- 20 Ocak 2018
- 355
- 275
- 23
- 38
- Konu Sahibi Derbeder10
-
O zaman ortada ev yoksaO evde oturmıcam ki ben tayin cıkan yerle alakası yok evın
Yani bılıyo durumumu ceyız parasını beklediğimi basta tamam alalım dedı ustelık yanı ben ceyız parası alıcam alırız esyayı takside boldururum param gelince de oderım yada o alır ben ona oderım yani bana bedava esya al demiyorum ben ona zaten nikah dugun den once olucakİyi de nikah olmadan esya alamam diyorsunuz,evde yere gazete mi serip oturacak bu adam? Ev ve esyalar dugunden once alinir konulur. O oturacak ben oturacam diye dusunmeniz cok anlamsiz. O zaman o da evini koymasin ortaya,yeni ev alin ortaklasa.
Iste o tayın cıkınca ev tutucak ordan çıktı kavga konuyu okumadınız sanırımO zaman ortada ev yoksa
Ev esyasi yoksa
Dugun nikah yoksa
Niye esya derdine dusuyorsunuz ki? Ne zaman evlenecekseniz evi de esyayi da o tarihe yakin bir tarihte beraber alir odersiniz.
Konuşarak halledebilirsiniz bir kaç gün konuşmamanız aranızı açar ortaklaşa bir karar alabileceğinizi düşünüyorum.Kızlar oncelıkle merhaba. Benim nısanlım daha once Baska bir kızla nisanlanmıs evlilik arifesinde ayrılmışlar. Daha sonra biz ya tanıstık ama ayrılmalarından 2 yıl sonra falan. Beni sevdiğine suphem yok. Nısanlım oncekı kızda herseyı kendi almıs beyaz esyasından mobilyalara kadar. Suan hepsi depoda duruyor. Ben esyaları istemediğimi soylemıstım. O da kabul etti tamam degıstırelım dedi. Neyse bunun bulunduğu yerden tayini cıktı ev tutması gerekiyor bana sordu napalm esya isini dedi bende o esyaları kullanakoy sonra evlenmemıze yakın cıkarır yeni esyaları koyarız dedim. O da nolcak o esyalar peki dedi bende sat dedim o da neyse satmam nakliye parası falan baya tutacak o zaman yeni esyaları alalım koyalım dedi. Benim suan esya almaya hem durumum yok hemde dugunle ilgili tarih hıcbısey belli degil konusmadık. Sonra bu basladı zaten ev kredim var borcum dolu bide sana sıfır esya alayım bilmem ne demeye. Bende alacaksın zaten dedim benim ne sucum var o esyaları ben mi aldırdım da kullanmadım bana mı alındı ben yoktum bile o esyalar alınırken dedim. Bana neden odettırıyosun o kıza alınan esyaların bedelini dedim. Bu seferde ben saka yaptım neyine alınıyorsun falan demeye basladı ki neyin sakası ya dedim ben de bu ısın sakası mı olur dedim. Kavga ettik beni bıdaha arama dedi bende aramam dedim 2 gun oldu konusmuyoruz birazda sogumaya basladım aramızda gecmısı hep sorun olucak diye dusunmeye basladım bana yardım edin sizce haksız mıyım
Konuyu okursanız bende bunu teklif ettim zatenAdamın tüm eşyaları hazirsa alsın götürsün tayin gördüğü şehire ...evleneceginiz dönemde de satabildigini satar (bana kalsa beyaz eşyada sıkıntı yok ama siz bilirsiniz) alabildiğini tekrar alır.Senin aldiklarinla da ev yenilenmiş olur.Ama kendi oturacağı eşyanın nakliye parasını da sana verdirmesin bir zahmet
Yatak odasını al koy evine işteOrtak alalım her esyayı dedik canım aynıya gelir herhalde yani oducem parayla
Aynen tınlamıyo iste ben ona eski erkek arkadasımın gomlegını versem giyer mi acabaKuzum erkek milleti düz mantık kırılma o sana laf kaktırmak için demez eşya sonuçta canım onlar için bizdeki gibi Bi anlam ifade etmez ayrıca bu kadar büyütme nişanlısı imiş evlenmemiş kullanmamış. Dünya malı güzelim Allah en önemlisi saglık mutluluk versin. Bak sen o eve Bi gir bunlara mı takmısım üzülmüşüm diceksin. Rahat ol yaa boşver. O emin ol su anda tınlamıo bile barscaz diye.
