Nişanlımın annesi telefonda bana ister evlen ister evlenme diyor

bence de
sen bu aileye gelin gideceksin
ne zamana kadar saklayacaksın
onlar biz densizizde ondan gelin ailesini karıştırmıyo demez ki
meydanı boş bulmuşlar
gece gece canım sıkıldı benim yaşadıklarım aklıma geldi

Sorma bebeeem ya böyle şeyler okudukça film şeridi gibi gözlerimin önünden geçiyor..

Öçüzlüğüme doymayım..

galiba bu işi bitirsem iyi olacak.

restini çek nişanlına
k.valide bozuntusuyla da merhaba merhaba konuşma bidaha bişey
bitmiştir o kadın senin için
bak ben evliyim aramıyorum 2 aydır
hadlerini bilsinler
ne saygısızlık yap
ne muhatap ol

yzadıklarınız beni duygulandırdı.galiba sinirlerim iyice bozulmuş benim.masrafları ödeyecekler onu biliyorum.tabiki yalnız değilim akrabalarım var.mesele büüyümez yani ya bitecek bugün ya da ben gideceğim nikah olacak.

Canım bu aşamada sana olumsuz bir tavsiyede bulunup günahına girmek istemem..

Ama herşeyin bir yolu yordamı vardır..

İster gel ister gelme çok düşüncesizce edilmiş çok dangalakça bir laf..

Nişanlın annesine sana verdiği değeri hissettirseydi,kadın "ben kızı üzersem oğlum da üzülür" kabilinden düşünür böyle bir laf edemezdi..

Kadın ne dersen de kasımpaşa diyor sanki..

Bilemedim,çok rahatsız edici..

sana 2 örnek vereceğim, ikiside kendi ailemden...

babam ailesine pek düşkün biri değildir, annemle evlendiklerinde babaannemle halam babamın önünde melek gibi davranıp gelip gidip annemi delirtirlermiş, annem susarmış, uslu hatun işte, bi gün babam babaannemi görmüş "burası bizim oğlumuevi, sen kapının kulbu bile değilsin" falan diyomuş, babam babaannemle çatır çatır kavga etmiş, 2 yıl evine sokmamış, o zamandan beri babaannemler kuzu gibidir, söyleyeceklerse içlerinden söylerler ama anneme yanaşamazlar, cesaret edemezler yani iş nişanlında biter, seni koruyup kollayacak olan o, yok yapamaz dersen ileride çok sıkıntı çekeceğinden, hiç gitmemen en iyisi

2. örneğim de halamdan

halam bi çocuğu severmiş mustafa diye, babam o çocuğu evire çevire dövmüş vakt-i zamanında, mahalleden kovmuş, halam da sünepe bi adamla evlenmiş görücü usülü, adamın ailesi enişte beyin de halamın da emdiği sütü burnundan getiren pis bir aile, eniştem halamı koruyamadığından sanırım, sinir krizleri geçiriyodu, kansere kadar vardı, hala bile tedavi oluyor(ben doğduğumda evlilermiş, şuan 24 yaşındayım) neyse, halam bikaç yıl önce resti çekti, enişte beyin ailesinden uzağa taşındılar, telefonlarını değiştirdiler, enişte beyin ailesi sağ onlar selamet... ama yinede bu yol pek iyi değil, ya ilk baştan tavrını koy, evini kapat onlara nişanlına düşüyor tabi en büyük sorumluluk ya da evine gelirlerse konuşma, bişey derlerse kulak asmai evlerine asla gitme ve nişanlın giderse de(evlendikten sonradan bahsediyorum) sen gitme

yok bunlar bana ters diyorsan nişanlını tekrar gözden geçir ama unutma her şey bu konuda özellikle onda bitiyor, para veriyorlarsa seni satın almıyorlar, adam olsunlar...

ayrıca prometheusa katılıyorum, kendi aileni de mutlak durumdan haberdar et, sahipsiz değilsin, onlara asla mecbur değilsin.

