- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi aburcubur91
-
O zaman bana bakın da demeyecekler. O durumda da aynısını söylerim. Geline ne yaptın ki ne istiyorsun?İlgisizlikleri konusunda size hak verdim.
Ayrıca biz,
aaaa yurtdışında çocuklarla 18 inden sonra ilgilenmiyorlarmis, evden atiyorlarmis
diye yıllarca kınayan biz ne çabuk her şeyi kendiniz yapıncı olduk.
Konu Sahibi gelip bana altın yapmadılar dese kabahatli olur ama burada durumu varken kılını kimildatmayan anne-baba var.
Ayrıca aynı anne baba her şeyi kendiniz yapın derken ileride bana bakın diyeceğini unutmayın. İşlerine geldiği gibi davranmalarina 'ne var canım bunda?' diyemeyiz.
Ama eltinizin tatilinin size ne gibi bir engeli olabilir ki? Kına da önce gelecekmis zaten. Bunlari birbirine karistirmayin bence.
ne güzel demişsin canım ya aile demek birlik demek böle zamanlarda birlik beraberlik olmak gerekir maddi güc yetmiyorsada olduğu kadar olur manevi destekte verilir çocuklar evleniyo herşeyini kendileri yapsın napıyolarsa yapsınlar gibi bu ne demek ben anlamıyorum vala isterse çiftlerin parası olsun yinede aile destek olmayınca olmuyorArkadaş herkes ne doluymuş, yok efendim kendileri yapacakmış, yok efendim kimse birikimini vermek zorunda değilmiş
Evlat bu ya kendi canından kanından biri mürüvvetini göreceğin çocuğun !
Tabiki yardıma ihtiyaçları olduğunda koşacaksın , elinden geleni yapacaksın
neyin kafasını yaşıyor herkes anlamış değilim
Baktın evladın evleniyor dizinin dibine çek bizden size bir kuruş işlemez de kimseyi de kendine arattırma.
Yazıklar olsun olanı esirgeyen ailelere
gelin değil oğlu diyecek onu, siz en önemli zamanımda ne yaptınız diye?O zaman bana bakın da demeyecekler. O durumda da aynısını söylerim. Geline ne yaptın ki ne istiyorsun?
çok çok haklısınız tamam kimse ev isterim eşya isterim bilezik isterim demesin yükü ailelere yüklemeye çalışmasın ama evladı evlenirken hiçbirşeyle ilgilenmemek nedirbakıyorum da tam avrupai kafalı olmuşuz.
anne baba çocuğu 18 yaşında evden kovsun da, tam medeni (!) olalım.
farkında mısınız bilmiyorum ama bizim aile, yardımseverlik, ihtiyacı olana elinden geleni yapma vb güzel hasletlerimiz var. yetişkin olup maddi güce kavuşunca aile olmak bitmiyor bizde. ölene kadar ebeveynlik evlatlık sorumluluğu devam ediyor, etmeli.
anne baba çocuğunun en önemli mühim gününde destek olmayacak kadar bencilse, elden ne farkı kalır? işi var eşi var diye bir daha dar, zor, hasta zamanında insan ailesine güvenmeyecekse kime güvenecek?
tamam kimse ana babasının malına güvenerek evlenmesin de aile birliği denen, bencillikten uzak olması gereken ve yitirilen değerler var.
cidden üzülüyorum bu kadar bencilliğin normal karşılanmasına.
İnanın en çokta bu tipler bana bakın diyor. Bencede demesinler.O zaman bana bakın da demeyecekler. O durumda da aynısını söylerim. Geline ne yaptın ki ne istiyorsun?
Düğünümüze 2 ay kaldı ve nişanlımın ailesi bize o kadar sıkıntılı günler yaşattı ki ve hala daha yaşatmaya devam ediyorlar...
Kayınpederime, kayınvalideme ve kaynıma gerçekten yazıklar olsun diyorum... Sözlendik,nişanlandık,evleniyoruz bize ne maddi destek ne manevi destek verdiler.Bir gün karşılarına alıp "oğlum/kızım ne yapmayı planlıyosunuz,ne yapacaksınız,nasıl yapacaksınız?" demediler.
