- 23 Ağustos 2012
- 14.796
- 39.129
- 798
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
burda durumu iyi olanlar altın düşkünü falan diye konuşuyor herhalde. ben öyle olsam niye bu adamla sırf seviyorum diye evleniyim altını ailesine vermek istemediğimi söyledim çünkü o altınlar ikimizin ve ailesi birşey yapmayacaksa biz harcar istediğimizi alırız ben bunu nişanlıma yanlış birşey demeden nasıl söylerim diyorum nişanlım çocuk gibi oluyor bazen beni anlamıyor güzelce izah etmem gerekiyor ailesinin hem biz alıcaz tavırları olucak hem de altınları isteyecek nerde adalet?
Ayranım yok içmeye...Para yok.
birikim zaten yok.
konu sahibinin isi yok
nisanlisi 2000 liracik kazaniyor
ama dayanamayip evlenmeye kalkiyorsunuz?
sormasi ayip... neye dayanamadiniz? ask mesk ac karnina yapilmiyor...kalori yakiyor kalori
ise girin, birikim yapin, sonra evlenirsiniz
Ikiniz evl3niyorsunuz. Gerdeğe nisanlinla gireceksin ailesiyle değil. Evinizi kuramayacak acizlikteyseniz zaten evlenmeyin. Kimse size ev düzmek zorunda degil. Bunun degerle alakasi yok. Eger oyle olsaydi kadinlar evlenmek icin kendilerini acik artirmaya cikarirdi. Sizde çalışıyorsanız beraber ödersiniz. Çalışmıyorsanız da çalışırsınız. Yok öyle hem karnım doysun hem pastam dursun. Ne güzel eşyaları birlikte kullanın ama borç nişanlının olsun.tekrar özetleyim daha önceki konularım da buna benzer ama ben şimdi nişanlımla bu konuyu konuşmak istiyorum. nişanlımın ailesinin maddi durumu iyi değil kendisinin de öyle 2 bin maaş alıyor nişanlımla uzun bir sevgililik sürecimiz oldu artık bekleyemedik nişanlandık. nişanlım daha sevgiliyken evlenince tabi ki borcumuz olacak bunlar normal dedi bir şekilde hallederiz altınların bır kısmıyla ödeyebiliriz dedi. ailenin yardımı olmayacak mı diye sordum olur tabi ama bizim üstümüze daha çok şey düşecek demişti. şimdi ev alışverişine ailesiyle çıkıcaz ve herşeyi onlar alacak bende altınları vereceğim konuşma tarzları onu gösteriyor. ama ailesi ne alacaksa alsın bizde kendi üstümüze alacaklarımızı alalım ben altınlarımı vermek istemiyorum borcumuz olacaksa eşimin borcunu öderiz diye düşünüyorum böyle cahil cahil altınları vermek istemiyorum kendimi kötü değer verilmemiş gibi hissederim öyle yaparsam. bunu nişanlıma nasıl söyleyebilirim?
buraya bakarsak toplumumuz ne kadar modernleşmiş meğer. biz evlenecekmişiz aile hiçbir şey yapmak zorunda değilmiş falan. bende herşeyi alacaklar da demedim en iyisi olacak da demedim. ki zaten birşey yapacaklarını düşünmüyorum kendileri alıyor gibi yapıp tüm altınları alacaklar bunu istemiyorum dedim sanki Türkiye'de düğünleri masrafları hep evlenecek kişiler karşılıyor da ben de ayıp birşey demiş gibi hissettim. ailenin birşeyleri alması burda ayıp değil ama durumları iyi değil diye bunun arkasına sığınmak ve bir dünya borcu yeni evli çifte bırakmakta göze hoş görünmüyor biraz heves görmek istiyor insan bir tane oğulları var o evleniyor ve biraz istek biraz heves hepsi bu. ha ben hevesi görüyorum o alışverişe beraber çıkma hevesi, biz alıyoruz diyecekler düğünde de altınları alıp gidecekler ve yine herşeyi biz aldık havalarında olacaklar. insan bunu görebiliyor karakterlerini görüyorsun. ben herşeyi ince ayrıntısına kadar anlatmadım ki. buraya yazanlar ya bekar ya da kaynana heralde.
Ayranım yok içmeye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?