Nişanlımın ailesinden bıktım!!!

bakıyorum da tam avrupai kafalı olmuşuz.
anne baba çocuğu 18 yaşında evden kovsun da, tam medeni (!) olalım.
farkında mısınız bilmiyorum ama bizim aile, yardımseverlik, ihtiyacı olana elinden geleni yapma vb güzel hasletlerimiz var. yetişkin olup maddi güce kavuşunca aile olmak bitmiyor bizde. ölene kadar ebeveynlik evlatlık sorumluluğu devam ediyor, etmeli.
anne baba çocuğunun en önemli mühim gününde destek olmayacak kadar bencilse, elden ne farkı kalır? işi var eşi var diye bir daha dar, zor, hasta zamanında insan ailesine güvenmeyecekse kime güvenecek?
tamam kimse ana babasının malına güvenerek evlenmesin de aile birliği denen, bencillikten uzak olması gereken ve yitirilen değerler var.
cidden üzülüyorum bu kadar bencilliğin normal karşılanmasına.

O zaman bana bakın da demeyecekler. O durumda da aynısını söylerim. Geline ne yaptın ki ne istiyorsun?

ne güzel demişsin canım ya aile demek birlik demek böle zamanlarda birlik beraberlik olmak gerekir maddi güc yetmiyorsada olduğu kadar olur manevi destekte verilir çocuklar evleniyo herşeyini kendileri yapsın napıyolarsa yapsınlar gibi bu ne demek ben anlamıyorum vala isterse çiftlerin parası olsun yinede aile destek olmayınca olmuyor

Hem konu sahibine hem de tüm kadınlara tavsiyemdir. Kimseden bir şey beklemeyin. Ancak öyle mutlu olursunuz. Kimse size para vermek sizinle ilgilenmek zorunda değil. Kendi kendinize yetmeyi öğrenmelisiniz. Bu da karşılıklıdır. Onlar sizi umursamadı mı? Siz de onları umursamayın. Ama vay benimle ilgilenmediler diye kızamazsınız. O da onların tercihidir.

çok çok haklısınız tamam kimse ev isterim eşya isterim bilezik isterim demesin yükü ailelere yüklemeye çalışmasın ama evladı evlenirken hiçbirşeyle ilgilenmemek nedir
konu sahibi telefon açıp hazırlıklar nasıl gidiyo diye sormuyolar bile diyo millet normal karşılıyo çok ilginç gerçekten

O zaman bana bakın da demeyecekler. O durumda da aynısını söylerim. Geline ne yaptın ki ne istiyorsun?
İnanın en çokta bu tipler bana bakın diyor. Bencede demesinler.
Bizde eşimle herseyimizi kendimiz yaptık, ama 500 lira isteşeydir ve reddetselerdi açıkçası bana da dokunurdu.
Durumu olmayan için başka. Ama var ve evladın evleniyor, 500 liranin lafı mi yapılır?

bir söz vardır: malına güvenme bir kıvılcım yeter.
gün gelir devran döner de bencil ebeveyn üç kuruşa muhtaç hale gelince konu sahibinin nişanlısına mı sığınacak yoksa huzurevine mi, parası yoksa darülaceze benzeri yere mi?
o evladına yüzü olacak mı, evladının vicdanı sızlayacak mı?
sadece bugünü değil yarını da düşünmek lazım.
kimin kime ne zaman nasıl muhtaç olacağı bilinmez.

canım benim ben 10 yılı yedim bu konu yüznden 50 senelik evlide olsam kv ölmüş benim gözüm topragada bakıyor olsa halaa kocamla bunun kavgası yapacam
çünkü bütün düğün borcunu üzerimize yıkan ailesine ağzını açıp tek çift laf etmedi
eee ozaman benm çenemi din le mek zo run da

hiç boşuna yorma kendini bunların hepsi aynı kafada , evlendikten sonrada kıçınızdan ayrılmazlar biz oğlan evlendirdik diye
bak unutma bu lafımı

