Nişanlımla ev sorunu.

Canım bence oturup doğru dürüst tekrar düşün derim ben.
Annem biriyle evlendiğin zaman sadece onunla değil,ailesiylede evlenmiş olursun derdi.Evlendikten sonra pişman olucaksan ya da içinde hep soru işaretleri kalacaksa tekrardan düşün derim

en güzeli.
yarın ne getirir bilinmez ama sizin için ipuçları var yazdıklarınıza bakınca.
KESİNLİKLE
çok şükür bir mesleğim var bugün sıfırdan başlasam kızım ve ben başımın çaresine bakarım :)
2 yıllık kazancım elimden uçup gider ama çok şükür nur topu sağlıklı bir evladım var ve sağlığım yerinde Yüce Rabbim yardım ettiği ve kaza bela hastalık vermediği sürece ben çocuğuma bakarım.
ama eşim ve kv bunun bedelini elbet ödeyecek . ilahi adalet..

ev meselesi yüzünden insan sevdiğinden vazgeçmez. ama ev alırken yapılanlar yüzünden tavırlar yüzünden güven kaybolur tabi başka şeyler de kaybolunca insan çok güzel vazgeçiyor..

ev meselesi yüzünden insan sevdiğinden vazgeçmez. ama ev alırken yapılanlar yüzünden tavırlar yüzünden güven kaybolur tabi başka şeyler de kaybolunca insan çok güzel vazgeçiyor..

aynen bunu demek istedim..bazı arkadaşlar ev yüzünden insan sevdiğinden vazgeçer mi demişte..
ev yüzünden çıkan tatsızlıkları siz göğüsleyebiliyorsanız bakalım nişanlınız da göğüsleyebilecek mi demek istedim..

kesinlikle. benim kaynım kv eltim bir olup eşimin evine el koydular. ortak işyerleri vardı, onu bile bırakıp çıkmak zorunda kaldı. ilk sene kira bile ödeyemiyorduk. hiçbiri halimizi hatrımızı sormadı. çok
şükür 8 sene sonra kendi evimizi aldık, 2 çocuğumuz var, huzurumuz yerinde. kaynım ve eltim sürünüyor şimdi, sağda solda günlük işlere gidip geçinmeye çalışıyorlar. kv onların yanında sığıntı gibi. maaşını da dilediği gibi harcayamıyor. oğlu kredi çekti onun borcunu ödüyor.
yani ilahi adalet er geç tecelli ediyor, biraz daha sabır.

erkek için hiç sıkıntı değil çünkü nasılsa öldüklerinde bana kalacak diye düşünüyor..e haklı da ne olursa olsun annesi babası ölünce ona kalacak.
ama bayan için farklı yorumlarda var borç bitince hadi güle güle diye kapının önüne konunca yapacak bişey kalmıyor. çünkü kanunen ev üzerinde hakimiyeti yok. mühür kimde süleyman o kısacası :))

ah zaman ...
öyle güzel ilaçtır ki .... öyle güzel, öyle adil bir hakem...

arnavut değilim. evet zor olduklarını biliyorum ama nişanlım okumuş görmüş geçirmiş bir insan onun işleri kolaylaştıracağını umuyordum.

Adam basindan beri ya ailesinin doldurusuna geliyor, ya hemfikir. Herseyden önce, seni ciddiye almayan ve ana kuzusu bir adamdan bahs ediyoruz. Senin arkanda is cevirdi farkindamisin? Artik konu nerede yasayacaginiz bile degil. Konu bu adam dürüst mü? Aileler ile mesafeyi ayarlayabilcek mi? Ve üzgünüm ki bence bi sorularin cevabi hayir'dir.

Kredi karti olmadigi icin kredi cekememesi kadar absürt birsey yok. O zaman millet nasil kredi cekiyor? Herkes bi ilk defa kredi karti aliyor. Bu'da bence büyük bir yalan.

