Nişanlımla esya kavgası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konusahibi dünden beri bunu anlatmaya çalışıyor. Düğün tarihi belli olmadan eşya isteyen nişanlı problemi var ortada.
Aslinda ilk mesajina yazsa da taksit taksit konusmak zorunda kalmasak
Dugun nikah tarihi belli olunca konu sahibi uzerine dusenleri alacagini soylesin baska da bir seye karismasin en guzeli

Yeri geliyo Kendi seçip aldığımız eşyadan bile hoslanmiyoruz. Hangi çağda kaldı başkasının seçtiği eşyayı kullanmak. Hepimiz evle ilgili hayal kurmuyomuyuz su model olsun, su renk olsun gibi gibi. Konusahibi de ayrıca gayet mantıklı bı şekilde veya eşyayı kabul etmiş. Diğerlerini de birlikte alırız demiş yani hepten sen al dememiş nişanlısına. Ayrıldıktan sonra iade etmemis çünkü sipariş ustuneyapildigi için mobilyalar mağaza geri alırken fiyat dusuyo.yani beyimiz zarar ediyo.oyuzden de saklamis ki sonra kullanırım. Şimdi de bekar evinde yaşayacak düğün belli değil bana ne nerede oturursa otursun. Konu sahibi eşya alsa belki iki sene evlenmeyecekler ozaman nolcak ? Bosverin bekar evine alsın iki kanepe otursun naparsa yapsin

Alacak durumun yoksa o zaman şu an gittiği yerde idareten bir şeyler alır ikinci el filan. Sonra düğün tarihi belli olunca yeni eşya alırsınız beraber. Ben anlamadım madem 2 sene önce ayrılmış o kıza alınan mobilyaları depoda bunca zaman niye tutmuşlar? Belli ki kullanırsınız diye. Yoksa mantıklı olan hemen o zaman alınan yere iade etmek ya da bir şekilde satmak olurdu

Hala hiçbir cevap yok mu

Sen nasıl eşyaların hepsini alamıyorsan o da 0 eşya varken sana tekrar eşya alamayabilir. Seviyorsan bunlar sorun olmamalı. Eşyalar için de borca girerse evlendikten sonra sen zorlanacaksın yine.
Bir de sen mesela çalışıyor musun? Evin geçimine destek olacak mısın?
Ben 0 eşya varken asla tekrar aldırmam

Ya kız haklı.Burda birçok kadın evlenirken maddiyat beklememiş her şeyi ortak veya belki de daha fazla yapmış.Herkes öyle olsun istiyorlar.Yani ben yandım eller de yansın durumu.Kimde para varsa o yapsın.Madem hayat müşterek , müşterek olmak biri yoksul biri zenginse yoksulun da eşya için kendini zorlaması demek değildir.Müştereklik parası olmayanı yormamak , parası olanın yapması , birinin diğerini ezmemesi demektir.

Herkes kendine ölçsün biçsin hangi kadın ister eski nişanlısıyla aldığı eşyalarda oturmayı? Uzaktan gevrek gevrek yazmak kolay.Hiçbir kadın bunu istemez.

Ev aldıysa da evi kendine almış.Kıza bir faydası yok.Erkeklere her şeyi teslim edip boşanmalarda pişman olunuyor.Kadınlar haklarını savunmalı ve dişli olmalı.Yoksa çok ezilirler.Nerdeyse bütün kültürümüz kadını ezmeye ve pıstırmaya yönelik.Kadınlar mecburen dişli olmalı.

Vay be forumda ki bazı kadınlar nasıl da anlayışlı öyle Resme karşı olmak için olmuşsunuz. Kimse nişanlısının eski nişan yaptığı kişinin eşyasını kullanmak istemez. Kocalarınız eski sevgilisinin aldığı hediye gömleği giyse, sizde bunu bilseniz inanın boşanma durumuna getirirsiniz. Kabul etmeyeceğiniz şeyleri yazmanız ne kadar manasız.

