- 12 Ocak 2010
- 1.811
- 6.066
- 683
- 33
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Herkes uzerine duseni yapmalı. Fazla fedakar da olunmamali. Asiri fedakarlık her iki taraf için iyi değil. İyi olmak ile enayi olmak arasında çok ince bir cizgi var. Yukarıdaki yorumda takilar cep telefonlarına nasıl gitmiş degil mi? Öyle hizli el kızı durumuna sokulursunuz ki siz bile farkına varamazsiniz.
Sana binlerceke keeeezzzzzz sakiÇalışırsan bakıcı parası vermeyeceksin işte.
Sen çalışacağım demedin mi? Gelip kalacaklar tabi.
Zaten kayinvalidenin kayinpederin eline verilmiyoki altinlar. Damatlar aliyor bir iki yalandan ufak borcu kapatiyor. Bak kapattim diyo gozumuze soka soka. Sonra tamam diyosn giden altin olsun sonra bakiyosn eve bir turlu para gelmiyor ee nerde para. Borcta yok diyosun. Yok sunu tam kapatamadim da yok altin ozman dusmustudee suda buda. Valalhi evlendikten sonra Bir Allah bir dediklerine inaniyorum sonra duyuyorunki altinlar arabalarina iponelerine abisine kiz kardesine gitmis.Cahil cahil altin vermek nasil oluyor?
Kv kp in eline saymayacaksiniz altinlari, dugunden sonra bozdurup kendi esyalarinizin borcunu odeyeceksiniz.
Bu cehalet midir?
2000 kazanan bir insanin ev gecindirmesi su devirde mumkun degil.
Iyisi mi siz biraz daha bekleyin, nisanliniz daha iyi bir is bulsun.
Siz de girin bir yere calisin. Ortak hesapta para biriktirip dugununuzu kendiniz yapin.
2binle nasıl geçinip borç ödenecek yürek mi yedin kardeş senşuan çalışmıyorum ama uygun bir iş bulduğumda çalışmayı düşünüyorum
ailesi iki bilezik takacak ama değeri nedir hiç bilmiyorum ve ailesinin ne durumda olduğunu kendim de o kadar bilmiyorum durumları iyi değil ama neleri yapabilirler yapamazlar nişanlıma sormam gerekli. düğünü onlar yapabilirlerse yapsınlar eşyaları da biz alırız diye düşünmeye başladım dediğiniz gibi kredi çekip taksit yaparsak ödemeye çalışır olmazsa az az bozdururuz bi de eşyaları düğün seti olarak almayı hiç istemiyodum biri hoşuma gider biri gitmezse diye ama uygun olursa öyle yaparızNişanlınızın ailesi ne kadar altın takacaklarmış?
Eşyalara ne kadar destek olabilirlermiş?
Düğün ile ilgili harcamaları azaltmaya çalışın. Düğün salonu iyisi olmasın mesela. Gelinliği ikinci el bakabilirsin.
Eşyalar taksitle alınacaksa zaten, ödenemedinde parça parça bozarsın. Altınlarını ve bütçeni sen kontrol et. Ama aman altımı vermem diye nişanlını stres yapma.
bende işe giricem daha bakıyorum inşallah bulabilirim uygun birşey2binle nasıl geçinip borç ödenecek yürek mi yedin kardeş sen
Altın nedir ya zerrece gozumde olmadı olmaz sorun cıkarmaya degmeztekrar özetleyim daha önceki konularım da buna benzer ama ben şimdi nişanlımla bu konuyu konuşmak istiyorum. nişanlımın ailesinin maddi durumu iyi değil kendisinin de öyle 2 bin maaş alıyor nişanlımla uzun bir sevgililik sürecimiz oldu artık bekleyemedik nişanlandık. nişanlım daha sevgiliyken evlenince tabi ki borcumuz olacak bunlar normal dedi bir şekilde hallederiz altınların bır kısmıyla ödeyebiliriz dedi. ailenin yardımı olmayacak mı diye sordum olur tabi ama bizim üstümüze daha çok şey düşecek demişti. şimdi ev alışverişine ailesiyle çıkıcaz ve herşeyi onlar alacak bende altınları vereceğim konuşma tarzları onu gösteriyor. ama ailesi ne alacaksa alsın bizde kendi üstümüze alacaklarımızı alalım ben altınlarımı vermek istemiyorum borcumuz olacaksa eşimin borcunu öderiz diye düşünüyorum böyle cahil cahil altınları vermek istemiyorum kendimi kötü değer verilmemiş gibi hissederim öyle yaparsam. bunu nişanlıma nasıl söyleyebilirim?