Yani sonuc. Adam yalanci, saygisiz ve ana kuzusunun teki. Egitim bu konuda hic yardim etmez. Artik bu saatten sonra baska yerde kalmayi kabul etse bile, ana kuzusu oldugu icin cook zor bir evlilik gecirirsiniz. Bence o degil, sen o yüzügü atmalisin.

Aynen öyle bir saçmalık olsa benim eşime kredi üstüne kredi vermezdi bankalar.

Bankalar kredi vermeye bayılır zaten, hele düzenli ödeyen müşteri yerine ödeyemeyen müşterileri daha çok severler

Konu sahibi kredisini siz ödeyecekseniz kesinlikle evi kendi üzerinize alın.
Pek hoşlanmadım ben anlattıklarınızdan..

Yalnız eksik anlattığın için yorumlar bi noktada yanlış geliyor.

Evin borcunu siz ödeyeceksiniz diye bir şey yokmuş. Kız kardeş ve eşin krediyi yarı yarıya ödeyecekler ve peşinatta kız kardeşten çıkıyor sanırım.

Bu durumda tabiki ev nişanlının üzerine olmaz. Bence olması gereken evin fiyatına göre, atıyorum %60 abla, %40 nişanlının.

Bu arada hemen hemen aynı nedenlerle nişanım bozuldu benimde:) konum var bakabilirsin.

Bende nişanlı iken ev alma gafletinde bulundum. Peşinat babadan, kalan miktarda yarı yarıya kredi çekip, evin yarı yarıya üzerimize tapulanması, düğünden sonra da altınlarla kayınpedere peşinat borcunu ödemeyi planladık.

Ancak bizim hinlerde evde hakkım olmasın diye, bana sormadan plan değiştirip, tüm krediyi baba çekip kendi üzerine almış evi. Sonrada evin tüm borcunu (200 bin) yıllar boyu kayınpedere ödeyip, borçbitince Evi üzerimize devredecekmiş. Bana Son dakka haber verdiler ve film koptu tabi.

Evet sizin konunuzu hatırlıyorum
Nasıl oldunuz toparlanabildiniz mi
Nasıl geçiyor o dönemler biz birbirimizi çok sevdik hani böyle gözümüzün
İçine bakıyoduk nasıl bu hale geldik anlamadım

Evet sizin konunuzu hatırlıyorum
Nasıl oldunuz toparlanabildiniz mi
Nasıl geçiyor o dönemler biz birbirimizi çok sevdik hani böyle gözümüzün
İçine bakıyoduk nasıl bu hale geldik anlamadım

Ben aşırı mutluyum ayrıldığım için.

Zaten olayların üzerinden vakit geçince kendine ve yaşananlara dışarıdan bakabildim 1 ay sonra fln. Bu adam dedim, bizim yuvamızın, çocuğumuzun hakkını, benim emeklerimi bi başkasının, kardeşinin, eniştesinin insiyatifine bırakabilcekti dedim. Ya etraf miras derdine birbirine giren Aileler kaynıyo, babası da baya hastaydı yani, babadan ziyade kardeşlerden korkar insan.

Hadi hepsini geçtim, kimse kendi ailesine laf söyletmez ama o erkek olsa, kendi kuracağı evin sorumluluğunu alır. Bizim evimize aylık 10bin gelir girecekti, öle babasının acındırdığı gibi bi durumda asla değildik. O erkek olsa saol baba biz 30 yaşında insanlarız, kendi sorumlıluğumuzu alırız derdi.

Yani aşkının alevi geçince, geriye annesinin eteğinden ayrılamamış bi oğlan çocuğu görecek ve buz keseceksin inan.

Ha şunu da söyleyeyim, malum zat pişman olduğunu defalarca duyurdu, yetmedi iletişime geçmeye bile çalıştı yakın zamanda. Ama bi merabayı bile haketmeyen oğlan çocuğu olduğu için engelledim ve asla muhattap olmadım.

