- 1 Haziran 2019
- 219
- 195
- 103
- 33
- Konu Sahibi Derbeder10
-
Cok da oyle olmuyo canım durumu var yani yazdım da herkese herseye parası var bı esyalara yok tavrı zaten hıc hos degıl bana dedıgım gibi deseydi alalım yavaş yavas birlikte odeyelım yada az esya alıp oturakoyalım oturdukca alalım tamam derdım bana ya sımdı alcaz yada o esyaları kullanalım demesi arama beni demesi beni cok kırdıİkimizinde durumu yoksa yeni eşya bizi zorlayacaksa ben o eşyaları gayet kullanırdım. Sonuçta birlikte yaşamamışlar, kullanmamışlar ilk kullanan siz olacaksınız. 2 yıl öncesinin modası eski de değil. Benim de zevkinize uyuyorsa kullanırdım. Ben eşyalara çok anlam yüklenmiyorum önemli olan nişanlımla evlenmek bir arada olmak. Zaten alacak durumu olsa alırdı diye düşünürdüm.
katiliyorum uzun mesaj atmaniz iyi olmamis maalesef. Anneni annem bildim muhabbetine keske girmeseydiniz. Kendimden biliyorum birini hala umursarsam uzun uzun yazarım ama o kisiye gondermeden arkadasima gönderirim. O da beni uyarır. Hatami uyaridan sonra görüyorum çok kez çünkü o an insan dolu olduğu icin yazdıkça yazası geliyor.Bu ayrilmak istemiyorum demek.
Hicbisey yazmasaydiniz iyiydi.
Bence sakin kalin daha o aramadan yazmadan bir adim atmayin.
Aynen canım dolunca dedıgın gibi uzun uzun mesaj yazıyoruz ama iyi oldu rahatladım ıcımde kalmadı pısman degılım aslında barısmak gıbı bı niyetim yok ama ben en cok onun tek kelime laf etmemesıne gercekten sinir oldum bu kız ne dıyo diye bı bak dimikatiliyorum uzun mesaj atmaniz iyi olmamis maalesef. Anneni annem bildim muhabbetine keske girmeseydiniz. Kendimden biliyorum birini hala umursarsam uzun uzun yazarım ama o kisiye gondermeden arkadasima gönderirim. O da beni uyarır. Hatami uyaridan sonra görüyorum çok kez çünkü o an insan dolu olduğu icin yazdıkça yazası geliyor.
Kusura bakmayın yanı kendi esyalarıma da kendim karar vermek istedim bunun nesi suc konusmazsa da konusmasın ben zaten bitirdim yani geri donsun diye kaygılarım da yok sevgisi olsa beni arama dıcene orta yolu bulmaya calısırdı sucu benim uzerıme yuklemek anlamsız ki ben zaten gereken seylerı soyledım beyaz esyaları kullanırım dedim yatak odasını misafir yatak odası yapalım yarın bıgun hamile kalırım bısey olur ailen gelir uzun sure kalırlar onlarda rahat ederler dedim kabul etmedi daha ne yapmamı bekliyorsunuz gercektenAdamın durumu da zor. Altı üstü eşya yani bu yüzden neden zora sokuyosun karşı tarafı? Kendi değerini alınan eşyalarla mı değerlendiriyosun? Nişanlanıp ayrılmış böyle sorunlar olabilir.sonuçta kullanılmamış artık gibi görülecek durum yok. Sana olan sevgisine inanıyorsan gereksiz sorun çıkartmışsınız. Adamın yerinde ben de olsam sizinle konuşmama kararı alırdım sanırım.
