- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Ben altınları kimseye vermedim zira evimde kimsenin tek iğnesi bile yok
Düğünümü de ev eşyamı da gelinlik damatlığı da bana takılan seti de biz aldık
Evdeki mandalı da koltuğu da
Maaşlarımız da asgari ücretten biraz fazlaydı yani nişanlınınki gibi
Patronum düğün hediyesi koltuk takımının yarısını ödedi
İstikbal oturma grubu o Zaman 1500 TL idi onun yarısı onun dışında kimse bir şey yapmadı
Düğünde iki taraf da bilezik altın taktı oldu bitti
Aradan yıllar geçti kimseden beklentim yok kimsenin de benden yok
Çözüm işe gir çalış asgari ücret alsan bir yılda ev eşyasının bir çoğunu ödersin zaten
Kullanılmayacak yüzlerce parça tabak çanak onlarca nevresim havlu alma herşey az ve öz olsun
Hiç yatak örtüm olmadı mesela gitsem tüm dükkanı alacak durumum olmasına rağmen
Gereklilikleri iyi tart
Nişanlına da net ol kredi çekip biz yapalım sonra gerekirse altınlarla yine biz öderiz ailene yük olmayalım deyip güzelce süsle
ailesi nerede yardım edecek onu sormak istiyorum düğünü yapsınlar salon gelinlik vs. eşyaları da biz alalım ve madem ailesinin yaptığını yardım olarak görüyor altınlar bizde kalsın nişanlıma söylemek istediğim bu borçlarımızı kendimiz öderiz ama bir terslik olur mu yanlış anlar mı diye korktum bu yüzden tartışmak istemiyorumBen altınları kimseye vermedim zira evimde kimsenin tek iğnesi bile yok
Düğünümü de ev eşyamı da gelinlik damatlığı da bana takılan seti de biz aldık
Evdeki mandalı da koltuğu da
Maaşlarımız da asgari ücretten biraz fazlaydı yani nişanlınınki gibi
Patronum düğün hediyesi koltuk takımının yarısını ödedi
İstikbal oturma grubu o Zaman 1500 TL idi onun yarısı onun dışında kimse bir şey yapmadı
Düğünde iki taraf da bilezik altın taktı oldu bitti
Aradan yıllar geçti kimseden beklentim yok kimsenin de benden yok
Çözüm işe gir çalış asgari ücret alsan bir yılda ev eşyasının bir çoğunu ödersin zaten
Kullanılmayacak yüzlerce parça tabak çanak onlarca nevresim havlu alma herşey az ve öz olsun
Hiç yatak örtüm olmadı mesela gitsem tüm dükkanı alacak durumum olmasına rağmen
Gereklilikleri iyi tart
Nişanlına da net ol kredi çekip biz yapalım sonra gerekirse altınlarla yine biz öderiz ailene yük olmayalım deyip güzelce süsle
ailesi nerede yardım edecek onu sormak istiyorum düğünü yapsınlar salon gelinlik vs. eşyaları da biz alalım ve madem ailesinin yaptığını yardım olarak görüyor altınlar bizde kalsın nişanlıma söylemek istediğim bu borçlarımızı kendimiz öderiz ama bir terslik olur mu yanlış anlar mı diye korktum bu yüzden tartışmak istemiyorum
Elbette böyleleride var. Çakal düşüncede olan çok..Kiz yok oyle deme bazi aileler cok akilli geciniyor. Benim basima geldi.hersyi esim yapti ellerini asla birseye surmediler. Simdide oglumuzun evi istedigimiz kadar gelip kalacagiz artik burasi bizim evimiz dediler. Ve ailemin aldigi tum altinlari bilezikleri arabalara telefonlara harcadikar. O yuzden bazi adamlara mustahak aldirsinlar yani.ben saflik ettim
Ben adamin garibanini gordumde ailenin garibanini hic gormedim.Elbette böyleleride var. Çakal düşüncede olan çok..
Fakat diğer tarafta cidden gariban insanlarda var, ailede imkan yok, damat tek başına çırpınıyor, ama gelinde altınlar benimde benim diyor. Bu hangi vicdana sığar?
Bidefa ben altınlar gelinindir olayını kesinlikle kabul etmiyorum. İki eşit birey evleniyorsa herşey ortak olmalı.