Son düzenleme:
ya çok kaba olacak biliyorum ama

at sahibine göre kişnermiş

k.validenle araya mesafe koyar nişanlına da resti çekersen düzelir bence

şimartmışsın sen ondan olmuş bunlar

erkek tarafı yüz ver astar ister onu da ver daha da çok şikayet eder

nişanlınla konuş ne konuşacaksan

bu yazdıklarımızı uygula bak nasıl düzelecek herşey

hepinize teşekkür ederim.çok güzel yorumlar yaptınız.
onları yazan ellerinize sağlık.
düğünüm 24 temmuzda,yani olursa,işlerin düzelmesi ya da bozulması için hiç vakit yok.ama bugün bu işin çözülmesi gerekiyor.

ilk iş sakin kafayla bir düşün uykun yoksa, sonrasındada ilk iş sakin kafayla nişanlınla konuş, hatan yoksa eğer sözümün arkasındayım ama annenin bana bunu söylemeye hakkı yok de, istersen örneklerimi ailemi anlat ama sakın unutma, seni koruyamayacaksa adımını sağlam at ya sen kendini koru yada yollarını sil gitsin

Şunu unutmaki, çoğu düğün öncesi bu tür olumsuzluklar yaşanıyor. Düğün stresinden mi dersin, ailelerin dara girmesinden mi dersin, hazmedememekten mi dersin artık duruma ve kişilere göre değişir sebepler. Fakat yakın veya uzak çevremden görüp tanık olduğum düğün öncesi bu tür tatsızlıkların yaşanıyor oluşu.

Kayınvalidenizin ettiği laf da pek yenilir yutulur cinsten değil, fakat siz nişanlınızdan ve sevginizden eminseniz 'İKİNİZ için' olaylara biraz daha olumlu bakıp sabırlı davranabilirsiniz. Düğünden sonra zaten onlar sağ, sen selamet... Evli evine köylü köyüne dağılır, mesafeni korursun yüz göz olmazsın olur biter. Yangına körükle gitmemek iyidir bazen, özellikle ortada bir emek, sevgi varsa...

nişanlım beni ikna etmeye çalışıyor,beni haklı da görüyor haksız da.tabi tartışıyoruz da.

nisanlinin tutumu cok onemli...once onun tavirlarina bak, seni bu konuda koruyup kolluyor mu yoksa haksizsin diye sana cemkiriyor ve annesine laf ettirmiyor mu?

tartıştığımız konuyla ilgili ben çözüm sundum,olmaz diyolar.iş inada bindi dedi kaynanatör.yani benimle inatlaşıyolar anlaşılan.şimdiden inat olursa..

neye olmaz diyorlar?
hem neden sizin evlilik isinize kaygana karisiyor bu kadar nisanlinizla halledin bu isleri kayganayla degil...
nisanliniza soyleyin sizi bu kadinla muhatap etmesin...
kaygananiz ''is inada bindi'' gibi cumleler kurabiliyorsa size karsi siz simdiden yanmissiniz bence...ne inadi ya kime inat yapiyor? sen cicegi burnunda gelinsin sen naz yapacak zamandasin bu kadinla mi ugrasacaksin?
bir de ''ister gel ister gelme'' falan demis...
bu evlenecek bir kiza hic soylenmeyecek bir sey...
ben olsam o an tamam o zaman gelmiyorum der ve telefonu kapatirdim...
bu kadin size bu kadar laf soyleme cesaretini nereden ve kimden buluyor sizce?
bu laflarin altinda kalmayin lutfen, soyleyeceginizi soyleyin ve birakin gerisini nisanliniz halletsin...annesinin cikardigi sorunlari o temizlesin...

surekli konular aciyorsun nisanlin ve ailesi ile ilgili...az cok anliyoruz yazdiklarinizdan neler yasadiginizi...
ben icimden geceni soylemek istiyorum...
sorunlar cikacak gibi geliyor sizin mustakbel esinizle olan iliskinizde...
insallah yanilirim...

