- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.879
- 548
- Konu Sahibi aburcubur91
-
Mevzu para dan çok ; ilgisiz oluşlarına galiba..İstemiyorum ama Yan cebime koy mantığı değil.. Ailenin sanki yokmuş gibi davranıyor olmasıyla alakalı gibi.. Bunun öncesi de olabilir mi ... Ailenin sizi istememesi veya baska sebepler ... Gelin alsın tavrı altında bunun öncesi var gibi duruyor...
Katılıyorum.
Konu sahibi ben size hak verdim.
Yapmak zorundalar mıcılar gelmeden ben de iki kelam edeyim. Herşeyi aileye kitlemeye çalışmak ne kadar kötü ise ailenin -durumları olduğu halde- el etek çekmesi de o kadar kötü. Konu sahibi herşeyi yapsınlar etsinler demiyor zaten, umursamadıklarına içerliyor anladığım.
Eşinin tavrı nasıl peki? Bu durumda da ailesini savunuyor mu?
Yanlış anlamayın ama kimse size para vermek zorunda değil ki. Altınınız varsa satsaydınız gerçekten (öyle de yaptınız galiba). Yani birilerine "cebindeki parayı bize vermiyor" diye bu kadar çok sinirlenmek saçma bence
Şahsen altın istemediğim için öyle yapamadım, ama para da istemedim kv'lerdensiz öyle yaparsınız :)
nişanlında inşallah bu haksızlıkları görüp yinede o benim anam anamda anam ne yaparsa yapsın anam demezDüğünümüze 2 ay kaldı ve nişanlımın ailesi bize o kadar sıkıntılı günler yaşattı ki ve hala daha yaşatmaya devam ediyorlar...
Kayınpederime, kayınvalideme ve kaynıma gerçekten yazıklar olsun diyorum... Sözlendik,nişanlandık,evleniyoruz bize ne maddi destek ne manevi destek verdiler.Bir gün karşılarına alıp "oğlum/kızım ne yapmayı planlıyosunuz,ne yapacaksınız,nasıl yapacaksınız?" demediler.
Kaynım ve eltimde kına için araç kiralayacaktık onu kullanacaklardı herkesi toplayıp getireceklerdi ama ani bi planla tatile çıkmaya karar verdiler ve kınamdan 1-2 saat önce inmiş olacaklar istanbula....
Gelin çeyiz alma olacak ona da nasıl yapıcaz nasıl gidicez çok uzak ya gibi kelimeler kullanıyorlar (Pendik-Küçükçekmece)
En son ev eşyaları alırken masa sandalyelerin bir kısmına (500tl) paramız kalmadı diye nişanlım ailesini aradı kayınvalidem de gelin satsın nişan altınlarını alsın bizim paramız yok dedi bana nişanda takılan 5 tane çeyrek altınımda kalmış gözü ki kendisi de bana yani gelinine ve oğluna nişanda çeyrek taktı... ve bu insanlar bizim nişanımıza bir ay kala 45 binlik araba aldılar ve yazlık aldılar...Bir aile çocukları için 500 tl de mi ayırmaz kenara ya?
Paraları olmasa hiç önemli değil paraya önem veren insanlar değiliz ki herşeyi biz kendimiz yapıyoruz zaten ama en azından yetemediğimiz yerde destek olmalılar,aile olmak bunu gerektirir. Maddi anlamda olmuyosan da manevi anlamda anne baba olarak yanımızda ol bari. Ama sanki komşunun çocuğu evleniyo...yazıklar olsun ne diyim...
nişanlında inşallah bu haksızlıkları görüp yinede o benim anam anamda anam ne yaparsa yapsın anam demez
mesafe değil artık nefret etmesi lazım. çünkü bayan afedersiniz hunharca sevişmiş hamile kalmış ve dünyaya bir bebek getirmiş. sadece doğurmuş yani. annelik namına bişey yapmamışAilesi ile bağlarının iyi olmasını çok isterdim ama o da görüyo herşeyin farkında o yüzden o da artık mesafeli...
Ne güzel işte, herşeyinizi kendiniz yaparsanız, tam anlamıyla bir aile olmanız daha kolay olur.Düğünümüze 2 ay kaldı ve nişanlımın ailesi bize o kadar sıkıntılı günler yaşattı ki ve hala daha yaşatmaya devam ediyorlar...
