- 12 Temmuz 2015
- 1
- 0
- 1
- 29
Canım bence oturup doğru dürüst tekrar düşün derim ben.Merhaba bayanlar forumu bayadır takip ediyorum fakat yeni üye oldum. Direk konuya giricem. 2 senelik bir birlikteliğim var 4 aydır nişanlıyız. Nişanlım taa en başından bu yana kendi ailesinin de oturduğu Bayrampaşa da oturmak istediğini söylüyordu. ben ise hiç istemedim çünkü nişanlımın annesine olan düşkünlüğünü ve annesinin her işimize karışmak istediğini farkettim çok kavgalar ettik nişan atma noktasına kadar geldik nitekim evlendikten sonra kapımı kapatırım karışamazlar diye düşünerek kaynanamların 1 sokak üstündeki evi almalarını kabul ettim (etmek zorunda kaldım çünkü zaten peşinatı vermişlerdi bile) fakat alacakları ev inşaat halindeydi çok küçük olacağı belliydi. nişanlıma ne kadar anlatsam da ikna edemedim bi türlü eğer ev çok küçük olursa başka yere bakarız diye söz verdi. geçen hafta artık beyaz eşyalar için ölçü almaya gidelim diye evi görmeye gittim nişanlım beni aldı eve götürmeden önce bi yere oturttu ve evden 2 hafta önce vazgeçtiklerini çok küçük olduğunu gördüklerini ve başka bir ev bulduklarını söyledi. ben delirdim tabi nasıl bana anlatmazsın neden arkamdan iş çeviriyosun maksadın ne senin diye bağırıp çağırıp kalktım geldim yanından. bugün 4 gün olucak ne aradı ne de mesaj attı bende artık tüm olayları aileme anlattım babam çağırıp konuşucam bu işin içinde bir pislik var diyo. kızlar sizce ne yapmalıyım çıkmaza girdim nişanı atmalı mıyım?
KESİNLİKLEen güzeli.
yarın ne getirir bilinmez ama sizin için ipuçları var yazdıklarınıza bakınca.
ev meselesi yüzünden insan sevdiğinden vazgeçmez. ama ev alırken yapılanlar yüzünden tavırlar yüzünden güven kaybolur tabi başka şeyler de kaybolunca insan çok güzel vazgeçiyor..niyetlerini asla bilemezsiniz.. ama madem nişanlınız ailesini bu kadar dahil ediyor meseleye sizde babanızla konuştuğunuzu belirtin görüşmeye gittiğinizde babam niyetinizin iyi olmadığını düşünüyor birlikte yaşamak için oyuna getirilmeye çalıştığımı düşünüyor o yüzden de eğer ev alınacaksa başka bir semtten alınmasını istiyor falan deyin..nasıl olsa herşeyi göze aldım diyorsunuz görüşmeye giderken....
ev meselesinden insan sevdiğinden vazgeçer mi diyenler olmuş ..bakalım bu şekilde bir konuşma yaparsanız sevdiğiniz sizden vazgeçecek mi?
ev meselesi yüzünden insan sevdiğinden vazgeçmez. ama ev alırken yapılanlar yüzünden tavırlar yüzünden güven kaybolur tabi başka şeyler de kaybolunca insan çok güzel vazgeçiyor..
kesinlikle. benim kaynım kv eltim bir olup eşimin evine el koydular. ortak işyerleri vardı, onu bile bırakıp çıkmak zorunda kaldı. ilk sene kira bile ödeyemiyorduk. hiçbiri halimizi hatrımızı sormadı. çokKESİNLİKLE
çok şükür bir mesleğim var bugün sıfırdan başlasam kızım ve ben başımın çaresine bakarım :)
2 yıllık kazancım elimden uçup gider ama çok şükür nur topu sağlıklı bir evladım var ve sağlığım yerinde Yüce Rabbim yardım ettiği ve kaza bela hastalık vermediği sürece ben çocuğuma bakarım.
ama eşim ve kv bunun bedelini elbet ödeyecek . ilahi adalet..
erkek için hiç sıkıntı değil çünkü nasılsa öldüklerinde bana kalacak diye düşünüyor..e haklı da ne olursa olsun annesi babası ölünce ona kalacak.aynen bunu demek istedim..bazı arkadaşlar ev yüzünden insan sevdiğinden vazgeçer mi demişte..
ev yüzünden çıkan tatsızlıkları siz göğüsleyebiliyorsanız bakalım nişanlınız da göğüsleyebilecek mi demek istedim..
ah zaman ...kesinlikle. benim kaynım kv eltim bir olup eşimin evine el koydular. ortak işyerleri vardı, onu bile bırakıp çıkmak zorunda kaldı. ilk sene kira bile ödeyemiyorduk. hiçbiri halimizi hatrımızı sormadı. çok
şükür 8 sene sonra kendi evimizi aldık, 2 çocuğumuz var, huzurumuz yerinde. kaynım ve eltim sürünüyor şimdi, sağda solda günlük işlere gidip geçinmeye çalışıyorlar. kv onların yanında sığıntı gibi. maaşını da dilediği gibi harcayamıyor. oğlu kredi çekti onun borcunu ödüyor.
yani ilahi adalet er geç tecelli ediyor, biraz daha sabır.
arnavut değilim. evet zor olduklarını biliyorum ama nişanlım okumuş görmüş geçirmiş bir insan onun işleri kolaylaştıracağını umuyordum.
hiç kredi çekmemiş birinin kredi notu düşük olmaz
hep yalan dolan
ev alırsanız ortak alın nişanlınızla kendi üstünüze alın
var bu nişanlıda bir iş
canım içine sinmeyen birşeyler varsa sakın evlenme
Evet sizin konunuzu hatırlıyorumYalnız eksik anlattığın için yorumlar bi noktada yanlış geliyor.