anladım evet bazı eşyalar değişebilirdi ben beyaz eşya gibi düşündüm. Siz eşyadan ziyade nişanlınızın geçmişine de takılabileceğinizi söylemişsiniz. Bu daha büyük sorun bence.Kusura bakmayın yanı kendi esyalarıma da kendim karar vermek istedim bunun nesi suc konusmazsa da konusmasın ben zaten bitirdim yani geri donsun diye kaygılarım da yok sevgisi olsa beni arama dıcene orta yolu bulmaya calısırdı sucu benim uzerıme yuklemek anlamsız ki ben zaten gereken seylerı soyledım beyaz esyaları kullanırım dedim yatak odasını misafir yatak odası yapalım yarın bıgun hamile kalırım bısey olur ailen gelir uzun sure kalırlar onlarda rahat ederler dedim kabul etmedi daha ne yapmamı bekliyorsunuz gercekten
Bu nasıl bi mesaj ya. Adamin totosunu arşa kaldirmissin resmen. Artik donecegi varsa da donmez. Sozunun ustune soz soylemedim , basini yere eğdirmedim filan. Hangi devirde yaşıyorsun erkeklerin ayaklarinin yikandigi devirde mi?Aksam aradım 3 kez acmadı kızlar sonra mesaj attım baktım donmedı bende merak etme barısmak istemıyorum aksine tamamen bitirme niyetindeyım dedim ve ıcımden gelenleri yazdım ben bunca zaman senin ne basını yere eydırdım ne senin sozunun ustune soz soyledım dedim anneni annen babanı baban bildim bırgunden bırgune seni kırmadım kotu soz soylemedım saygısızlık etmedim seni kırmadım dedim sen bana bı esyayı cok gordun dedim dusunmedın ben o kızı dusunerek aldıgım esyayı bu kız nasıl kabul etsin demedin dedim daha neler neler yazdım ama ne tek bir cumle mesaj ne bir arama gelmedi kızlar ne kadar haklı oldugumu ayrılma kararımın ne kadar dogru oldugunu bırkere daha anladım
Seni sevdiğini düşünüyor musun canımCunku ya bı insan mezuniyete bari gelir nolcak cok masraflı olsun hadi iki uc ay ıcınde toplasın bıkere olucak bısey bu 50 kere mezun olmuyorum ben sonucta dogum gunumde gelmedı hıcbır anımda yanımda olmadı canım
Konu sahibi beyaz eşyaları kullanırım ama yatak odası ve diğerlerini kullanmam alınan eşyalar da yari yarıya olsun demiş ki mantikli. Nişanlısı kabul etmiş. Benim bu konudan anladığım konu sahibinin nişanlısı bir müddet kalacağı yerde ev açmak istiyor ( bekar adam kalacak bir dünya yer bulabilir) o eve de eski nişanının eşyalarını koymak istiyor. Sonra da nakliye parası veremem bir ton masraf yaptım, eşya aldım Evelndikten sonra da bunları kullanacağız diyor. Yani adam önce konu sahibine tamam deyip sonra zorbalıkla kabul ettirmeye çalışıyor. Yaptıgı ne kadar doğru? Ortada konuşulmuş Ayrıca konu sahibi çeyiz parası ile eşyaları alacakmış. Çeyiz parası da evlendikten sonra veriliyor. Daha düğün tarihi belli değil nerden alsın kız?Adamin evlilikten once alinmis bir evi var. İcinde oturmayacak dahi olsa kiraya verir ve eve bir katki saglar. Ev arkadasi degiller ama kadin bir seyi begenmiyorsa ondan daha iyisini de getirmiyor o konuya dikkat cekmek istedim. Ben esyalara anlam yuklemem,kullanirim ama konu sahibi kullanmak istemezse de anlayisla karsilarim,lakin daha iyisini getirebiliyorsa da getirsin derim. Hayat musterek. Ben evlenirken eski nisanlimla aldigim esyalari kullanabiliriz daha hic acilmadi paketleri dedim ama esimkabul etmedi,sil bastan yenilerini aldi. Begenmeyen daha iyisini getirsin demek istiyorum. Begenmemek bir haktir neticede.
Adamın eski aşkının seçtiği eşyaları istememesi kendi seçmek istemesi gereksiz sorun değil. Adamın başta söz verip sözünde durmaması çok büyük bir sorun. Bir insan nişan atsa eşyalarında ya iade eder ya da satar. Dursunlar bu olmazsa başkasıyla kullanırım demez.Adamın durumu da zor. Altı üstü eşya yani bu yüzden neden zora sokuyosun karşı tarafı? Kendi değerini alınan eşyalarla mı değerlendiriyosun? Nişanlanıp ayrılmış böyle sorunlar olabilir.sonuçta kullanılmamış artık gibi görülecek durum yok. Sana olan sevgisine inanıyorsan gereksiz sorun çıkartmışsınız. Adamın yerinde ben de olsam sizinle konuşmama kararı alırdım sanırım.
Iki yıldır niye tutrmuş ki eşyaları orda? Ayrılmış madem o anda elden çıkarsın. Bence evlenirsem bir daha masraf yapmayayım diye düşünmüş. Senin kabul etmeyeceğini hiç düşünmemiş. Sana tamam demiş ama ben bir şekilde kabul ettiririm demiş galiba. Olmayınca da bağırıp çağırıp üste çıkmaya çalışmış. Klasik erkek saçmalıkları.Canim 2 yıl once alınan esyayı hangi magaza geri alır
Düğün tarihi daha belli değil zaten. Adam diyor ki ben gittiğim yere ev açacağım. O eşyaları kullanacağım. Konu sahibi de tamam kullan evlenecegimiz zaman yenilerini alırız. Bu şahıs olmaz onca masraf edip eşya aldım bunları kullandıktan sonra ne yapayım.Eşya alacak durumunuz yoksa evlenmeyi ertelemek en mantıklısi. Şu an o eşyaları kullansın. Durumunuz düzelince yeni esyalari alır evlenirsiniz.
