Nişanlımla ev sorunu.

Bence iyi dusun. Ama sonu iyi görünmüyor. Arkadan is cevirmek korkutucu

Bu ne arkadaşım, iş gittikçe karmaklaşıyor.

Evden tamamen vazgeçin, böyle saçma işlere girmeyin.
Niyetleri kesin kötü diyemeyiz ama hiç de sağlıklı bir şey yok ortada.

Babamla yapmam ben böyle alışverişi, usulüne uygun olmayan ortaklığa girmeyin.

Mis gibi oturun kirada, o kadar da kötü bir şey değil, valla.

BENDE BUNU SÖYLEYECEKTİM TAM OLARAK !!
o zaman ev borcu bitene kadar nişanlı kalın ve borç bitince evlenin ve hayallerinizden vazgeçmeyin.

ev borcunun bitmesini beklersem 10 sene beklemem gerekicek 50 bin peşinat verildi geri kalan kredi çekilecek.

Elinde 50bini olan insanlar ne demeye 270binlik ev bakıyor?

Kira vemek zorsa dünya kadar faiz ödemek kolay mı?

haklısınız ben değil ama ailem ilk başta bi evimiz olsun çok istemişti nişanlımın aileside tamam zaten aklımızda alıcaz demişlerdi. ben kendi ailemle de konuşup ev sevdasından vazgeçmelerini evlendikten sonra ev almanın daha mantıklı olucağını söylüycem

Yok artık. Açık açık o ev benim üzerime olacak, taksitleri de siz ödeyeceksiniz, taksitler bitince de size geri vermeyeceğim demiş. Hayatta olan babası öldüğünde onun evi ve dükkanı size kalacakmış. Bunun hesabını yapmak ne garip.

Ayrıca aslında o da olmaz. Çünkü babası vefat edince, o evde annesi oturmaya devam eder, dükkan gelirini de annesi alır. Babam öldü, evden çık diyecek hâliniz yok. Denilmez zaten. Adalet yerini bulsun diye hem babasının hem annesinin ölmesini beklemek mi gerekiyormuş? Bunları düşünmek ne garip ve de konuyu açan onlar.

Dünyanın bin türlü hali var. Boşanırsanuz ne olacak? Eşiniz, Allah gecinden versin, ailesinden önce vefat ederse ne olacak? Böyle karmaşık hesaplara ne gerek var? Hem peşinatın borcunu hem de kredi taksitlerini ödeyeceksiniz. O zaman ev, bir arkadaşın da önceden dediği gibi, evlenmeden ortak ikinizin üzerine veya nikahtan sonra eşinizin üzerine olacak şekilde alınır.

Nişanlınıza da ailesini kötü niyetle suçlar gibi konuşmayın bence. Elinizde somut bir kanıt yok. Ama parasını ödeyeceğimizin evin nereden alınacağı ve kimin üzerine olacağı konusunda söz sahibi olmak konusunda haklısınız. Daha önce de dediğim gibi peşinatı takılarla ve ihtiyaç kredisiyle halledebilirsiniz. Nişanlınız sizin duygu ve isteklerinize önem versin, gerisini halledersiniz. Umarım her şey çok güzel olur.

Elinde 50bini olan insanlar ne demeye 270binlik ev bakıyor?

Kira vemek zorsa dünya kadar faiz ödemek kolay mı?

bunu o kalın kafalı nişanlıma anlatamıyorum işte hani kötü konuşmakta istemiyorum ama üniversite bitirmiş yüksek lisans yapmış bi adam salak da değil yani

