Nişanlımla esya kavgası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen canım ya artık yoruldum zaten

Niye stüdyo bir apartman tutmuyor eşyalı ya da bir kanepe bir yatak ? Düğün tarihi yok. Kimbilir ne kadar süre kullanılmış olacak eşyalar bekar evinde. Bir de yarın birgün nişanın bozulma ihtimaline karşı hiç girme derim eşya işine.

Siz zaten baştan düşüncenizi söylemişsiniz o da kabul etmiş.. şimdi kıvırması mantiksiz.. siz istememekte haklisiniz ama bi eşya yüzünden beni arama demesi saçma..

Siz zaten baştan düşüncenizi söylemişsiniz o da kabul etmiş.. şimdi kıvırması mantiksiz.. siz istememekte haklisiniz ama bi eşya yüzünden beni arama demesi saçma..
Evet oyle dedi ve 2 gun dur ne aradı ne mesaj attı bana arama dedi bende gururumdan aramıyorum

Eşyaya ne fazla anlam yüklüyorsunuz? İnsanlar yiyecek ekmek bulamıyor. İşsizlikten kırılıyorlar şu tabloya bak. Daha düğün tarihi yok nikah yok ortada diyorsunuz maşallah adamın maaşını giderini üstüne basa basa söylüyorsunuz. Şimdiden bunların tantanasını yapıyorsanız ben sizin kına, düğün, gelinlik ...vs çıkaracağınız masrafı düşünemiyorum. Adam da bunu fark ettiyse muhtemel sizi aramayacaktır.

Yani bu masrafları sadece bana mı yapacak baskası olsada yapacak dugun gelinlik falan alıcak. Siz dugunsuz evlenıceksınız herhalde herseyın makulune kacıyorum zaten ama herkesin hayallerı var ben baskasını hayal edilerek baskasının aldıgı esyaları neden kullanayım benim bunda sucum ne nısanlanıp ayrılmasında esyaların ortada kalmasında benim sucum ne

Yatak odasi takimi olsa tabii git degistir ama alt tarafı camasir makinasi bulasik makinasi buzdolabı. Ne cok anlam yuklemissin...
Bence en mantiklisi o esyalarla devam etmek. Merak etme. Görünce "ah nasil da nisan alisverisi yapmistik canim eksimle. Ah bu camasir makinasini secerken anasi begenmemisti de kavga etmistik. Sonradan nisan atmistik" diye dusunmez herhalde

Önceden buna benzer bir durum olmuş muydu veya siz olur olmadık her konuda böyle hayır da diretir miydiniz? Eğer öyle bir durum yoksa bir eşya için arayıp sormaması çok fazla. Sanırım o bu konuya sadece "eşya" gözüyle baktığı için tepkinizi doğru bulmuyor. Siz de tersine olaya duygusal bakıyorsunuz. Ben sizin yerinizde olsam ben de o eşyaları kullanmak istemezdim, tercih meselesi, bakış açısı işte. Kendisi o eşyaları ya kullanıp ya da hiç kullanmadan satıp yenilerini alabilir, zor bir şey değil.
Acaba yenilerini alsa yine önceki gibi nişan bozulur da eşyalar yine elimde kalır diye mi düşünüyor?

Tum evin esyaları var bulasık makinesine kadar her esyayı almıs yazdım ben beyaz esyaları kullanam dedim zaten

Eylül ayında düğünümüz var. Salon tutturmadım. Ücretsiz bir alanda olacak. Her detayı olabildiğince makul seçtim. Gelinliği ödünç alıyorum. Daha öncesinden kullanılmamış, depoda duran eşya olsaydı kullanırdım. Mümkün mertebe evimize girdiğimizde borcumuz olsun istemiyorum. Ülkede işsizlik çığ gibi büyüyor ve yarın olacağı hiç belli değil. Ya işsiz kalırsak, ya iş bulamazsak. Siz belki asker diye işsiz kalmaz her şey garanti diye düşünüyorsunuz ama hastalık var sağlık var. Böyle bir ekonomik düzende aman hayatta bir kere oluyor diye para savurmak bana akıl karı gelmiyor. Evlilik düğün ve eşya değil, iyi günde ve kötü günde birlikte olmak demektir. Eşya dediğin eskir, bozulur ama özveri baki kalır.

Hayır canim herseye tamam dedim orta yolu buldum sadece esyayı o da basta konusmustuk zaten

Herkesin bakıs acısı ben zaten herseyın makulune kactım nisanı evde yaptım para harcanmasın diye bizim burada herseyı erkek yapar aileme hayır ortak olsun dedim herkesin kulturu farklıdır bındallını al dedi kıralarım ya dedim gelınlıgı kızın gelinlik aldıgı yere iade etmıs o da evlencegın zaman gel gelinlik al demıs tamam dedim ama esyaları da beyaz esyaları kullanayım dedim yatak odasını misafir yatak odası yapalım istersen annengıl gelir uzak mesafe kalırlar dogum yaparım bısey olur uzun sureli kalmak zorunda kalırlar dedim ne gerek var dedi simdi makul olmayan sizce ben miyim yoksa herseye evet dedıgım İcin basıma cıkan o mu

Hayır canim herseye tamam dedim orta yolu buldum sadece esyayı o da basta konusmustuk zaten
Beyaz eşyaları kullanmak istemişsiniz, önceki yorumunuzdan bunu anladım, öyle mi? Öyleyse e zaten en önemli ve masraflı olanlar onlar değil mi? Geri kalanlar da yeniden alınsın. Hem ortaklaşa alacakmışsınız.Ona masraf yükü de pek olmaz.

Yanı soyle soyluyım beyaz esyaları kullancam zaten iste tabak catallarıda gunluk kullanayım misafiri de kendim alayım dedim ama ben bu durumda ona esya alıp al kullan diyemem dugun tarihı konusulmadı bısey olmadı
Tabak çatalları da mı erkek tarafı almış yoksa eski nişanlının çeyizi mi o?

İste anlamıyor canim bende oyle dedim

Bence siz oldukça düşünceli davranmışsınız. Geri kalan iki parça eşyayı da alıverin bi zahmet.

Bence fazlasıyla anlayış göstermişsin o da anlayışının sınırlarını zorluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…