Son düzenleme:
Kaynana oğlundan gelen para sana akacak çoğu kaynanalar bunuda hazım edemiyor, gelin kıza rakibi gibi gören var bozulan ilişkiyi sen düzeltemezsin onun hakkından nğlu gelecek oda yan çizerse vay haline son durumun net değil

Şimdiden böyleyse evlilikte sıkıntı yaşayacaksın demektir ne yapıp yapıp bozuyorlar huzurunu canım sadece nişanlın değil bence aileside önemli şimdi aileye düşkün olmazlar sonra taparlar..çok iyi düşünmen gerek evlendikten sonra erkekler annelerinin ağzına bakıyorlar

Madem bu işin çok kısa sürede çözülmesi gerekiyor, şu olayı detaylı bir şekilde anlatsan da biz de ona göre yorumlar yapsak güzel kardeşim?

yoksa sadece ilk msajına göre yorum yapmam gerekirse :
1) ya gel ya gelme diyen kayınvaliden "hiç de umurunda değilsin. Bana gelin, oğluma kız çok" demek istiyor. Yık gemileri. Bugün bunu yapan yarın neler yapar kimbilir.

DİYEBİLİRİM YA DA

2) Belki maddi durumları çok iyi değil. Borçsuz harçsız evlenin, cicim aylarınızı taksitler ve ödemelerle geçirmeyin diye uğraşıyor. Çok fazla şey istedin belki ondan artık kadıncağız "bizim elimizde gelen budur kızım. biz buyuz. istersen gel, istemezsen gelme" demiş olabilir.

Bak gördün mü.
Senin bir mesajın
Benim iki yorumum

Kör gözle yol bulunmaz ki. Biraz da detay lazım yahu...

Ben olsaydım böyle bir tartışmaya girmezdim bile,
hatta tartışma ortamını bile oluşturmamaya çalışırdım -ki zaten en sakındığım şey...
İnsanca güzel güzel geçinmek varken neden tartışma olur ki? Büyük konuşmak gibi
olmasın tabi ama eğer ki öyle birşey oldu ve bana öyle dedi; neden öyle dediğini sorardım,
istemediğini söylüyorsa sınırımı çizerdim. Zaten bir sınırım mutlaka olur ama daha da
uzatırdım sınırı..:) Biraz karışık oldu sanırım ama umarım anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
canım yaşanmış bir şeyi yaşanmamış sayamam demişsin. sayarsın. sen sayarsan o da sayar. yaşanmamış say kayınvalideyle ilgili yeni bir sayfa açmış kabul et kendini. asla yüzgöz olma. tavrından ödün verme. saygı duy edebli ol seni eleştirecek birşey bulamasın bu tutumdan daha iyisi yoktur. aynı ilçeye tayin meselesini tabii ki sen bilirsin ama ben hiç tavsiye etmem. bizimkilerle aynı coğrafi bölgede bile değiliz:) senede 1 defa gider kalırım hamdolsun değerimi bilir bende saygıda kusur etmem kırmadan kırılmadan ayrılır geliriz. eşim yurtdışında görevli ben ev hanımıyım yavrularımla burda ankarada yani yalnız kalıyorum. çok istiyorlar onların yaşadığı şehre yerleşmemi ama bu bir felaket olur bence ayrı olduğumuz için onlarla bu kadar özenli davranıyoruz birbirimize. diğer iki eltim neler anlatırlar kaynanama görümceme dair ama ben iyiliklerinden başka birşey görmedim rabbim yukarda yalan söyleyemem. çok seviyorum canımdan azizdir kaynanam ama mesafe her zaman iyidir her zaman bunlar naçizane önerimdir canım sürçi lisan varsa affola...

Anlatılan olayada detay yok.hanım kızımız ne dedi de acaba kayınvalide ya gel yada gelme dedi.olayı güzelce anlatsaydı da yorumumuzu ona göre yapsaydık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…