- 19 Mayıs 2020
- 48.090
- 216.476
- 598
- Konu Sahibi seahorse88
-
O araba o değerde kalmamıştır ki.Adam arabaya kattığı parayı sana verecekse mesele ne oluyor anlamadım. Arabanın modelini yükselteceksen ve bunu evliyken yapacaksan eşinle ortak paradan harcamayacak mısın?
Araba satan neden hep kadın oluyor? Ne kıymetli arabası var erkeklerin. El kızı gelip diline dolamasın diye anasının danasının üstüne yapıyorlar, çok çakallar, maşallah. Ama sizin durum farklıymış tabi, adam da bi şeyini satmış sonuçta.E nişanlı da aynı oranda para katacaksa ne önemi var ki araba satılmış satılmamış? Eşimin abisiyle eltim de öyle yaptı. Kız arabasını sattı, eşimin abisi de bekarken aldığı arazisini. Kendi arabasını satmadı çünkü onlara da zaten araba lazımdı. O şekilde ev aldılar. Burada tek sorun evlenmeden önce bu işlere girişilmesi.
Aynısını kadın yapsa evlenmeden önce aldığın arabaya erkek karışamaz denirdi bence. Ama o arabanın borcu evlendikten sonra da ödenecekse o konuda kadın haklı tabi.Daha evlenmeden arabayı kendi adına değil de babasının üzerine yapması sizce masum mu ? Önemli olan araba değil ki burada , asıl önemli olan adamın niyeti ve de uyanıklığı...
Koysa ne olur ? Araba değerli bir şey şu an, elinden çıkartmak istemiyor adam. Sırf ilerde el kızı diline dolamasın diye babası ile ortak almış, anladığım kadarıyla çoğunu kendi ödüyor. Erkekler ve aileleri tam bir süper zeka. :)Nişanlınin, düğün, eşyaları derken araba parası kadar parayı ev için koyabileceğini düşünen var mı gerçekten? Kendi arabasının kredisi ödüyor üstelik hali hazırda. Parası olsa araba alırken kullanırdı onu.
Konu sahibinden tepki almadan böyle birsey söylemiyor üstelik. Yani öncesinde düşündüğü birşey değil bu.
Kiz tabi ki helal olsun sana koca kolay mı bulunuyor aferin herkes sen gibi olsa bekar kimse kalmaz helal olsunBiz de nişanlımla ev alma planındayız valla sıfırdan giricez her şeye ben zaten 25 yaşındayım o 27. Bizimkinin de babasıyla ortak arabası var asla lafını dahi etmem onu satın falan ne alaka yani. Ama benim arabam olsa satardım arkama bile bakmadan. Kaldı ki birikmişimi ve maaşımın iyi bir kısmını ev meselesine vericem. Siz şimdiden mal kapışmaya başlamışsınız valla anlamıyorum insanları. Senin arabanı satalım yok olmaz seninkini satalım şeklinde kapışarak nasıl yuva kuracaksınız anlamadım. Hangi araba daha değerli ise onu elinizde tutup diğerini satın. Sizi ev kimin üzerine olacak kısmında merak ediyorum bir de eğer nikahtan önce alım işlemleri yapılacaksa
Bu gözünü para bürüme meselesi değil. Nişanlı ile asla ortak mülk alınmaz. Ayrılmayı vs geçtim dünyanın bin türlü hali var. Ya birinden birinin başına bişey gelirse? Kim koruyacak kalanın haklarını. Nikahtan sonra zaten borçta ortak, mal da. Ama nişanlıyken böyle konuşmak bence büyük risk.5 yıl sonra gözümü para bürümez merak etmeyin yaş değil kişilik yapısı. Kendi paramla aldım cart curt diye daha kârlı bir yatırıma gölge düşüyor boş yere. Hani aile olma kısmını da geçtim maddi çıkara da uymuyor ki
Belki babama veririm deyip arabayı bırakacak muhtemelen. Borcu evlendikten sonra da ödenmeye devam edecek, araba babanin üzerinde falan diye konu sahibi elini süremeyecek. Aileyle ortak kullanılma durumu var. Karlı iş kendi açılarından.Koysa ne olur ? Araba değerli bir şey şu an, elinden çıkartmak istemiyor adam. Sırf ilerde el kızı diline dolamasın diye babası ile ortak almış, anladığım kadarıyla çoğunu kendi ödüyor. Erkekler ve aileleri tam bir süper zeka. :)
Nişanlı bey arabayı satsın eve yatırsın, konu sahibi de arabasını babaya bırakıp ev benim desin, adam da kabul edip otursun o zaman, bırak arabayı yaya yollar, hatta ona kalmaz babası yollar.Bütün yorumlar çifte standart dolu.
