nişanlımla böyle konuşmalı mıyım düşüncelerim yanlış mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben altınları kimseye vermedim zira evimde kimsenin tek iğnesi bile yok

Düğünümü de ev eşyamı da gelinlik damatlığı da bana takılan seti de biz aldık

Evdeki mandalı da koltuğu da

Maaşlarımız da asgari ücretten biraz fazlaydı yani nişanlınınki gibi

Patronum düğün hediyesi koltuk takımının yarısını ödedi

İstikbal oturma grubu o Zaman 1500 TL idi onun yarısı onun dışında kimse bir şey yapmadı

Düğünde iki taraf da bilezik altın taktı oldu bitti

Aradan yıllar geçti kimseden beklentim yok kimsenin de benden yok

Çözüm işe gir çalış asgari ücret alsan bir yılda ev eşyasının bir çoğunu ödersin zaten

Kullanılmayacak yüzlerce parça tabak çanak onlarca nevresim havlu alma herşey az ve öz olsun

Hiç yatak örtüm olmadı mesela gitsem tüm dükkanı alacak durumum olmasına rağmen

Gereklilikleri iyi tart

Nişanlına da net ol kredi çekip biz yapalım sonra gerekirse altınlarla yine biz öderiz ailene yük olmayalım deyip güzelce süsle

ailesi nerede yardım edecek onu sormak istiyorum düğünü yapsınlar salon gelinlik vs. eşyaları da biz alalım ve madem ailesinin yaptığını yardım olarak görüyor altınlar bizde kalsın nişanlıma söylemek istediğim bu borçlarımızı kendimiz öderiz ama bir terslik olur mu yanlış anlar mı diye korktum bu yüzden tartışmak istemiyorum

eğer ailesi yardım edemeyecekse sende aileni zora sokup eşya isteme, biz kendimiz alıp kendimiz ödeyeceğiz de, kendileri almış gibi öyle eşya seçmeye falan da gelmesinler, nişanlınla bütçenize uygun sizi zora sokmayacak gerekli eşyalarınızı alın, o zaman mutlu huzurlu olursanız altını ne yapacaksınız?

iyi de aile yardım etmek zorunda değil ki? önce bi bunu kabullenseniz?

Elbette böyleleride var. Çakal düşüncede olan çok..
Fakat diğer tarafta cidden gariban insanlarda var, ailede imkan yok, damat tek başına çırpınıyor, ama gelinde altınlar benimde benim diyor. Bu hangi vicdana sığar?
Bidefa ben altınlar gelinindir olayını kesinlikle kabul etmiyorum. İki eşit birey evleniyorsa herşey ortak olmalı.
Ha elbette altınları yatırım olarak ilerisi için saklarsın ama borcun yoksa bunu yaparsın. Borcun yoksa sakla ilerde ev al araba al ne güzel. Ama hem yoklukta yüzüp hemde altınlar benim dersen bu insanlık değil.

Ben adamin garibanini gordumde ailenin garibanini hic gormedim.

Herkes uzerine duseni yapmalı. Fazla fedakar da olunmamali. Asiri fedakarlık her iki taraf için iyi değil. İyi olmak ile enayi olmak arasında çok ince bir cizgi var. Yukarıdaki yorumda takilar cep telefonlarına nasıl gitmiş degil mi? Öyle hizli el kızı durumuna sokulursunuz ki siz bile farkına varamazsiniz.

ya işte benimkiler de biraz öyle tamam durumları iyi değil ama yine de birşeyler yapabilirler diye düşünüyorum tamamen bunu kullanacaklar ama gelip kalma planları yapıyorlar bile çünkü onlar başka şehirde yaşayacak torunum doğunca ben bakarım büyütürüm gelir kalırım diyor bile

bende böyle düşünüyorum o yüzden böyle soruyorum ama herkes hemen yargılamaya başlıyor

iyiki benim gelinim değilsin

Bence borç ödeniyor ama altınlar geri gelmiyor. Yani daha doğrusu sonradan birikim yapılmıyor, altınlar dursa en azından ev araba alacağınız zaman kullanırsınız peşinat olarak. Eş adayına da böyle anlatabilirsin.

O zaman çıkar alışverişini nişanlınla birlikte altınları bozdurur sen yaparsın. Bu işin çözümü bu.

Çalışırsan bakıcı parası vermeyeceksin işte.
Sen çalışacağım demedin mi? Gelip kalacaklar tabi.

Zaten altinlarla odenecekse aile hiç karışmasın bir zahmet. Biz de evlenirken herşeyi eşim yaptı ama altın vermedim bankaya attım direk. Taksit yaptık 1 senede ödedik herşeyi. Altın sizin geleceginiz için önemli bir yatırım mümkün olduğunca bozdurmayin. İleride peşinat yapar ev alirsiniz

Nişanlınızın ailesi ne kadar altın takacaklarmış?
Eşyalara ne kadar destek olabilirlermiş?
Düğün ile ilgili harcamaları azaltmaya çalışın. Düğün salonu iyisi olmasın mesela. Gelinliği ikinci el bakabilirsin.
Eşyalar taksitle alınacaksa zaten, ödenemedinde parça parça bozarsın. Altınlarını ve bütçeni sen kontrol et. Ama aman altımı vermem diye nişanlını stres yapma.

Katılıyorum size.
Benim eşim borç öderken ben takamam yani ki öyle de oldu.düğünde takılan para ve küçük altınları krediye yatırdı takılan bilezikleri de ben kendim teklif ettim eşime al borçları öde diye.
Borç varken eşim hesap kitap yaparken ben rahat yatamam.
Para olduğu zaman yine yaptı allah razı olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…