Harikasın kutluyorum ..

gelin değil oğlu diyecek onu, siz en önemli zamanımda ne yaptınız diye?
Demeli de. Zaten erkekler bakmıyor ki. Annem yaşlandı artık bizde kalsın muhabbeti yapıyorlar. O da zaten geline baktırmak oluyor. O yüzden kadın güçlü olup kendine yapılan haksızlığa karşı çıkmalı.

aynen öyle en çokta bu tipler bana bakın diyo biz herşeyimizi kendimiz yaptık evimde bi paspasları bile yok ama daha elli yaşındaki insanlar sürekli gelip evime yerleşme derdindeler
kv her fırsatta söylüyo anneye babaya evin küçük oğlu bakar diye (eşim küçük oğulları)
daha iki yıl olmadı biz evleneli beraber oturalım desem o gün bize taşınırlar
bişey yapmadık o yüzden bişey beklemeyelim diye bişey yok yani

Ben de normal karşılarım. Kendi takdirleridir derim hatta sevinirim. Çünkü insanlar ilgilenmekle karışmayı ayırt edemiyorlar. Heleki 3 kuruş para veren evi kendinin sanıyor.

biz de evlenirken her şeyi eşim yaptı.
şimdi ailesinden biri hasta olsa, hiçbir çocuğu yardım etmese yani eşime muhtaç olsa ve eşim geçmişin kiniyle yardımı reddetse, ben eşimin insanlığından vicdanından şüphe ederim. imkanı elverdiği müddetçe ailesi gerçekten muhtaç haldeyse yardım etmek zorunda, ne olursa olsun.

İşte dedirtmemek lazım. Başka bir mesajımda da yazdım. Kadın güçlü olacak ezdirmeyecek kendini.

ona ben de karşıyım. herkes kendi ana babasından sorumlu. ki bu devirde kadınlar da çalışıyor, neden mecbur olsun ki? erkek ailesine kendi bakmalı, ister bakıcı tutar, ister yakınına taşır ama gelinin görevi değil bu.

oğlun çalışıyor kv cim, nasıl baksın? ben kendi aileme bakarım sadece. isterseniz bakıcı ayarlayalım size de, belki susar :)

Kızlar mesajlarınız için teşekkür ederim destek oldunuz moral verdiniz, yalnız değilmişim. Bizler sokakta aç görsek kötü durumda komşumuzu görsek aramızda para toplar veririz öyle bi toplumuz ama böyle ailelerde var işte... Yapamıyosan da manevi olarak yanımızda olsalar biz onlardan güç alırız, yeterince stresli bi dönem zaten...

Ben de normal karşılarım. Kendi takdirleridir derim hatta sevinirim. Çünkü insanlar ilgilenmekle karışmayı ayırt edemiyorlar. Heleki 3 kuruş para veren evi kendinin sanıyor.
karışmak tabiki farklı birşey kimisi gelinin eşyaları kendi zevkine göre alınsın ister kimi düğünden sonra bu evi ben döşedim benim evim sayılır diye cebinde evin anahtarını taşır istediği gibi girer çıkar bunlar olmasın zaten
ama hal hatır sormak birşeye ihtiyacınız varmı demek zor şeylermi
yarın konu sahibi ve eşi aileyi hiç arayıp sormasa ilgilenmese hayırsız evlat olurlar
ilgi göstermeyen aile ilgide beklemesin o zaman ama yarın öyle olmayacak kocası onlar benim annem babam ara konuş diyecek gelsin kalsınlar diyecek konu sahibi iyice sinir olacak

Nisanlinla bi uyusmazligin var mi?
Para konulari dışında herhangi bi olay yasadiniz mi?
Bunlara cevabin 'hayir' ise, en guzel heyecanlanlarindan birini heba etme, bi kac sey de eksik aliniversin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…