bir de aslında şöyle bir durum var ki belki bunu en başta yazmam gerekirdi. nişanlımın üzerine kredi çıkmadığı için ( hoş ondan da tam emin değilim bana öyle söylüyolar belki de çıkıyodur şüphelerim yok değil) ablası mali müşavir ablasının üzerine çekilecek kredi ve doğal olarak tapu onun üstüne olucak. nişanlımı noterliğe gidip evin borcu ödendiği zaman tapunun üzerimize geçmesi için ablan dilekçe yazıcak diye ikna ettim.
Kv ile yaşamak istememeyi anlayabilirim ama aynı semt ve şehirde oturmayı bile kabul edemeyenleri anlamıyorum . Arnavut göçmeni arkadaşlarım tanıdıklarım var çoğunluğuda bahsettiğin gibidir . Ama sırf sen onlara gelin olacaksın diye onların tüm kültür yapısı ve senin değiminle saçma sapan adetlerini değiştirmesi mi istiyorsun .
Merhaba, ileride senin fikirlerine değer vere,seninle istişare ederek ortaklaşa bir hayat sürebilecek biri mi nişanlın? İstersen tekrar gözden geçir bunları.Ben konuya sadece ' ev' olarak bakmıyorum.Sende bir bireysin ve kararların var.Neden ikinci planda kalasın kendi hayatını ilgilendiren konularda.
arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. evet ev durumu çok alengirli ben istersek bir lokma ekmeğe muhtaç olalım ama yine de huzurumuz olsun kimse bişeyleri kafamıza kakmasın herşeyi biz yapalım bizim emeğimiz olsun dedikçe işler böyle sarpa sardı malesef evdeki hesaplar çarşıya uymuyo. nişanlım az önce aradı yarın görüşmek için kararlaştırdık herşeyi son kez konuşup ne o semtte ne de onların alacağı evde oturmak istemediğimi söylüycem yok sen ısrar ediyosan da bitsin bu iş daha fazla yüz göz olmayalım birbirimize beddua edecek duruma gelmeyelim dicem bakalım hayırlısı allahtan eğer tamam bitsin derse çok üzülücem mahvolucam ama bunu da yaşamam gerekicek demek ki dualarınızı eksik etmeyin lütfen.
hayır kesinlikle hayır. kayınvalidem içten pazarlıklı sinsi bir kadın olmasaydı ben onunla aynı binada bile otururdum ama kadın oğlum benim lafımdan çıkmaz ne istersem o olur havalarında gezen bir kadın. bi söyler misiniz hangi gelin evlendikten sonra akrabalara el öpmeye gelinliğiyle gider. benim de bir kültür yapım var bizimde örf adetlerimiz var ama kimseye bi dayatmada bulunmuyoruz.
Ben evle ilgili yazmıştım . Nişanlının semti sevdiğini yazmışsın . Belki de annesi için değilde çevresi arkadaşları için ayrılmak istemiyordur .
Baban halledemez mi ?
daha biz konuşmadan babamı hemen karıştırmak istemiyorum açıkçası önce bi konuşalım baktım olmuyo baba sende bi konuş çıkar yol bulamazsak atarız yüzükleri dicem yapıcak başka bişey kalmıyo çünkü
bir de aslında şöyle bir durum var ki belki bunu en başta yazmam gerekirdi. nişanlımın üzerine kredi çıkmadığı için ( hoş ondan da tam emin değilim bana öyle söylüyolar belki de çıkıyodur şüphelerim yok değil) ablası mali müşavir ablasının üzerine çekilecek kredi ve doğal olarak tapu onun üstüne olucak. nişanlımı noterliğe gidip evin borcu ödendiği zaman tapunun üzerimize geçmesi için ablan dilekçe yazıcak diye ikna ettim.
Yanından ayrılmadan önce yeni buldukları ev Nerede diye sordunuz mu??
Aklıma ailesinin oturduğu binada falan olma ihtimali geldi de!
tamam üzüntüden ölüceğimi bilsem bitiricem ama bu seferde ya aynı evde oturmak için yapmadılarsa ya iyi niyetlilerse diye kendi kendimi yicem. sonuçta nişanlıma sizin niyetiniz ne desem kimse kendini kötülemez yani ailem ev sahibi olmamızı istiyo hiçbir kötü niyetimiz yok deyip çıkıcak işin içinden ben bunların niyetinden nasıl emin olabilirim ki?
İyi niyetli olan insan , borcunu eşiyle beraber ödeyeceği evi nikahtan önce satın almanın ve hatta ablasının üstüne almanın planlarını yapmaz.
Siz yıllarca borç ödeyeceksiniz ancak kanunen hakkınız bulunmayacak. Nikahtan önce edinilen mal nedeniyle mağdur olan insanlar gördüm , sakın kabul etmeyin derim.
İlla ki ev alınacaksa o zaman bekleyecekler nikahınız olacak veya henüz evli olmasanız da ev ikinizin üzerine ortak tapulu alınacaksa olur ancak diğer türlü ortada iyi niyet yok demektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?