Nişanlımla esya kavgası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok canım nerden aldılar kim bilir tayincı oldugu yerden almıs olabilirler orda yasıcaklardı sonucta
O zaman yapacak birşey kalmıyor. İnternetten falan satmayı denesin artık. Yada eşyaları eve yerleştirip evi eşyalı olarak kiraya versin nişanlınız. Kendi taşınacağınız eve de yenilerini alırsınız artık.

Canım dugunde takılan altınlar var ya kızın akrabalarının onu aileler isterse alabilir sonucta onlar oduyo geri o altınları vaktin de onlar takmıs ama bizimkiler almıcaktı gelinlikle esya arasındaki fark gelınlıgı benim begendıgım olucak sadece aynı magazadan alınıcak esya onların birlikte aldıgı esyalar onları da geri verip bu magazadan begen dese ona da tamam derdim

İste o benim kullanmanı istiyor canım yoksa care cok ailesi de kullanabılır satabilir misafir odası yapalım dedim annengıl geldıkce yatsın ben yatmam dedim o masraf yapmak istemiyor

İste o benim kullanmanı istiyor canım yoksa care cok ailesi de kullanabılır satabilir misafir odası yapalım dedim annengıl geldıkce yatsın ben yatmam dedim o masraf yapmak istemiyor
Başka bir kadının seçip beğendiği, dizdiği eşyaları kullanmak zorunda değilsiniz ben size hak verdim. Bir yolunu bulsun nişanlınız da bir zahmet.

Eski eşyaları kullanmak istememeniz gayet normal ben de istemezdim.

Ancak ev kredisi ödüyormuş sizden önce almış olsa bile beraber oturacaksınız sonuçta evlenince değil mi? Hepsini olmasa da bir çoğunu siz üstlenebilirsiniz gibi geldi he durumunuz yoksa uygun fiyatlı alabilirsiniz.

Eşya inanın hiç önemli değil huzurun yanında ancak “beni arama” noktasına kadar gelecek bir durum yokmuş aslında gereksiz büyümüş sanki konu..

Bazı şeyler ne kadar gereksiz büyüyor.
Şahsen başkasının seçtiği eşyayı ben de kullanmak istemem, eski nişanlısının seçtiği eşyaları hiç istemem.
Yanlış okumadıysam 2 sene bu eşyaları ne diye bekletmişler çaresine bakmamışlar.
Bir ev bir düzen kurulacak , içine sinmeli insanın.
Bir orta yolu bulursunuz inş.
Beyaz eşyalar kullanılır birşekilde de, mobilyaları bir şekilde elden çıkarmalı bence de.

Beraber secmislerse haklısınız.

Hangi erkek evlendikten sonra esya alıyor. He tamam koltuk kırılır portmanto yamulur alır zaten ben boyle seylere sinir oluyorum. Kocamin cok parasi var 18 aylik mobilyada 5 ya da 6 kez oturduk salon takimimda misafir gelince oturuyoruz mesela ben simdi yeni takım al desem almaz. Daha yeni mobilya kokusu gecmedi üzerinden. Demek ki yeterince kudretim yok benimde ve şımartılmiyorum ama ben nice simariklar gördüm velhasıl kelam bence konu sahibi haklı ben neler neler gördüm. Bak gene sinirlendim

Ayy bazı yorumlarda kadar kastırmışlar vay efendim ne varmış mobilyaları kullansınmış adam ev almışmış (!) aldıysa kendine aldı sanki hayrına hibe etmiş gibi, eşimin bekarlık mobilyalarını kullandım diyen bile çıkmış aynı şey mi allah aşkına biraz mantık ya gözünüzü seveyim. Konu sahibinin gayet makul istekleri var hiç de anlamsız kaprisler içinde değil aksine adam sonradan çark etmiş eski nişanlının eşyalarını iteleme derdinde ama yok über medeni ve cool insanlarız ya kullanılacak o eşyalar o kadar

Belki bu eşyaları kabul edecek bir gelin buluruz diye bekletmişlerdir.

+10000000000

Hakkaten ya her konuda anlayışlı ve medeni görünme çabasındaki insanları anlamıyorum. Kendileri yaşasa kabul ederler miydi acaba. Konu sahibi gayet anlayışlı davranmış. Ben olsam o kızın beğenisiyle alınmış hiç bir şeyi kullanmazdım. Neticede o kızın zevki.