İste bende onu diyorum ortak alalım diyorum tamam dese yatak odasını kız alır dese ben yine alırım ben oturma odasını alıyım dedi de ben mi kabul etmedim naz falan yapmıyorum yaniYatak odasını al koy evine işte
O yatakda yatamam diyorsun ki zaten yatak odasını kız alır
Beyaz eşyayı kullanırsın
Oturma grubunu da o alır
Ortak almış olursun zaten neyin kavgası bu anlamadım
Çocuk kredi çekmiş ev ödüyor ya
Bu kadar sıkmayın
Bulunmaz hint kumaşı değil kimse atar nişanı
Fazla naz yapmayın
Sonra üzülürsünüz
Geçim etmek isteyene geçim çok der annem. Sizin derdiniz başkasının aldığı yatakta yatmamak olsa yatağı yeni alırsınız olur biter. Diğer eşyaların üzerinde sevısemezler mantıken. Sizin amacınız üstünlük savaşı,ona alındı niye bana alınmıyor diyorsunuz. Beni ilgilendirmez ama gırtlağa kadar borçlu olunca çok pişman olursunuzCok yanlıs dusunuyosun belkı o yatakta uyudular bıseyler yasadılar ben bilemem ki ev dosenmıs cunku
Arkadasim konuyu okudum da,siz duzgun anlatmiyorsunuz. Bir diyorsunuz esyanin uzerinde belki bir seyler yasadilar,bir diyorsunuz ki esyalar depoda.Iste o tayın cıkınca ev tutucak ordan çıktı kavga konuyu okumadınız sanırım
Siz teklif ettiniz de nakliye parasını hesaplayıp gideceği sehre goturmeyen de sizden onun oturacağı eşyaları şimdi yenilemenizi isteyen de nisanliniz...başka bir isteği /beklentisi var mıymis sorsaydiniz ....Konuyu okursanız bende bunu teklif ettim zaten
Evlenince bende calısıcam canım zaten suan yeni mezun oldumCanım çalmıyorsan da çokta borca sokma 6 binle anca ev geçinir çoluk çocuk olunca yetmez bile.
Ustunluk savası degil eger oyle olsaydı ona herseyı aldın bana al derdim sadece kullanmak istemiyorum ortaklaşa alalım dedim ne var bundaGeçim etmek isteyene geçim çok der annem. Sizin derdiniz başkasının aldığı yatakta yatmamak olsa yatağı yeni alırsınız olur biter. Diğer eşyaların üzerinde sevısemezler mantıken. Sizin amacınız üstünlük savaşı,ona alındı niye bana alınmıyor diyorsunuz. Beni ilgilendirmez ama gırtlağa kadar borçlu olunca çok pişman olursunuz
Yok canim ev tutulmus esyalar konulmuş sonra bozulunca esyaları depoya koymusArkadasim konuyu okudum da,siz duzgun anlatmiyorsunuz. Bir diyorsunuz esyanin uzerinde belki bir seyler yasadilar,bir diyorsunuz ki esyalar depoda.
Esyalar sifir sekilde paketli ve kullanilmamis sekilde depoda duruyor mu?
Tayinle gidecegi yerde mi evinizi kuracaksiniz?
Bu adamin sahibi oldugu ev nerede? O eve evlenilmeyecek mi?
Nikahla dugun arasinda ne kadar zaman olacak? O zamanda esyalari alip evi kurup yetistirebilecek misiniz?
Ona kullanayım tamam dememi bekliyorSiz teklif ettiniz de nakliye parasını hesaplayıp gideceği sehre goturmeyen de sizden onun oturacağı eşyaları şimdi yenilemenizi isteyen de nisanliniz...başka bir isteği /beklentisi var mıymis sorsaydiniz ....
Arar o seni bir kaç güneİste bende onu diyorum ortak alalım diyorum tamam dese yatak odasını kız alır dese ben yine alırım ben oturma odasını alıyım dedi de ben mi kabul etmedim naz falan yapmıyorum yani
Yok canım nısanlım asker belli bı duzenı yok tayin nere derse oraya gıdıcek o yuzden memlekette evi almıs ama asla memlekette gorev yapmıcak yatırım amaclı almıs evi dugunden once bile alınsa esyalar 2 ay sonra oderım parasını yada taksite baglarım 2 ay sonra veririm tamamını sorun olmaz yaniArkadasim konuyu okudum da,siz duzgun anlatmiyorsunuz. Bir diyorsunuz esyanin uzerinde belki bir seyler yasadilar,bir diyorsunuz ki esyalar depoda.
Esyalar sifir sekilde paketli ve kullanilmamis sekilde depoda duruyor mu?
Tayinle gidecegi yerde mi evinizi kuracaksiniz?
Bu adamin sahibi oldugu ev nerede? O eve evlenilmeyecek mi?
Nikahla dugun arasinda ne kadar zaman olacak? O zamanda esyalari alip evi kurup yetistirebilecek misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?