- Konu Sahibi Derbeder10
-
taksın ne fark eder onlar da evlenen çiftindir. ben çevremde misafirlerce takılan takıları ailenin aldığını hiç görmedim. alırsa kıyamet kopar zaten karşı taraf atağa geçer :)Canim dugunde takılan altınlardan bahsediyorum kıza kızın akrabaları altın takar ya hani
Adamin evlilikten once alinmis bir evi var. İcinde oturmayacak dahi olsa kiraya verir ve eve bir katki saglar. Ev arkadasi degiller ama kadin bir seyi begenmiyorsa ondan daha iyisini de getirmiyor o konuya dikkat cekmek istedim. Ben esyalara anlam yuklemem,kullanirim ama konu sahibi kullanmak istemezse de anlayisla karsilarim,lakin daha iyisini getirebiliyorsa da getirsin derim. Hayat musterek. Ben evlenirken eski nisanlimla aldigim esyalari kullanabiliriz daha hic acilmadi paketleri dedim ama esimkabul etmedi,sil bastan yenilerini aldi. Begenmeyen daha iyisini getirsin demek istiyorum. Begenmemek bir haktir neticede.Konu sahibi oturmayacağız tayinimiz başka yere çıktı diyor, menfaat sağlamak da çok tuhaf bir deyim. Ev arkadaşımı bunlar? Karı koca olacaklar.
Ayrica Siz olsanız eski eşyaları kullanirmiydiniz ?
İste ailemde verıcektı zaten ama ortada masraf yok ben onu demek istiyorum ailem alcak yazmadım ki zaten verıcek yazdım heptaksın ne fark eder onlar da evlenen çiftindir. ben çevremde takılan takıları ailenin aldığın hiç görmedim. alırsa kıyamet kopar zaten karşı taraf atağa geçer :)
O bosta duran evi de kiraya verirler o zaman ve evin butcesine katki saglar. İlle bosanma durumunda satilip ikiye bolunmesi gerekmiyor. Adamin sahsina ait bir evi var,konu sahibi hanimin da belki bir seyleri vardir ev gecimine katki saglayacak,bilemiyoruz tabi kiıyi de evde oturmayacak, üstüne bir de evlilik sürecinde her ay onun kredisini ödeyecek, hem de ev kirası. Ama ters düşerse o ev evlilikten önce alındığı için sadece adamın olacak. Bunu diyordum
Calısıcam bende canım mezun oldum evde zaten oturmam yanıO bosta duran evi de kiraya verirler o zaman ve evin butcesine katki saglar. İlle bosanma durumunda satilip ikiye bolunmesi gerekmiyor. Adamin sahsina ait bir evi var,konu sahibi hanimin da belki bir seyleri vardir ev gecimine katki saglayacak,bilemiyoruz tabi ki
tamam işte alma verme söz konusu bile olamaz. ailenin vermesi bir lütuf değil bu konuda usul bellidir.İste ailemde verıcektı zaten ama ortada masraf yok ben onu demek istiyorum ailem alcak yazmadım ki zaten verıcek yazdım hep
Yok canım alan alıyor valla cok sahit oldum iki tarafın ailesinin de aldıgınıtamam işte alma verme söz konusu bile olamaz. ailenin vermesi bir lütuf değil bu konuda usul bellidir.
Bence seni seviyor ama sanırım biraz onun açısından düşündüm bak onun yaşadığı da kolay değil eşyalarını almış ayrılmış. Seninle mutlu ama korkuyor olabilir. Dengesizliği de bundan kaynaklanıyor olabilir. Ben de nişanlanıp düğün arifesinde ayrılsam yine aynı acıyı yaşamak istemem.Aramasın canım ya tamamen bitirdim artık cok sınır oldum buradaki insanlarda gercekten beni anlamıyor ben zaten adama elimden gelen kolaylığı yaptım esyalar ortak dugunde takılar verileceği İcin ortak ne yapmamı istiyorlar anlamadım herseyı benim yapmamı mi yoksa beyim ne derse o diyip esyaları kabul etmemi mı
Sevıyosa bıseyler yapsın canım o zaman 2 gun dur ne arıyo ne soruyo o kadar laf soyledı bana bende seviyorum ama hersey sevgi degilmıs gercekten ya bana dese durumum yok alalım taksit taksit birlikte evlenince oderız sende calıscan zaten dese tamam derim zaten mobilya ve yatak odası ne kadar tutabilir ki tutsun 10 bin tutsun yanıBence seni seviyor ama sanırım biraz onun açısından düşündüm bak onun yaşadığı da kolay değil eşyalarını almış ayrılmış. Seninle mutlu ama korkuyor olabilir. Dengesizliği de bundan kaynaklanıyor olabilir. Ben de nişanlanıp düğün arifesinde ayrılsam yine aynı acıyı yaşamak istemem.
