Nişanlımın tavrı

Bence gözden geçirin endişelerinizde haklısınız bakın burda kaç kv konusu var, eşiniz annesi icin size kızmış bile halbuki dediğiniz gibi benim haberim var unutmuştur söylemeyi diyebilirdi, aman diyim.

Oldu canım yaaa aile boyu hesap verin.
Ne münasebet! Kayınvalide hazretleri kim oluyor da gittiğiniz yeri haber vermediniz diye surat asıyor.
Bir de annenize laf söyleyecek haddi kendinde nasıl görmüş?
Nişanlınız da adam değil, oğlan çocuğu belli ki. Bu adamla yuva kurulmaz.

Yaşadığınız basit bir şey değil, hafife almayın.
Siz akrabanızı ziyarete gittiniz diye de kimse trip atamaz. Tasma da taksın anasının paşası.

Halbuki çok iyiyiz. Belki de kendi oğlu annesinin üzülmesini istememiş olabilir mi tepki vermiş olabilir mi

iyi görünmek taktiktir diyecegim simdi..ama toksik cumlelerle zehirlemek istemiyorum guzel niyetlerini.

Hesap vermek zorunda degilsin kvde ye nereye gideceginden. Nisanlina da evet soyleme geregi duymadim aklima dahi gelmedi diye kesip at konuyu.

Ayrıca size tavsiyem birşey demeyerek hata yapmışsınız, zamanında nişanlıyken kv annem için suratı asıktı hiç bizle ilgilenmedi böyle yüz olurmu dediği için( annem gayet sıcakkanlı bence beni denediler) ben kv’me annem hakkında asla böyle şeyler duymak istemiyorum pervane oldu o benim annem dedim evlendim ve bir daha annemle ilgili ağzını dahi açamadı.

Ben biraz utangaç çekingen biriyim. O an tutuk kaldım. Üzülüyorum da tutuk kalıp birşey diyemediğime o şaşkınlıkla çünkü asla beklemiyordum.

Öyle dedim.. Tepki verince sana kızgın olduğum için kızacak yer aradığımdan anneme söylemedin diye kızdım falan dedi.

Tamam kV ile aranızdaki iyi olabilir ama bu kadar yüz vermeyin. Evli bile olsanız nereye gittiğiniz onu ilgilendirmiyor. Nisanliniza da dikkat edin şimdiden annesinden şikayeti alıp size çatıyor. Bunlar hep sinyal.

Ohoo siz simdiden ellerine ipleri vermissiniz. Kim oluyor da annene laf soyleyebiliyor? Biraz kendinizi on plana cikarin,her dedigini simdiden sineye cekersen, tamam der kabul edersen ilerde basin cok agrir. Kaynananami dusuyor gittin yer. Bilmek zorunda degil. Az disli olun ya pisirik olmayin arayin hakkinizi azicik savunun kendinizi. Daha evlenmeden bana tavır alirlarsa korksuna dusmussunuz.

Anne de herşeyden haberdar maşallah baksanıza nişanlınız aranmadığından dahi bahsetmiş. Kadın meraklı ve herşeye burnunu sokan cinsten peki ya nişanlıya ne demeli? Nişanlınızın orada “aklına gelmemiştir anne yoksa niye söylemesin sana” demesi ve konuyu sana getirmemesi gerekirdi.

Gerçekten herşeyden bir şekilde haberdar oluyor. Bence anlatıyor. Sohbet ediyorlar. Kendileri de zaten akrabalar olarak birbirlerinden haberdar oluyorlar genelde. Ben kendi teyzemi çoğu zaman naptığını bilmem. Onlar sürekli birbirini arar konuşur. Bizle alakalı şeyleri de biliyor Galiba...

