Nişanlımla evlilik hazırlığında yaşadığımız problemler

Kişilik değil tecrübe tatlım. 5 sene sonra tekrar konuşalım :)

İki tarafta ev alımı için, şahsi birikimlerinden eşit miktarda koyacaklarsa; buradaki sorun tam olarak nedir ?

Ortada 2 araba olacağına 1'ini satıp eve katmak mantıklı. Kendisi de maddi olarak katkı sağlayacağını söylemiş, ha araba satmış ha para olarak koymuş cebinden ne fark eder ki? Siz de araba satmayıp birikiminiz varsa onu ekleyebilirsiniz, muhtemelen yoktur da o yüzden araba konusu açmıştır. Ama satmam babama veririm garip geldi, babasının arabaya katkısı ne kadar?

Kişilik değil tecrübe tatlım. 5 sene sonra tekrar konuşalım :)
Tecrübeyi ilişkiler ve kazık yeme konuları yerine matematik hukuk ve borsada edinsen anlardın mantığını da işte elinde sadece fazladan 5 yaşın var onu her mesaja serpiştirip duruyorsun teyzecim ne diyim

sorun bu değil yalniz? Daha ortada bir sey yokken nisanlisi kadinin arabasina kadar nasil soz sahibi olur?
Normal insanlar bu tür seylere takilir ve rahatsiz olur bu kadar müdahale edilmesine.
Zaten siz oyle bir anlatmissiniz ki gozumde evliliginiz değil de iyi bir ticaret canlandi:)
Imzalari attiktan sonra tokalasin ve nasildi diye sorun birbirinize.

Aşk da var ticaret de işte daha ne olsun yatırım detaylarını anlatsam, oldu da gelecekte hayalimizin evliliği gibi olmadı sorun yaşadık ikimiz de baya karlı çıkıyoruz evlilikten

Tecrübeyi ilişkiler ve kazık yeme konuları yerine matematik hukuk ve borsada edinsen anlardın mantığını da işte elinde sadece fazladan 5 yaşın var onu her mesaja serpiştirip duruyorsun teyzecim ne diyim
Berhudar ol evladım :) Bilgi ve tecrübe taşıyor her mesajın, faydalanmak isteriz.

Ev benim üzerime olacaksa arabamı satar eve yatırırdım, ev fiyatları her geçen gün artıyor, 5 ay sonra düğün yapsanız şimdiki fiyata bulamayacaksınız,

Olmasın tabi ama nişan atma halinde ev sizin zaten, boşanma halinde de bekarken edinildiği için yine sizin, nişanlınız da arabasını ne yaparsa yapsın, işler yolunda giderse birlikte ödersiniz, gitmezse de düzenli maaşınız var yine ödenir.

Nişanlı ev benim üzerime olacak diyorsa bindirin arabasına babasına yollayın,

Aileci biri gibi geldi bana. Şimdiden sizin arabanız ve paranız üzerinden plan yapması. Evlenmeden araba alıp babasının üzerine yapması. Bu iki şey en sık gördüğümüz şey. Hak iddia edememeniz için yapılıyor bu hareketler evlenme boşanmada mal kaçıröak için ama diyelim 5 yıl kredi var size güvenip o kredi ödetiliyor.Genelde maaşlı birini bulup sonra mükemmel nişanlı, sevgili gibi davranıp nişan esnasında mal mülk alıp babanın üzerine krediyi size ödetme durumu klasik kontrolcü kendine köle arayan erkek ve ailesi gibi. Böyle çeteler var

Kimse kimsenin hakkına girmeden; iki kişinin üzerine ortak tapu ile mal edinmekte mümkün.

Tatlim sana tek tavsiyem hemen uzaklas ortamdan senin paranin hesabini sorgulayan biri ile asla olma ailesine duskun birini zaten hayatina sokma simdiden baslamis ileride cok aglarsin ve uzulursun seni el ustunde tutacak senin paranin hesabinin ceteresini tutmucak biri ile hayatini kur inan daha mutlu olursun

