Nişanlımla ev sorunu.

Mesajım çok sert oldu diye düzenleyecektim. Belki de günahlarını aldım, Allah korusun boşanma halinde o evin parasını siz de verdiniz diye size hakkınızı teslim edecek insanlardır belki diye. Sonra şarjım bitti yazamadım. Bir baktım ki siz bu cevabı yazmışsınız.

Öyle saçma şey mi olur? Babanız şüphelenmekte haklı. O zaman krediyi siz çekin. Veya kredi sizin babanızın/kardeşinizin üzerine olsun. Bunu kabul ederler miydi ki aynısını teklif ediyorlar? Peşinatı da gelen altınlarla ve gerekirse üzerine ihtiyaç kredisi alarak halledersiniz.

Mesele kafa yapısı, konu ev olmaz da başka bir şey olur. Mesele sizin ne istediğinize, sizin ne hissettiğinize önem verilmiyor olması. Bu kafa yapısıyla ilgili ve değişmiyor. Ve anladığım kadarıyla sizin nişanlınız da aynı kafa yapısında.

Bence bu konu, yani sizin isteklerinize ve duygularınıza değer verilmesi konusu, içinize sinecek kadar düzelmeden evlenmeyin. Yine de siz bilirsiniz. Çok mutlu olmanızı dilerim.

hayır kesinlikle hayır. kayınvalidem içten pazarlıklı sinsi bir kadın olmasaydı ben onunla aynı binada bile otururdum ama kadın oğlum benim lafımdan çıkmaz ne istersem o olur havalarında gezen bir kadın. bi söyler misiniz hangi gelin evlendikten sonra akrabalara el öpmeye gelinliğiyle gider. benim de bir kültür yapım var bizimde örf adetlerimiz var ama kimseye bi dayatmada bulunmuyoruz.

Merhaba, ileride senin fikirlerine değer vere,seninle istişare ederek ortaklaşa bir hayat sürebilecek biri mi nişanlın? İstersen tekrar gözden geçir bunları.Ben konuya sadece ' ev' olarak bakmıyorum.Sende bir bireysin ve kararların var.Neden ikinci planda kalasın kendi hayatını ilgilendiren konularda.

hakkını yemek istemem nişanlım ev konusu dışında veya şöyle söyleyim annesinin karışmadığı her konuda bana danışır fikrimi alır düşünceli davranır el üstünde tutar. ama annesi ne zaman müdahale etse sanki annesinin istedikleri kendi isteğiymiş gibi lanse eder. ee evlendikten sonra ailesine yakın oturursak eğer bu adam sürekli annesi ne diyosa onu yapıcak hale gelicek ben bunu göze alamam

Bu mesajınız çok mantıklı.

Mesele iyi niyet kötü niyet meselesi değil. Mesele bence kültürlerinizin uyuşmaması. İyi niyet bile varsa sizin duygularınıza isteklerinize önem verilmiyor. Onlar fazla sesi çıkmayan, ne isterlerse yapan, ataerkil bir aile yapısında yetişmiş bir gelin ile mutlu olurlar. Siz ise kadın erkeğin eşit olduğu, çiftin evlenince ayrı bir aile olduğu, nişanlı ve evli çiftlerin kendi kararlarını alabilecekleri bir ortamda yetişmiş biriyle mutlu olursunuz.

Ama belki dediğim gibi uç noktalar değildinizdir. Belki nişanlınız buluştuğunuzda iyi konuşur.

Bence siz de hiç kötü konuşmayın. Ağzınızdan hiç kötü bir laf çıkmasın. Aileni sevmiyorum vs demeyin. Duygularınıza ve isteklerinize önem verilmesini istediğinizi söyleyin. İleride "keşke şöyle demeseydim, belki her şey iyi olurdu" diyeceğiniz bir şey olmasın. Yine de siz bilirsiniz. Umarım her şey gönlünüzce olur.

Ben evle ilgili yazmıştım . Nişanlının semti sevdiğini yazmışsın . Belki de annesi için değilde çevresi arkadaşları için ayrılmak istemiyordur .