Kaynım ve eltimde kına için araç kiralayacaktık onu kullanacaklardı herkesi toplayıp getireceklerdi ama ani bi planla tatile çıkmaya karar verdiler ve kınamdan 1-2 saat önce inmiş olacaklar istanbula....
Gelin çeyiz alma olacak ona da nasıl yapıcaz nasıl gidicez çok uzak ya gibi kelimeler kullanıyorlar (Pendik-Küçükçekmece)
En son ev eşyaları alırken masa sandalyelerin bir kısmına (500tl) paramız kalmadı diye nişanlım ailesini aradı kayınvalidem de gelin satsın nişan altınlarını alsın bizim paramız yok dedi bana nişanda takılan 5 tane çeyrek altınımda kalmış gözü ki kendisi de bana yani gelinine ve oğluna nişanda çeyrek taktı... ve bu insanlar bizim nişanımıza bir ay kala 45 binlik araba aldılar ve yazlık aldılar...Bir aile çocukları için 500 tl de mi ayırmaz kenara ya?
Paraları olmasa hiç önemli değil paraya önem veren insanlar değiliz ki herşeyi biz kendimiz yapıyoruz zaten ama en azından yetemediğimiz yerde destek olmalılar,aile olmak bunu gerektirir. Maddi anlamda olmuyosan da manevi anlamda anne baba olarak yanımızda ol bari. Ama sanki komşunun çocuğu evleniyo...yazıklar olsun ne diyim...
Harikasın kutluyorum ..bakıyorum da tam avrupai kafalı olmuşuz.
anne baba çocuğu 18 yaşında evden kovsun da, tam medeni (!) olalım.
farkında mısınız bilmiyorum ama bizim aile, yardımseverlik, ihtiyacı olana elinden geleni yapma vb güzel hasletlerimiz var. yetişkin olup maddi güce kavuşunca aile olmak bitmiyor bizde. ölene kadar ebeveynlik evlatlık sorumluluğu devam ediyor, etmeli.
anne baba çocuğunun en önemli mühim gününde destek olmayacak kadar bencilse, elden ne farkı kalır? işi var eşi var diye bir daha dar, zor, hasta zamanında insan ailesine güvenmeyecekse kime güvenecek?
tamam kimse ana babasının malına güvenerek evlenmesin de aile birliği denen, bencillikten uzak olması gereken ve yitirilen değerler var.
cidden üzülüyorum bu kadar bencilliğin normal karşılanmasına.
Demeli de. Zaten erkekler bakmıyor ki. Annem yaşlandı artık bizde kalsın muhabbeti yapıyorlar. O da zaten geline baktırmak oluyor. O yüzden kadın güçlü olup kendine yapılan haksızlığa karşı çıkmalı.gelin değil oğlu diyecek onu, siz en önemli zamanımda ne yaptınız diye?
Kaynanala kayınpederin oturmayacak o evde bence nişanlınla kendin kendinizi sıkın dişinizden artırın yapın kurun evinizi yoksa karışanınız görüşeniniz çok olur para verdiler diye herşey müdahil olmaya kalkarlar
aynen öyle en çokta bu tipler bana bakın diyo biz herşeyimizi kendimiz yaptık evimde bi paspasları bile yok ama daha elli yaşındaki insanlar sürekli gelip evime yerleşme derdindelerİnanın en çokta bu tipler bana bakın diyor. Bencede demesinler.
Bizde eşimle herseyimizi kendimiz yaptık, ama 500 lira isteşeydir ve reddetselerdi açıkçası bana da dokunurdu.
Durumu olmayan için başka. Ama var ve evladın evleniyor, 500 liranin lafı mi yapılır?
Ben de normal karşılarım. Kendi takdirleridir derim hatta sevinirim. Çünkü insanlar ilgilenmekle karışmayı ayırt edemiyorlar. Heleki 3 kuruş para veren evi kendinin sanıyor.çok çok haklısınız tamam kimse ev isterim eşya isterim bilezik isterim demesin yükü ailelere yüklemeye çalışmasın ama evladı evlenirken hiçbirşeyle ilgilenmemek nedir
konu sahibi telefon açıp hazırlıklar nasıl gidiyo diye sormuyolar bile diyo millet normal karşılıyo çok ilginç gerçekten
İşte dedirtmemek lazım. Başka bir mesajımda da yazdım. Kadın güçlü olacak ezdirmeyecek kendini.İnanın en çokta bu tipler bana bakın diyor. Bencede demesinler.