Kızlar normalde dün buluşucaktık ama ben arayıp bugün buluşalım dedim buluştuk bi Cafe'ye gittik oturur oturmaz sanki herşeyin sorumlusu benmişim gibi davrandı sen o evi küçük diye değil aileme yakın diye istemiyodun sana yaranamıyoruz dedi bende sen böyle yaptıkça biz evlensekte 6 aya kalmaz boşanırız dedim öyle düşünüyosan şimdi bitsin o zaman dedi bende bitti o zaman deyip kalkıp gittim yanımdan 7 kere aradı ama açmadım peşimden gelmedi mesaj atmadı eve gelince de annemlere arayın gelip alsınlar bohçalarını dedim böylece bitti. Çok kötüyüm şuan mahvolmuş durumdayım lütfen dualarınızı eksik etmeyin Rabbim içime ferahlık versin.

Şu an çok kötüsün evet ama evlensen inan her gün kötü olacaktın. Hakkında hayırlısı olsun. Olmadı diye sızlandığın duaya, gün gelir olmadı diye şükür edersin. Bu yapıda bir adam! la inan bir ömür geçmez, heba olur giderdin. Allah karşına çok daha iyisini çıkaracaktır. eminim

Sizden habersiz iş çevirip mi yaranamıyorlarmış? İstemediğiniz semtte zorla ev almaya çalışarak mı? Görümcenizin olacak eve sizin katkıda bulunmanızı isteyerek mi? Görümcenizin olacak ev için 50 bin TL verip düğün için paramız yok diyerek mi? Bunların hiçbirini siz istemeden zorla yapıp mı yaranamıyorlarmış? İşte bakış açıları çok farklı.

Mahvolmuş hissetmenize çok üzüldüm. Ama sanki kendim kötü bir ilişkiden kurtulmuşum gibi sevindim sizin için. Burada çok okuyoruz onu üzen insanlardan ayrılıp, acı çekip sonra çok mutlu olanları. Hayırlı bir ilişkiyle çok mutlu olmanızı dilerim.

Canım üzülme bende gaziosmanpasa ya kayinvalidem in 1 üst sokağına geldim evlendim köpekler gibi pişmanım herşeyin hayırlısı olsun eğer barışirsan da git kiraya uzakta otur.

geçmiş olsun..

Bence atmalısın. Bu ne yahu? 5 çocukla ortada kalmış değilsin elin adamının yaptığına bak.
Bir de şu ev alma olayına bizimki kadar takıntılı başka bir millet var mı bilmiyorum. Bi açıdan bakınca bir ev aldığınız zaman çok önemli bi sorun çıkmadığı sürece o evde yaşamak zorunda kalıyorsunuz. En azından evlilik oturduktan sonra ev alma işine falan girilse daha mantıklı değil mi? Ev kiralamış olsan baktın kafana yatmayan şeyler var, taşınır gidersin yani ne kayınvalide sorunu kalır ne başka bişey.

bıraksana be guzelim,elbette ağlayacaksın ama geçecek ,saygısız herif yaranamıyoruz ne demek ? sanki bir lütufmuş gibi sunmazlar mı bunu bi de ..anasından babasından kopamayan adam baba olmaya yuva kurmaya kalkmasın ,def olsun anasının eteğinin altında bir ömür kepaze yaşamına devam etsin..geçecek tatlım,çok kısa bir sürede geçecek,için buz gibi olacak,belki de gözünde çok buyuttun adamı ? o kadar sevdiğin adam meğer bi yuva kurmaktan aciz ana babasının ağzını içine bakan bi denyoymuş ? sakın gurursuzlaşma,arayınca açma,güçlü bir kadınsın sen unutma,geri dönmeyi alttan alıp berbat bi yaşama razı olmayı herkes başarır,sen zor olanı yani geleceğini kurtarmayı seçtin ,dualarımız da seninle ,her şey geçecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…