Nişanlımın borçları

Benden önceki nişanlısına aldıkları dön sütyen dahil Nisan salon fotolarını salon paralarina kadar ödedim adam ettim on üç sene sonra tesekkurunu travestiye aşık olarak yaptı.sakin haaa aman topukla kac
bacım senin hikaye film gibiymiş, donunu bile ödemişsin, kimdi bu adam , bradley cooper gibi bişey heralde, çok merak ettim

Benim eşimin borcu yoktur böyle benden ayrı. Varsa bizi ilgilendiren bir borçtur. Ama nişanlınız gibi ailenin vericisi olduğu için işin sonu hiç gözükmüyor. Ağaçtan topluyoruz sanıyorlar. Ver Allah ver.. sırtından okuyan evlenen.. herkes ev bark sahibi olur siz borçlarla uğraşırsınız. Vermeseydiniz istedik mi derler sonunda da.. tam bir aptallık bu kadar fedakarlık.. çok aşık mısınız bilmem ama uzun vadede çok can sıkıcı bir durum bu.

Yukariya yorum yazmistim sbah aklima geldi devam edeyim 😅 biz sonradan ogrendik ki isin icinden iddia oynama varms bende sonra biryle evlendi sadece borclari kapatmak icin evlenmis ogrendik dugunden 3 4 ay sonra ayrilmislar . Simdi tekrar biriyle nisanli. Ha sunu da soyleyim para lafi her acildiginda resmen kriz cikiyordu vay efendim her sey para mi odenir borc borcsuz adam mi var bu dunyada . Umarm bu kadar kisinin yazdigini okur ve mantikli davranirsin ben de dugune 2 ay var nasil olacak yapamam dedim hatta olecegim sandim ama olmedim daha guzel bir hayatim var binlerce sukur iyi ki iyi ki cesaret edip ayrilmisim diyorum onunla olsaydi mutluluk nedir bilemeyecktim mantik evliligi yaptim binlerce sukur diyorum . Mantikli ol lutfen sende bu hayata bir kere geliyoruz .

Evlenmeyin.
Bakın nişanlanmışsınız,bu dönemde oturup konuştuğunuz konular olmalıydı bunlar ve ne borcu olduğunu bilmeliydiniz. Bilmiyorum deyip çıkıyor işin içinden ama ortak bir hayata adım atınca sizde girmiş oluyorsunuz o borcun altına,bilmeye hakkınız var.
Sorumsuzluk yani bu.
Hadi evlendiniz bunları ödediniz birlikte,siz daha öderken yada bitti zannederken başka borca girmeyeceğinin garantisi yok bu adamın. Kim istese yine verecek eldeki,avuçtakini.
Kimse evliliğinin en güzel zamanlarını borc icinde geçirmek istemez, hemde kime verildiği,nereye harcandığı belli olmayan bir borcu.
Yazık gençliğinize.
Ha oturup konuşup size durumu anlatıp ,şu kadar borcum var,şuraya harcandı,şu tarihte bitiyor deseydi amenna,ama bu durumda kara delik.

Benim babam aynı bu model, annem de ben de tükendik. Düzelmesi çok zor, kartlarını elinden alıp maaşını kontrol ederseniz belki ama babam kimseye vermemişti.

Hayatınız boyunca bunu çekmemek hatta ailenize de çektirmemek için yol yakınken ayrılın. Bir insan ömrünü başka bir insanın hatalarına heba etmemeli.

Herkese merhaba.
En çok korktuğum şey başıma geldi.
Nişanlımla tanıştığımız 3 yıl oldu. Oldum olası borç oduyor. Abisininmis ailesinin mis vs. Ben ilk basta ailesine çok kızıyordum ama sonra anladım ki bunda ben her şeyi yaparım her şeyi hallederim durumu var. Kimseye borcu olduğunu söylememiş e insanlar da bilmiyor tabi iyi para kazanıyor diye lazım bir şey olunca istemisler. Nişanlımda ben her şeyin altından kalkalarim diye hem yapmış hem ödemeye çalışmış . Biz nisanlanmadan önce bir bankaya borcu vardı hemen odersek 7 bin sonra öderse 10 bin ben annemden borç aldım verdim arkadaşımdan dedim gururu incinmesin diye. Onu ben son borcu sanıyordum öyle demişti. Sonra askere gitti askere giderken 45 bin tazminat aldi. O tazmanatla altın aldık vs ben sanıyorum ki borçsuz evlenicez ama bakıyorum çalışıyor çalışıyor para birikmiyor tazminat da bitmiş öğrendim ki 35 bin borç daha var başımda aşağı kaynar sular döküldü tabi. Ayrıntıyı anlatmıyor hep gecistiriyor bir yil önce kredi cektirmis birine onunl oduyormus aylık 2 bin. E bir buçuk senedir oduyorsa o zaman baya çekmiş olması lazim nerede bu para ? Anladım ki hesap yapmayı bilmiyor eline para geçince hemen harciyor. Şimdi iki ay sonra nikahimiz var biz babamla da ayni durumları yaşadığımız için annem.duyarsa direk ayrıl der. Her bu konuyla ilgili soru sorduğunda da bunaliyorum vs diyor gecistiriyor. Ne yapacağımı sasirdim 🤷🏻‍♀️

İnsanın başına her iş gelir hayatta
Borçlanır, ailenin enayisi olur vs... bunlara hiç takılmıyorum
Ama size, evleneceği insana açık olmaması, bu son deyip kandırması doğru değil
Bu işi evliliğe götürmeyin, çok üzülürsünüz sonra

Ayrılmaya karar vermekle en iyisini yapmışsınız. Benzeri bir olayı babamda yaşadık rahmetli oldu çok severim kendisini ama böyleydi yani ömrümüz borç ödemekle geçti. Ani kalp kriziyle vefat etti ve biz acımızı bile yaşayamadan bankaya olan borçlarla uğraştık.