Şok ola ola okudum.
Ev benim üstüme olacak derse eğer adam da konu sahibini arabasına bindirip babasına yollasın madem.
Herkes iki şeye odaklanmış.
1. Senin arabanla nasıl plan yapar?
2. Kendisi babasına arabayı nasıl verir?
E bu ikisi aynı şey değil mi? 2.maddeyi söyleyenler de daha evlenmeden adamın arabasına karışmıyor mu? Ne hakla madem? Adam evlenmeden önce almış arabayı. İster babasına verir. İster yakar ateşinde ısınır. Kime ne? Aynı şey konu sahibinin arabası içinde geçerli.
Araba diyelim 100 bin. Adam aynı miktarda para koyarım demiş. Sorun ne? İki tarafta 100 bin veriyor. Konu sahibi araba satmadan 100 bin verebilecekse öyle yapsın tabi.
Evi de evlenmeden almayın ki hakkınız olsun sonra.
Bu konuda hiç ısrar etmeyin biraz yaş ilerlesin biraz yaşanmışlıklar artsın anlarsınız.5 yıl sonra gözümü para bürümez merak etmeyin yaş değil kişilik yapısı. Kendi paramla aldım cart curt diye daha kârlı bir yatırıma gölge düşüyor boş yere. Hani aile olma kısmını da geçtim maddi çıkara da uymuyor ki
Konu sahibinin malı da aynı kalmadı ona bakarsan. O da o zaman verdiği parayı koysunO araba o değerde kalmamıştır ki.Ne zaman alındı anlayamadım, ama zamanında 100 bin tl kattı ise o hala 100 bin tl değildir.
Nişanlısı onu da düşünmüş. Konu sahibine arabayı sattırıp çoğunu eve yatırtacak, anca kuş kadar bi miktar konu sahibinde kalacak. Haşmetmeabları öyle buyurmuş.Konu sahibinin malı da aynı kalmadı ona bakarsan. O da o zaman verdiği parayı koysun
İyi de özete bak adam araba payı kadar para vermiyor mu iki taraf eşit oluyor konu sahibi benim arabamı satacaksak seninkini satalım vs diyor. İkincisi nikahtan sonra başlatırlar işlemi kaygısı varsa nasılsa ortak oluyor her türlü. Burda gereksiz çekişme adam zaten parayı vereceksen illa sen de sat arabayı mevzusundan çıkıyorNikah garantiniz mi var daha nişanlısınız. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Kimseyi paragözlükle suçlayamazsınız. Arabanız olmadığı için rahatça atıp tutuyorsunuz, kadın tek başına almış kredisini ödemiş.
Değerli olup olmasına bakmıyor karşı taraf, sen satacaksın ben de babama vereceğim arabayı diyor. Ne alaka? Ev kimin üzerine olacak kısmına gülmenize ben de size güldüm. Parayı kim verirse onun olur ya da eşit haklara sahip olurlar. Millete böyle üst perdeden akıl vereceğinize hayatın gerçekleriyle yüzleşin biraz. Kaç tane konu açıldı böyle mal mülk para kaptırılan. Sen herşeyini koyacaksın, ben elimdekini babama vereceğim belki senin araban kadar para koyarım diyor. O da belki. Nerede burada iyi niyet?
Ya maalesef toplumdaki erkeklerin kalitesi az çok belli , kadınlar erkekler gibi değil ki , bosanma anında çirkeflesen ve mal kaçıran daha çok erkekler , ben bu konuda pozitif ayrımcıyım..Aynısını kadın yapsa evlenmeden önce aldığın arabaya erkek karışamaz denirdi bence. Ama o arabanın borcu evlendikten sonra da ödenecekse o konuda kadın haklı tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?