Nişanlımın ailesinden bıktım!!!

Bugün çok duygusal bir günümdeyim. Evleneli 10 ay oldu ama eşim yanımda değil. Bize de kimse yardımcı olmadı her şeyi çok şükür kendimiz yaptık 5 kuruş kimseden yardım almadan. Her şeyin en güzelini aldım ama içinde oturamıyorum boş yere kira veriyorum, eşimin tayini çıkamadı bir türlü. Keşke masam sandalyem olmasaydı da eşim yanımda olsaydı

Kusura bakmayın sma kininin içinde boğul, affedecek gibi hissedeceksen derhal bu yanlıştan dön, nişanlın öz ailesine karşı "yumuşarsa" derhal onu da doldur eskilerle diye tavsiye veriyorsunuz.
Yaşadınız mı böyle bir durum bilmiyorum ama bir kadının gençliği boyunca hayal ettiği şeyi böyle kötü hatırlaması ne büyük bir yara biliyor musunuz.. Ben kin tut saygısızlık et demedim UNUTMA dedim SANA BUNLARI YAŞATANLARI UNUTMA EŞİNDE UNUTMASIN ÇÜNKÜ UNUTTUKLARINDA AYnı DARBEYİ FAZLASIYLA YİYECEKLER..

Dogru yada yalnis, sen bu ailenin böyle oldugunu biliyorsun. Niye halen o 500 tl'yi istiyorsun? Nice kendini bu kadar alcaltiyorsun? Yardim etmiyorlarsa, etmiyorlar. O kadar mi zor kendi bütcene bakmak, gerekirse daha ucuz bir masa almak?

Ilgisizlerse ilgisiz olsunlar. Sonucta onlar ile evlenmiyorsun. Onlar senin yeni anne baban olmuyor. Onlar sadece mustakbel esinin anne babasi ve bundan dolayi saygili bir iliskiniz olabilir.

Ha bu arada bende ilerde kizim yada oglum olsa asla ceyiz, bohca olaylarina girmezdim. Cokmu önemli herkese Karaca tencerelerini ve kullanmayacagin yatak örtu ve dantellerini göstermek? Ve bunun üstüne damat ailesine ceyiz kalkiyor diye para ödettirmek?

Son olarak "onlar ile asla samimi olmayacam" diyorsunda. Ne yani seni altin ile bogsalar, en pahali mobilyalari alsalar, cokmu samimi olurdun? Cok yalnis bu. Ki zaten kayin aile ile samimi olunmaz. Daima saygili ve mesafeli olunur.

Tamam düğününüz istediğiniz gibi olmamış üzgünsünüz, (benim düğünüm bile olmadı ama bu kv'min değil benim istememem) ama size bi zarar mı vermişler, adam kaçırma, yaralama mı var ? Darbeyi yiyecekler asla unutma vs cidden üzülerek okuyorum. Neyse.

Valla ailelerin durumu yerindeyse bal gibi de yardım etmeliler yeni evlenen çocuklarına. Herşeyi onlardan beklemek elbette yanlış ama zaten szin durumunuzda herşeyi siz karşılamışsınız. hele ki kendilerine daha yeni yazlık ve araba aldıktan sonra siz 500 tl istediğinizde gelin nişan altınlarını bozdursun vs gibi konuşmalar çok ama çok çirkin. oğullarının seninle evlenmesini istemez gibi bir halleri var. nasıl bir ilişkin var nişanlının ailesiyle?

Bu arada benden bir tavsiye, asla herşeyiniz dört dörtlük olsun bütün evi dizeyim gibi bir kafaya girme. Ben düğün akşamı eve geldiğimde evde sadece beyaz eşyalar ve yatak odası mobilyalarımız vardı. Mutfağımı sonradan dizdim hala diziyorum, 10 gün sonra mutfak masası ve salon takımı, 2 ay sonra salona yemek masası geldi.Bunun sebebi hem maddi sıkışıklık hem de tayinim düğünden çok kısa bir süre önce belli olduğu için zaman kısıtlamasıydı. Ama herşey yerine oturuyor. Nişanlını darlama sakın, ailesinin faturasını ona hiç kesme.

Ya ne alaka adam yaralama vs . Diyorsun gerçekten saçmaladınız yani .. Sizi eski konularınızdan da biliyorum eşinizle yaşadıklarınızla adam kaçırma yaralamamı vardı ne diyorsunuz siz ?? Ya lütfen bu konuda tuzu kurular saçmalamasın

Sadece diyorum ki üslubunuz o kadar sert ve kin dolu ki heralde biri anca bunları yapsa böyle şeyler söylerdim. Kv'ler evlenirken destek olmadı asla affetmicem bu günleri hep hatırlıcam affedersem aynı darbeyi tekrar yerim vs demek benim aklımın alacağı bişey değil

