- 30 Ocak 2015
- 1.276
- 822
- 123
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
şuan çalışmıyorum ama uygun bir iş bulduğumda çalışmayı düşünüyorumsiz çalışıyor musunuz?
şuan çalışmıyorum ama uygun bir iş bulduğumda çalışmayı düşünüyorum
aile mecburi değil diyosunuz ama bizim buralarda hep böyledir ailenin durumu nasılsa onlarda ona göre hareket ederler hepten de durumumuz iyi değil diye bırakmak olmaz ki bir heves olur insanda oğlumuzu kızımızı evlendiriyoruz diye benim ailem üzerine düşeni yapacaklar benim ailemin de durumu mükemmel değil onlarda kısmen zorlanacaktır tabi ki yatak odası kız evine ait meselaben nişanlınız olsam siz ilk "ailen hiç yardım etmeyecek mi" dediğinizde bir noluyoruz lan filan olurdum. ne mana şimdi hem siz kendiniz çalışmıyorsunuz hem ailesinden yardım bekliyorsunuz ailesi yardım etmek zorunda değil durumları yoksa. evlenmeyi düşünecek olgunlukta insanların ailelerine böyle yük olmaları çok kötü geliyor bana.
ayrıca elinizde para yok belli ki çift olarak, ailesi biz alamayız dese ne yapacaktınız altınları bozdurmayacak mıydınız? anlamadım ben bu altınların kutsallığını ya. durumu olmayan insanlara yük olmaktansa elinizde olanı kullanıp borçsuz evlenmek daha mantıklı değil mi?
Vallahi simdi altinlarini ver diyen arkadaslar olacak ama ben vermeme taraftariyim.verdim pismanim.cunku borc dedi arabaya kat kat fuzuli masraf yapti.borc dedi iponeler havada ucistu. Arti bizimkinin ailesinin durumuda gayet iyi. Ama erkege elindekini vermemen taraftariyim.yillarca ailemdeki her kadin kenarda altin birirktirirdi eslerinin hic haberi olmazdi.simdi o kadinlar yazlik aldi arsa aldi.ben hala saf gibi kocama bu ay maasimdan uc altin daha alabiliyorum diyorum. Size tavsiyem vermeyin.borc bisekilde odeniyortekrar özetleyim daha önceki konularım da buna benzer ama ben şimdi nişanlımla bu konuyu konuşmak istiyorum. nişanlımın ailesinin maddi durumu iyi değil kendisinin de öyle 2 bin maaş alıyor nişanlımla uzun bir sevgililik sürecimiz oldu artık bekleyemedik nişanlandık. nişanlım daha sevgiliyken evlenince tabi ki borcumuz olacak bunlar normal dedi bir şekilde hallederiz altınların bır kısmıyla ödeyebiliriz dedi. ailenin yardımı olmayacak mı diye sordum olur tabi ama bizim üstümüze daha çok şey düşecek demişti. şimdi ev alışverişine ailesiyle çıkıcaz ve herşeyi onlar alacak bende altınları vereceğim konuşma tarzları onu gösteriyor. ama ailesi ne alacaksa alsın bizde kendi üstümüze alacaklarımızı alalım ben altınlarımı vermek istemiyorum borcumuz olacaksa eşimin borcunu öderiz diye düşünüyorum böyle cahil cahil altınları vermek istemiyorum kendimi kötü değer verilmemiş gibi hissederim öyle yaparsam. bunu nişanlıma nasıl söyleyebilirim?
Yatak odası ve 5 parçalık çeyiz kız tarafına, ev mobilya altın erkek tarafına. Baya adaletli :daile mecburi değil diyosunuz ama bizim buralarda hep böyledir ailenin durumu nasılsa onlarda ona göre hareket ederler hepten de durumumuz iyi değil diye bırakmak olmaz ki bir heves olur insanda oğlumuzu kızımızı evlendiriyoruz diye benim ailem üzerine düşeni yapacaklar benim ailemin de durumu mükemmel değil onlarda kısmen zorlanacaktır tabi ki yatak odası kız evine ait mesela
burdan altınlara düşkün olduğumu nasıl çıkarıyorsunuz anlamıyorum ben durumu iyi olmayan bir adamla evleniyorum bu kadar düşkün olsam zaten istemezdim altınları da birlikte harcamak istiyorum bir kısmını da saklamak istiyorum o da ilerde belki yıllar sonra araba ev falan almak nasip olursa diye bu işleri de kadınlar yapmaz mı zaten bir kenara oara biriktirir isterse eşinden gizli yapan da var kötü bir gün olur da bir gün lazım olur diyeAh şu altın düşkünlüğünüz..
Belki kaba olucak ama siz iyisimi altınları alın ve boşanın. Kötü gün için saklıyorsunuz ya yarın öbür gün bişey olursa diye kullanırsınız en azından amacına uyar. Ya ben anlamıyorum imkanlar zorluyorken altının olsa ne olmasa ne? Hayır yani borçlar bitse zaten birikim yapılmaya niyetlenilmeyecek mi.. Allah soraaar. VALLAHİDE SORAR BU TUTUMUNUZUN HESABINI.. Nerde eşe destek? Adam zorda ki istiyor.
yazımda söylediğim gibi hepsini ailesi yapmayacak gücü yettiğini yapacak bize daha çok iş düşüyor ben sırf bu yüzden bile bir an önce iş bulmak istiyorumYatak odası ve 5 parçalık çeyiz kız tarafına, ev mobilya altın erkek tarafına. Baya adaletli :d
Kuzum doğru diyorsun ama devir değişti biraz.burdan altınlara düşkün olduğumu nasıl çıkarıyorsunuz anlamıyorum ben durumu iyi olmayan bir adamla evleniyorum bu kadar düşkün olsam zaten istemezdim altınları da birlikte harcamak istiyorum bir kısmını da saklamak istiyorum o da ilerde belki yıllar sonra araba ev falan almak nasip olursa diye bu işleri de kadınlar yapmaz mı zaten bir kenara oara biriktirir isterse eşinden gizli yapan da var kötü bir gün olur da bir gün lazım olur diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?