nişanlımla böyle konuşmalı mıyım düşüncelerim yanlış mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ya hanımefendi adamlar canını mı versin para yoksa? sizin ailenizin durumu varsa biraz da babanız heyecanlansın mesela salon takımını da babanız alsın. anlamıyorum daha evlenmeden beklenti başlıyor ben bunu bu forumda gördüm.
 
burda durumu iyi olanlar altın düşkünü falan diye konuşuyor herhalde. ben öyle olsam niye bu adamla sırf seviyorum diye evleniyim altını ailesine vermek istemediğimi söyledim çünkü o altınlar ikimizin ve ailesi birşey yapmayacaksa biz harcar istediğimizi alırız ben bunu nişanlıma yanlış birşey demeden nasıl söylerim diyorum nişanlım çocuk gibi oluyor bazen beni anlamıyor güzelce izah etmem gerekiyor ailesinin hem biz alıcaz tavırları olucak hem de altınları isteyecek nerde adalet?
 
“böyle cahil cahil altınları vermek istemiyorum kendimi kötü değer verilmemiş gibi hissederim öyle yaparsam”

Bu ne demek? Değerinizi altınlar mı belirliyor?
Çalışmıyorsunuz, ailenizin durumu kötü, geri kalan her şey için adamın ailesi. Nişanlınız çalışmıyor olsaydı, “İyi iş bulunca girerim.” deseydi ve sizden ailenizin yardım etmesini isteseydi nasıl bi tepki verirdiniz? Kadınsınız diye mi çalışmak isteğinize kalıyor?
Bu kafadan ne zaman kurtulacağız merak ediyorum.
 
Altınlar konusunda önceden kesin dille konuşmak mantıklı çünkü düğün sonrası bu sebepten boşanmalar bile var... vermek istemiyorsan nişanlınla konuş. Ya biraz para biriktirip evlenin ya da kredi çekip sonrasında altınları bozdurursunuz. En azından her şeyimizi biz kendimiz yaptık dersiniz. Canının istediğini alırsın, sonrasında cefasını da sefasını da sen çekersin. Elinden geldiğini de erkek tarafı yapsın. Maddi durumları artık neye ne kadar müsaade ediyorsa. Ona da yapacak bir şey yok.
 
ailesinden çok şey beklemiyorum artık önceleri beklesem de olmayacağını anladım borçlanacaksa eşim borçlansın altınlar bizde kalsın diyorum ve bu uygun bir dille nasıl söylenir bunu sordum soruda?
 
Ailelerden beklentinizin olması yanlış. İki kişi çalışıp masraflarınızı karşılamanız lazım. Yetmiyorsa gücünüz, düğünü erteleyin.

İlla evlenecekseniz de, altınları nişanlınızın ailesine teslim etmeyin. Nişanlınızla ikiniz gidin ne gerekiyorsa alın, altınların gerektiği kadarını bozdurup ödeyin. Bu gelirle kredi, kredi kartı işlerine girmenizi önermem. Aileleri fikir almak için alışverişe götürürseniz ne ala ama bence gereksiz.

Başka çözüm yok.
 
bunu uygun bir dille nasıl söylerim yanlış anlama olur mu eşim alsın borcu üzerine bende bunu diyorum düğün masraflarının ne kadarında ailesi olacak bunu da sormam gerekir onlar yapabileceklerini yapsınlar ama bizden altın istemesinler mesela düğünü onlar yapsın biz eşyaları alalım böyle birşey düşünüyorum
 

onların ailesinde para yok, sizde para yok, nişanlının maaşı az, siz çalışmıyorsunuz ama altınları bozdurmadan evlenmek mi istiyorsunuz? hem don giyeyim hem totoma değmesin durumu. ne diyeyim umarım işin içinden çıkarsınız.
 
 
ben beklemek istedim ama 5 yıldır sevgiliydik sevgilim beklemek istemiyodu bi adı olsun artık bir şekilde başa çıkabilirz dedi
 
ben beklemek istedim ama 5 yıldır sevgiliydik sevgilim beklemek istemiyodu bi adı olsun artık bir şekilde başa çıkabilirz dedi

ona benim yazdiklarimi oldugu gibi ilet. evlenmek kolay degil. birikim yapim- sonra evlenin. yoksa oturup ne yemeyi planliyorsunuz? 2000 lira gelir- kira, iviz, zivir, borc derken elinize ne kalacak?
 
ben beklemek istedim ama 5 yıldır sevgiliydik sevgilim beklemek istemiyodu bi adı olsun artık bir şekilde başa çıkabilirz dedi

Bence bir tarafın mantıklı davranması gerek,sevgiliniz ısrar eden taraf olduğuna göre bu kişi de siz oluyorsunuz.Ya belli şeylerden fedakarlık yapacaksınız (altın,eşya vs.) ya da erteleyip ikiniz de bir miktar para biriktirdikten sonra evleneceksiniz.Yani bunun başka çözümü yok.