Kayınpederime, kayınvalideme ve kaynıma gerçekten yazıklar olsun diyorum... Sözlendik,nişanlandık,evleniyoruz bize ne maddi destek ne manevi destek verdiler.Bir gün karşılarına alıp "oğlum/kızım ne yapmayı planlıyosunuz,ne yapacaksınız,nasıl yapacaksınız?" demediler.
Kaynım ve eltimde kına için araç kiralayacaktık onu kullanacaklardı herkesi toplayıp getireceklerdi ama ani bi planla tatile çıkmaya karar verdiler ve kınamdan 1-2 saat önce inmiş olacaklar istanbula....
Gelin çeyiz alma olacak ona da nasıl yapıcaz nasıl gidicez çok uzak ya gibi kelimeler kullanıyorlar (Pendik-Küçükçekmece)
En son ev eşyaları alırken masa sandalyelerin bir kısmına (500tl) paramız kalmadı diye nişanlım ailesini aradı kayınvalidem de gelin satsın nişan altınlarını alsın bizim paramız yok dedi bana nişanda takılan 5 tane çeyrek altınımda kalmış gözü ki kendisi de bana yani gelinine ve oğluna nişanda çeyrek taktı... ve bu insanlar bizim nişanımıza bir ay kala 45 binlik araba aldılar ve yazlık aldılar...Bir aile çocukları için 500 tl de mi ayırmaz kenara ya?
Paraları olmasa hiç önemli değil paraya önem veren insanlar değiliz ki herşeyi biz kendimiz yapıyoruz zaten ama en azından yetemediğimiz yerde destek olmalılar,aile olmak bunu gerektirir. Maddi anlamda olmuyosan da manevi anlamda anne baba olarak yanımızda ol bari. Ama sanki komşunun çocuğu evleniyo...yazıklar olsun ne diyim...
bana nişanda takılan 5 tane çeyrek altınımda kalmış
Kusura bakmayın sma kininin içinde boğul, affedecek gibi hissedeceksen derhal bu yanlıştan dön, nişanlın öz ailesine karşı "yumuşarsa" derhal onu da doldur eskilerle diye tavsiye veriyorsunuz.Sizi o kadar iyi anlıyorum ki .. Ben hala düğün videolarıma bakmak istemiyorum en güzel günüm ama o sıkıntılarımı anlatıyor .. Yapmak zorumda değilciler mesele yapıp yapmamaları değil uğraş vermeleri düğünlerini gelinlerini sahiplenmeleri istenilen şey bu bence .. Canım benim ben evleneli 7 ay oldu evleneli aklıma gelince titriyorum resmen .. Benim kynanam üveydi gelinlik bakmaya gittiğimzde nasıl oldu diye sorduğumda ayna karşında kendin beğen ben karışmam kötü olursa sen yaptım dersin dedi ne alakaysa pis pis gülerek .. Düğün günümde bir tanesi aramadı kuaförde var mı bi sıkıntı diye .. Düşün ki kp gelip babama ödünç bilezik takalım düğünden sonra kuyumcuya geri verelim bile dedi ama babam karşı çıktı ve yüzüğü attırırım ama damat için kızım için bişi demiyorum dedi .ben çok üzüldüm yabancının düğünümü dedim hep çünkü benim ailem gelinlerini kızları gibi sahiplenmişti babam abimlere balayı paketi aldı 3 yıl önce süpriz olarak inan geçen sene taksiti bitti kredi kartının . Noldu peki ?? Düğün oldu bizim borçlarımız kapandı .. Balayına bile gidemedik düşün .. Ama Allaha şükür ki eşim çalıştığı şirkette Müdür oldu maaşı iki kat arttı birbirimize sıkı sıkı bağlandık ailem destekçimiz oldu .. Şimdide can ciğer olmamızı bekliyorlar oğlumun evi diye sürekli gelip oturmak istiyorlar ama yok !!! Uzak tutuyorum yeri gelincede yaptıklarını söyleyip oturturuyprum yerlerine .. Seninde bu günlerin geçer düzlüğe çıkarsın çıktığında da unutma bu yaşattıklarını .. Uzak ol ve yaşattıklarını hatırlat bolca.. Ayrıca nişanlın onlara karşı yumuşadığını hissetiğin an hatırlat eskileri .. En güzel zamanların bunlar allah yardıö etsin .. Bir laf vardır Muradı olan kızın ahı kalmaz merak etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?