nişanlımla böyle konuşmalı mıyım düşüncelerim yanlış mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben evliyim daha evim kurulmadı. Benimde eşimn ailesnn durumu kötü. Ama ister istemez ev kurarken iki tarafta eşyalara yardım edecek. Altınlarımda var tamam. Ben düşüncemi söylym. Erkek tarfnn gücü 10.000 vermeye mi yetiyo tamam diyip ailemden de o kadr kabul edip acil olanları alcaz. Sonra paramız oldukça da ekskleri tamamlıcaz. Bu kadar. Yalandan sen altınları vercn onlar yapmış gibi gözkcek falan hiç karıştrma. Sen dediğn gibi iki tarfta ne aliyosa alsın sonra kenara çeklsin. Gerisinede siz borçla girersinz yada yavaş yavaş alırsınız

Canım bizim istemede annem açık açık sormuştu sizin geleneklerde düğün altınları kimde kalır diye orda kesinleşti sonrasında sorun olmadı. Direk sen değil de aileden biri sorarsa daha uygun da olabilir.

İnsan neden düğün yapar, evlenir?
Gelecek takılar için mi? Eğer cevap bu değilse neden takılan altınların saklanması veya bozdurulması sizin kendi içinizde değerinizi belirlesin.
Evlendiğinizde kolunuzda çil çil duran bilezikleri fakat borçlu bir yaşamımı tercih ediyorsunuz yoksa borçsuz ama rahat bir yaşamımı?
Varsın kolumda 10 bilezik boynumda zindirşer olmasın ama sevdiğim adamla keyfim yetinde olsun. Birde gerçekten evlenecek kadar yetişkin insanlar neden kendi düğünlerini kendi yapmak yerine aileden bekliyor?

Yani özetle evlilikte elini taşın altına koyan kadindir, erkek degil

İşte sormayacaksın

Her şeyi siz yapacaksınız borç da sizin olacak altın da

Durumları yok diyorsun insanlar ne yapabilir ki sizin için ekstra kendi boğazından kısıp neden size masraf yapsın

Siz gençsiniz çalışın kazanın dilediğinizce her şeyi yapın

Amaç evlenmekse ben öyle evlendim
Ama dediğin gibi ben her şeyin en iyisine layığım ama her şey önüme serilmeli kafasından çıkılmazsa zor

Kız tarafı yatak odası yapacak

Erkek tarafı geri kalan her şeyi mi

Valla kaç yaşına gelmissiniz ikiniz alın ikiniz ödeyin bu kadar basit.

En sevdiğim şey "bizim adetlerimize göre"
Adetlerin işe gelen yanlarının alınması, işe gelmeyen yanlarının yok sayılması tam ikiyüzlülük.
Geçen bir konuda da vardı, evi erkek tarafı temizler, kız tarafı dizer vs. ilk kez duyduğumu yazınca bir üye alınıp "bizde böyle! Size ne!" yazmıştı.
Mesela kv dese ki ya bizde kanlı çarşaf adeti var, gelip bakacağız, kabul eder misiniz?
Ben de etmem. Bu ne terbiyesizlik derim.
Adetler, gelenekler zamanın şartlarına göre şekillenir, çok takılmamak lazım.
Bir işe girin önce, biraz birikim yapın öyle evlenin.
Kız tarafı oğlan tarafı muhabbetine de hiç girmeyin, evlenecek kadar yetişkinsiniz, sorumluluk alın.

ailesinden çok şey beklemiyorum artık önceleri beklesem de olmayacağını anladım borçlanacaksa eşim borçlansın altınlar bizde kalsın diyorum ve bu uygun bir dille nasıl söylenir bunu sordum soruda?

Soruna normalde cevap alırdın da sen altınları verince değersiz hissediyorum demenle kendi bacağına sıkmışsın :)

Nişanlına de ki, dugunu bir 6 ay erteleyelim.
Bu Arada ben de bir iş bulayım.
Sonra da aileleri hiç karıştırmadan her şeyimizi kendimiz yapalım.
Dugunden sonra acil ihtiyaçlarımız için bir kısmını bozar, bir kısmını da yatırım amaçlı saklarız.
Makul olan da bu zaten. Ama aileleri karıştırmak Yok bundan sonra..

