- 24 Kasım 2017
- 1.524
- 6.146
- 158
- Konu Sahibi seahorse88
-
Kişilik değil tecrübe tatlım. 5 sene sonra tekrar konuşalım :)5 yıl sonra gözümü para bürümez merak etmeyin yaş değil kişilik yapısı. Kendi paramla aldım cart curt diye daha kârlı bir yatırıma gölge düşüyor boş yere. Hani aile olma kısmını da geçtim maddi çıkara da uymuyor ki
Merhabalar arkadaşlar, açacağım konu hakkında samimi bir şekilde fikirlerinizi almak istiyorum. 5 aylık bir nişanlılık sürecim var. İkimizde öğretmeniz. Nişanlımın babası ve nişanlım bir araba aldılar bu araba nişanlımın. Fakat araba babasının üzerine ve babası bir miktar destek çıkmış gerisini de kendisi ödüyor. Benim de kendime ait eski bir model olsada iyi kötü bir arabam var. Bu arabayı kendi başıma kredi çekip kimsenin yardımı olmadan disimle tırnağımla aldım. Üstelik nişanlımla daha tanışmadan önce almıştım. Alırken bu arabayı 2 3 sene sonra yükseltirim düşüncesi de vardı. Yükseltemedim araya hep engeller girdi (ufak bir kaza, korona, ekonomik kriz vs.) Ben bu arabayı artık elimden cıkartıp yükseltmek çok istiyorum çünkü eski model (2004) durdukça sıkıntıları çıkıyor. Gelelim asıl meseleye, nişanlımla ev almak istiyoruz ve hayalini kurmaya başladık şimdiden. Nişanlım benden elimdeki arabamı satıp büyük bir bölümünü eve kullanmami istedi küçük bir bölümünü alıp kendine sakla dedi. Bende düşündüm eğer karşılıklı bir paylaşım olacaksa ( o da arabasını satarsa) olabilir dedim ama bir yandan arabamı yükseltme hayalim var. Sorduğum da kendisine peki sen arabanı satıp koyacak mısın diye sorduğumda ben belki satmam babama veririm ama bende senin koyduğum kadar para koyabilirim dedi. Bende sorguladım neden ben arabami satıp koyuyorum da sen satmıyorsun, senin o güvencense benim disimle tırnağımla aldığım arabada guvencem dedim. Baban önden sana bu arabayı almakla bence hata etmiş, güvensizlik yaratıyor böylelikle dedim. Bu yüzden aramız biraz bozuk ve tartıştık. Bende isterim evimizi alıp yuvamızı kurmak. Yeterince fedakarlık yapıyorum zaten ailemden daha da uzaklaşıp eş durumundan onun yanına tayin istemek vs.Yaşımiz olmus 32, aile kurmak istiyorum bir an önce. O da bunu biliyor. Birbirimizi böyle konularda bazen kirabiliyoruz işte. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Bu konuda nasıl davranmalıyım ? Fikirlerinize ihtiyacım var
Tecrübeyi ilişkiler ve kazık yeme konuları yerine matematik hukuk ve borsada edinsen anlardın mantığını da işte elinde sadece fazladan 5 yaşın var onu her mesaja serpiştirip duruyorsun teyzecim ne diyimKişilik değil tecrübe tatlım. 5 sene sonra tekrar konuşalım :)
sorun bu değil yalniz? Daha ortada bir sey yokken nisanlisi kadinin arabasina kadar nasil soz sahibi olur?5 yıl sonra gözümü para bürümez merak etmeyin yaş değil kişilik yapısı. Kendi paramla aldım cart curt diye daha kârlı bir yatırıma gölge düşüyor boş yere. Hani aile olma kısmını da geçtim maddi çıkara da uymuyor ki
Aşk da var ticaret de işte daha ne olsunsorun bu değil yalniz? Daha ortada bir sey yokken nisanlisi kadinin arabasina kadar nasil soz sahibi olur?
Normal insanlar bu tür seylere takilir ve rahatsiz olur bu kadar müdahale edilmesine.
Zaten siz oyle bir anlatmissiniz ki gozumde evliliginiz değil de iyi bir ticaret canlandi:)
Imzalari attiktan sonra tokalasin ve nasildi diye sorun birbirinize.
