- 24 Ocak 2021
- 13.002
- 29.869
- 548
- Konu Sahibi seahorse88
-
Özellikle arabayı babasının üzerine yapması midemi bulandırdı..Aileci biri gibi geldi bana. Şimdiden sizin arabanız ve paranız üzerinden plan yapması. Evlenmeden araba alıp babasının üzerine yapması. Bu iki şey en sık gördüğümüz şey. Hak iddia edememeniz için yapılıyor bu hareketler evlenme boşanmada mal kaçıröak için ama diyelim 5 yıl kredi var size güvenip o kredi ödetiliyor.Genelde maaşlı birini bulup sonra mükemmel nişanlı, sevgili gibi davranıp nişan esnasında mal mülk alıp babanın üzerine krediyi size ödetme durumu klasik kontrolcü kendine köle arayan erkek ve ailesi gibi. Böyle çeteler var
Bütün yorumlar çifte standart dolu.Nişanlı ev benim üzerime olacak diyorsa bindirin arabasına babasına yollayın,
İkinizde arabalarınızı satın, babası ne kadar koymuşsa parasını iade edin kalanında ev için kullanın. Yerinizde olsam o satmadan ben satmam. Eşler arasında böyle konular bana biraz tuhaf geliyor. Senin kadar ben de koyarım, senin paran benim paramMerhabalar arkadaşlar, açacağım konu hakkında samimi bir şekilde fikirlerinizi almak istiyorum. 5 aylık bir nişanlılık sürecim var. İkimizde öğretmeniz. Nişanlımın babası ve nişanlım bir araba aldılar bu araba nişanlımın. Fakat araba babasının üzerine ve babası bir miktar destek çıkmış gerisini de kendisi ödüyor. Benim de kendime ait eski bir model olsada iyi kötü bir arabam var. Bu arabayı kendi başıma kredi çekip kimsenin yardımı olmadan disimle tırnağımla aldım. Üstelik nişanlımla daha tanışmadan önce almıştım. Alırken bu arabayı 2 3 sene sonra yükseltirim düşüncesi de vardı. Yükseltemedim araya hep engeller girdi (ufak bir kaza, korona, ekonomik kriz vs.) Ben bu arabayı artık elimden cıkartıp yükseltmek çok istiyorum çünkü eski model (2004) durdukça sıkıntıları çıkıyor. Gelelim asıl meseleye, nişanlımla ev almak istiyoruz ve hayalini kurmaya başladık şimdiden. Nişanlım benden elimdeki arabamı satıp büyük bir bölümünü eve kullanmami istedi küçük bir bölümünü alıp kendine sakla dedi. Bende düşündüm eğer karşılıklı bir paylaşım olacaksa ( o da arabasını satarsa) olabilir dedim ama bir yandan arabamı yükseltme hayalim var. Sorduğum da kendisine peki sen arabanı satıp koyacak mısın diye sorduğumda ben belki satmam babama veririm ama bende senin koyduğum kadar para koyabilirim dedi. Bende sorguladım neden ben arabami satıp koyuyorum da sen satmıyorsun, senin o güvencense benim disimle tırnağımla aldığım arabada guvencem dedim. Baban önden sana bu arabayı almakla bence hata etmiş, güvensizlik yaratıyor böylelikle dedim. Bu yüzden aramız biraz bozuk ve tartıştık. Bende isterim evimizi alıp yuvamızı kurmak. Yeterince fedakarlık yapıyorum zaten ailemden daha da uzaklaşıp eş durumundan onun yanına tayin istemek vs.Yaşımiz olmus 32, aile kurmak istiyorum bir an önce. O da bunu biliyor. Birbirimizi böyle konularda bazen kirabiliyoruz işte. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Bu konuda nasıl davranmalıyım ? Fikirlerinize ihtiyacım var
