- 1 Mart 2014
- 547
- 1.210
- 313
- Konu Sahibi Kitapcicegi
-
Merhaba şöyle benim ailem memur ve 9 sene önce buraya yerleştik emekli olunca. Aynı şekilde onlarda babası emekli olunca buraya taşınmış. Ama bizim öyle akraba bütünlüğümüz yok yani herkes bir haber birbirinden babamda 40 sene önce çıkmış memleketinden. Nişan bizim istediğimiz tarihte istediğimiz gibi oldu onlarda bizim burda kimsemiz yok memlekette çok fazla akrabamız var her anlamda daha iyi olur size uyar mı diyince ailemde sorun etmedi orda olsun iki gün olacak zaten diye. Bu arada o ablaya kimse sen misafir edeceksin asla dememiş. Ki bir büyük ablası da orda amcaları yani tüm sülalesi o ilçede yaşıyor. Ablasına gelene kadar çok kişi var yani zaten bende nişanlıma bunu belirttim o da asla bizim o ablasında kalmayacağımızı çok ayıp ettiğini söylemişkayinvalidenin evi nerede, memlekette sadece bu abla mi var? siz neden onların memleketinde yapıyorsunuz merasimleri? kendi ailenizin memleketinde bir merasim olmayacak mi ?
bir de misafir yukunun onda olacağına vs kim karar vermis ki abla buna bozulmuş gibi sanki...emrivaki mi yapıldı aile tarafından , onu bilemiyoruz... ha yaptıgı patavatsizlik olmuş, siz de kp dediği gibi gerekirse otel tutun ona minnet etmeyin. mutluluklar dilerim, boyle dis kapinin mandalı vasfında insanlar yüzünden güzel günlerinize gölge düşürmeyin..
Yani kırıldım açıkçası insan düşmanı gelse misafir eder lafını etmez ki kimse ondan böyle bir şey istemediği halde böyle cümleler kullanması kırdı tabikiAmma alınganmışsın kardeş. Baya abartmışsın.
Evet asla kalmayacağımızı bunu tüm aileside biliyor onlarda zaten ona kimse biz kalacağız falan demedi kendi kendine böyle bir vazife edinmiş evde konuşulmadı bile dediler sen nerden istiyorsan orda kalırsın dedilerHayır hiç yansıtıp tadımı kaçırmazdım ama o evde de kalmazdım.
Hep sonradan gelir ya insanın aklına şaşkınlık girince bide piknik havası bozmak istemedim ama. İnanın o ablasından ne takı ne hoşgörü beklenmez çünkü o kadar kırıcı herkese karşı ailesi bile geldiğinde diken üstünde oturup keşke bir an önce gitse diyorlarmış. Çünkü sen benim gözlerime iki saniye fazla baktın evine mi git diyorsun diye anlamlar çıkartıyormuşBenim kimseden taki beklentim yok
Hosgörü beklentim var gordugum kadariyla o da kara borsa deseydiniz
Lüzumsuz bir insan tipi işte, düğün yada ev dizme yada başka bir şeyle ilgili etrafınızda ki insanlarla fikir alış verişinde bulunun ama onu hep es geçin, özellikle onun haberi olacak şekilde yapın bunu. Kısacası onu yok sayın ki haddini bilsin.Evet asla kalmayacağımızı bunu tüm aileside biliyor onlarda zaten ona kimse biz kalacağız falan demedi kendi kendine böyle bir vazife edinmiş evde konuşulmadı bile dediler sen nerden istiyorsan orda kalırsın dediler
konuyu başka kimseye taşıma ama o insanla da kesinlikle fazla samimiyete girme o laftan sonra kimse evine ayak basmaz zaten o da kimse gelmesin diye diyordur eminim hayatta var böyle patavatsız insanlar sen nişanlınla mutluysan kimsenin moraliniz bozmasına izin verme boş verMerhaba arkadaşlar başlıktan anlayacağınız gibi nişanlımın ablasıyla alakalı rahatsız olduğum birkaç şey var ama geçen hafta olan durumdan bahsedeceğim.