Berhudar ol evladım :) Bilgi ve tecrübe taşıyor her mesajın, faydalanmak isteriz.Tecrübeyi ilişkiler ve kazık yeme konuları yerine matematik hukuk ve borsada edinsen anlardın mantığını da işte elinde sadece fazladan 5 yaşın var onu her mesaja serpiştirip duruyorsun teyzecim ne diyim
Bol kârlı evlilikler :)Aşk da var ticaret de işte daha ne olsunyatırım detaylarını anlatsam, oldu da gelecekte hayalimizin evliliği gibi olmadı sorun yaşadık ikimiz de baya karlı çıkıyoruz evlilikten
Ev benim üzerime olacaksa arabamı satar eve yatırırdım, ev fiyatları her geçen gün artıyor, 5 ay sonra düğün yapsanız şimdiki fiyata bulamayacaksınız,
Olmasın tabi ama nişan atma halinde ev sizin zaten, boşanma halinde de bekarken edinildiği için yine sizin, nişanlınız da arabasını ne yaparsa yapsın, işler yolunda giderse birlikte ödersiniz, gitmezse de düzenli maaşınız var yine ödenir.
Nişanlı ev benim üzerime olacak diyorsa bindirin arabasına babasına yollayın,
Tatlim sana tek tavsiyem hemen uzaklas ortamdan senin paranin hesabini sorgulayan biri ile asla olma ailesine duskun birini zaten hayatina sokma simdiden baslamis ileride cok aglarsin ve uzulursun seni el ustunde tutacak senin paranin hesabinin ceteresini tutmucak biri ile hayatini kur inan daha mutlu olursunMerhabalar arkadaşlar, açacağım konu hakkında samimi bir şekilde fikirlerinizi almak istiyorum. 5 aylık bir nişanlılık sürecim var. İkimizde öğretmeniz. Nişanlımın babası ve nişanlım bir araba aldılar bu araba nişanlımın. Fakat araba babasının üzerine ve babası bir miktar destek çıkmış gerisini de kendisi ödüyor. Benim de kendime ait eski bir model olsada iyi kötü bir arabam var. Bu arabayı kendi başıma kredi çekip kimsenin yardımı olmadan disimle tırnağımla aldım. Üstelik nişanlımla daha tanışmadan önce almıştım. Alırken bu arabayı 2 3 sene sonra yükseltirim düşüncesi de vardı. Yükseltemedim araya hep engeller girdi (ufak bir kaza, korona, ekonomik kriz vs.) Ben bu arabayı artık elimden cıkartıp yükseltmek çok istiyorum çünkü eski model (2004) durdukça sıkıntıları çıkıyor. Gelelim asıl meseleye, nişanlımla ev almak istiyoruz ve hayalini kurmaya başladık şimdiden. Nişanlım benden elimdeki arabamı satıp büyük bir bölümünü eve kullanmami istedi küçük bir bölümünü alıp kendine sakla dedi. Bende düşündüm eğer karşılıklı bir paylaşım olacaksa ( o da arabasını satarsa) olabilir dedim ama bir yandan arabamı yükseltme hayalim var. Sorduğum da kendisine peki sen arabanı satıp koyacak mısın diye sorduğumda ben belki satmam babama veririm ama bende senin koyduğum kadar para koyabilirim dedi. Bende sorguladım neden ben arabami satıp koyuyorum da sen satmıyorsun, senin o güvencense benim disimle tırnağımla aldığım arabada guvencem dedim. Baban önden sana bu arabayı almakla bence hata etmiş, güvensizlik yaratıyor böylelikle dedim. Bu yüzden aramız biraz bozuk ve tartıştık. Bende isterim evimizi alıp yuvamızı kurmak. Yeterince fedakarlık yapıyorum zaten ailemden daha da uzaklaşıp eş durumundan onun yanına tayin istemek vs.Yaşımiz olmus 32, aile kurmak istiyorum bir an önce. O da bunu biliyor. Birbirimizi böyle konularda bazen kirabiliyoruz işte. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Bu konuda nasıl davranmalıyım ? Fikirlerinize ihtiyacım var
Ben böyle kadınlara aslında medeni kanunun kadını tam anlamı ile mallara ortak etmediğini, erkeklerin iş çakallığa geldiğinde nasıl kadınları ortada bıraktıklarını, kimsenin boşanmak için evlenmediğini ama böyle pembiş gözlüklerle hayata bakan kadınların ilerde nasıl haksızlıklara uğradığını anlatırdım ama kazığı yemeden akıllanmıyor böyleleri. Kendi tüm birikimini ortaya koyuyor ama eşinden bunu istemeyi kendine hak bile görmüyor. Bu kadar koca meraklısı olmayın ya. Size bir sır vereyim, sizi maddi manevi sömürmek için değil hayatı paylaşmak için evlenen adam siz versenizde kendi birikimini de tam manası ile ortaya koymadan sizden böyle birşey talep etmez versenizde kabul etmez zaten. Hele sizin şahsi birikiminizi siz teklif etmediğiniz sürece diline bile almaması gerekir. Bunu yapan adamda sıkıntı vardır, bu muameleyi dert edinen kadında değil.O yaşlarda böyle pembiş görünür hayat :)