Arabamı anama verirdim. Ortaya ortak para koyulacaksa miktarı belirleyip ona göre hareket ederdim. Tapuyuda yarı yarıya yaptırır yada aile şerhi koydururdum. 1 kuruş hakkı olmayan parada nasıl bu kadar kolay plan proje çiziyor. Ben olsam asla söylemem. Sana mı düştü lan benim arabamın davası der diye. Erkekler para mevzusunda çok yüzsüzMerhabalar arkadaşlar, açacağım konu hakkında samimi bir şekilde fikirlerinizi almak istiyorum. 5 aylık bir nişanlılık sürecim var. İkimizde öğretmeniz. Nişanlımın babası ve nişanlım bir araba aldılar bu araba nişanlımın. Fakat araba babasının üzerine ve babası bir miktar destek çıkmış gerisini de kendisi ödüyor. Benim de kendime ait eski bir model olsada iyi kötü bir arabam var. Bu arabayı kendi başıma kredi çekip kimsenin yardımı olmadan disimle tırnağımla aldım. Üstelik nişanlımla daha tanışmadan önce almıştım. Alırken bu arabayı 2 3 sene sonra yükseltirim düşüncesi de vardı. Yükseltemedim araya hep engeller girdi (ufak bir kaza, korona, ekonomik kriz vs.) Ben bu arabayı artık elimden cıkartıp yükseltmek çok istiyorum çünkü eski model (2004) durdukça sıkıntıları çıkıyor. Gelelim asıl meseleye, nişanlımla ev almak istiyoruz ve hayalini kurmaya başladık şimdiden. Nişanlım benden elimdeki arabamı satıp büyük bir bölümünü eve kullanmami istedi küçük bir bölümünü alıp kendine sakla dedi. Bende düşündüm eğer karşılıklı bir paylaşım olacaksa ( o da arabasını satarsa) olabilir dedim ama bir yandan arabamı yükseltme hayalim var. Sorduğum da kendisine peki sen arabanı satıp koyacak mısın diye sorduğumda ben belki satmam babama veririm ama bende senin koyduğum kadar para koyabilirim dedi. Bende sorguladım neden ben arabami satıp koyuyorum da sen satmıyorsun, senin o güvencense benim disimle tırnağımla aldığım arabada guvencem dedim. Baban önden sana bu arabayı almakla bence hata etmiş, güvensizlik yaratıyor böylelikle dedim. Bu yüzden aramız biraz bozuk ve tartıştık. Bende isterim evimizi alıp yuvamızı kurmak. Yeterince fedakarlık yapıyorum zaten ailemden daha da uzaklaşıp eş durumundan onun yanına tayin istemek vs.Yaşımiz olmus 32, aile kurmak istiyorum bir an önce. O da bunu biliyor. Birbirimizi böyle konularda bazen kirabiliyoruz işte. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Bu konuda nasıl davranmalıyım ? Fikirlerinize ihtiyacım var
Fazla uyanıklar. Araba neden babanın üzerine? Çünkü evlenip ayrılmaya kalktığınızda hak talep edemeyeceksiniz. Bence ev işine önce onlar adım atsın siz de ona göre destek olun. Evi de babasının üzerine yapmaz umarım(!}Merhabalar arkadaşlar, açacağım konu hakkında samimi bir şekilde fikirlerinizi almak istiyorum. 5 aylık bir nişanlılık sürecim var. İkimizde öğretmeniz. Nişanlımın babası ve nişanlım bir araba aldılar bu araba nişanlımın. Fakat araba babasının üzerine ve babası bir miktar destek çıkmış gerisini de kendisi ödüyor. Benim de kendime ait eski bir model olsada iyi kötü bir arabam var. Bu arabayı kendi başıma kredi çekip kimsenin yardımı olmadan disimle tırnağımla aldım. Üstelik nişanlımla daha tanışmadan önce almıştım. Alırken bu arabayı 2 3 sene sonra yükseltirim düşüncesi de vardı. Yükseltemedim araya hep engeller girdi (ufak bir kaza, korona, ekonomik kriz vs.) Ben bu arabayı artık elimden cıkartıp yükseltmek çok istiyorum çünkü eski model (2004) durdukça sıkıntıları çıkıyor. Gelelim asıl meseleye, nişanlımla ev almak istiyoruz ve hayalini kurmaya başladık şimdiden. Nişanlım benden elimdeki arabamı satıp büyük bir bölümünü eve kullanmami istedi küçük bir bölümünü alıp kendine sakla dedi. Bende düşündüm eğer karşılıklı bir paylaşım olacaksa ( o da arabasını satarsa) olabilir dedim ama bir yandan arabamı yükseltme hayalim var. Sorduğum da kendisine peki sen arabanı satıp koyacak mısın diye sorduğumda ben belki satmam babama veririm ama bende senin