- 16 Haziran 2011
- 16.541
- 73.294
- 798
ben sözleşmeli memurum 1.100 lira maaş alıyorum. henüz kredi çekilmediği için aylık ne kadar kredi ödenir bilmiyorum ama muhtemelen 2.000-2.500 civarı olur. ablasının durumu iyi olduğu için onunla ortak almak istiyo kredi taksitlerini yarı yarıya ödersek rahat edermişiz ileri de bi ev daha almak için rahat rahat birikim yaparmışız
evet ödüyorum bir yıl belki daha uzun süre daha ödeyeceğim.
hep ev borcu mu ödeyeceksiniz? bu nasıl gelecek planı?ben sözleşmeli memurum 1.100 lira maaş alıyorum. henüz kredi çekilmediği için aylık ne kadar kredi ödenir bilmiyorum ama muhtemelen 2.000-2.500 civarı olur. ablasının durumu iyi olduğu için onunla ortak almak istiyo kredi taksitlerini yarı yarıya ödersek rahat edermişiz ileri de bi ev daha almak için rahat rahat birikim yaparmışız
eğer evi üzerinize yani eşinizle sizin üzerinize almayacaksanız niye borcunu ödüyorsunuz ki?evet ödüyorum bir yıl belki daha uzun süre daha ödeyeceğim.
birincisi eşime güvenmiyorum kızım ve kendim için çalışıyorum ...eğer evi üzerinize yani eşinizle sizin üzerinize almayacaksanız niye borcunu ödüyorsunuz ki?
işten çıkın, çocuğunuzla ilgilenin daha iyi. en azından biraz olsun rahatlarsınız.
yeni bi ev bakarken senin ve ailenin fikrini nasil almazlar? gerci ilkinde de size danisan olmamis.. boyle bencil dusunen insanlarla istedgn hicbiseyi ozgurce yasayamazsin..Merhaba bayanlar forumu bayadır takip ediyorum fakat yeni üye oldum. Direk konuya giricem. 2 senelik bir birlikteliğim var 4 aydır nişanlıyız. Nişanlım taa en başından bu yana kendi ailesinin de oturduğu Bayrampaşa da oturmak istediğini söylüyordu. ben ise hiç istemedim çünkü nişanlımın annesine olan düşkünlüğünü ve annesinin her işimize karışmak istediğini farkettim çok kavgalar ettik nişan atma noktasına kadar geldik nitekim evlendikten sonra kapımı kapatırım karışamazlar diye düşünerek kaynanamların 1 sokak üstündeki evi almalarını kabul ettim (etmek zorunda kaldım çünkü zaten peşinatı vermişlerdi bile) fakat alacakları ev inşaat halindeydi çok küçük olacağı belliydi. nişanlıma ne kadar anlatsam da ikna edemedim bi türlü eğer ev çok küçük olursa başka yere bakarız diye söz verdi. geçen hafta artık beyaz eşyalar için ölçü almaya gidelim diye evi görmeye gittim nişanlım beni aldı eve götürmeden önce bi yere oturttu ve evden 2 hafta önce vazgeçtiklerini çok küçük olduğunu gördüklerini ve başka bir ev bulduklarını söyledi. ben delirdim tabi nasıl bana anlatmazsın neden arkamdan iş çeviriyosun maksadın ne senin diye bağırıp çağırıp kalktım geldim yanından. bugün 4 gün olucak ne aradı ne de mesaj attı bende artık tüm olayları aileme anlattım babam çağırıp konuşucam bu işin içinde bir pislik var diyo. kızlar sizce ne yapmalıyım çıkmaza girdim nişanı atmalı mıyım?
bayrampasayı ıyı bılırım
hatta oralıyım :)
sonuc olarak yenı ev nerede olacaktı?
valla sen esereklı degılsınde arkandan neden bu sekılde ıs cevırmısler anlamadımyeni evde bayrampaşada olucaktı.
