Nişanlımla evlilik hazırlığında yaşadığımız problemler

Adam arabaya kattığı parayı sana verecekse mesele ne oluyor anlamadım. Arabanın modelini yükselteceksen ve bunu evliyken yapacaksan eşinle ortak paradan harcamayacak mısın?
O araba o değerde kalmamıştır ki. Ne zaman alındı anlayamadım, ama zamanında 100 bin tl kattı ise o hala 100 bin tl değildir.

Araba satan neden hep kadın oluyor? Ne kıymetli arabası var erkeklerin. El kızı gelip diline dolamasın diye anasının danasının üstüne yapıyorlar, çok çakallar, maşallah. Ama sizin durum farklıymış tabi, adam da bi şeyini satmış sonuçta.

Önceden çok romantik bakıyordum. İşte eşitlik, medeniyet falan filan. Günün sonunda baktım ki kadın kendini koruyup düşünmezse kimse düşünmüyor. Hatta çalışan kadın suistimal edilmeye daha açık. Hele hele erkek iyi bir manipülatörse. Bekarken yakaladığınız belli bir hayat standardınız var. Kendi araciniz düzeniniz. Evlendiğiniz için aracınızı, standardınızı kaybedecekseniz buna hiç gerek yok ki. Kendi başınıza zaten rahat yaşıyorsunuz, bir de erkek kişisinin işleri carti curtu yetmiyormuş gibi birikiminizden olacaksınız. Adam da gayet rahat ben arabamı babama veririm, seninkini eve katariz diyor. Sizin arac kadar para koyacağına da asla inanmıyorum. Evin eşyası, düğünü, bilmem nesi tonla para isteyen şeyler. Adamın o kadar parası var mıymış ki zaten evlenmeden önce ev de almayın. Kredi ile alınacağı için bir kişinin adına olur tapu. Ortak tapu çıkmaz diye biliyorum. İşler Allah korusun kötüye giderse bir de gel ben eve şu kadar katkıda bulunmuştum diye dert anlatmakla uğraşın.

Daha evlenmeden arabayı kendi adına değil de babasının üzerine yapması sizce masum mu ? Önemli olan araba değil ki burada , asıl önemli olan adamın niyeti ve de uyanıklığı...
Aynısını kadın yapsa evlenmeden önce aldığın arabaya erkek karışamaz denirdi bence. Ama o arabanın borcu evlendikten sonra da ödenecekse o konuda kadın haklı tabi.

Nişanlınin, düğün, eşyaları derken araba parası kadar parayı ev için koyabileceğini düşünen var mı gerçekten? Kendi arabasının kredisi ödüyor üstelik hali hazırda. Parası olsa araba alırken kullanırdı onu.
Konu sahibinden tepki almadan böyle birsey söylemiyor üstelik. Yani öncesinde düşündüğü birşey değil bu.

Koysa ne olur ? Araba değerli bir şey şu an, elinden çıkartmak istemiyor adam. Sırf ilerde el kızı diline dolamasın diye babası ile ortak almış, anladığım kadarıyla çoğunu kendi ödüyor. Erkekler ve aileleri tam bir süper zeka. :)

Kiz tabi ki helal olsun sana koca kolay mı bulunuyor aferin herkes sen gibi olsa bekar kimse kalmaz helal olsun

Bu gözünü para bürüme meselesi değil. Nişanlı ile asla ortak mülk alınmaz. Ayrılmayı vs geçtim dünyanın bin türlü hali var. Ya birinden birinin başına bişey gelirse? Kim koruyacak kalanın haklarını. Nikahtan sonra zaten borçta ortak, mal da. Ama nişanlıyken böyle konuşmak bence büyük risk.

Konu sahibi bence satma. Ev fikrini de nikah kıymadan asla almayın. Nikahtan önce alım olursa tapu kimeyse bütün haklar ona geçer. 2 tarafta mağdur olur

Belki babama veririm deyip arabayı bırakacak muhtemelen. Borcu evlendikten sonra da ödenmeye devam edecek, araba babanin üzerinde falan diye konu sahibi elini süremeyecek. Aileyle ortak kullanılma durumu var. Karlı iş kendi açılarından.

Nişanlı bey arabayı satsın eve yatırsın, konu sahibi de arabasını babaya bırakıp ev benim desin, adam da kabul edip otursun o zaman, bırak arabayı yaya yollar, hatta ona kalmaz babası yollar.

1. Senin arabanla nasıl plan yapar?
Önce babasından bağımsız kendi arabası üzerinden plan yapsın sonra gelsin canımı yesin, kendi malı üzerinde belkilerle iş yapıyor, ne olacağından kendinin de haberi yok, babanın tepkisine göre belli olacak ama benim malım üzerinde fikir sahibi maaşallah, önce bir kendi malı üzerinde karar verebilecek cesareti edinsin, benimkini oturur konuşuruz.

2. Kendisi babasına arabayı nasıl verir?
Kendisi babasına arabanın ederinden payı neyse onu verir, kendi harcadığı kısmı alır, iki taraf içinde adaletli olan budur, ha mal onun, kendi bileceği iş, sizin de dediğiniz gibi isterse yaksın ama o zaman beni de ev için sat diye darlamasın, belki ben de yakacağım ona ne.