koyduğum kadar para koyabilirim dedi. Bende sorguladım neden ben arabami satıp koyuyorum da sen satmıyorsun, senin o güvencense benim disimle tırnağımla aldığım arabada guvencem dedim. Baban önden sana bu arabayı almakla bence hata etmiş, güvensizlik yaratıyor böylelikle dedim. Bu yüzden aramız biraz bozuk ve tartıştık. Bende isterim evimizi alıp yuvamızı kurmak. Yeterince fedakarlık yapıyorum zaten ailemden daha da uzaklaşıp eş durumundan onun yanına tayin istemek vs.Yaşımiz olmus 32, aile kurmak istiyorum bir an önce. O da bunu biliyor. Birbirimizi böyle konularda bazen kirabiliyoruz işte. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Bu konuda nasıl davranmalıyım ? Fikirlerinize ihtiyacım var
Kesinlikle arabanı satma, kendisi de arabasını satmadıkça sen satma, öyle diyip sonra hiçbir destek çıkmayan onlarca başlık okudum ki burada aklım almıyor halen..Merhabalar arkadaşlar, açacağım konu hakkında samimi bir şekilde fikirlerinizi almak istiyorum. 5 aylık bir nişanlılık sürecim var. İkimizde öğretmeniz. Nişanlımın babası ve nişanlım bir araba aldılar bu araba nişanlımın. Fakat araba babasının üzerine ve babası bir miktar destek çıkmış gerisini de kendisi ödüyor. Benim de kendime ait eski bir model olsada iyi kötü bir arabam var. Bu arabayı kendi başıma kredi çekip kimsenin yardımı olmadan disimle tırnağımla aldım. Üstelik nişanlımla daha tanışmadan önce almıştım. Alırken bu arabayı 2 3 sene sonra yükseltirim düşüncesi de vardı. Yükseltemedim araya hep engeller girdi (ufak bir kaza, korona, ekonomik kriz vs.) Ben bu arabayı artık elimden cıkartıp yükseltmek çok istiyorum çünkü eski model (2004) durdukça sıkıntıları çıkıyor. Gelelim asıl meseleye, nişanlımla ev almak istiyoruz ve hayalini kurmaya başladık şimdiden. Nişanlım benden elimdeki arabamı satıp büyük bir bölümünü eve kullanmami istedi küçük bir bölümünü alıp kendine sakla dedi. Bende düşündüm eğer karşılıklı bir paylaşım olacaksa ( o da arabasını satarsa) olabilir dedim ama bir yandan arabamı yükseltme hayalim var. Sorduğum da kendisine peki sen arabanı satıp koyacak mısın diye sorduğumda ben belki satmam babama veririm ama bende senin koyduğum kadar para koyabilirim dedi. Bende sorguladım neden ben arabami satıp koyuyorum da sen satmıyorsun, senin o güvencense benim disimle tırnağımla aldığım arabada guvencem dedim. Baban önden sana bu arabayı almakla bence hata etmiş, güvensizlik yaratıyor böylelikle dedim. Bu yüzden aramız biraz bozuk ve tartıştık. Bende isterim evimizi alıp yuvamızı kurmak. Yeterince fedakarlık yapıyorum zaten ailemden daha da uzaklaşıp eş durumundan onun yanına tayin istemek vs.Yaşımiz olmus 32, aile kurmak istiyorum bir an önce. O da bunu biliyor. Birbirimizi böyle konularda bazen kirabiliyoruz işte. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Bu konuda nasıl davranmalıyım ? Fikirlerinize ihtiyacım var
37 yaşındayım5 yıl sonra gözümü para bürümez merak etmeyin yaş değil kişilik yapısı. Kendi paramla aldım cart curt diye daha kârlı bir yatırıma gölge düşüyor boş yere. Hani aile olma kısmını da geçtim maddi çıkara da uymuyor ki
Daha evlenmeden arabayı kendi adına değil de babasının üzerine yapması sizce masum mu ? Önemli olan araba değil ki burada , asıl önemli olan adamın niyeti ve de uyanıklığı...Bütün yorumlar çifte standart dolu.
Şok ola ola okudum.
Ev benim üstüme olacak derse eğer adam da konu sahibini arabasına bindirip babasına yollasın madem.