Alacak imkan olmaz anlarım karşılıklı rıza olduktan sonra isterse iftaiye meydanından mobilya alınır ama ne münasebet eski nişanlının beğendiği mobilyaları kullanmaya zorlayacaklar beni. Kız zaten mobilyayı ortak alacağız diyor ona rağmen adam şark kurnazlığı peşinde ya hemen alalım ya da exin mobilyalarını kullan diyor. Ne demeye iki sene tutmuş o mobilyaları o da ayrı konu muhtemelen sonrakine teklif ederim diye düşündü ayrıldıktan sonra.

Seni alintiladim ama lafim sana degil kuzum bak buraya yaziyorum da evlenecekelere ibret i alem olsun diye .
Benim bir arkadaşım 4 sene önce evlendi evlendigi kisi memur ayrica arkadaşımda calisiyordu ve birikmisi vardı adam bekar evinden kanepe getirdi bekarliktan kalma camasir makinasi getirdi buzdolabı getirdi. Makina 4 saatte yıkıyormuş. Neymis tayincilermis efendim hep oyle olur zaten.
Gitti bi salon grubu bi yatak odasi takimi mobilya yaptırdı adam perde virt zirt.
Halilara bakiyorum dedemden kalma 1965 model lacivert olur ya
Guya samanlik seyranlik oldu nasil samanliksa bu da adamin arabasi falan vardi evlencek diye satti hemen sonra yeni araba aldı
Evine git yeni gelin evi falan demezsin anneannemin evi dersin kiz en son ev değiştirince adamin kanepelerini dama koydu sinire kalmıştı o kanepede kim bilir neler oldu dimi o da var
2.bir ornek annem,babannemle yasiyormus biz dogmadan once eee simdi ben gitsem kaynanamla yasasam kaynanamin evine tencere tabak nevresim goturcek degilim dimi birlik yasiyorlarmis
Ayirmislar evi seneler sonra. Babamda işte almis koltuk portmanto yatak vs 40 senedir evliler neredeyse ayni koltugun yüzü benim hatirladigim 4 kez degisti :)
Ama babamin içkisine her gece para var sigarasina da var bazi geceler kumarina da var. Vardi yani..
Ayni sekilde bu arkadasimin kocasi her gece ölüsü 100 lira icmiye sigaraya para verior kiza 200 lira para yok bide üstüne altinlarini aldi elinden
Ben bunlari gordum gözlerimi bir açtım kedi gibi kendimi hic bu durumlara sokmadim samanligi da seyranlik etmedim oyle bi durumda yoktu burdaki arkadaslar inanmaz bekarliktan kalma kiyafetlermi bile almadim yeni mont kaban pantolon vs alarak evlendim sadece telefonum eskiydi onu da evlendikten 1 ay sonra eşim yenisini aldi yani demem o ki ne kadar susar ezik kalirsan erkekler tepene çıkar bi erkeğin umrunda olurmu yemek yedigi tabak ve ya oturdugu koltum yada nevresimin deseni tabiki olmaz kizlar akilli olsunlar erkekler evlilik öncesi boyle sacmalayabiliyor benim basima boyle bise gelmedi ama gelenleri gördüm işte görüyoruz ne demekmis eski nisanlinin sectigi yatak matak bi mobilya kac para ki?

Valla böyle akıllara ihtiyacımız var. Saflık ve iyi niyet bir yere kadar. Benim annem de böyle bir kadın olmadığı için bilmiyorum. Nişanlıyken telefonum bozuldu, babam gitmiş yeni telefon almış neymiş nişanlım merak etmesinmiş. Aman baba bırak merak etsin sen niye düşünüyorsun. Ve tabi ki de nişanlım olacak adam merak etmedi. Telefonun noldu, nereden buldun yenisini diye sormadı bile.

Ay beni güldürdün canim ya hahahahah vurdumduymazlik seviyem
almasi gereken kişi nişanlındı aslında neyse bakalim gun gelir devran doner cicegim

Hele şükür Sonunda durumun farkına vardın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…