Nişanlımın sürekli laf sokan ablası

Kitapcicegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2017
60
26
88
Merhaba arkadaşlar başlıktan anlayacağınız gibi nişanlımın ablasıyla alakalı rahatsız olduğum birkaç şey var ama geçen hafta olan durumdan bahsedeceğim.
Ablası memlekette yaşıyor biz farklı şehirdeyiz okulların tatil olmasıyla ablası buraya geldi ailesinin yanına. Pikniğe gideceğiz sende gel diye nişanlım ısrar etti sen de gel lütfen senin sevdiğin şeyleri de aldım birlikte yeriz sohbet ederiz seni de görmek istiyorlar dedi neyse bende gittim nişanlım aldı beni. Nişanlımın abisi takılmayı sever şakalaşır ablasına kardeşinin düğününde( yani bizim düğünde) ne takacaksın abla güzel bişey bekliyoruz dedi. Tabi bunu benim yanımda sorması yanlıştı belki ama inanın öyle güzel sohbet eğlence havasındaydı ortam. Bizim düğünde onların memleketinde olacak bu şehirde kimsemiz yok diye. Ablası da "senin kardeşinin düğünü benim evimde olacak, misafirlerini (yani ben ve ailemi) ben ağırlayacağım, gelininiz benim evimden çıkacak daha da altın mı istiyorsunuz " dedi. Herkes şok oldu bende dahil kıpkırmızı oldular hemen babası orası benim memleketim kimin kapısını calsam başımizin üstünde yeriniz var derler otel var parasını verir kalırız biz dedi. Ben çok üzüldüm nişanlıma da düğünde asla ama asla ablanın evine sokağına bile gelmem ailemde bende dedim. Bende babamın evinden çıkmak isterdim gelinlikle ama şartlar bunu gerektirdi diye kabul ettik lütfen daha fazla üzmesin ablan dedim. Çünkü daha öncesinde de beni kıran davranışları oldu. Nişanlımda ailemle de onunla da konuşacağım dedi. 3 ablası var ve bu ablası herkese böyle davranan biriymiş baş edemiyoruz umutsuz vaka ne desek anlamıyor herkesi azarlıyor diyorlar ben alttan almak zorunda değilim dedim. Siz olsanız bu konuşmayı ailenize yansıtır miydiniz

Yansıtmam.
Siz evleneceksiniz, ayrı aile kuracaksınız, unutmasanız bile üstünü kapatacaksınız ama aileniz unutmayacak. Daha yolun başındayken nişanlınızın ailesiyle mesafe koyulacak.

Evet ablasının evini kullanmayın, ailenize gerekirse başka bir dille izah edin ama direkt bu diyalogu aktarıp araya soğukluk sokmayın çünkü ailesinde sorun yok anladığım kadarıyla. Ablanın patavatsızlığı yüzünden aileniz diğer aileye de dolmasın.

Ben de bu şekilde düşündüm bize geldiler mesela hiçbir şey olmamış gibi davrandım hiçbir zaman içli dışlı olmadım ama araya da mesafe koymadım pek fazla. Sırf ailemin bakış açısı değişmesin diye. Sonra da düşündük acaba birşey yokmuş gibi davranıyorum diye mi bu cesareti buluyor kafam karıştı..

Aileme yansitmazdim ama onlada kalmazdim..bu kalmama kararini tek basima verip kimseden onay almaz yarin ailemi tekrar malzeme yapacak kozu da ona vermezdim..ailenize anlatmak bulandirir gerek yok
Çok haklısınız sadece onu cesaretlendirmek istemedim acaba konuşsam mı ailemle diye bir düşünce geldi. Asla evine adım atmam ve attırmam düşünce tarzı çok yanlış

Merhabalar, böyle şeyler söylediği zaman sessiz kalmayın, kibarca, kavga etmeden cevap verin, böyle söylemene ne gerek vardı, beni çok üzdün, hiç beklemezdim, böyle olmasını biz de istemezdik ama ailemi de beni de üzdün, orada kayınbabanız güzel müdahele etmiş, siz de üzüldüğünüzü belirtebilirsiniz kendisine, aranızda mesafe olsun hep, evine gerekmedikçe gitmeyin, sizinle fevri konuşmayı alışkanlık haline getirmesin, çünki söylediği acımasız, ona karşı mesafeli olduğunuzu herkes hissedebilir, bunda sorun yok bence, ailenize yansıtmayın ama siz tavrınızı koyabilirsiniz kendisine, ailenin geri kalanıyla da gayet güzel geçiniyorsunuz.

Ben ablaya hak verdim ya onun evinde kalınacak, misafirleri o ağırlayacak ama yine de o abla patavatsız sevilmeyen kişi oluyor. Ayrıca burada patavatsız olan kişi ablaya düğünde ne alacaksın diye sıkıştıran kişi. Milletin içinde bilezik sözü mü verdirmek istedi amaç ne yani gelinin yanında kalabalığın içinde ne takacaksın denir mi. Valla helal olsun lafı ağzına iyi tikmis. Belli ki evin hem iyilik yapan hem de kimseye yaranamayan kızı olmaktan usanmis.

. 3 ablası var ve bu ablası herkese böyle davranan biriymiş baş edemiyoruz umutsuz vaka ne desek anlamıyor herkesi azarlıyor diyorlar ben alttan almak zorunda değilim dedim.