Bizde eşimle herseyimizi kendimiz yaptık, ama 500 lira isteşeydir ve reddetselerdi açıkçası bana da dokunurdu.
Durumu olmayan için başka. Ama var ve evladın evleniyor, 500 liranin lafı mi yapılır?
ona ben de karşıyım. herkes kendi ana babasından sorumlu. ki bu devirde kadınlar da çalışıyor, neden mecbur olsun ki? erkek ailesine kendi bakmalı, ister bakıcı tutar, ister yakınına taşır ama gelinin görevi değil bu.Demeli de. Zaten erkekler bakmıyor ki. Annem yaşlandı artık bizde kalsın muhabbeti yapıyorlar. O da zaten geline baktırmak oluyor. O yüzden kadın güçlü olup kendine yapılan haksızlığa karşı çıkmalı.
oğlun çalışıyor kv cim, nasıl baksın? ben kendi aileme bakarım sadece. isterseniz bakıcı ayarlayalım size de, belki susar :)aynen öyle en çokta bu tipler bana bakın diyo biz herşeyimizi kendimiz yaptık evimde bi paspasları bile yok ama daha elli yaşındaki insanlar sürekli gelip evime yerleşme derdindeler
kv her fırsatta söylüyo anneye babaya evin küçük oğlu bakar diye (eşim küçük oğulları)
daha iki yıl olmadı biz evleneli beraber oturalım desem o gün bize taşınırlar
bişey yapmadık o yüzden bişey beklemeyelim diye bişey yok yani
karışmak tabiki farklı birşey kimisi gelinin eşyaları kendi zevkine göre alınsın ister kimi düğünden sonra bu evi ben döşedim benim evim sayılır diye cebinde evin anahtarını taşır istediği gibi girer çıkar bunlar olmasın zatenBen de normal karşılarım. Kendi takdirleridir derim hatta sevinirim. Çünkü insanlar ilgilenmekle karışmayı ayırt edemiyorlar. Heleki 3 kuruş para veren evi kendinin sanıyor.
Nisanlinla bi uyusmazligin var mi?Düğünümüze 2 ay kaldı ve nişanlımın ailesi bize o kadar sıkıntılı günler yaşattı ki ve hala daha yaşatmaya devam ediyorlar...
Kayınpederime, kayınvalideme ve kaynıma gerçekten yazıklar olsun diyorum... Sözlendik,nişanlandık,evleniyoruz bize ne maddi destek ne manevi destek verdiler.Bir gün karşılarına alıp "oğlum/kızım ne yapmayı planlıyosunuz,ne yapacaksınız,nasıl yapacaksınız?" demediler.
Kaynım ve eltimde kına için araç kiralayacaktık onu kullanacaklardı herkesi toplayıp getireceklerdi ama ani bi planla tatile çıkmaya karar verdiler ve kınamdan 1-2 saat önce inmiş olacaklar istanbula....
Gelin çeyiz alma olacak ona da nasıl yapıcaz nasıl gidicez çok uzak ya gibi kelimeler kullanıyorlar (Pendik-Küçükçekmece)
En son ev eşyaları alırken masa sandalyelerin bir kısmına (500tl) paramız kalmadı diye nişanlım ailesini aradı kayınvalidem de gelin satsın nişan altınlarını alsın bizim paramız yok dedi bana nişanda takılan 5 tane çeyrek altınımda kalmış gözü ki kendisi de bana yani gelinine ve oğluna nişanda çeyrek taktı... ve bu insanlar bizim nişanımıza bir ay kala 45 binlik araba aldılar ve yazlık aldılar...Bir aile çocukları için 500 tl de mi ayırmaz kenara ya?
Paraları olmasa hiç önemli değil paraya önem veren insanlar değiliz ki herşeyi biz kendimiz yapıyoruz zaten ama en azından yetemediğimiz yerde destek olmalılar,aile olmak bunu gerektirir. Maddi anlamda olmuyosan da manevi anlamda anne baba olarak yanımızda ol bari. Ama sanki komşunun çocuğu evleniyo...yazıklar olsun ne diyim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?