Yok altinlar duruyor onlar borca gitmedi.
Onun dışında olan borçları çıktı.
En iyisi ben en başından anlatayim sizlere olayi.
Nişanlımın ailesi yeni ev yaptıkları sene depremde yikilmis, sonra Giresun'da tekrar ev kuruyorlar bu seferde amcasiyla tartisiyorlar her şeyi bırakıp suanki şehire geliyorlar yani bu üçüncü ev kuruslari. Kayinpederim o zamanlar rahatsizlaniyor ve çalışamıyor tabi bütün borçlar nişanlıma kaliyor. Bu arada abisi evleniyor babası yine bir şey yapamıyor yine ona kaliyor. O da bir yerden sonra artık ödemekten yıkıp her şeyi salıyor ve yıllarca ödemiyor bir bankadan alıp diğerine kapatıyor vs. Evlenmeyi dusunmuyor.
Sonra yavaş yavaş ödemeye başlıyor benimle tanışıyor ve benden 3 yıl süre istiyor toparlamak için tamamen. Benim de annem zaten üç yıldan önce evlenmeme izin vermiyor. Tabi bu sırada bizim söz nişan vs işlerimiz oluyor. Aile de borçlar bitti zannedip arada yine istiyorlar. Bunları bilmiyorlar. En son nişanlım bir ay önce anlattı her şeyi ailesine ve ailesi o gün bugündür ekmek bile al demiyor. Bana söylememe nedeni de ben ilişkinin daha ilk günü babamla yaşadıklarımızı anlattım ve bu konulardan korktuğumu söyledim bu yüzden . Annemden borç alıp verdiğimde iki ay sonra geri verdi zaten arkadaşım zannediyordu çünkü ve bana bir şey der canım sıkılır diye o zaman bütün borçlarını toplayıp bankadan kredi cektirmis tek bir yere bağlansın borç diye. Şimdi 35 bin borç var işte. Başka yok diye yemin etti. Bu arada altinlarimiz duruyor.
İşin aslı böyle