Ablası memlekette yaşıyor biz farklı şehirdeyiz okulların tatil olmasıyla ablası buraya geldi ailesinin yanına. Pikniğe gideceğiz sende gel diye nişanlım ısrar etti sen de gel lütfen senin sevdiğin şeyleri de aldım birlikte yeriz sohbet ederiz seni de görmek istiyorlar dedi neyse bende gittim nişanlım aldı beni. Nişanlımın abisi takılmayı sever şakalaşır ablasına kardeşinin düğününde( yani bizim düğünde) ne takacaksın abla güzel bişey bekliyoruz dedi. Tabi bunu benim yanımda sorması yanlıştı belki ama inanın öyle güzel sohbet eğlence havasındaydı ortam. Bizim düğünde onların memleketinde olacak bu şehirde kimsemiz yok diye. Ablası da "senin kardeşinin düğünü benim evimde olacak, misafirlerini (yani ben ve ailemi) ben ağırlayacağım, gelininiz benim evimden çıkacak daha da altın mı istiyorsunuz " dedi. Herkes şok oldu bende dahil kıpkırmızı oldular hemen babası orası benim memleketim kimin kapısını calsam başımizin üstünde yeriniz var derler otel var parasını verir kalırız biz dedi. Ben çok üzüldüm nişanlıma da düğünde asla ama asla ablanın evine sokağına bile gelmem ailemde bende dedim. Bende babamın evinden çıkmak isterdim gelinlikle ama şartlar bunu gerektirdi diye kabul ettik lütfen daha fazla üzmesin ablan dedim. Çünkü daha öncesinde de beni kıran davranışları oldu. Nişanlımda ailemle de onunla da konuşacağım dedi. 3 ablası var ve bu ablası herkese böyle davranan biriymiş baş edemiyoruz umutsuz vaka ne desek anlamıyor herkesi azarlıyor diyorlar ben alttan almak zorunda değilim dedim. Siz olsanız bu konuşmayı ailenize yansıtır miydiniz
Fikir paylaşımı yaparlar düğün için başka çare ararlar ne demek neyi çözecek. Ailesine anlatmayacak da kime anlatacak Müge anlıya mı?Ailesine anlatmak neyi çözecek?
Kendisi çözecek. Hani artık büyüdüya, yetişkin oldu evleniyo filanFikir paylaşımı yaparlar düğün için başka çare ararlar ne demek neyi çözecek. Ailesine anlatmayacak da kime anlatacak Müge anlıya mı?
bir insanın çıkarımları ancak bu kadar yanlış kere yanlış olabilir.Amma alınganmışsın kardeş. Baya
Kendisi çözecek. Hani artık büyüdüya, yetişkin oldu evleniyo filanAilesine anlattiginda, yıllar geçse bu mevzu cozulse kızımız unutsa bile ailesi unutmaz. Gereksiz yere yıllarca huzursuzluk.
Kendi halledemiyosa dönüp arkasını gidecek o zaman, nişanlılık kurumu bu tarz şeyleri görüp tartmak için var.
20-25 yaşında filan misiniz? Cok olgun gelmedi bana düşünceniz. Saygım var tabi yine de
Aslinda tam da benim dedigim seye destek olmussun, sagolasin. Evlilik aileleri kapsar evet, o yuzden aramizda gecen her halti soylemeyiz ki iliski uzun sursun, saglikli olsun. Cocuk gibi annene gidip gidip diger tarafi sikayet edersen sen barissan da o mevzu uzar gider. Sonra bi bakmissin kocanla aran iyiyken halasinin bilmemnesinin torununun dedigi bisey yuzunden tartisiyosunuzbir insanın çıkarımları ancak bu kadar yanlış kere yanlış olabilir.
Saygının varlığının ya da yokluğunun benim için gram önemi yok istersen duyma tabi, kaldı ki bu konu dışı bir mevzu.
Evliliğin iki aile hatta sülaleler ve travmaları arasında yapıldığını bilmeyen birine ne desem havada kalır.
Sanki her boşanan sadece kocasıyla ya da karısıyla anlaşamadığından boşanıyor hdhshsjskk
Ben ablaya hak verdim ya onun evinde kalınacak, misafirleri o ağırlayacak ama yine de o abla patavatsız sevilmeyen kişi oluyor. Ayrıca burada patavatsız olan kişi ablaya düğünde ne alacaksın diye sıkıştıran kişi. Milletin içinde bilezik sözü mü verdirmek istedi amaç ne yani gelinin yanında kalabalığın içinde ne takacaksın denir mi. Valla helal olsun lafı ağzına iyi tikmis. Belli ki evin hem iyilik yapan hem de kimseye yaranamayan kızı olmaktan usanmis.
Ne kadar densiz birisin asıl allah senin çevrene sabır versin.Aslinda tam da benim dedigim seye destek olmussun, sagolasin. Evlilik aileleri kapsar evet, o yuzden aramizda gecen her halti soylemeyiz ki iliski uzun sursun, saglikli olsun. Cocuk gibi annene gidip gidip diger tarafi sikayet edersen sen barissan da o mevzu uzar gider. Sonra bi bakmissin kocanla aran iyiyken halasinin bilmemnesinin torununun dedigi bisey yuzunden tartisiyosunuzHayatinizi niye bu kadar zorlasitiriyosunuz hic bilmem valla, ama sen boyle mutluysan ne diyeyim. Allah evliysen iliskine , degilsen gelecekteki iliskine uzun omur versin, huzur versin.
Ne kadar densiz birisin asıl allah senin çevrene sabır versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?