Ben biraz utangaç çekingen biriyim. O an tutuk kaldım. Üzülüyorum da tutuk kalıp birşey diyemediğime o şaşkınlıkla çünkü asla beklemiyordum.
Ama söylemelisiniz, Eminim evlendiğinizde nasılsa kızmıyor susuyor diye anneniz hakkında gene konuşacak, tepenize çıkarlar, saygısız olmayın ama kendinizi ezdirmeyin

Burda daha büyük sorun nisanlanin herseyine karismasi. Akraba ziyaretine bile gitmeni istemiyor, üstüne bide seni annesine sikayet ediyor. Yani böyle zihniyette olan bir erkegin annesi tabiki öyle olacak.

Yani böylelerini nerden buluyorsunuz sasiriyorum. Ve asla toz kondurmuyorsunuz, varsa yoksa hep kv'denin sucu. Hayir efem, nisanlinin sucu. Yerinde olsam iliskimi gözden gecirirdim.

Bana nişanlımın anlattığı olay şu. Annesi beni sormuş. O da napsın şuraya gitti demiş. Annesi hayal kırıklığı ile bana söylemedi diye sitem etmiş.

Kayınvalidesi aramak zorunda değil zaten büyükler küçükleri değil küçükler büyükleri arar, daha şimdiden laf sokmalar başlamış bence iki kere düşünün. Bir de daha dün konuştuğunuz kadın neden oğluna “eee nişanlın ne yapıyor” diye sorsun ki? Bana nişanlınız konuyu açıp annesine yakındı, annesi de bunun üzerine “aaa hiç bana söylemedi” dedi gibi geldi belki de annesi hayal kırıklığına falan da uğramadı, oğlu uğradı annesine söylemediğin için. Çünkü eşimle sevgili iken annesi ile telefonda tanışmıştık, sonra ara ara konuşmaya başladık. Bir gün eşim “annem çok üzülüyor, kızımız bizi benimsemedi herhalde ne zaman anne diyecek diye soruyor?”dedi. Ben de taviz vermedim tabi, “bizim oralarda nişanlanmadan anne denilmez” dedim kestirip attım. Evlendikten sonra konusu geçti, kayınvalidem de “şimdiki kızlar çok hızlı daha bir kere görüşüp oğlanların evine geliyorlar, hemen anne baba diyorlar” dedi. Ben de “e siz benden beklemiştiniz” deyince olayın tamamen eşimin emrivakisinden kaynaklandığı ortaya çıktı. İyi ki taviz vermemişim eşime yoksa ben de hevesli olacaktım gözlerinde. Eşime çok kızdım sonra o da “ergenlik işte aşkım, anneme yaranmak için sözde hava atmak için istemiştim” dedi. Bence siz arayın kayınvalidenizi tatlı tatlı konuşun, açın konuyu ama açıklama yapar, mahçup olmuş gibi değil çünkü sonra hep beklerler aynı şeyi sadece ağzını arayın. Yada gittiğinizde arayın, burdayım falan filan ay söylemedim size ama alınmadınız dimi falan diye yani gerek görmedim ama x alınmıştır annem falan dedi ben de yok yok öyle şeylere takılmaz benim kayınvalidem sen anneni tanımamışsın dedim falan diye bir de kahkaha patlatın ardından yani aranızdaki samimiyete göre bi ağız yoklaması çekin derim

Bende akraba muhabbetlerini sevmem o yüzden işin zor. Devamlı araman beklenir, hep ararsın birkez aramazsın kötü gelin olursun.
Ayrıl diyemem ama nişanlını iyi analiz et. İleride annesiyle başını ağrıtmaları çok muhtemel.

Çok teşekkür ederim farklı bir bakış açısı kattınız. Olabilir gerçekten de. Deneyeceğim

Seni zor günler bekliyor bacım.

Bazen çok şaşırıyorum...

Ben nisanliyken tek başıma izmir ve istanbulu gezmeye karar vermiştim.

Kayınvalidemin haberi var mi yok mu bilmiyorum. Olsa da ilgilenmez. Umrunda bile değil.

Valla kaprissiz ilişkiler dilerim. Ama senin işin zor bu adamla.

Anasını cok önemsiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…