Evin borcunu siz ödeyeceksiniz diye bir şey yokmuş. Kız kardeş ve eşin krediyi yarı yarıya ödeyecekler ve peşinatta kız kardeşten çıkıyor sanırım.
Bu durumda tabiki ev nişanlının üzerine olmaz. Bence olması gereken evin fiyatına göre, atıyorum %60 abla, %40 nişanlının.
Bu arada hemen hemen aynı nedenlerle nişanım bozuldu benimde:) konum var bakabilirsin.
Bende nişanlı iken ev alma gafletinde bulundum. Peşinat babadan, kalan miktarda yarı yarıya kredi çekip, evin yarı yarıya üzerimize tapulanması, düğünden sonra da altınlarla kayınpedere peşinat borcunu ödemeyi planladık.
Ancak bizim hinlerde evde hakkım olmasın diye, bana sormadan plan değiştirip, tüm krediyi baba çekip kendi üzerine almış evi. Sonrada evin tüm borcunu (200 bin) yıllar boyu kayınpedere ödeyip, borçbitince Evi üzerimize devredecekmiş. Bana Son dakka haber verdiler ve film koptu tabi.
Evet sizin konunuzu hatırlıyorum
Nasıl oldunuz toparlanabildiniz mi
Nasıl geçiyor o dönemler biz birbirimizi çok sevdik hani böyle gözümüzün
İçine bakıyoduk nasıl bu hale geldik anlamadım
Kızlar normalde dün buluşucaktık ama ben arayıp bugün buluşalım dedim buluştuk bi Cafe'ye gittik oturur oturmaz sanki herşeyin sorumlusu benmişim gibi davrandı sen o evi küçük diye değil aileme yakın diye istemiyodun sana yaranamıyoruz dedi bende sen böyle yaptıkça biz evlensekte 6 aya kalmaz boşanırız dedim öyle düşünüyosan şimdi bitsin o zaman dedi bende bitti o zaman deyip kalkıp gittim yanımdan 7 kere aradı ama açmadım peşimden gelmedi mesaj atmadı eve gelince de annemlere arayın gelip alsınlar bohçalarını dedim böylece bitti. Çok kötüyüm şuan mahvolmuş durumdayım lütfen dualarınızı eksik etmeyin Rabbim içime ferahlık versin.[/QUOT
Şu an çok kötüsün evet ama evlensen inan her gün kötü olacaktın. Hakkında hayırlısı olsun. Olmadı diye sızlandığın duaya, gün gelir olmadı diye şükür edersin. Bu yapıda bir adam! la inan bir ömür geçmez, heba olur giderdin. Allah karşına çok daha iyisini çıkaracaktır. eminim
Kızlar normalde dün buluşucaktık ama ben arayıp bugün buluşalım dedim buluştuk bi Cafe'ye gittik oturur oturmaz sanki herşeyin sorumlusu benmişim gibi davrandı sen o evi küçük diye değil aileme yakın diye istemiyodun sana yaranamıyoruz dedi bende sen böyle yaptıkça biz evlensekte 6 aya kalmaz boşanırız dedim öyle düşünüyosan şimdi bitsin o zaman dedi bende bitti o zaman deyip kalkıp gittim yanımdan 7 kere aradı ama açmadım peşimden gelmedi mesaj atmadı eve gelince de annemlere arayın gelip alsınlar bohçalarını dedim böylece bitti. Çok kötüyüm şuan mahvolmuş durumdayım lütfen dualarınızı eksik etmeyin Rabbim içime ferahlık versin.
Kızlar normalde dün buluşucaktık ama ben arayıp bugün buluşalım dedim buluştuk bi Cafe'ye gittik oturur oturmaz sanki herşeyin sorumlusu benmişim gibi davrandı sen o evi küçük diye değil aileme yakın diye istemiyodun sana yaranamıyoruz dedi bende sen böyle yaptıkça biz evlensekte 6 aya kalmaz boşanırız dedim öyle düşünüyosan şimdi bitsin o zaman dedi bende bitti o zaman deyip kalkıp gittim yanımdan 7 kere aradı ama açmadım peşimden gelmedi mesaj atmadı eve gelince de annemlere arayın gelip alsınlar bohçalarını dedim böylece bitti. Çok kötüyüm şuan mahvolmuş durumdayım lütfen dualarınızı eksik etmeyin Rabbim içime ferahlık versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?