Eşyaların dırek kumaslarını degıssen.sonucta kullanılmadı demi. Kredi varken eşya almamda zor. Maddi sıkıntısı yoksa o Baska ama suan hersey cok pahalı. Eşya bu. 3 5 yıla yenısını alırsın kullanılmamış ıse kullan gıtsın. İçin rahat etsin diye de kumaşonı degıs bence. Tabı sız bılırsınızKızlar oncelıkle merhaba. Benim nısanlım daha once Baska bir kızla nisanlanmıs evlilik arifesinde ayrılmışlar. Daha sonra biz ya tanıstık ama ayrılmalarından 2 yıl sonra falan. Beni sevdiğine suphem yok. Nısanlım oncekı kızda herseyı kendi almıs beyaz esyasından mobilyalara kadar. Suan hepsi depoda duruyor. Ben esyaları istemediğimi soylemıstım. Sadece beyaz esyaları kullanırım dedim. O da kabul etti tamam degıstırelım dedi. Neyse bunun bulunduğu yerden tayini cıktı ev tutması gerekiyor bana sordu napalm esya isini dedi bende o esyaları kullanakoy sonra evlenmemıze yakın cıkarır yeni esyaları koyarız dedim. O da nolcak o esyalar peki dedi bende sat dedim o da neyse satmam nakliye parası falan baya tutacak o zaman yeni esyaları alalım koyalım dedi. Esyaları ortak alıcaktık. Benim suan esya almaya hem durumum yok hemde dugunle ilgili tarih hıcbısey belli degil konusmadık. Sonra bu basladı zaten ev kredim var borcum dolu bide sana sıfır esya alayım onun borcuna gireyim bilmem ne demeye. Bende alacaksın zaten dedim benim ne sucum var o esyaları ben mi aldırdım da kullanmadım bana mı alındı ben yoktum bile o esyalar alınırken dedim. Bana neden odettırıyosun o kıza alınan esyaların bedelini dedim. Bu seferde ben saka yaptım neyine alınıyorsun falan demeye basladı ki neyin sakası ya dedim ben de bu ısın sakası mı olur dedim. Kavga ettik beni bıdaha arama dedi bende aramam dedim 2 gun oldu konusmuyoruz birazda sogumaya basladım aramızda gecmısı hep sorun olucak diye dusunmeye basladım bana yardım edin sizce haksız mıyım
Ortada dugun lafi bile konusulmuyorsa zaten ne ev konusulur ne de esya. Ben konu sahibinin yerinde olsam once bu konusmanin yapilmasini beklerim. Misal iki insan karar verir der ki 3 ay sonra nikah,5 ay sonra dugun. Ondan sonra konu esyalara eve gelmeli. Su anda adam tayin almis da bilmem ne,bana ne nerde yasarsa yasasin. İster depodakiyle otursun ister kendine yeni esya alsin,bekar adam.Konu sahibi beyaz eşyaları kullanırım ama yatak odası ve diğerlerini kullanmam alınan eşyalar da yari yarıya olsun demiş ki mantikli. Nişanlısı kabul etmiş. Benim bu konudan anladığım konu sahibinin nişanlısı bir müddet kalacağı yerde ev açmak istiyor ( bekar adam kalacak bir dünya yer bulabilir) o eve de eski nişanının eşyalarını koymak istiyor. Sonra da nakliye parası veremem bir ton masraf yaptım, eşya aldım Evelndikten sonra da bunları kullanacağız diyor. Yani adam önce konu sahibine tamam deyip sonra zorbalıkla kabul ettirmeye çalışıyor. Yaptıgı ne kadar doğru? Ortada konuşulmuş Ayrıca konu sahibi çeyiz parası ile eşyaları alacakmış. Çeyiz parası da evlendikten sonra veriliyor. Daha düğün tarihi belli değil nerden alsın kız?
O eşyalar niye depoda bekliyor ki? Konu sahibi ile konuştuktan sonra satilmaliydi.
Konusahibi dünden beri bunu anlatmaya çalışıyor. Düğün tarihi belli olmadan eşya isteyen nişanlı problemi var ortada.Ortada dugun lafi bile konusulmuyorsa zaten ne ev konusulur ne de esya. Ben konu sahibinin yerinde olsam once bu konusmanin yapilmasini beklerim. Misal iki insan karar verir der ki 3 ay sonra nikah,5 ay sonra dugun. Ondan sonra konu esyalara eve gelmeli. Su anda adam tayin almis da bilmem ne,bana ne nerde yasarsa yasasin. İster depodakiyle otursun ister kendine yeni esya alsin,bekar adam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?