ev borcunun bitmesini beklersem 10 sene beklemem gerekicek 50 bin peşinat verildi geri kalan kredi çekilecek.
sizin tercihiniz;
ben düğünde herşeyden kıstım düğünden sonra ev alacağım diye düğün salonu mobilya ,balayına gitmedim gezmedim tozmadım, kızım oldu ne içimden geçeni aldım ne de dinlenebildim.
doğum yaptığım güne kadar çalıştım ,stresten erken doğum kızım prematüre ,beşik bile alamadım (arkadaşım getirdi)
izin bitti işe başladım ondan sütümü bile esirgedim ne için kv mal mülk sahibi olacak diye.
o çek severek aşık olduğum adamı artık hiç gözüm görmüyor neden biliyor musun bana annesinin evinin borcunu ödettirdiği için ,ben artık eşime güvenmiyorum ben daha 2 yıllık evliyim ama evli olduğum adama çocuğumun babasına güvenmiyorum. ben onun çocuğunu doğururken o benden mal kaçırdı eh kv de keyiften dörtköşe bu yaşta mal mülk sahibi oldu...
ee ben ve kızım... şimdi çalışıyorum kızım ve kendi geleceğim için....

50 bin peşinat nereye verildi? Bankaya mı? Bir insana mı? Küçük ev için mi? Dubleks için mi?
Küçük evin tapusu şu anda kimde?

işte ben hep bu yüzden kaybettim daha en başından elimde hiçbir somut delil olmadan öfkem yüzünden senin ailen şöyle böyle sizin niyetiniz kötü diye konuştum şimdi adama ne desem otomatikman sen zaten bize güvenmiyosun bizimkileri sevmiyosun biz sana daha ne yapalım moduna giriyo. söylediğiniz gibi bütün teklifleri sunucam önüne karar vermek ona kalıcak artık.

50 bin peşinat nereye verildi? Bankaya mı? Bir insana mı? Küçük ev için mi? Dubleks için mi?
Küçük evin tapusu şu anda kimde?

50 bin peşinat küçük olan ev için mütahite verilmişti. ama küçük olduğunu anlayınca gidip mütahitten geri istemişler mütahitte tamam veririm demiş.

ayrıca sözüm ona ev alacağız diye benim annem de bana takılan takıları almamıştı benim düğün takılarım aileme gelenler de kv borcuna gitti . aşrıca doğum yaptım 5 tl kızıma harcadım tamamını borcu yatırdı eşim kavga edip istemiyorum dememe rağmen..

allah ahınızı öbür tarafa bırakmasın ne diyim çok zormuş

birde benim okul arkadaşım vardı 19 yaşında evlendi düğünden önce ev almışlar 5 yıl kız çalıştı borcu ödedi borç bitti kızı evden çıkardılar baba evine hadi güle güle boşandı.ne hikmetse borç bitince şiddetli geçimsizlik ve ayrılma ile sonuçlandı ..

Gerçek niyeti görmek mi istiyorsun ? O zaman bir öneri daha. Profilinde memur olduğunu görüyorum. Nişanlın aylık 3250 tl alıyor sen ne kadar alıyorsun ?

Ödenecek aylık borç tutarı ne olacak ve evin bütçesi için ne kadar katkı sağlayacak nişanlın ?

Sen de desen ki ; ben de kardeşimle ortak ev alıyorum yarı yarıya ödeyeceğim , e nasılsa sen de ablanla ortak ev alıyorsun adil değil mi ?

50 bin peşinat küçük olan ev için mütahite verilmişti. ama küçük olduğunu anlayınca gidip mütahitten geri istemişler mütahitte tamam veririm demiş.

Tamam o zaman alsınlar o parayı geri, ne istiyorlarsa yapsınlar.

Siz de borç istemiyoruz, kirada oturacağız deyin. İleride alırız kendimize ev dersiniz.

ben sözleşmeli memurum 1.100 lira maaş alıyorum. henüz kredi çekilmediği için aylık ne kadar kredi ödenir bilmiyorum ama muhtemelen 2.000-2.500 civarı olur. ablasının durumu iyi olduğu için onunla ortak almak istiyo kredi taksitlerini yarı yarıya ödersek rahat edermişiz ileri de bi ev daha almak için rahat rahat birikim yaparmışız

Yazık size ya. Hala ödüyor musunuz borcu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…