Sebep? Sebep ne yani sizin arabanızı asla arkanıza bakmadan satıyorsunuz da onun arabası dokunulmaz oluyor? Asıl adama demezler mi senin arabanı satıp onun satmaması ne alaka yani?Biz de nişanlımla ev alma planındayız valla sıfırdan giricez her şeye ben zaten 25 yaşındayım o 27. Bizimkinin de babasıyla ortak arabası var asla lafını dahi etmem onu satın falan ne alaka yani. Ama benim arabam olsa satardım arkama bile bakmadan. Kaldı ki birikmişimi ve maaşımın iyi bir kısmını ev meselesine vericem. Siz şimdiden mal kapışmaya başlamışsınız valla anlamıyorum insanları. Senin arabanı satalım yok olmaz seninkini satalım şeklinde kapışarak nasıl yuva kuracaksınız anlamadım. Hangi araba daha değerli ise onu elinizde tutup diğerini satın. Sizi ev kimin üzerine olacak kısmında merak ediyorum bir de eğer nikahtan önce alım işlemleri yapılacaksa
Nikah garantiniz mi var daha nişanlısınız. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Kimseyi paragözlükle suçlayamazsınız. Arabanız olmadığı için rahatça atıp tutuyorsunuz, kadın tek başına almış kredisini ödemiş.Biz de nişanlımla ev alma planındayız valla sıfırdan giricez her şeye ben zaten 25 yaşındayım o 27. Bizimkinin de babasıyla ortak arabası var asla lafını dahi etmem onu satın falan ne alaka yani. Ama benim arabam olsa satardım arkama bile bakmadan. Kaldı ki birikmişimi ve maaşımın iyi bir kısmını ev meselesine vericem. Siz şimdiden mal kapışmaya başlamışsınız valla anlamıyorum insanları. Senin arabanı satalım yok olmaz seninkini satalım şeklinde kapışarak nasıl yuva kuracaksınız anlamadım. Hangi araba daha değerli ise onu elinizde tutup diğerini satın. Sizi ev kimin üzerine olacak kısmında merak ediyorum bir de eğer nikahtan önce alım işlemleri yapılacaksa
Maşallah hem ilişki uzmanı hem borsa uzmanı hem matematik uzmanı hem de hukuk uzmanısınız. En çok da sizin gibiler kazıklanıyor biliyor musunuz? Elinizde avucunuzda ne varsa serin nişanlınızın yoluna ama çok erdemli bir iş yapıyormuş gibi satmayın millete. Çoluğuna çocuğuna nafaka vermemek için kırk takla atanları okuyoruz burada. Daha dün bir kadın konu açtı kafasında dikişle babasının evine kaçmış. Adam 10 aydır çocuğun nafakasını ödemiyormuş. Erkekler artık el kadar çocuklarına acımıyor maalesef. Aynı evin içinde yaşamadan vakit geçirmeden kimseyi çok iyi tanıyamazsınız. Konuların çoğu evlenmeden önce böyle değildi diye başlıyor burada.Tecrübeyi ilişkiler ve kazık yeme konuları yerine matematik hukuk ve borsada edinsen anlardın mantığını da işte elinde sadece fazladan 5 yaşın var onu her mesaja serpiştirip duruyorsun teyzecim ne diyim
Yine açıkgöz kendini uyanık sanan memur kızı maddi kazançları için evlenmeye ikna etmiş bir yurdum erkeği... Uyanık olun Öğretmen hanımMerhabalar arkadaşlar, açacağım konu hakkında samimi bir şekilde fikirlerinizi almak istiyorum. 5 aylık bir nişanlılık sürecim var. İkimizde öğretmeniz. Nişanlımın babası ve nişanlım bir araba aldılar bu araba nişanlımın. Fakat araba babasının üzerine ve babası bir miktar destek çıkmış gerisini de kendisi ödüyor. Benim de kendime ait eski bir model olsada iyi kötü bir arabam var. Bu arabayı kendi başıma kredi çekip kimsenin yardımı olmadan disimle tırnağımla aldım. Üstelik nişanlımla daha tanışmadan önce almıştım. Alırken bu arabayı 2 3 sene sonra yükseltirim düşüncesi de vardı. Yükseltemedim araya hep engeller girdi (ufak bir kaza, korona, ekonomik kriz vs.) Ben bu arabayı artık elimden cıkartıp yükseltmek çok istiyorum çünkü eski model (2004) durdukça sıkıntıları çıkıyor. Gelelim asıl meseleye, nişanlımla ev almak