Merhaba ben de 8aylik evliyim.ayni seyleri bende yasadim. Komsunun oglu evleniyo gibi davrandilar.Sana gene ceyrek takilmis nisaninda bana o da takilmadi.Kendi ogullarina da takmadilar. Esimin anasi benm kinaya ceyreksiz geldi hatta, biyerden bulup bulusturdular avcuma koymaya,geri de onu el ykama bahanesiyle geri almaya calisti birde.
Maddi destek isteyen olmadi ama manevi destek de yoktu arkasinda esimin.Ceyiz goturme diye birsey de yapilmadi.Esim arabayla tek basina geldi,birlikte tasidik eve esyalarimi.Dugunum mahvedildi altinlari kapmak icin cabaladilar. Kaptrmayinca bagiris cagiris olay cikardilar icine ettiler. Sonra da birsey olmamis gibi davranmaya calistilar is isten gectikten sonra yani evlendikten sonra. Ben mesafe koydum.smdilik gorusmuyorm insallah surekli olur bu durum.Cunku istemyorum yuzlerini bile gormek.Bana deger vermeyi birak ogullarina vermediler ailemede ayip ettiler.sanki ogullaryla evlenmek zorunda kalmisimda herseylerine he diyecekmism gibi bi hava yarattilar.Onlara coooook kirginim canim.
Bununla ilgili konu acmistm icimi dokmustm.istersen bak.
Kolay gelsn. Seviyorsan yilma.

burda bu konuları açmasaydın keşke.. sana hak veriyorum ama o kadar ..
zira hemen ban geliyor
insanlar hep alçak gönüllü yardım destek istemiyorlar isteyeni de laflarıyla dövüyorlar ..

Yoo affedersem aynı darbeyi tekrar yerim diye hiçç düşünmüyorum çünkü onlara karşı içim kalkmıyor artık yaşattıkları çok şeyleri götürdüğü için benden affetmemek için bir çabam yok :) beyaz gelinliğin içinde düğün günü takılar borçlara yetecek mi diye düşünseydiniz.. Gelin odasının kapısında verdiği borcu almak için bekleyen kşiyi görseydiniz ve bunları yaşarknde kv kp adına kimse olmadıysa görürdüm o zaman sizi

ben seni anlıyorum canım evlenmeyi düşünen herşeyini kendi yapar mantığına karşıyım hepimiz bi aileyesek herkes eli gücü yettiği kadar maddi manevi destek olmalı insan o esnada bekliyo çünkü. biz böyle gördük ailelerimizde destek oldu herşeyimize bizde ödüyoruz tam tersi ailemiz sıkışsa biz destek olmıcaz mı onlara tabiki olcazz böle zamanlarda insan tek başına yapamıyo koşamıyo herşeye

ee madem ben sizden daha iyi durumdayım, o zaman siz de düğünsüz evlenseydiniz bunları yaşamasydınız ?

bizde herseyimizi kendimiz yaptik. halada oduyoruz. dahada oduycez. ama ben bunu hic takmadim. kimse kimseye yardim yapmak zorunda degil. ailesinede yansitmadim. kizdigim tek konu annemin dugun yaptik demeseydi. :). bence sende hicccc takilma canim. kendiniz yaparsiniz. sonradan alirsiniz. mutluluguna bak. en guzel zamanlarin :)

ee madem ben sizden daha iyi durumdayım, o zaman siz de düğünsüz evlenseydiniz bunları yaşamasydınız ?
Bizim biraz farklı oldu arkadaşım eşimin ailesi herkes üzerlerine düşenleri yapacak dediler .. Benim düğünüm eylülde idi mayıs olsun dediler biz kabul etmedik iki ailede maddi olarak zorlanır 9 ay bekleyelim dedik iyi ki de demişiz .. Düğüne 1 ay kalaya kadar oyaladışar bizi babası ilgisizdi zaten ama eşim babasıyla konuşunca merak etme herşeyi hallediyorum diyordu tabii foss çıktı yani baştan bizim durumumuz yok demediler bize hatta isteme gününde 10 tane bilezik takacağım dedi kp düğüne bir aya kala da babamlara ödünç bilezik alacağım düğünden sonra ki gün tekrar kuyumcuya vereceğim dedi düşün artık .. Yani dürüst olmadılar tatlım benim nişanımda bana senin ailen me alacak hangi mobilyaları ailen alacak diye soruyorlardı ailemin alacaklarınım dertlerine düştüler ama inan ki bir bardak bile almadılar kendileri evime ..

Arkadaş herkes ne doluymuş, yok efendim kendileri yapacakmış, yok efendim kimse birikimini vermek zorunda değilmiş
Evlat bu ya kendi canından kanından biri mürüvvetini göreceğin çocuğun !
Tabiki yardıma ihtiyaçları olduğunda koşacaksın , elinden geleni yapacaksın
neyin kafasını yaşıyor herkes anlamış değilim
Baktın evladın evleniyor dizinin dibine çek bizden size bir kuruş işlemez de kimseyi de kendine arattırma.
Yazıklar olsun olanı esirgeyen ailelere

Tutumları belli.. Siz neden gidip masa istiyorsunuz ki.. ben olsam yerde yemek yerdim ama gidip masa için para istemezdim..
insanları zorlayarak birşey yaptıramazsınız.. İstemiyorsalar vermezler..Sizde ona göre sınırlarınızı çizersiniz..
siz çalışıyormusunuz? artık herkes kendi düğünü kendi yapıyor

doğru olan vermelidir.. ama vermiyolarsa yapacak birşey yok..
kabullenmek lazım.. beklenti az tutulursa mutluluk daha çok olur

durumlarıda vardı canım kp içkisini içmeseydi kv kendi çocuğu gibi görseydiler herşey güzellikle olurdu yapmadılar ama yapmayı bırak birde asık suratla onlar geziyorlardı

Kaynanala kayınpederin oturmayacak o evde bence nişanlınla kendin kendinizi sıkın dişinizden artırın yapın kurun evinizi yoksa karışanınız görüşeniniz çok olur para verdiler diye herşey müdahil olmaya kalkarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…