nişanlımla böyle konuşmalı mıyım düşüncelerim yanlış mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cahil cahil altin vermek nasil oluyor?
Kv kp in eline saymayacaksiniz altinlari, dugunden sonra bozdurup kendi esyalarinizin borcunu odeyeceksiniz.
Bu cehalet midir?
2000 kazanan bir insanin ev gecindirmesi su devirde mumkun degil.
Iyisi mi siz biraz daha bekleyin, nisanliniz daha iyi bir is bulsun.
Siz de girin bir yere calisin. Ortak hesapta para biriktirip dugununuzu kendiniz yapin.

Çalışırsan bakıcı parası vermeyeceksin işte.
Sen çalışacağım demedin mi? Gelip kalacaklar tabi.
Sana binlerceke keeeezzzzzz saki
Zaten kayinvalidenin kayinpederin eline verilmiyoki altinlar. Damatlar aliyor bir iki yalandan ufak borcu kapatiyor. Bak kapattim diyo gozumuze soka soka. Sonra tamam diyosn giden altin olsun sonra bakiyosn eve bir turlu para gelmiyor ee nerde para. Borcta yok diyosun. Yok sunu tam kapatamadim da yok altin ozman dusmustudee suda buda. Valalhi evlendikten sonra Bir Allah bir dediklerine inaniyorum sonra duyuyorunki altinlar arabalarina iponelerine abisine kiz kardesine gitmis.

Biz evlenirken eşimin ailesinden zerre destek görmedik. Eşimle borca girdik nişanlıyken mobilya ve beyaz eşyalarımızı aldık ödemeye başladık. Annemde sağolsun elinden gelenin fazla fazlasını yaptı ama büyük borçla eşimle benim adımaydı. düğün sonrasındaki ay sıkıştık ay sonu gelmiyordu altınları bozdurduk ama eşim söz vermişti bozulan kadarını yerine koyacağız diye. Çeyrekleri falan bozduk bütün borçları kapattık,taksitte bişeymiz kalmadı ve eşim söz verdiği gibi her ay altın aldı ve bozdurduğumuz tutara gelene kadarda aldı.
Borç harç huzursuzluk çıkarır, bence öncelikle borçlarınızı kapayın. Sonrada kendinize bi bütçe belirleyin atıyorum her ay bir çeyrek alıp koyacağım diye farzedinki senet ödüyorsunuz yani kendinizi mecbur hissedin.
Ama nacizane tavsiyem iyi kötü bir iş bulup çalışmanız, nişanlınızla birbirinize destek olmanız. Yoksa sevginiz,saygınız, en güzel günleriniz borçtu harçtı deyip heba olabilir.
Şimdiden mutluluklar dilerim..

ailesi iki bilezik takacak ama değeri nedir hiç bilmiyorum ve ailesinin ne durumda olduğunu kendim de o kadar bilmiyorum durumları iyi değil ama neleri yapabilirler yapamazlar nişanlıma sormam gerekli. düğünü onlar yapabilirlerse yapsınlar eşyaları da biz alırız diye düşünmeye başladım dediğiniz gibi kredi çekip taksit yaparsak ödemeye çalışır olmazsa az az bozdururuz bi de eşyaları düğün seti olarak almayı hiç istemiyodum biri hoşuma gider biri gitmezse diye ama uygun olursa öyle yaparız

Madem senin altınlarınla ödenecek alışverişe ikiniz çıkın illede ailem diye tutturursa kendi paramla kendi istediğim gibi alışveriş yapmak istiyorum dersiniz.