Alan zaten alır almayana oldursen aldıramazsın bır bahane mutlaka bulur. Bosuna kafanı bunlara yorma.Yoruldugunla kalırsınaile mecburi değil diyosunuz ama bizim buralarda hep böyledir ailenin durumu nasılsa onlarda ona göre hareket ederler hepten de durumumuz iyi değil diye bırakmak olmaz ki bir heves olur insanda oğlumuzu kızımızı evlendiriyoruz diye benim ailem üzerine düşeni yapacaklar benim ailemin de durumu mükemmel değil onlarda kısmen zorlanacaktır tabi ki yatak odası kız evine ait mesela
aaaa olur mu, bi kere evleniyor.her şeyi almayın 2. elden alın bazılarını
1+1 de oturun
böylece altınınız da gitmez çok borç da olmaz
Cinsel özgürlük olsaydı kadınlar da evlenmezdi zaten. Gelismis Avrupa ülkelerinde olduğu gibi. Kadınların evlilikteki rolunu küçümsemeyin. Evlilik kurumunda yukun cogu kadınların omuzundadir. Kadinin kütüğü bile değişiyor ulkemizde, soyadi degismesini geçtim. Boşanma sonrasi psikolojiyi ve toplum baskisini düşünün. Erkekte öyle değil. Erkeğin dulu mu olur deniliyor çevremizde.Ailesinin yoksa nasıl yapıcak ki? Nişanlın da çocuk değildir heralde.Al karşına güzel güzel anlat.Nişanlından da çekiniyorsun gibi geldi bana.
Valla bu ülkede cinsel özgürlük olsa bu evlenen erkeklerin çoğu da evlenmezdi.Kadınlar adamların boğazına çöküyor resmen altın eşya vs diye.Bari sen çalış da masraflara ortak ol.Görürüm ben senin bu prenses tavırlarını evlendikten sonra.
Katılıyorum size.
Benim eşim borç öderken ben takamam yani ki öyle de oldu.düğünde takılan para ve küçük altınları krediye yatırdı takılan bilezikleri de ben kendim teklif ettim eşime al borçları öde diye.
Borç varken eşim hesap kitap yaparken ben rahat yatamam.
Para olduğu zaman yine yaptı allah razı olsun
Bizim pembiş gelinler yine de evlenirdi hanımefendi.Çünkü koca , onlara göre bir erkeğe sahip olmak yular takmakla eşdeğer.Kadınların evlilikteki rolünü küçümsediğimi nereden çıkardınız? Ben sadece cinsel özgürlük olsaydı erkeklerin çoğu evlenmezdi yazdım siz klişe feminist cümlelerini alakalı alakasız arka arkaya sıralamışsınız.Ne alaka benim yazdığım şeyle sizin yazdıklarınız yahu?Cinsel özgürlük olsaydı kadınlar da evlenmezdi zaten. Gelismis Avrupa ülkelerinde olduğu gibi. Kadınların evlilikteki rolunu küçümsemeyin. Evlilik kurumunda yukun cogu kadınların omuzundadir. Kadinin kütüğü bile değişiyor ulkemizde, soyadi degismesini geçtim. Boşanma sonrasi psikolojiyi ve toplum baskisini düşünün. Erkekte öyle değil. Erkeğin dulu mu olur deniliyor çevremizde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?