Ha elbette altınları yatırım olarak ilerisi için saklarsın ama borcun yoksa bunu yaparsın. Borcun yoksa sakla ilerde ev al araba al ne güzel. Ama hem yoklukta yüzüp hemde altınlar benim dersen bu insanlık değil.
ya işte benimkiler de biraz öyle tamam durumları iyi değil ama yine de birşeyler yapabilirler diye düşünüyorum tamamen bunu kullanacaklar ama gelip kalma planları yapıyorlar bile çünkü onlar başka şehirde yaşayacak torunum doğunca ben bakarım büyütürüm gelir kalırım diyor bileElbette böyleleride var. Çakal düşüncede olan çok..
Fakat diğer tarafta cidden gariban insanlarda var, ailede imkan yok, damat tek başına çırpınıyor, ama gelinde altınlar benimde benim diyor. Bu hangi vicdana sığar?
Bidefa ben altınlar gelinindir olayını kesinlikle kabul etmiyorum. İki eşit birey evleniyorsa herşey ortak olmalı.
Ha elbette altınları yatırım olarak ilerisi için saklarsın ama borcun yoksa bunu yaparsın. Borcun yoksa sakla ilerde ev al araba al ne güzel. Ama hem yoklukta yüzüp hemde altınlar benim dersen bu insanlık değil.
bende böyle düşünüyorum o yüzden böyle soruyorum ama herkes hemen yargılamaya başlıyorHerkes uzerine duseni yapmalı. Fazla fedakar da olunmamali. Asiri fedakarlık her iki taraf için iyi değil. İyi olmak ile enayi olmak arasında çok ince bir cizgi var. Yukarıdaki yorumda takilar cep telefonlarına nasıl gitmiş degil mi? Öyle hizli el kızı durumuna sokulursunuz ki siz bile farkına varamazsiniz.
iyiki benim gelinim değilsintekrar özetleyim daha önceki konularım da buna benzer ama ben şimdi nişanlımla bu konuyu konuşmak istiyorum. nişanlımın ailesinin maddi durumu iyi değil kendisinin de öyle 2 bin maaş alıyor nişanlımla uzun bir sevgililik sürecimiz oldu artık bekleyemedik nişanlandık. nişanlım daha sevgiliyken evlenince tabi ki borcumuz olacak bunlar normal dedi bir şekilde hallederiz altınların bır kısmıyla ödeyebiliriz dedi. ailenin yardımı olmayacak mı diye sordum olur tabi ama bizim üstümüze daha çok şey düşecek demişti. şimdi ev alışverişine ailesiyle çıkıcaz ve herşeyi onlar alacak bende altınları vereceğim konuşma tarzları onu gösteriyor. ama ailesi ne alacaksa alsın bizde kendi üstümüze alacaklarımızı alalım ben altınlarımı vermek istemiyorum borcumuz olacaksa eşimin borcunu öderiz diye düşünüyorum böyle cahil cahil altınları vermek istemiyorum kendimi kötü değer verilmemiş gibi hissederim öyle yaparsam. bunu nişanlıma nasıl söyleyebilirim?
O zaman çıkar alışverişini nişanlınla birlikte altınları bozdurur sen yaparsın. Bu işin çözümü bu.ya işte benimkiler de biraz öyle tamam durumları iyi değil ama yine de birşeyler yapabilirler diye düşünüyorum tamamen bunu kullanacaklar ama gelip kalma planları yapıyorlar bile çünkü onlar başka şehirde yaşayacak torunum doğunca ben bakarım büyütürüm gelir kalırım diyor bile
ben şu yazımda hiç kötü birşey söylediğimi düşünmüyorum eşyaları biz alalım biz ödeyelim diyorum karışıklık olmasın bunda kötü olan ne?iyiki benim gelinim değilsin
Çalışırsan bakıcı parası vermeyeceksin işte.ya işte benimkiler de biraz öyle tamam durumları iyi değil ama yine de birşeyler yapabilirler diye düşünüyorum tamamen bunu kullanacaklar ama gelip kalma planları yapıyorlar bile çünkü onlar başka şehirde yaşayacak torunum doğunca ben bakarım büyütürüm gelir kalırım diyor bile
Ah şu altın düşkünlüğünüz..
Belki kaba olucak ama siz iyisimi altınları alın ve boşanın. Kötü gün için saklıyorsunuz ya yarın öbür gün bişey olursa diye kullanırsınız en azından amacına uyar. Ya ben anlamıyorum imkanlar zorluyorken altının olsa ne olmasa ne? Hayır yani borçlar bitse zaten birikim yapılmaya niyetlenilmeyecek mi.. Allah soraaar. VALLAHİDE SORAR BU TUTUMUNUZUN HESABINI.. Nerde eşe destek? Adam zorda ki istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?