O yaşlarda böyle pembiş görünür hayat :)
Ben böyle kadınlara aslında medeni kanunun kadını tam anlamı ile mallara ortak etmediğini, erkeklerin iş çakallığa geldiğinde nasıl kadınları ortada bıraktıklarını, kimsenin boşanmak için evlenmediğini ama böyle pembiş gözlüklerle hayata bakan kadınların ilerde nasıl haksızlıklara uğradığını anlatırdım ama kazığı yemeden akıllanmıyor böyleleri. Kendi tüm birikimini ortaya koyuyor ama eşinden bunu istemeyi kendine hak bile görmüyor. Bu kadar koca meraklısı olmayın ya. Size bir sır vereyim, sizi maddi manevi sömürmek için değil hayatı paylaşmak için evlenen adam siz versenizde kendi birikimini de tam manası ile ortaya koymadan sizden böyle birşey talep etmez versenizde kabul etmez zaten. Hele sizin şahsi birikiminizi siz teklif etmediğiniz sürece diline bile almaması gerekir. Bunu yapan adamda sıkıntı vardır, bu muameleyi dert edinen kadında değil.
Evet hayat müşterektir, eşler hayatı paylaşır ama bu karşılıklı olursa güzeldir. Konu sahibinin konusuna gelecek olursak hiç kimse eşinin evlenmeden önce şahsi edindiği arabasını yani kanunen şahsi malını ortak ev için ver derken , kendi malını kafasına göre babasına hibe edemez. Adam o kadar çakal ki arabayı üstüne bile almamış. Konu sahibi kimse için kendi birikiminizi heba etmeyin. Ev alınacaksa ortak hayat kurulduktan sonra edinilecek ortak birikimle alınsın. Bu hayat fazla fedakar olanlara mutluluk getirmiyor malesef.

Sebep? Sebep ne yani sizin arabanızı asla arkanıza bakmadan satıyorsunuz da onun arabası dokunulmaz oluyor? Asıl adama demezler mi senin arabanı satıp onun satmaması ne alaka yani?

Yani ortak bir şeyden de bahsetmiyorsunuz. Ben arkama bakmadan satarım ona sat demem ne alaka yani falan biraz nasıl desem…

Nikah garantiniz mi var daha nişanlısınız. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Kimseyi paragözlükle suçlayamazsınız. Arabanız olmadığı için rahatça atıp tutuyorsunuz, kadın tek başına almış kredisini ödemiş.
Değerli olup olmasına bakmıyor karşı taraf, sen satacaksın ben de babama vereceğim arabayı diyor. Ne alaka? Ev kimin üzerine olacak kısmına gülmenize ben de size güldüm. Parayı kim verirse onun olur ya da eşit haklara sahip olurlar. Millete böyle üst perdeden akıl vereceğinize hayatın gerçekleriyle yüzleşin biraz. Kaç tane konu açıldı böyle mal mülk para kaptırılan. Sen herşeyini koyacaksın, ben elimdekini babama vereceğim belki senin araban kadar para koyarım diyor. O da belki. Nerede burada iyi niyet?

Maşallah hem ilişki uzmanı hem borsa uzmanı hem matematik uzmanı hem de hukuk uzmanısınız. En çok da sizin gibiler kazıklanıyor biliyor musunuz? Elinizde avucunuzda ne varsa serin nişanlınızın yoluna ama çok erdemli bir iş yapıyormuş gibi satmayın millete. Çoluğuna çocuğuna nafaka vermemek için kırk takla atanları okuyoruz burada. Daha dün bir kadın konu açtı kafasında dikişle babasının evine kaçmış. Adam 10 aydır çocuğun nafakasını ödemiyormuş. Erkekler artık el kadar çocuklarına acımıyor maalesef. Aynı evin içinde yaşamadan vakit geçirmeden kimseyi çok iyi tanıyamazsınız. Konuların çoğu evlenmeden önce böyle değildi diye başlıyor burada.

Yine açıkgöz kendini uyanık sanan memur kızı maddi kazançları için evlenmeye ikna etmiş bir yurdum erkeği... Uyanık olun Öğretmen hanım

Aldılar dediğinize göre nişanlılık süresinde alındı bu araba. Üstelik te babasının üzerine. Ama evlenince sizin evinize giren paradan ödenecek. Çok uyanık baba ve oğlu. Size güvenmedikleri için evlenmeden alınmasına birşey denmez ama babanın üzerine yapması kurnazlık. Bir üye de demiş tavuğumu bile satmam diye. Acele etmeyin. Kimse boşanmak için evlenmiyor ama bazı ince konular işin içine girince herşey olabiliyor. Emeğinizi elin babasına oğluna kaptırmayın.

Kızın arabasını satıp kendi arabasını da babasına verecekmiş. Muhtemelen kendi üzerine bir araba daha aldırmak isteyecek ev haricinde erkek nişanlı. İnce planlar var gibi duruyor kızın birikimi ve kazandığı kazanacağı para üzerinde. Yoksa ev alınır satılır o sorun değil. Çirkinleştiren erkek nişanlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…