gerçekten istemiyor ...
Bir an evvel ayrılın gerekirse psikolojik destek alın
kaynana seni istemiyor karekter olarak seni daha çok üzecek gibi, ama sen evlenmeyi kafana takmışsın, ailesinide beğenmedim, nişanlınıda, hepsi egoist, seni üzdükleri için, artık sende geri dönülmez bir karar ver evlenince aşk bitiyor zaten,Olabilir. Bana kızım kızım samimi gözüküyorlar belkide istemiyorlardır politik davranıyorlardır
Konuşacağım teşekkür ederimYanlış yapmışsın evlilik konusunda yeterince istekli ve olgun değil, hem ailesinin dediğini hem senin istediğini yapamıyor artık nişanlın
Karar verecek, sende onunla tekrar konuş zaman ver gerçekten yüzüğü atacağını söyle halen aynı sorumsuzluklarıyla devam ediyorsa, birey olamamış yarın sana nasıl koca olacak? Evlenmemen daha hayırlı olacak gibi, illa evleneyim diyorsan 2 yıl boşanırsın, aşk biter, aşkın devamı için fedakarlık gerekiyor buda hep sen fedakar olamazsın
Benimde var canım. Ve zaten nişanlımla kavga ettik bu konular için. Oyalıyo ailesi olucak yapıcaz diye oda güveniyo ailesineÖlüyle gelin bekletilmez derler. İki sene çok uzun zaman.
Ailesi bir şey yapmıyor ise nişanlın borçlarını odeyecegine kuracağı aile için bir şeyler yapsın. 1 seneden sonra sen de bir şeyler diyemedin mi madem bir şey yapmayacaktiniz neyi bekliyoruz diye.
Bir de şu bilezik meselesine takıldım. Ailen gelinlerine takılan kadar bilezik istiyor. Ama ailen abilerine ev veriyor sana vermiyor anladigim kadariyla. Bu da sorun değil mi? Resmen ayrımcılık.
Gebzeliler orda yaşayacağımİyi düşünün bu 2 sene size nişanlınızı ve ailesini daha iyi tanımak için verilmiş bir süre. Anlattıklarınıza bakılırsa sizi ileride daha zor günler bekliyor aile yapılarının farklı olmasından dolayı. Onun ailesine kötü diyemeyiz ama sizden farklı. Nişanlın istediği kadar tartışsın yaşını başını almış evlenmeye kalkışmış bir birey yapmasa yapmaz. Bazı yorumları okudum üzüldüm.Herkesin özgür kararı tabii.6 yıl demişsiniz eğer içinize sinmezse hiç düşünmeden bitirin. Evliyken bitmesi daha zor. Ve nişanlıyken bunlar buz dağının görünen kısmı oluyor genelde. Bir de bişey merak ettim nişanlınız nereli ve siz orada mı yaşayacaksınız
Ama bir sene olmuş hala nasıl inanıyor ki? Çocuk mu bu yapılanları anlamasın? Çocuk bile inanmaz.Benimde var canım. Ve zaten nişanlımla kavga ettik bu konular için. Oyalıyo ailesi olucak yapıcaz diye oda güveniyo ailesine
Sizin düşünceniz saygı duyuyorum. Kimse kimseden bişi beklemesin tabi nişanlım ailesine yardım ediyor bu yüzden yapamıyor bişiTamamen objektif yorum yapacağım.Nişan,düğün bunlar yerine o parayı kendi zevkleriniz,gezmeniz icin değerlendirmeniz daha mantıklı değil mi? Nişan,düğün yani sürekli karşı tarafı maddi külfete sokacak harcamalar dışarıya karsı gösteristen baska bir sey değil bana göre.Baksanıza simdiden gerginlik.Ya altın istemek de cok sacma.Amaç evlenmek değil mi? Bir yastıga bas koymak değil mi? O zaman sacma araçlara takılmamak gerek.Ailesi ne yasıyor bilemezsiniz,belki onlar da bu tarz etkinlikleri cok sacma buluyordur.Kimsenin kimseye altın,takı,hediye zorunlulugu yok.Diğer yandan ev düzmek de neden ailelerin zorunluluğu oluyor.Herkes kendi ayakları üstünde durana kadar evlenmemeli bence ve evini kendi düzmeli.Kimse kimseden daha simdiden bir sey beklememeli.2 sene de normal bir süre
Bilmiyorum kör olmuş galib ailesineAma bir sene olmuş hala nasıl inanıyor ki? Çocuk mu bu yapılanları anlamasın? Çocuk bile inanmaz.
Ailesine kör olmuşsa sorun çok büyük.Bilmiyorum kör olmuş galib ailesine
Ne güzel eşiniz yapılanı görmüşEşimin ailesi de eşime, sen bu borçları kapat, herşeyi biz yaparız dediler, borçlar da keyfi ev tadilatı, mobilya eşya yenilenmesi vs idi..
Borçlar bitti, nisandan bir hafta önce hala hiçbirsey yapmadıkları için eşim konuştu, biz hicbirsey yapamayız diye açık açık söyledi annesi.
Üstelik biz öyle su kadar gram altın falan da istememiştik.
Alınacak şeyler Nisan yüzükleri en fazla kıyafet falandi, gücümüz de yeterdi almaya ama mesele o değildi..
Neyse sonra ne mi oldu.
Ne nişanımiza ne düğünümuze esim ailesini istemedi.
Bebeğimiz olduktan sonra bir kaç zaman görusmeyi denedik ama olmadı..
Çok kopukluk yaşanmıştı çünkü.
Benim eşim ezdirmedi, yapılanı benden fazla gördü ben alttan al dedim, o çoğu zaman dinlemedi, bana ve sana yanlış yaptılar dedi.
Barıştıran ben oldum ama dikiş tutmadı.
Burdan anlayacağın şey mevzunun nisanlinda bittiği..
Herşeyin hayırlısını yaşamanı dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?