- 27 Mart 2017
- 9.505
- 48.083
- 548
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
aile mecburi değil diyosunuz ama bizim buralarda hep böyledir ailenin durumu nasılsa onlarda ona göre hareket ederler hepten de durumumuz iyi değil diye bırakmak olmaz ki bir heves olur insanda oğlumuzu kızımızı evlendiriyoruz diye benim ailem üzerine düşeni yapacaklar benim ailemin de durumu mükemmel değil onlarda kısmen zorlanacaktır tabi ki yatak odası kız evine ait mesela
ailesinden çok şey beklemiyorum artık önceleri beklesem de olmayacağını anladım borçlanacaksa eşim borçlansın altınlar bizde kalsın diyorum ve bu uygun bir dille nasıl söylenir bunu sordum soruda?“böyle cahil cahil altınları vermek istemiyorum kendimi kötü değer verilmemiş gibi hissederim öyle yaparsam”
Bu ne demek? Değerinizi altınlar mı belirliyor?
Çalışmıyorsunuz, ailenizin durumu kötü, geri kalan her şey için adamın ailesi. Nişanlınız çalışmıyor olsaydı, “İyi iş bulunca girerim.” deseydi ve sizden ailenizin yardım etmesini isteseydi nasıl bi tepki verirdiniz? Kadınsınız diye mi çalışmak isteğinize kalıyor?
Bu kafadan ne zaman kurtulacağız merak ediyorum.
bunu uygun bir dille nasıl söylerim yanlış anlama olur mu eşim alsın borcu üzerine bende bunu diyorum düğün masraflarının ne kadarında ailesi olacak bunu da sormam gerekir onlar yapabileceklerini yapsınlar ama bizden altın istemesinler mesela düğünü onlar yapsın biz eşyaları alalım böyle birşey düşünüyorumAltınlar konusunda önceden kesin dille konuşmak mantıklı çünkü düğün sonrası bu sebepten boşanmalar bile var... vermek istemiyorsan nişanlınla konuş. Ya biraz para biriktirip evlenin ya da kredi çekip sonrasında altınları bozdurursunuz. En azından her şeyimizi biz kendimiz yaptık dersiniz. Canının istediğini alırsın, sonrasında cefasını da sefasını da sen çekersin. Elinden geldiğini de erkek tarafı yapsın. Maddi durumları artık neye ne kadar müsaade ediyorsa. Ona da yapacak bir şey yok.
bunu uygun bir dille nasıl söylerim yanlış anlama olur mu eşim alsın borcu üzerine bende bunu diyorum düğün masraflarının ne kadarında ailesi olacak bunu da sormam gerekir onlar yapabileceklerini yapsınlar ama bizden altın istemesinler mesela düğünü onlar yapsın biz eşyaları alalım böyle birşey düşünüyorum
Ailelerden beklentinizin olması yanlış. İki kişi çalışıp masraflarınızı karşılamanız lazım. Yetmiyorsa gücünüz, düğünü erteleyin.
İlla evlenecekseniz de, altınları nişanlınızın ailesine teslim etmeyin. Nişanlınızla ikiniz gidin ne gerekiyorsa alın, altınların gerektiği kadarını bozdurup ödeyin. Bu gelirle kredi, kredi kartı işlerine girmenizi önermem. Aileleri fikir almak için alışverişe götürürseniz ne ala ama bence gereksiz.
Başka çözüm yok.[/
ben aslında beklemek istiyodum ama 5 yıldır sevgiliydik sevgilim ben artık bekleyemiyorum çok daralıyorum bir adı olsun artık bunun dedi ailemi de zor ikna ettim bu şekilde olmuş oldu olanlar :)
ben beklemek istedim ama 5 yıldır sevgiliydik sevgilim beklemek istemiyodu bi adı olsun artık bir şekilde başa çıkabilirz dediPara yok.
birikim zaten yok.
konu sahibinin isi yok
nisanlisi 2000 liracik kazaniyor
ama dayanamayip evlenmeye kalkiyorsunuz?
sormasi ayip... neye dayanamadiniz? ask mesk ac karnina yapilmiyor...kalori yakiyor kalori
ise girin, birikim yapin, sonra evlenirsiniz
ben beklemek istedim ama 5 yıldır sevgiliydik sevgilim beklemek istemiyodu bi adı olsun artık bir şekilde başa çıkabilirz dedi
ben beklemek istedim ama 5 yıldır sevgiliydik sevgilim beklemek istemiyodu bi adı olsun artık bir şekilde başa çıkabilirz dedi
evlenmek için acele etmeyin. Siz de iş bulun, çalışın. Alacaklarinizi nisanliniz ile beraber alın. Düğünden sonra cok borç odememis olursunuz. Huzurunuz olur. Altınlar da vermeyin. Sizin hakkinizdir. Sadece ev almak için verin. Sonuçta ev ortak olacak. Devlet bile altın kadinindir diyor devletten iyi mi bileceksiniz. :) İnan kotu günde kocanin gercek yüzünü gördüğünde iyi ki öyle yapmışım diyeceksin.tekrar özetleyim daha önceki konularım da buna benzer ama ben şimdi nişanlımla bu konuyu konuşmak istiyorum. nişanlımın ailesinin maddi durumu iyi değil kendisinin de öyle 2 bin maaş alıyor nişanlımla uzun bir sevgililik sürecimiz oldu artık bekleyemedik nişanlandık. nişanlım daha sevgiliyken evlenince tabi ki borcumuz olacak bunlar normal dedi bir şekilde hallederiz altınların bır kısmıyla ödeyebiliriz dedi. ailenin yardımı olmayacak mı diye sordum olur tabi ama bizim üstümüze daha çok şey düşecek demişti. şimdi ev alışverişine ailesiyle çıkıcaz ve herşeyi onlar alacak bende altınları vereceğim konuşma tarzları onu gösteriyor. ama ailesi ne alacaksa alsın bizde kendi üstümüze alacaklarımızı alalım ben altınlarımı vermek istemiyorum borcumuz olacaksa eşimin borcunu öderiz diye düşünüyorum böyle cahil cahil altınları vermek istemiyorum kendimi kötü değer verilmemiş gibi hissederim öyle yaparsam. bunu nişanlıma nasıl söyleyebilirim?
Kiz yok oyle deme bazi aileler cok akilli geciniyor. Benim basima geldi.hersyi esim yapti ellerini asla birseye surmediler. Simdide oglumuzun evi istedigimiz kadar gelip kalacagiz artik burasi bizim evimiz dediler. Ve ailemin aldigi tum altinlari bilezikleri arabalara telefonlara harcadikar. O yuzden bazi adamlara mustahak aldirsinlar yani.ben saflik ettimBu devirde işin gücün yoksa yan gel yat osman modundaysan *Gelin* olacaksın arkadaş...
Miisss gibi, Düğün + Nişan = Gelin için altın madeni, ohh gelsin altıncıklar
Sanki damat tek başına evleniyor :/
Zibilyon tane saçma sapan masraf bu garibanlara kitleniyor.
Gelinde altınlar cukka zaten canını verir altınlarını vermez, sorsan yatak odasını aldıkya der sanki çok bişey harcamış gibi. Yatak odasını damat alsın gerisini sen harca o zaman?
Bide kadın erkek eşittir derler pehhhh
Kadın erkek eşit falan değildir. En azından çoğu kişi için durum bu.
Eşit olmak istiyorsan elini taşın altına eşit şekilde koyacaksın! Öyle lafta eşitlik olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?