adam resmen düğün altınlarıyla borç ödeyeyim diye rasgele bi gelin seçmiş, bu da seviniyor benimle evlenecek diye! Yakinim olsa önune atardim kendimi yapmaaaaağğğ diye ama elden bisey gelmiyor
Yakinimda olsa onune atlamam biliyor musunuz? Anlatirim tane tane iknaya calisirim ama baktim inatla devam diyor cekilirim kenera ne hali varsa gorsun

Cunku bazi modeller boyle istedigin kadar anlat onun kendi dogrulari var
Pismanlik emareside olmuyor yasanan zorluklarda sadece cevrelerini yiyorlar cevrelerine ailelerine sinavlar ,agzinin burnunun yerini degistirmis kocaya baba evini birakip kosan var misal,baba gelio geri aliyor ben babami cekemem diyip adama geri donuyor.Bagimli hergun dayak yiyor umru degil burada okuyoruz veya cevredende duyuyoruz.

Adam ana babasini dinlemio seni benimi dinliycek cok saglikli bireyler degiller o yuzden israrla yormam kendimi

Su konu sahibinin ilk konusu olsa cahillik goz kapaliligi dersin bununki o degilki cellada asiklik yolu acik olsun hic ayrilacagini sanmam

Yakinimda olsa onune atlamam biliyor musunuz? Anlatirim tane tane iknaya calisirim ama baktim inatla devam diyor cekilirim kenera ne hali varsa gorsun

Cunku bazi modeller boyle istedigin kadar anlat onun kendi dogrulari var
Pismanlik emareside olmuyor yasanan zorluklarda sadece cevrelerini yiyorlar cevrelerine ailelerine sinavlar ,agzinin burnunun yerini degistirmis kocaya baba evini birakip kosan var misal,baba gelio geri aliyor ben babami cekemem diyip adama geri donuyor.Bagimli hergun dayak yiyor umru degil burada okuyoruz veya cevredende duyuyoruz.

Adam ana babasini dinlemio seni benimi dinliycek cok saglikli bireyler degiller o yuzden israrla yormam kendimi

Su konu sahibinin ilk konusu olsa cahillik goz kapaliligi dersin bununki o degilki cellada asiklik yolu acik olsun hic ayrilacagini sanmam
Ben de yapmam; önlerine geçince kıskanç oluyoruz, kendi içimizde mutsuzmuşuz da herkes mutsuz olsun istiyormuşuz bla bla. Diyeceğimi diyip sonra ne halin varsa gör gari deyip çekiliyorum. Sen haklıymışsın diye gelen de oluyor, utandığından ağzını dahi açamayan da, boğazına kadar pisliğe batmış ama hala kuyruğu dik tutan da.

"Benim nişanlımın da borçları vardi. 3 yıl bekledim. Bitmeden evlenmedik o da istemedi. Niye önceden yaptığı borçların yükünü ben çekeyim ? Sağlık için olsa yapmış olsa ayrı ama keyfiyse çekmem. He şuanda borcumuz olacak az biraz ama en azından evlendigimiz için birlikte yaptığımız bizim borclarimiz olacak. Hem kendisi evlenmek için bir şey yapmamış hem de size bir şey istemeyin demesi hakkı değil bence . Beklemenizde fayda var 1,5 yıl çok değil. "

mayıs ayında yazdığınız mesaj. umarım arkasında durabilirsiniz ayrılma kararınızın.

Herkese merhaba.
En çok korktuğum şey başıma geldi.
Nişanlımla tanıştığımız 3 yıl oldu. Oldum olası borç oduyor. Abisininmis ailesinin mis vs. Ben ilk basta ailesine çok kızıyordum ama sonra anladım ki bunda ben her şeyi yaparım her şeyi hallederim durumu var. Kimseye borcu olduğunu söylememiş e insanlar da bilmiyor tabi iyi para kazanıyor diye lazım bir şey olunca istemisler. Nişanlımda ben her şeyin altından kalkalarim diye hem yapmış hem ödemeye çalışmış . Biz nisanlanmadan önce bir bankaya borcu vardı hemen odersek 7 bin sonra öderse 10 bin ben annemden borç aldım verdim arkadaşımdan dedim gururu incinmesin diye. Onu ben son borcu sanıyordum öyle demişti. Sonra askere gitti askere giderken 45 bin tazminat aldi. O tazmanatla altın aldık vs ben sanıyorum ki borçsuz evlenicez ama bakıyorum çalışıyor çalışıyor para birikmiyor tazminat da bitmiş öğrendim ki 35 bin borç daha var başımda aşağı kaynar sular döküldü tabi. Ayrıntıyı anlatmıyor hep gecistiriyor bir yil önce kredi cektirmis birine onunl oduyormus aylık 2 bin. E bir buçuk senedir oduyorsa o zaman baya çekmiş olması lazim nerede bu para ? Anladım ki hesap yapmayı bilmiyor eline para geçince hemen harciyor. Şimdi iki ay sonra nikahimiz var biz babamla da ayni durumları yaşadığımız için annem.duyarsa direk ayrıl der. Her bu konuyla ilgili soru sorduğunda da bunaliyorum vs diyor gecistiriyor. Ne yapacağımı sasirdim 🤷🏻‍♀️
Bence bu konuyu halletmeden evlenme pişman olursun

altınların akıbetini merak ettim. Hiç almamış mı , alıp harcamış mı?
Aldı altınlar duruyor
Bekarliktan kalan borclariymis, bir buçuk yıla bitecekmis 2 2 ödeyince ama ben rahat edemem artık kafamın içini kurcaliyor

Back
X