Size tavsiyem (kendi yaptığım) eşimin ailesiyle açık açık konuştum, ne sizi zor duruma düşürmek isterim ne kendim zorda kalmak isterim bütçeniz neyse siz olmazsa olmazları alın benim tüm odalarım serili olmasa da olur yeter ki kaldıramayacağımız yükün altına girmeyelim dedim. kendim oturma grubunu aldım. eşimin ailesi yatak odası halı perde ve beyaz eşyaları aldı. düğün salonu için borç aldık ve eşimle birlikte ödedik. altınlarımı vermedim - istemediler de. altınları da bozdurup araba aldık 1 sene sonra.
tüm odalarınız serili olmak zorunda değil. çok pahalı olmak zorunda da değil kendinizi ve karşı tarafı zorlamayın.

ama şeyde var, mesela benim eşim yıllarca çalışmış liseden sonra okumamış ve yaşı 30. nerden baksanız 13 sene çalışmış. yani bu adamın bir birikimi olmalıydı demi? en azından anne ve babası düşünmeliydi, bu çocuk maaşını bize veriyor kenara üç beş atalım diye. hiç düşünmemişler daha yeni de yorum yapmıştım konuyla ilgili, erkek tarafı yatak odası beyaz eşya halı perde aldı ben oturma grubunu aldım. onlar ne kadar altın taktıysa ailemde aynısını hatta fazlasını taktı. bence anne babalarda da biraz düşüncesizlik var..

Adet deniyor da eskiden kız erkeğin evine gelin olurmuş

Bir sandık çul çaput bir de yer yatağı gelinin yastığı vs varsa zengin kabul edilirmiş

Yine düğün nişan alışverişi kızın ilk çarşı gördüğü yermiş zira babası hiçbir şey almazmış nasılsa gidecek diye

Bu şekilde evlenilmediğine göre adet vs demeyi bırakmak lazım

Daha şimdiden senin paran benim altınım mevzuları olacaksa ilerde daha büyük sorunlar olur evlilik kendini garantiye alma kurumu değildir.
Olaylara ben değil biz odaklı bakarsanız daha mutlu olursunuz

Uuuuu bu konuyu yanlis yere actin kuzum :) burasi feminist kayniyor hic birine altin takilmamis bu forumda :) yaralarina tuz basdin simdi :)

yazımda söylediğim gibi hepsini ailesi yapmayacak gücü yettiğini yapacak bize daha çok iş düşüyor ben sırf bu yüzden bile bir an önce iş bulmak istiyorum
Ben çalışmayan kadının bu kadar sorun yaratmasını doğru bulmuyorum. Hakkınız yok.

Çalışın, iyi bir maaş alın, istediğiniz gibi ev döşeyin.

Ha sizin maaşınıza ya da maaşınızla yaptıklarınıza karışırlar, o zaman carlayın.

Ayranınız yok içmeye evlenmeye kalkıyorsunuz. Madem durum yok düğün yapmayın eşyanızı kendiniz alıp altınlarla kapatın çok evlenmek istiyosanız.
Haa ben çalışmayayım aileler güç bela yapsın her şeyimiz tam olsun altınları da vermeyeyim diyorsanız nişanlınız kaçsın bence.

Altınları kendi aileme vereceğim düğünde ceyizdeki harcamalar için de ne karşılık verecek. O ailesinin aldıkları altınlarla ödenecekse senin ailenin aldıkları da altınlarla ödenmeli değil mi? Ayrıca çalışmıyorsun aylık 2000 tl ile düğün evlilik zor olmaz mı? Bekleseniz mi daha sanki.

Elbette böyleleride var. Hatta kuruş vermemek için oğlunun düğününe katılmayan tipler var.
Öte yandan oğlunu evlendirip kirada olmasınlar diye evini verip kendi kiraya çıkanlar dahi var.
Yani Bunlar uç nokta demek istiyorum.
Fakat toplumda genele bakarsak erkek ailesi çok çok daha fazla masraf altına giriyor. Ve yine bu masrafın çoğu borç olarak yapılıyor peşin nakit değil. Altınlarıda gelin alıyorum adetler bahanesi ile. Sonra yıllarca borç öde ki öde... Grnç çiftler en güzel yıllarını borç altında geçiriyor. Böyle huzur da olmaz mutlulukta.

Aile hiçbir şekilde yardım etmeye mecbur değil,ben evleneli 2 hafta oldu 0 borçsuz evlendik sadece düğünü ailemiz yaptı. (O da otelde lüks istedikleri için) ayrıca bende çalışmıyorum eşim çalışıyordu.. Kendi birikimimle çeyizimle oda çalıştığı parayla yaptı. Bütün eşyalarımızı kendimiz aldık evimizi kendimiz döşedik ailemiz 1 tl harcatmadık. Sizde böyle yapabilirsiniz,en azından herşeyi erkeğin ailesinden beklemek yerine.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…