Nişanlımın ailesinden bıktım!!!

Katılıyorum.

Konu sahibi ben size hak verdim.

Yapmak zorundalar mıcılar gelmeden ben de iki kelam edeyim. Herşeyi aileye kitlemeye çalışmak ne kadar kötü ise ailenin -durumları olduğu halde- el etek çekmesi de o kadar kötü. Konu sahibi herşeyi yapsınlar etsinler demiyor zaten, umursamadıklarına içerliyor anladığım.

Eşinin tavrı nasıl peki? Bu durumda da ailesini savunuyor mu?

Güzel kardeşim bir de lütfen evimizin her şeyi tam olsun diye ne kendini ne de nişanlını hırpalama. Gücünüz yettiğince azar azar alın. Beyaz eşya + Koltuk + Yatak varsa gerisi hiç önemli değil. Önemli olan evinizde huzur olması. Biz erkek arkadaşımla ilk eve çıktığımızda perdemiz yoktu çünkü para kalmamıştı. Pencerelere 1 ay çarşaf gerdik maaşımızı alana kadar.

Kızlar aslında sinirimin bozulduğu en büyük şey şu,biz 3 senedir evlilik sürecindeyiz ve bir kere bize alıp da karşılarına "napıyosunuz çocuklar,bir şeye ihtiyacınız var mı nasıl yapacaksınız,planınız ne?" demediler. Diyorum ya çok ilgisizler,ev tuttuk 1 ay sonra gelip gördüler,çeyiz serme olayı olacak istemiyorlar, nasıl gelip gidicez diyorlar, neyi nasıl yaptınız demek yok bi manevi olarak anne baba olarak hiç yanımızda değiller. Açıkçası biz 3 senedir 1 kuruş para istemeden her şeyi yapmışız bir kere çok sıkışmışız 500 tl istemişsek bence bu suç değil kabahat değil,aile olmak bunu gerektirir.

Eşimde bu konudan şikayetçi çünkü üzerinde çok yük var çok şükür herşeye yetişiyoruz yapıyoruz bugüne kadar bi kere sıkışıklığımız oldu o da bu konu işte onda da aldık cevabımızı... Bence aile olmak bunu yapmayı gerektirir,sen erkek ailesisin oğlunun evliliği için kenarda 500tl bile mi yok? ilginç yani ne diyim ki...

3 senedir yapmayan şimdi mi yapacak. durumu kabullenin artık.

İlgisizlikleri konusunda size hak verdim.
Ayrıca biz,
aaaa yurtdışında çocuklarla 18 inden sonra ilgilenmiyorlarmis, evden atiyorlarmis
diye yıllarca kınayan biz ne çabuk her şeyi kendiniz yapıncı olduk.
Konu Sahibi gelip bana altın yapmadılar dese kabahatli olur ama burada durumu varken kılını kimildatmayan anne-baba var.

Ayrıca aynı anne baba her şeyi kendiniz yapın derken ileride bana bakın diyeceğini unutmayın. İşlerine geldiği gibi davranmalarina 'ne var canım bunda?' diyemeyiz.

Ama eltinizin tatilinin size ne gibi bir engeli olabilir ki? Kına da önce gelecekmis zaten. Bunlari birbirine karistirmayin bence.

Yanlış anlamayın ama kimse size para vermek zorunda değil ki. Altınınız varsa satsaydınız gerçekten (öyle de yaptınız galiba). Yani birilerine "cebindeki parayı bize vermiyor" diye bu kadar çok sinirlenmek saçma bence

hiç de üzülmeyin bence hiç birşey yapmalarına da izin vermeyin sonra biz ettik yaptık lafı duymazsınız en azından.evlenince el ele verir herşeyiiniz olur ama bu başa kalkmalar ömür boyu sürer.

Bence bu kadar takmayın kafanıza buraya kadar kendi çabanızla gelmişsiniz. Böyle insanlar aldıkları bir çöpü bile bir ömür kafanıza kakarlar bir daha sizin huzurunuz bozulur. Haklı olarak düğün streside binince omzunuza dolmaya başlamışsınızdır ama emin olun öyle de böyle de herşey olur boşverin siz hayatınıza bakın. Masanızda 500 lira ucuzlarından olsun evinizde huzur olsun yeter ki. Düğünün ertesi günü bu yaptığınız stresin hiçbir önemi olmadığını göreceksiniz onlar bu yaştan sonra değişmez o yüzden kendinizi yıpratmayın.

nişanlında inşallah bu haksızlıkları görüp yinede o benim anam anamda anam ne yaparsa yapsın anam demez