Ben eski nisanliya alinan esyalarin uzerinde oturmak istemezdim..Teklif dahi edilmesi hos degil bence. Esya gozuyle bakmayin olaya.

Merhaba, konuyla alakasız olucak ama ucretsiz alan dediginiz mekanlari merak ettim. Benimde ihtiyacim olabilirde öğrensem fena olmaz
Bulunduğumuz ilde sosyal alanlar var belediyenin yaptığı. Açık hava salonları. Muhtar ile konuşup orayı ayarladım. Elektrik su her şey var. Sadece sandalye kiralıyorsunuz

Adam ev almis kredi oduyorsa siz de gidip esyalari alin bari,hayat musterek.
Baştan ipleri vermesin,ortak alabilir ama tamamını neden alsın ki evlenmeden almış olduğu evde de evlenince bir hakkı da olmaz.Erkekere acırsan acınacak duruma gelir.Bence beni arama diyen erkeğin ASLA peşinde koşmamalı .Net!

Erkeklere acidigimdan degil. Kadin olunca kadini hakli goremem,erkek olsaydim da yine kendimi hakli gormeyecektim
Zaten konu sahibi sonradan konusunu duzenledi de anlayabildik durumlari. Ortada evlilik falan yokmus ki,durduk yere herhangi bir sey almasina gerek yok

Suan zaten ayrıldık kızlar ne bir mesaj ne bir arama ne bir ses ne bir seda yanı. Aradım acmadı bende artık istemiyorum acık asi ufacık bir esya yuzunden anlasmazlık girdi aramıza alıcagı bir mobilya bir yatak odası 10 bin lira ki yarı yarıya alalım dedim evlilikten once olan ev benim guvencem degil ama evlenince bende calısıp destek olucam İcin birlikte oducektık yani acıkcası is esya para puldan cıkalı cok oldu is birazda anlayıssızlıga ve vurdumduymazlıga geldi 3 gun oldu ne bir arama ne bir mesaj seven insan boyle mi yapar bulunur bir care derdı takındığı tavır hıc hos degil uzun uzadıya dusundum konuyu ve dedıgım gibi is esyadan paradan puldan tamamen cıktı

Barışmak isterse beyaz eşya dahil herşeyi satsın öyle barışın. Ve kesinlikle yazmayın. Ben eşinin bekarlık eşyalarını dahi istemedim. Tek yaşıyordu ama ben yeni gelinim gerek yok evimde. Herkes sıfırdan alıyor eşyasını. Neden beyaz eşyayı falan kabul ettin. Sen taviz verince o da yüz bulmuş. Ayrıca eşyaları da ortak öderiz deme, diğer kıza alırken almış senin o kadar değerin yok mu? Sana da aliversin veya ikiniz de önünüze bakin. Ben damadı sevmedim

esyaları ıstememenız sacma degıl mı
mesela bızım burda kızlar dogdugu zaman ceyızı yapılmaya baslanır esımden once bırıyle sozlenmıstım esım bana genclıgınde yapılan ceyızlerı ıstemıyorum belkı eskı sozlunle hayaller kurdun dese ya yuru gıt hastamısın der evlenmez ayrılırdım

hanı desenız kı evlenmıs ayrılmıs evdekı esyaları kullanmayacagım haklısınız derım
yahu yepyenı kutusundan cıkmamıs esyalar nıye durup dururken ev almıs borca gırmısken sırf kıskanclıgınız yuzunden yenısını alsın

ben olsam bende almam

Aynen canım o kıza hersey yapılmış ben sesimi cıkarmadım kıymete binmedim zaten suan herkes onune bakıyor barısmak istediğini sanmam yoksa bana neden cevap vermesin

Işte burda hata yapıyorsunuz doğuştan alınmamış, o kızla hayaller kurarak beraber seçip beğenmişler. O eşyalara bakarken geçmiş illaki aklna gelir. Ben eski eşyayı kabul edecek kadının aklına şaşarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…