Sakin o da öyle biri herkese oyle diye alttan almayin. Esimin de ablalarindan bi tanesi ayni boyle kendini deliye vuruyordu herkes ne yapsa onun huyu oyke diyip duruyordu o da kendini bir sey sandikca saniyordu kafasina gore dan dun konusuyordu herkesle en son aile icinde esimin kuzenleri teyzesi vs herkes varken bana terslendi bir guzel agzina ettim rahat ettim zaten oyle bir şey araniyordu tam oldu o gun bugundur kac seneler gecti bana selam veremiyo ben de vermiyorum cok iyi oldu. Iyi ki taviz vermemisim cunku siz taviz verseniz de o hareketleri hic bitmeyecek haddini bildirin kendine gelsin herkes onun aikesi degil cekmek zorunda degilsiniz.
Ben olsam aileme de soylerdim otelde kalinir istenmedikleri yere goturmeyin.

Merhaba kimse ona evinde kalacak misafirler falan demedi ki. Ben ağzımı açmadım lafı da ağzıma tıkmadı yani. Kendi kendine böyle bir cümle kurdu kimse ona senin evinde kalınacak demedi yani. Kimseye iyilik yaptığı da yok uzakta herkesten en ufak şeyde kardeşinin nişanına gelmemekle tehdit eden birisi. Kimse ondan bir beklentisi yok anlayacağınız. Onun alacağını bileziğe de evine de asla ama asla tenezzül etmem

Ben neye uğradığımı şaşırdım açıkçası abisiyle ikisi konuştuğu için müdahale edemedim o an çünkü ben kardeşimle konuşuyorum sana ne oluyor diyebilecek birisi ortamı bozmadım babası müdahale etti tabiki. Genel olarak başka bir saygısızlık görmediğim için aileden büyütmek istemedim ama ciddi saygı ve sınır problemleri var

En iyisini yapmışsınız ben böyle ablası gibi agresif şekilde sürdürmediğim için ilişkileri ne tepki vereceğimi bilemedim. Bir büyük ablasına açmış bu konuyu nişanlım o bana bile öyle yapıyor laf anlatmaktan dilimde tüy bitti umutsuz vaka, duvar gibi aksi huysuz vb şeyler söylemiş kime söylesek bu durumu bunları öne sürerek müdahale etmek istemiyorlar

Evlilikte bazı şeyler nasıl başlarsa öyle devam ediyor, sizin rahatsızlıklarınızı anlayıp ona göre davranmaları daha tercih edilir, bunu yaparken de dengeleri iyi kurmak, sınırları belirtmek gerekiyor, herkes onlar gibi olamaz, siz farklı bir insansınız, aynı ailede yetişmediniz, farklılıklarınızın olması çok normal ve başka şehirde düğün yapıyorken damadın ailesinin evinde kalınır, sizi misafir etmeliler, bu da normal, kötü hissetmeyin.

Soru çok patavatsızca ama ablanın yaptığı çok daha büyüktür ayıp. Ailenize yansıtmayın derim. Daha da canınız sıkılmasın. Uygun dille farklı bir evden çıkmak istediğinizi söyleyin. Köprüyü geçtikten sonra ablayı köşede sıkıştırıp haddini bildirirsiniz. Sınırınızı çizin

ailene olanları kesinlikle anlat.
Babasının müdahale etmesi, senin konu hakkında konuşmaman çok doğru olmuş.
Meseleyi açan kişinin ayıbı aslında laf olsun diye bile söylenmez “ne takacaksa” aile arasında konuşsunlar. Bence bu ailenin çocuklarında genel bi patavatsızlık durumu var ve senin için de bu kırmızı ışık. Bugün iyi olursun yarın kötü.

Ayrıca düğün olmadan ailenin içine girmek doğru değil canını sıkmaya başlamışlar bile. Kendi aralarındaki can sıkıntılarını senin kuracağın aile üstünden çıkarmaya başlamışlar.

Takı meselesinin açılmasi gerçekten çok nahoş ve gereksiz olmuş.Ablanin çıkışı da hiç olmamış misafir agirlamak istemiyorsa bile orada misafir edeceği insanlar var başa kakıyor gibi tavırları hiç hoş olmamış.Aileme kadının yaptığını anlatır.Ailesininde hoş karşılamadığıni da eklerdim.Onun evinde misafir olmayacağımızı söylerdim.Bir otel misafirhane yada apart tarzı bir yer tutar hem ailemle rahat rahat kimseye minnet etmeden kalır hem de oradan gelin alma çıkma olayını gerçekleştirirdim

Benim kimseden taki beklentim yok
Hosgörü beklentim var gordugum kadariyla o da kara borsa deseydiniz

Hayır hiç yansıtıp tadımı kaçırmazdım ama o evde de kalmazdım.

kayinvalidenin evi nerede, memlekette sadece bu abla mi var? siz neden onların memleketinde yapıyorsunuz merasimleri? kendi ailenizin memleketinde bir merasim olmayacak mi ?
bir de misafir yukunun onda olacağına vs kim karar vermis ki abla buna bozulmuş gibi sanki...emrivaki mi yapıldı aile tarafından , onu bilemiyoruz... ha yaptıgı patavatsizlik olmuş, siz de kp dediği gibi gerekirse otel tutun ona minnet etmeyin. mutluluklar dilerim, boyle dis kapinin mandalı vasfında insanlar yüzünden güzel günlerinize gölge düşürmeyin..

Ailesine anlatmak neyi çözecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…