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki .. Ben hala düğün videolarıma bakmak istemiyorum en güzel günüm ama o sıkıntılarımı anlatıyor .. Yapmak zorumda değilciler mesele yapıp yapmamaları değil uğraş vermeleri düğünlerini gelinlerini sahiplenmeleri istenilen şey bu bence .. Canım benim ben evleneli 7 ay oldu evleneli aklıma gelince titriyorum resmen .. Benim kynanam üveydi gelinlik bakmaya gittiğimzde nasıl oldu diye sorduğumda ayna karşında kendin beğen ben karışmam kötü olursa sen yaptım dersin dedi ne alakaysa pis pis gülerek .. Düğün günümde bir tanesi aramadı kuaförde var mı bi sıkıntı diye .. Düşün ki kp gelip babama ödünç bilezik takalım düğünden sonra kuyumcuya geri verelim bile dedi ama babam karşı çıktı ve yüzüğü attırırım ama damat için kızım için bişi demiyorum dedi .ben çok üzüldüm yabancının düğünümü dedim hep çünkü benim ailem gelinlerini kızları gibi sahiplenmişti babam abimlere balayı paketi aldı 3 yıl önce süpriz olarak inan geçen sene taksiti bitti kredi kartının . Noldu peki ?? Düğün oldu bizim borçlarımız kapandı .. Balayına bile gidemedik düşün .. Ama Allaha şükür ki eşim çalıştığı şirkette Müdür oldu maaşı iki kat arttı birbirimize sıkı sıkı bağlandık ailem destekçimiz oldu .. Şimdide can ciğer olmamızı bekliyorlar oğlumun evi diye sürekli gelip oturmak istiyorlar ama yok !!! Uzak tutuyorum yeri gelincede yaptıklarını söyleyip oturturuyprum yerlerine .. Seninde bu günlerin geçer düzlüğe çıkarsın çıktığında da unutma bu yaşattıklarını .. Uzak ol ve yaşattıklarını hatırlat bolca.. Ayrıca nişanlın onlara karşı yumuşadığını hissetiğin an hatırlat eskileri .. En güzel zamanların bunlar allah yardıö etsin .. Bir laf vardır Muradı olan kızın ahı kalmaz merak etme

Ailesi ile bağlarının iyi olmasını çok isterdim ama o da görüyo herşeyin farkında o yüzden o da artık mesafeli...
mesafe değil artık nefret etmesi lazım. çünkü bayan afedersiniz hunharca sevişmiş hamile kalmış ve dünyaya bir bebek getirmiş. sadece doğurmuş yani. annelik namına bişey yapmamış

Ne güzel işte, herşeyinizi kendiniz yaparsanız, tam anlamıyla bir aile olmanız daha kolay olur.
Bu oğulların evini döşeyip, düğünlerine binlerce lira döken anne- babaların çoğu, o evin içişlerine karışmayı da kendilerinde hak görüyorlar.
Madem onlar düğünü, kınayı vs umarsamıyor, bence en güzeli minimal bir törenle evlenip yolunuza bakmak.
Çocuğun kalbini de kırmayın gereksiz. Sonra bunlar birikip huzurunuzu kaçırır ilerde.

bana nişanda takılan 5 tane çeyrek altınımda kalmış

Bak ben bunu bile görmedim. Bana kimse hiçbirşey takmadı, bu kadar sinirlenmekte aklıma gelmedi. Evlenen iki insan gücünün yettiğince alacağını alır, yoksa da sonra alır. Aileler de eğer isterlerse yardımını eder. Sandalye kusur kalsın boşverin. Önemli olan sevdiğinizle olmaktı değil mi

Kusura bakmayın sma kininin içinde boğul, affedecek gibi hissedeceksen derhal bu yanlıştan dön, nişanlın öz ailesine karşı "yumuşarsa" derhal onu da doldur eskilerle diye tavsiye veriyorsunuz.

Allah yardımcın olsun canm
hemen hemen aynı şeyleri yaşadım hatta benimkiler çok daha fenaydı hiçbirşeyle ilgilenmediler sürekli çok uzak nasıl gelelim muhabbeti yapıldı evlendik bir ay sonra bizde hiç gelemedik gelip bi kaç hafta kalmak istiyoruz dediler çıldırdım resmen ve kabul etmedim tabi
kv sürekli telefonda fazla eşyaya gerek eşyayla huzur olmaz yeterki gönüller bir olsun diyip durdu kendi dünya kadar üst baş elbise alıp parasını düğün takısıyla ödedi evlendik halı aldım para gönder diye eşimi sıkıştırdı biz düğün borçlarıyla cebelleşirken sürekli para istedi
benim fikrim hiçbirşey yapmayan ailelerin evlatlarından beklentileri çok daha fazla oluyo
o yüzden nişanlına tavrını belli et aranız bozulmasın ama tavırlarını yadırgadığını bilsin yarın ailemde ailem dediğinde daha çok sinir olacaksın çünkü

Ama baba dedigin evladinin iyi ve kotu gununde yaninda olur.Ne o oyle komsunun oglu evlenir gibi.Benim cocugum evlenecekte ben de uzaktan izleyecegim!Allah sorar yani hesabini.Herkes gucunun yettigince evladina yardimci olmak zorunda.Hic parasi olmaz moral verir.Oyle uzaktan film izler gibi izlemez ayiptir.Siz bundan boyle mesafenizi ona gore ayarlayin.He nisanlim goruyor,masafe birakti demeyin.Onlar evkilikten sonra her seyi unutup,kaynasir siz de saskinlik icinde deyredersiniz.O yuzden icinizden mesafenizi alin ama disaridan sayginizi gosterin.Bosuna da sinirlerinizi yormayin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…