Araba diyelim 100 bin. Adam aynı miktarda para koyarım demiş. Sorun ne?
Sorun koyacağı paranın kaynağı, birikimi varsa amenna, yok da sağdan soldan toplayacaksa onu da evlenince benimle beraber ödeyecek,

Mutlu bir evliliği olursa bunların hiç biri göze görünmez ama mutsuz olma ihtimali de var, mal mülk peşine düşmek değil bu, karşıdaki nişanlın da olsa hakkını korumak, şimdi hakkını korumazsa tavizler bitmez, sonra da burada konu açar enayi gibi hissediyorum der, adamın malı istediğini yapar diyenler de konu sahibine, çok yüz vermişsin, kendin etmişsin diye yüklenir de yüklenir.

Kimseler kusura bakmasın, 20 senedir hayatımda olan kocama bile gözü kapalı kendimi emanet etmem ben. her zaman kafamda kendim ve çocuklarım için bir planım olur. insan şaşar, beşer. bugününe kefil olduğum hiçbir insanın 5 sene sonrasına kefil olamam. olmaz denilen olur, bu yüzden ben kendimi güvence altına alırım. adam gibi adam da zaten buna alınmaz, içerlemez. nişanlınızı hiç iyi niyetli bulmadım ben.

Ev mi araba mı öncelikli ilk önce onu düşünerek karar verin. Evlendikten sonra alın. Yada nikah kıyıp öyle alın. Evlenince o da senin malın sonuçta. Burdan yorum yapmak zor nişanlınızın huyunu suyunu siz biliyorsunuz

Bu konuda hiç ısrar etmeyin biraz yaş ilerlesin biraz yaşanmışlıklar artsın anlarsınız.

Nişanlı olmanın kanunen bir geçerliliği yok.

Evlilik dışı yaşantının yaygın olduğu Avrupada çatılardan bağırıp söylüyorlar ortak eve girmeyin diye. Ki yüzde 50-50 iken karşı çıkıyorlar bizde tapu tek kişiye bağlanıyor.

Herkes boşanma demiş ama nişanlının vefatı durumu da var, Allah ile anlaşma mı yapıldı düğüne kadar herkes hayatta olacak diye? O durumda ev eş ailesine kalır.

Bunun dışında nişanlı bir araba kadar ek parayı nereden bulacak? Kredi çekse borcu zaten evlilik birlikteliği içinde ödenecek, gerçi hakkını yemeyelim boşanma olsa borcu yine nişanlıya kalır.

Bu arada ev nişanlının değil babasının.

“Tapusu X te ama mal başkasının” diye bir anlayış olmaz gördüğünüz gibi babasına satması için söyleyemiyor bile. Mal babasının.

Konu sahibi en güzeli siz de arabanızı satmayın, bir evlenip kiraya çıkın gözlemleyin. Yorgana göre ayağınızı uzatın.

Konu sahibinin malı da aynı kalmadı ona bakarsan. O da o zaman verdiği parayı koysun
Nişanlısı onu da düşünmüş. Konu sahibine arabayı sattırıp çoğunu eve yatırtacak, anca kuş kadar bi miktar konu sahibinde kalacak. Haşmetmeabları öyle buyurmuş.

İyi de özete bak adam araba payı kadar para vermiyor mu iki taraf eşit oluyor konu sahibi benim arabamı satacaksak seninkini satalım vs diyor. İkincisi nikahtan sonra başlatırlar işlemi kaygısı varsa nasılsa ortak oluyor her türlü. Burda gereksiz çekişme adam zaten parayı vereceksen illa sen de sat arabayı mevzusundan çıkıyor

Aynısını kadın yapsa evlenmeden önce aldığın arabaya erkek karışamaz denirdi bence. Ama o arabanın borcu evlendikten sonra da ödenecekse o konuda kadın haklı tabi.
Ya maalesef toplumdaki erkeklerin kalitesi az çok belli , kadınlar erkekler gibi değil ki , bosanma anında çirkeflesen ve mal kaçıran daha çok erkekler , ben bu konuda pozitif ayrımcıyım..

O araba neden babasinin ustune kendisi parasini oduyorsa. Belki babasina verebilirmis ki kesin verecek. Ne kadar kurnaz nisanliniz var. Satmayin arabanizi modelini yukselteceksenizde yukseltin. Onun arabasi degerliyse sizinkide degerli. Evlenince bakarsiniz durumunuza ona gore ev almak icin plan yaparsiniz. Soyle bir durumda var siz arabanizi satmazsaniz ilerde nisanlinizda babasina verirse arabayi sizinkini sahiplenme durumu bile olabilir nisanlinizda bu isigi goruyorum. Simdiden haklariniza sahip cikin.

Babasının uzerine ev araba alandan korkarim ben borcu siz odersiniz anlasamayinca ahanda hicbisey ..cok guvendigim ex kocama bana yapmaz dedigim herseyi yapti parasal olarak altinlarimi aldi vermedi ailece üzerine kondular ailece hirsizmislar..ev esyalarimi vermedi nafakayi indirmek icin bi tarafini yirtan insanlarla mücadele mi dersin..bu devirde kimseye guven yok malesef arabanizi satmayon kendi satsin evide ortak alin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…