valla sen esereklı degılsınde arkandan neden bu sekılde ıs cevırmısler anlamadım
bayrampasada hatrı sayılır ev fıyatları malum cıdden cok sısık durumda(nesı varsa)
ne yapmayı dusunuyorsun , aılen ne dıyor bu duruma?
boşnak filanlar mı buarada
tamam üzüntüden ölüceğimi bilsem bitiricem ama bu seferde ya aynı evde oturmak için yapmadılarsa ya iyi niyetlilerse diye kendi kendimi yicem. sonuçta nişanlıma sizin niyetiniz ne desem kimse kendini kötülemez yani ailem ev sahibi olmamızı istiyo hiçbir kötü niyetimiz yok deyip çıkıcak işin içinden ben bunların niyetinden nasıl emin olabilirim ki?
eğer sen arnavut degılsen ısın zor ben sana o kadar soylıyımarnavutlar canım. yarın buluştuğumuzda ev almak istemediğimi kiraya çıkmanın daha mantıklı geldiğini ve kesinlikle bayrampaşa oturmak istemediğimi söylüycem otursun düşünsün ben bu işte yokum diyosa da biter bu iş
eğer sen arnavut degılsen ısın zor ben sana o kadar soylıyım
zorlar
niyetlerini asla bilemezsiniz.. ama madem nişanlınız ailesini bu kadar dahil ediyor meseleye sizde babanızla konuştuğunuzu belirtin görüşmeye gittiğinizde babam niyetinizin iyi olmadığını düşünüyor birlikte yaşamak için oyuna getirilmeye çalıştığımı düşünüyor o yüzden de eğer ev alınacaksa başka bir semtten alınmasını istiyor falan deyin..nasıl olsa herşeyi göze aldım diyorsunuz görüşmeye giderken....
ev meselesinden insan sevdiğinden vazgeçer mi diyenler olmuş ..bakalım bu şekilde bir konuşma yaparsanız sevdiğiniz sizden vazgeçecek mi?
arkadaşınızın başına gelen sizin başınıza gelmesin.birincisi eşime güvenmiyorum kızım ve kendim için çalışıyorum ...
ikincisi işten çıkınca kızımın ihtiyaçlarından kısıyorum... sonuçta büyüdükçe masrafı da büyüyor.
birde eşimin eline bakmak istemiyorum ...
Sakin böyle bir şeyi kabul etme. İleride basın ağrır, abla açar bir muvazaa nedeniyle tapu iptal ve tescil davası uğraşır durursunuz. Usulüne uygun yapılması gerekli her şeyin. Paranız varsa alın ev yoksa başkası üzerine ev felan almayın sakin. Ne kardeşler görüyorum mal yüzünden birbirine düşen. Para söz konusu olunca babana bile güvenme.inanın bunu böyle anlatsam ne fesatlığım kalır ne de para gözlülüğüm. ben ablasıyla açık açık konuştum daha önce biz senin kiracın gibi bişey olucaz ne kadar ayıp bişey sen kendine kondurur muydun dedim. benim mal da mülk de gözüm benim malım kardeşimin malı demektir. bu ev benim üzerime olur babamdan kalan evle dükkanı da kardeşimin üzerine yaparız siz bunları düşünmeyin dedi ama insan babasına bile güvenemiyo bu devirde
vazgeçerse yıkılıcam. kendimi nasıl toparlıycam daha şimdiden buna hazırlıyorum kendimi
zaten onunu için çalışıyorum. kızımın bakıcısı dışındaki diğer masraflarını eşim üstleniyor ve ben birikim yapıyorumarkadaşınızın başına gelen sizin başınıza gelmesin.
borç bitince zaten anlaşamıyorduk deyip kızınızla sizi sokağa atmasınlar.
hiç ödemeyin, kızınızın ihtiyaçlarını karşılayın, bankada adınıza hesap açın oraya yatırın.
en güzeli.zaten onunu için çalışıyorum. kızımın bakıcısı dışındaki diğer masraflarını eşim üstleniyor ve ben birikim yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?