Aileler yardım etmek zorunda da değil,özür dilerim ama bu doğru değil.Bu yaşa kadar getirmişler,onlar için değil kendiniz için evleniyorsunuz,bir zahmet evlenecek olgunluktaki insanlar da bunun sorumluluğunu alma bilincinde olsunlar.
 
evlenmek için acele etmeyin. Siz de iş bulun, çalışın. Alacaklarinizi nisanliniz ile beraber alın. Düğünden sonra cok borç odememis olursunuz. Huzurunuz olur. Altınlar da vermeyin. Sizin hakkinizdir. Sadece ev almak için verin. Sonuçta ev ortak olacak. Devlet bile altın kadinindir diyor devletten iyi mi bileceksiniz. :) İnan kotu günde kocanin gercek yüzünü gördüğünde iyi ki öyle yapmışım diyeceksin.
 
Ailesinin durumu iyi değilse ve borc yapacaksanız nasıl ödeyeceksiniz? 2 bin maaşla kira mı ödenecek ev mi geçinecek borç mı ödenecek?o zahmeti yine siz çekeceksiniz hiç olmazsa bir kısmını altınla kapatabilirsiniz ayrıca madem bu kadar durum zor neden eş ve ailesinden bekliyorsunuz herşeyi siz niye çalışmadınjz bunca zaman yani işe girseniz rahat ödersiniz
 
Ben olsam konuşurdum.
"Alışverişe başbaşa çıkalım. Ailen yardım edecekse maddi olarak sunsun,biz de ayağımızı yorganımıza göre uzatıp gelirimizi-giderimizi hesaplayalım" derdim.
Takıyı tukayı lafa hiç karıştırmam bile.
Ancak sende de çok yanlış var.
Hadi bekleyemediniz nişanlandınız,insan iş beğenmemezlik yapmaz,bir an önce işe girmelisin.
Sonra taksit mi,kredi mi neyse öder gidersiniz karı koca.
 
Bu devirde işin gücün yoksa yan gel yat osman modundaysan *Gelin* olacaksın arkadaş...
Miisss gibi, Düğün + Nişan = Gelin için altın madeni, ohh gelsin altıncıklar
Sanki damat tek başına evleniyor :/
Zibilyon tane saçma sapan masraf bu garibanlara kitleniyor.
Gelinde altınlar cukka zaten canını verir altınlarını vermez, sorsan yatak odasını aldıkya der sanki çok bişey harcamış gibi. Yatak odasını damat alsın gerisini sen harca o zaman?
Bide kadın erkek eşittir derler pehhhh
Kadın erkek eşit falan değildir. En azından çoğu kişi için durum bu.
Eşit olmak istiyorsan elini taşın altına eşit şekilde koyacaksın! Öyle lafta eşitlik olmuyor.
 
sadece oturma odası, yemek masası, beyaz eşya, küçük ev aletleri, halılar perdeler ne kadar tutar acaba aslında o kadar zorlanırız gibi gelmiyor yatak odasını ailem alacak salon takımı da aldırmıycam ama oturma grubum iyi olsun istiyorum bir tek düğünü ailesi yapsa gerisi kolay
 
Kiz yok oyle deme bazi aileler cok akilli geciniyor. Benim basima geldi.hersyi esim yapti ellerini asla birseye surmediler. Simdide oglumuzun evi istedigimiz kadar gelip kalacagiz artik burasi bizim evimiz dediler. Ve ailemin aldigi tum altinlari bilezikleri arabalara telefonlara harcadikar. O yuzden bazi adamlara mustahak aldirsinlar yani.ben saflik ettim
 
Maddi gücünüz yok çalışmıyorsunuz, nişanlınızın da tüm masrafları kaldıracak gücü yok, erkek tarafı yardımcı olsun ama altınlarıma dokunmasın!! ben anlamadım bu mantığı? Altınlar kalsın masraflar da görülsün düşünceniz vardıysa o zaman ekonomik anlamda özgürlüğünüzü elinize alıp öyle nisan düğün işlerine girisecektiniz, ha biz bekleyemedik olanla idare ederiz diyorsanız da o zaman altın altın diye de tutturmayacaksınız kusura bakmayın. Eşim de ben de çalışıyoruz düğünü kendimiz yaptık düğünde takılan 200 gr bileziğimin yarısından çoğu borçlara gitti kalanına da uzerine kredi cekip araba aldık. Şimdi benim altınım yok diye dövünmem mi gerekiyor ya da altınları bozdurmayıp aylarca açlıktan ağzım mi kokmalıydı. Mantık ne tam olarak yani
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…