istiyoruz ve hayalini kurmaya başladık şimdiden. Nişanlım benden elimdeki arabamı satıp büyük bir bölümünü eve kullanmami istedi küçük bir bölümünü alıp kendine sakla dedi. Bende düşündüm eğer karşılıklı bir paylaşım olacaksa ( o da arabasını satarsa) olabilir dedim ama bir yandan arabamı yükseltme hayalim var. Sorduğum da kendisine peki sen arabanı satıp koyacak mısın diye sorduğumda ben belki satmam babama veririm ama bende senin koyduğum kadar para koyabilirim dedi. Bende sorguladım neden ben arabami satıp koyuyorum da sen satmıyorsun, senin o güvencense benim disimle tırnağımla aldığım arabada guvencem dedim. Baban önden sana bu arabayı almakla bence hata etmiş, güvensizlik yaratıyor böylelikle dedim. Bu yüzden aramız biraz bozuk ve tartıştık. Bende isterim evimizi alıp yuvamızı kurmak. Yeterince fedakarlık yapıyorum zaten ailemden daha da uzaklaşıp eş durumundan onun yanına tayin istemek vs.Yaşımiz olmus 32, aile kurmak istiyorum bir an önce. O da bunu biliyor. Birbirimizi böyle konularda bazen kirabiliyoruz işte. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Bu konuda nasıl davranmalıyım ? Fikirlerinize ihtiyacım var
Merhabalar arkadaşlar, açacağım konu hakkında samimi bir şekilde fikirlerinizi almak istiyorum. 5 aylık bir nişanlılık sürecim var. İkimizde öğretmeniz. Nişanlımın babası ve nişanlım bir araba aldılar bu araba nişanlımın. Fakat araba babasının üzerine ve babası bir miktar destek çıkmış gerisini de kendisi ödüyor. Benim de kendime ait eski bir model olsada iyi kötü bir arabam var. Bu arabayı kendi başıma kredi çekip kimsenin yardımı olmadan disimle tırnağımla aldım. Üstelik nişanlımla daha tanışmadan önce almıştım. Alırken bu arabayı 2 3 sene sonra yükseltirim düşüncesi de vardı. Yükseltemedim araya hep engeller girdi (ufak bir kaza, korona, ekonomik kriz vs.) Ben bu arabayı artık elimden cıkartıp yükseltmek çok istiyorum çünkü eski model (2004) durdukça sıkıntıları çıkıyor. Gelelim asıl meseleye, nişanlımla ev almak istiyoruz ve hayalini kurmaya başladık şimdiden. Nişanlım benden elimdeki arabamı satıp büyük bir bölümünü eve kullanmami istedi küçük bir bölümünü alıp kendine sakla dedi. Bende düşündüm eğer karşılıklı bir paylaşım olacaksa ( o da arabasını satarsa) olabilir dedim ama bir yandan arabamı yükseltme hayalim var. Sorduğum da kendisine peki sen arabanı satıp koyacak mısın diye sorduğumda ben belki satmam babama veririm ama bende senin koyduğum kadar para koyabilirim dedi. Bende sorguladım neden ben arabami satıp koyuyorum da sen satmıyorsun, senin o güvencense benim disimle tırnağımla aldığım arabada guvencem dedim. Baban önden sana bu arabayı almakla bence hata etmiş, güvensizlik yaratıyor böylelikle dedim. Bu yüzden aramız biraz bozuk ve tartıştık. Bende isterim evimizi alıp yuvamızı kurmak. Yeterince fedakarlık yapıyorum zaten ailemden daha da uzaklaşıp eş durumundan onun yanına tayin istemek vs.Yaşımiz olmus 32, aile kurmak istiyorum bir an önce. O da bunu biliyor. Birbirimizi böyle konularda bazen kirabiliyoruz işte. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Bu konuda nasıl davranmalıyım ? Fikirlerinize ihtiyacım var
Kızın arabasını satıp kendi arabasını da babasına verecekmiş. Muhtemelen kendi üzerine bir araba daha aldırmak isteyecek ev haricinde erkek nişanlı. İnce planlar var gibi duruyor kızın birikimi ve kazandığı kazanacağı para üzerinde. Yoksa ev alınır satılır o sorun değil. Çirkinleştiren erkek nişanlı.Ortada 2 araba olacağına 1'ini satıp eve katmak mantıklı. Kendisi de maddi olarak katkı sağlayacağını söylemiş, ha araba satmış ha para olarak koymuş cebinden ne fark eder ki? Siz de araba satmayıp birikiminiz varsa onu ekleyebilirsiniz, muhtemelen yoktur da o yüzden araba konusu açmıştır. Ama satmam babama veririm garip geldi, babasının arabaya katkısı ne kadar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?