İyi niyetli de olabilirler ama bu kadar müdahale hoş değil. Baştan halledin ki ileride sorun olmasın. Bir önceki mesajımda kültürleriniz farklı problem olur yazmışım ama en iyi siz tahlil edebilirsiniz tabii.

Sen çekil aradan bence baban girsin devreye ve aileyle konuşsun.
Fazlasıyla saçma bir durum.

Ben evle ilgili yazmıştım . Nişanlının semti sevdiğini yazmışsın . Belki de annesi için değilde çevresi arkadaşları için ayrılmak istemiyordur .

yahu benim de bir çevrem arkadaşlarım ailem var ama ben hiç bir zaman ille de benim büyüdüğüm semtte oturalım demedim kendi aileme bile yakın olmak istemedim her zaman ortada bi yerde oturmak daha mantıklıdır diye konuştum.

Baban halledemez mi ?

daha biz konuşmadan babamı hemen karıştırmak istemiyorum açıkçası önce bi konuşalım baktım olmuyo baba sende bi konuş çıkar yol bulamazsak atarız yüzükleri dicem yapıcak başka bişey kalmıyo çünkü

Öyle yap canım. .
Hayırlısı olsun. .

Yanından ayrılmadan önce yeni buldukları ev Nerede diye sordunuz mu??
Aklıma ailesinin oturduğu binada falan olma ihtimali geldi de!

O zaman da evi kendi üstüme ancak satış gösterip alabilirim , durduk yere cebimizden şu kadar para çıkacak deyip yanaşmaması muhtemel nişanlınızın.

Her ne olursa olsun borcunu beraber ödeyeceğiniz bir evin , bir başkasının üzerine olmasını kabul etmeyin. Oturulacak yer veya evin nerede olduğundan daha büyük bir sorun bu.

Şu an kredi çıkmıyorsa önce kiracı oluruz , imkanlarımız el verince ev sahibi oluruz deyin. Bir başkasının üzerine alınan evde hiçbir hakkınız olmayacak , hatta ev nişanlınızın üstüne alınsa dahi. Evlilik öncesi mal alımı yapıp borcu ödemeye ortak arıyorlar şu an.

Yanından ayrılmadan önce yeni buldukları ev Nerede diye sordunuz mu??
Aklıma ailesinin oturduğu binada falan olma ihtimali geldi de!

bi sokak daha arkada yani eskisi 2 dakikalık mesafedeyse diğeri 5 dakikalık mesafede

İyi niyetli olan insan , borcunu eşiyle beraber ödeyeceği evi nikahtan önce satın almanın ve hatta ablasının üstüne almanın planlarını yapmaz.

Siz yıllarca borç ödeyeceksiniz ancak kanunen hakkınız bulunmayacak. Nikahtan önce edinilen mal nedeniyle mağdur olan insanlar gördüm , sakın kabul etmeyin derim.

İlla ki ev alınacaksa o zaman bekleyecekler nikahınız olacak veya henüz evli olmasanız da ev ikinizin üzerine ortak tapulu alınacaksa olur ancak diğer türlü ortada iyi niyet yok demektir.

Aynen bende babana katiliyorun bu isin icinde baska bir is var...

Ev alibiyor geri veriliyor ama sana söylenmiyor ne bicim istir böyle...

Hem simdiden kafanda soru isaretlerk varsa nisani atmayi bile düsünüyorsan bence sen iyice otur ve herseyi gözden gecir...

dublex 2 kişiye çok fazla. ben de acaba emrivaki yapıp sizinle beraber yaşayacaklar diye düşünüyorum.
yarın nişanlınla konuşurken ayrıntılı sor.
ve gerekirse rest çek.
seni mecbur etmelerine izin verme

inanın bunu böyle anlatsam ne fesatlığım kalır ne de para gözlülüğüm. ben ablasıyla açık açık konuştum daha önce biz senin kiracın gibi bişey olucaz ne kadar ayıp bişey sen kendine kondurur muydun dedim. benim mal da mülk de gözüm benim malım kardeşimin malı demektir. bu ev benim üzerime olur babamdan kalan evle dükkanı da kardeşimin üzerine yaparız siz bunları düşünmeyin dedi ama insan babasına bile güvenemiyo bu devirde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…