- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Ben evliyim daha evim kurulmadı. Benimde eşimn ailesnn durumu kötü. Ama ister istemez ev kurarken iki tarafta eşyalara yardım edecek. Altınlarımda var tamam. Ben düşüncemi söylym. Erkek tarfnn gücü 10.000 vermeye mi yetiyo tamam diyip ailemden de o kadr kabul edip acil olanları alcaz. Sonra paramız oldukça da ekskleri tamamlıcaz. Bu kadar. Yalandan sen altınları vercn onlar yapmış gibi gözkcek falan hiç karıştrma. Sen dediğn gibi iki tarfta ne aliyosa alsın sonra kenara çeklsin. Gerisinede siz borçla girersinz yada yavaş yavaş alırsınıztekrar özetleyim daha önceki konularım da buna benzer ama ben şimdi nişanlımla bu konuyu konuşmak istiyorum. nişanlımın ailesinin maddi durumu iyi değil kendisinin de öyle 2 bin maaş alıyor nişanlımla uzun bir sevgililik sürecimiz oldu artık bekleyemedik nişanlandık. nişanlım daha sevgiliyken evlenince tabi ki borcumuz olacak bunlar normal dedi bir şekilde hallederiz altınların bır kısmıyla ödeyebiliriz dedi. ailenin yardımı olmayacak mı diye sordum olur tabi ama bizim üstümüze daha çok şey düşecek demişti. şimdi ev alışverişine ailesiyle çıkıcaz ve herşeyi onlar alacak bende altınları vereceğim konuşma tarzları onu gösteriyor. ama ailesi ne alacaksa alsın bizde kendi üstümüze alacaklarımızı alalım ben altınlarımı vermek istemiyorum borcumuz olacaksa eşimin borcunu öderiz diye düşünüyorum böyle cahil cahil altınları vermek istemiyorum kendimi kötü değer verilmemiş gibi hissederim öyle yaparsam. bunu nişanlıma nasıl söyleyebilirim?
bunu uygun bir dille nasıl söylerim yanlış anlama olur mu eşim alsın borcu üzerine bende bunu diyorum düğün masraflarının ne kadarında ailesi olacak bunu da sormam gerekir onlar yapabileceklerini yapsınlar ama bizden altın istemesinler mesela düğünü onlar yapsın biz eşyaları alalım böyle birşey düşünüyorum
Yani özetle evlilikte elini taşın altına koyan kadindir, erkek degilBizim pembiş gelinler yine de evlenirdi hanımefendi.Çünkü koca , onlara göre bir erkeğe sahip olmak yular takmakla eşdeğer.Kadınların evlilikteki rolünü küçümsediğimi nereden çıkardınız? Ben sadece cinsel özgürlük olsaydı erkeklerin çoğu evlenmezdi yazdım siz klişe feminist cümlelerini alakalı alakasız arka arkaya sıralamışsınız.Ne alaka benim yazdığım şeyle sizin yazdıklarınız yahu?
ailesi nerede yardım edecek onu sormak istiyorum düğünü yapsınlar salon gelinlik vs. eşyaları da biz alalım ve madem ailesinin yaptığını yardım olarak görüyor altınlar bizde kalsın nişanlıma söylemek istediğim bu borçlarımızı kendimiz öderiz ama bir terslik olur mu yanlış anlar mı diye korktum bu yüzden tartışmak istemiyorum
aaaa olur mu, bi kere evleniyor.
don almaya parası yokken 500 kişiye salon tutup bayat kuru pasta yedirmeli düğün yapması lazım. akrabalar nasıl göbek atacak yoksa.
eşyaların en iyisi olması lazım böyle avangard avangard pembe pembe.
1+1le insanlara hava atamaz yani bomboş duracak bir iki odası olması lazım.
tabi bunu kendi parasıyla yapamaz. 2000 lira maaş alan nişanlı ve onun yoksul ailesine zorla yaptırması lazım. kendisi çalışmaz niye çalışsın, piremses çünkü.
aile mecburi değil diyosunuz ama bizim buralarda hep böyledir ailenin durumu nasılsa onlarda ona göre hareket ederler hepten de durumumuz iyi değil diye bırakmak olmaz ki bir heves olur insanda oğlumuzu kızımızı evlendiriyoruz diye benim ailem üzerine düşeni yapacaklar benim ailemin de durumu mükemmel değil onlarda kısmen zorlanacaktır tabi ki yatak odası kız evine ait mesela
ailesinden çok şey beklemiyorum artık önceleri beklesem de olmayacağını anladım borçlanacaksa eşim borçlansın altınlar bizde kalsın diyorum ve bu uygun bir dille nasıl söylenir bunu sordum soruda?
Elbette böyleleride var. Çakal düşüncede olan çok..
Fakat diğer tarafta cidden gariban insanlarda var, ailede imkan yok, damat tek başına çırpınıyor, ama gelinde altınlar benimde benim diyor. Bu hangi vicdana sığar?
Bidefa ben altınlar gelinindir olayını kesinlikle kabul etmiyorum. İki eşit birey evleniyorsa herşey ortak olmalı.
Ha elbette altınları yatırım olarak ilerisi için saklarsın ama borcun yoksa bunu yaparsın. Borcun yoksa sakla ilerde ev al araba al ne güzel. Ama hem yoklukta yüzüp hemde altınlar benim dersen bu insanlık değil.
Ben çalışmayan kadının bu kadar sorun yaratmasını doğru bulmuyorum. Hakkınız yok.yazımda söylediğim gibi hepsini ailesi yapmayacak gücü yettiğini yapacak bize daha çok iş düşüyor ben sırf bu yüzden bile bir an önce iş bulmak istiyorum
Elbette böyleleride var. Hatta kuruş vermemek için oğlunun düğününe katılmayan tipler var.ama şeyde var, mesela benim eşim yıllarca çalışmış liseden sonra okumamış ve yaşı 30. nerden baksanız 13 sene çalışmış. yani bu adamın bir birikimi olmalıydı demi? en azından anne ve babası düşünmeliydi, bu çocuk maaşını bize veriyor kenara üç beş atalım diye. hiç düşünmemişler daha yeni de yorum yapmıştım konuyla ilgili, erkek tarafı yatak odası beyaz eşya halı perde aldı ben oturma grubunu aldım. onlar ne kadar altın taktıysa ailemde aynısını hatta fazlasını taktı. bence anne babalarda da biraz düşüncesizlik var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?