Bir yuva kuruluyorsa gönül ister aileler destek olsun. bütün altın para da bize kalsın ne güzel olurdu. Şahsen bizim düğünde kimse yardım etmedi. Salondu gelinlikti tüm masrafları biz yaptık. Düğünden sonra da düğünde ne kadar takı para toplandıysa hepsiyle gidip borçlarımızı ödedik. Ağzımdan da altınlar bana ait gibi tek bi cümle çıkmadı. Eşim de kredi çekti sonra araba aldık. Şimdi de ödüyoruz borcumuzu. Biz çift maaşlıyız 7 bin kazancımız var ama düğün dediğiniz şeyi en uygun da yapsanız maalesef minumum 40 bini buluyor. Yani böyle büyük bi yükün altına sadece erkek ve erkeğin ailesinin girmesi doğru değil. yatak odasını alsın ailen okey de bi yatak odasıyla bitmiyor evin ihtiyaçları.

bu aileler yardım edecek tavrınıza yönelik sorumu soruyorum
müstakbel eşiniz çalıştıgını ailesine mi vermiş?
birikim yapmamış mı?
kendine güvenen evlensin anne babayı zorlamak neden elinize altın kalsın diye borçla mı yaşayacaksınız.
evlenirken soruyorlar iyi günde kötü günde diye

Ailesinin yoksa nasıl yapıcak ki? Nişanlın da çocuk değildir heralde.Al karşına güzel güzel anlat.Nişanlından da çekiniyorsun gibi geldi bana.

Valla bu ülkede cinsel özgürlük olsa bu evlenen erkeklerin çoğu da evlenmezdi.Kadınlar adamların boğazına çöküyor resmen altın eşya vs diye.Bari sen çalış da masraflara ortak ol.Görürüm ben senin bu prenses tavırlarını evlendikten sonra.

Sadece iki bilezik takbikeceklerse o ltinlr borç kapatmak icin zaten yetmez. Bu hesapların hepsi tutmuyor. Ikinizde çalışıp para biriktirin veya hrcamalardan mümkün oldukca kısın. Fazla borc altına girmektense sahsen düğün yapmazdim. Veya ucuz mobilya veya 2. El esya da alırdım.

Altın nedir ya zerrece gozumde olmadı olmaz sorun cıkarmaya degmez

Alan zaten alır almayana oldursen aldıramazsın bır bahane mutlaka bulur. Bosuna kafanı bunlara yorma.Yoruldugunla kalırsın

Siz sonradan altınları verecekseniz alışverişe neden gelip boy gösteriyorlar ki? Bir de gelip zevkinize falan karışırlar.

İş bulup çalışın "aydan aya öder kapatırız ben altınları vermek istemiyorum hiç olup gidecek" deyin nişanlınıza..

Altınlarla ödeyelim sonra birikim yapalım falan hikaye olur şimdiden söyleyeyim. Giden geri gelmez kolay kolay..

her şeyi almayın 2. elden alın bazılarını
1+1 de oturun
böylece altınınız da gitmez çok borç da olmaz
aaaa olur mu, bi kere evleniyor.
don almaya parası yokken 500 kişiye salon tutup bayat kuru pasta yedirmeli düğün yapması lazım. akrabalar nasıl göbek atacak yoksa.
eşyaların en iyisi olması lazım böyle avangard avangard pembe pembe.
1+1le insanlara hava atamaz yani bomboş duracak bir iki odası olması lazım.
tabi bunu kendi parasıyla yapamaz. 2000 lira maaş alan nişanlı ve onun yoksul ailesine zorla yaptırması lazım. kendisi çalışmaz niye çalışsın, piremses çünkü.

Cinsel özgürlük olsaydı kadınlar da evlenmezdi zaten. Gelismis Avrupa ülkelerinde olduğu gibi. Kadınların evlilikteki rolunu küçümsemeyin. Evlilik kurumunda yukun cogu kadınların omuzundadir. Kadinin kütüğü bile değişiyor ulkemizde, soyadi degismesini geçtim. Boşanma sonrasi psikolojiyi ve toplum baskisini düşünün. Erkekte öyle değil. Erkeğin dulu mu olur deniliyor çevremizde.

Son düzenleme:
Amin amin..

Bizim pembiş gelinler yine de evlenirdi hanımefendi.Çünkü koca , onlara göre bir erkeğe sahip olmak yular takmakla eşdeğer.Kadınların evlilikteki rolünü küçümsediğimi nereden çıkardınız? Ben sadece cinsel özgürlük olsaydı erkeklerin çoğu evlenmezdi yazdım siz klişe feminist cümlelerini alakalı alakasız arka arkaya sıralamışsınız.Ne alaka benim yazdığım şeyle sizin yazdıklarınız yahu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…