Yaptığı doğru da demiyorum haksızlık etmiş ama dank eder yani. Bunu düşünüyordur bu. Üzülme canım
İşte yapmaması kötü olmuş arayıp sormaması.... bilemiyorum ya.... ben çoktan aramıştım şimdiye.... annesi falan ne diyor?Sevıyosa bıseyler yapsın canım o zaman 2 gun dur ne arıyo ne soruyo o kadar laf soyledı bana bende seviyorum ama hersey sevgi degilmıs gercekten ya bana dese durumum yok alalım taksit taksit birlikte evlenince oderız sende calıscan zaten dese tamam derim zaten mobilya ve yatak odası ne kadar tutabilir ki tutsun 10 bin tutsun yanı
Gelinlik eski nısanlısına aldıgı gelınlıgı geri vermıs gel bıdaha evlenirken al demıs onun yerine alınacaktı yani bana masraf yapılan hıcbısey yokÇeyiz parası zaten sizin ceyizinize gidecek. Altınları kız tarafı mi alıyormuş , ilk kez duyuyorum..
Damat geline kalır ve istediklerini yaparlar benim bildiğim.
Adam eşyaları almış. Para harcamış yani. Şuan da içinde kirası oturacağınız bir eviniz olacak, onu ödüyor.
Düğün yapacak . Gelinlik almayacağım mi diyor ?
Annesiyle konusmadım kı demez o annesine bısey pek bende aramam soylemem kendı anneme de demem benİşte yapmaması kötü olmuş arayıp sormaması.... bilemiyorum ya.... ben çoktan aramıştım şimdiye.... annesi falan ne diyor?
Gelinlik eski nısanlısına aldıgı gelınlıgı geri vermıs gel bıdaha evlenirken al demıs onun yerine alınacaktı yani bana masraf yapılan hıcbısey yok
Eylül ayında düğünümüz var. Salon tutturmadım. Ücretsiz bir alanda olacak. Her detayı olabildiğince makul seçtim. Gelinliği ödünç alıyorum. Daha öncesinden kullanılmamış, depoda duran eşya olsaydı kullanırdım. Mümkün mertebe evimize girdiğimizde borcumuz olsun istemiyorum. Ülkede işsizlik çığ gibi büyüyor ve yarın olacağı hiç belli değil. Ya işsiz kalırsak, ya iş bulamazsak. Siz belki asker diye işsiz kalmaz her şey garanti diye düşünüyorsunuz ama hastalık var sağlık var. Böyle bir ekonomik düzende aman hayatta bir kere oluyor diye para savurmak bana akıl karı gelmiyor. Evlilik düğün ve eşya değil, iyi günde ve kötü günde birlikte olmak demektir. Eşya dediğin eskir, bozulur ama özveri baki kalır.
Merhaba, konuyla alakasız olucak ama ucretsiz alan dediginiz mekanlari merak ettim. Benimde ihtiyacim olabilirde öğrensem fena olmaz
Canim 2 yıl once alınan esyayı hangi magaza geri alırAldığı magazadan eşyaları değişim yapma şansınız yok mu peki ? Yani sonuçta hiç kullanılmamış eşya yazık olur bir sürü masraf. Bence mağazayla anlaşıp üstüne de biraz para koyarak yenileriyle değiştirmek daha mantıklı.
Sonuçta oradan almışsınız ve hiç kullanılmamış esyalar. Belki yardımcı olurlar üzerine para koyarak değişim yapabilirsiniz hiç görüştünüz mü ?Canim 2 yıl once alınan esyayı hangi magaza geri alır
Yok canım nerden aldılar kim bilir tayincı oldugu yerden almıs olabilirler orda yasıcaklardı sonuctaSonuçta oradan almışsınız ve hiç kullanılmamış esyalar. Belki yardımcı olurlar üzerine para koyarak değişim yapabilirsiniz hiç görüştünüz mü ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?