Herkes iki şeye odaklanmış.
1. Senin arabanla nasıl plan yapar?
2. Kendisi babasına arabayı nasıl verir?
E bu ikisi aynı şey değil mi? 2.maddeyi söyleyenler de daha evlenmeden adamın arabasına karışmıyor mu? Ne hakla madem? Adam evlenmeden önce almış arabayı. İster babasına verir. İster yakar ateşinde ısınır. Kime ne? Aynı şey konu sahibinin arabası içinde geçerli.
Araba diyelim 100 bin. Adam aynı miktarda para koyarım demiş. Sorun ne? İki tarafta 100 bin veriyor. Konu sahibi araba satmadan 100 bin verebilecekse öyle yapsın tabi.
Evi de evlenmeden almayın ki hakkınız olsun sonra.
Evet öyle duruyor, konuşup planlansa belki konu sahibi de 1 evde 2 araba olmasın seninki dursun benimki eski ve çok gideri var ben satayım diyebilirdi ama emrivaki gibi sen sat ben kendiminkini babama vereyim garip bir yaklaşımKızın arabasını satıp kendi arabasını da babasına verecekmiş. Muhtemelen kendi üzerine bir araba daha aldırmak isteyecek ev haricinde erkek nişanlı. İnce planlar var gibi duruyor kızın birikimi ve kazandığı kazanacağı para üzerinde. Yoksa ev alınır satılır o sorun değil. Çirkinleştiren erkek nişanlı.
Kimse de çıkıp bunu dememis yani. Arabasiz ne yapacaksiniz? Bunu da umursamiyor nişanlınız.Nişanlınızın niyetini bilemem, oraya takılmadım ben.
Bu zamana kadar şahsi aracınızı kullanmışsınız. Bu ciddi bir konfor. Nişanlınızın da kendi aracı var. Ev almak için aracınızı satarsanız bir daha bu konfora ulaşmak için nerden baksanız 10 seneye ihtiyacınız olacak. Şu devirde ev almak için milyonlar harcanıyor. Arabaya sıra gelmez.
Bu tarz evlilikler genelde kadının hayat kalitesini düşürüyor, ilerisi için de mutsuzluğa sürüklüyor.
Arabanızdan vazgeçmeyin. Satın daha iyisini alın, iki sene daha borç ödeyin. Ev eninde sonunda alınır ama araba giderse bir daha alamazsınız.
Kadınlar evliyken bile ev, araba alırken kocalarına benim üzerime olsun diyemiyor kolay kolay niye yanlış anlar, kırılırmış. Çoğu erkekte bana güvenmiyor musun diye trip atıyor zaten öyle birşey söylediğinde. Erkeğin üzerine olmayınca arada güven olmamış oluyor yani, kadın ince hesaplar peşinde oluyor. Bunu kadınlar bile destekliyor üstelik.Nikah garantiniz mi var daha nişanlısınız. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Kimseyi paragözlükle suçlayamazsınız. Arabanız olmadığı için rahatça atıp tutuyorsunuz, kadın tek başına almış kredisini ödemiş.
Değerli olup olmasına bakmıyor karşı taraf, sen satacaksın ben de babama vereceğim arabayı diyor. Ne alaka? Ev kimin üzerine olacak kısmına gülmenize ben de size güldüm. Parayı kim verirse onun olur ya da eşit haklara sahip olurlar. Millete böyle üst perdeden akıl vereceğinize hayatın gerçekleriyle yüzleşin biraz. Kaç tane konu açıldı böyle mal mülk para kaptırılan. Sen herşeyini koyacaksın, ben elimdekini babama vereceğim belki senin araban kadar para koyarım diyor. O da belki. Nerede burada iyi niyet?
Hakka girmemek için adaletli olmak lazım, açıkçası ben nişanlı beyde adalet göremedim, adaletli adam ikimiz de arabamızı satalım, babamın payını verir, kalanının üzerine ekler durumu eşitlerim demeli, bir yandan eşitliyormuş gibi görünse de onun da bir sürü ihtimali var, kenarda parası yoksa borç alıp onu da evlenince evden kısıp ödeyecek, altınlara dadanması da ihtimal.Kimse kimsenin hakkına girmeden; iki kişinin üzerine ortak tapu ile mal edinmekte mümkün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?