Nişanlımla evlilik hazırlığında yaşadığımız problemler

Özellikle arabayı babasının üzerine yapması midemi bulandırdı..

Nişanlı ev benim üzerime olacak diyorsa bindirin arabasına babasına yollayın,
Bütün yorumlar çifte standart dolu.
Şok ola ola okudum.
Ev benim üstüme olacak derse eğer adam da konu sahibini arabasına bindirip babasına yollasın madem.

Herkes iki şeye odaklanmış.
1. Senin arabanla nasıl plan yapar?
2. Kendisi babasına arabayı nasıl verir?

E bu ikisi aynı şey değil mi? 2.maddeyi söyleyenler de daha evlenmeden adamın arabasına karışmıyor mu? Ne hakla madem? Adam evlenmeden önce almış arabayı. İster babasına verir. İster yakar ateşinde ısınır. Kime ne? Aynı şey konu sahibinin arabası içinde geçerli.

Araba diyelim 100 bin. Adam aynı miktarda para koyarım demiş. Sorun ne? İki tarafta 100 bin veriyor. Konu sahibi araba satmadan 100 bin verebilecekse öyle yapsın tabi.

Evi de evlenmeden almayın ki hakkınız olsun sonra.

İkinizde arabalarınızı satın, babası ne kadar koymuşsa parasını iade edin kalanında ev için kullanın. Yerinizde olsam o satmadan ben satmam. Eşler arasında böyle konular bana biraz tuhaf geliyor. Senin kadar ben de koyarım, senin paran benim param

Burada erkeklerin ayrilirken nasil cirkinlestigini hepimiz görüyoruz.
Bosanirken edinilmis mal diye pesinat+krediyle alınan bir ev ortadan ikiye bölünmüyor. Banka ipotekli mal, krediyi kim cektiyse ev onun, krediyi anca banka onay verirse diger kisinin uzerine gecirebilirsiniz vs vs. Oda tabi anlaşabilirseniz. Pesinati ben verdim geri odesin diye ugrasir durursunuz. Kotu gunu dusunup, oyle karar verin. Sizin kendi uzerinize bir araba var, satip musterek bir ev icin ortaya koyacaksiniz. Nisanlinizin kullandigi araba bile kendi ustune degil. Ayni miktarda para koyarım diyor ama yarin babam arabayi satmadi, babam arabayi vermiyor vs diyebilir. Once kendi malini uzerine alsin ya da ortaya koysun, sonra sira sizin arabaniza gelir.

Arabamı anama verirdim. Ortaya ortak para koyulacaksa miktarı belirleyip ona göre hareket ederdim. Tapuyuda yarı yarıya yaptırır yada aile şerhi koydururdum. 1 kuruş hakkı olmayan parada nasıl bu kadar kolay plan proje çiziyor. Ben olsam asla söylemem. Sana mı düştü lan benim arabamın davası der diye. Erkekler para mevzusunda çok yüzsüz

Düğünde takılan altınların bile kendisinin olduğunu düşünen erkekler var. Daha sonra kazandığı tüm parada kendi hakkı olduğunu düşünen… Yıllarca maddi olarak kadınlara yolsulluk çektiren adamlar var, ya da kadınlardan geçinen. Üstelik 3-5 tane değil, %70’i böyle bence. Durum böyle iken nişanlılık döneminde neden güvensin? Burda açılan konuların çoğu, severek evlendik böyle biri değildi diye başlıyor. Nişanlılık döneminde çoğu zaman karşı tarafı tanıyamayorlar. Artı muhtemelen arabaya kadar koyacağı parayı da düğünden gelen altınlarla tamamlayacak.

Fazla uyanıklar. Araba neden babanın üzerine? Çünkü evlenip ayrılmaya kalktığınızda hak talep edemeyeceksiniz. Bence ev işine önce onlar adım atsın siz de ona göre destek olun. Evi de babasının üzerine yapmaz umarım(!}

Adam arabaya kattığı parayı sana verecekse mesele ne oluyor anlamadım. Arabanın modelini yükselteceksen ve bunu evliyken yapacaksan eşinle ortak paradan harcamayacak mısın?

Araba neden babanin uzerinde demisler ama zaten dugun oncesi alindigi icin babasinin uzerine olmasa bile bir hak talep edemeyeceksiniz.

Ayni sekilde nisanlinizda sizin arabaniz konusunda soz sahibi degil.Ama benim anladigim kadariyla araba eski oldugu ve sorun cikarmaya basladigi icin degistirmeniz gundeme geldi oradan da ev konusuna gecildi diye dusunuyorum.

Nisanliniz sizin katacaginiz kadar parayi katacaksa neden illa arabayi satsin ki ? Evlendikten sonra beraber de kullanabilirsiniz.Tabi babama veririm belki kinusu atlanılacak bir konu değil altı deşilmeli.

Ortak yaşanılacak bir ev icin ortak yatırımda sıkıntı yok ama ya nikahı önce kıyın ya da tapuyi ikinizin üzerine yapin.

Buradaki asıl sorun adamın size zerre kadar güvenmeyip, hatta nitelikli dolandırıcı gibi davranması.

Ben çalışan kadınların aşırı haksızlıklara uğradığını düşünüyorum. Erkek hem ev işini ona yıkıyor genelde, hem annelik, hem iş. Kendide erkek! Ya akşam ayaklarini uzatır TV izler.

Bu şekilde ki kafa en azından maddi olarak kadını özgür bırakmalı, hatta şımartmali. Neden dünyanın bütün çilesini kadına yüklüyor?

Neyse bunların üstüne sizin üç kuruş paranizda gözü var. Kendi babasının üstüne araba yapıyor. Bu kadar senetli sepetli art niyetli bir insan ile evlilik 100 değil 1000 defa düşünülmeli. Hele hele başka falsosuda varsa gönderin gitsin, babasının üstüne olan arabaya bindirip.

Kesinlikle arabanı satma, kendisi de arabasını satmadıkça sen satma, öyle diyip sonra hiçbir destek çıkmayan onlarca başlık okudum ki burada aklım almıyor halen..

E nişanlı da aynı oranda para katacaksa ne önemi var ki araba satılmış satılmamış? Eşimin abisiyle eltim de öyle yaptı. Kız arabasını sattı, eşimin abisi de bekarken aldığı arazisini. Kendi arabasını satmadı çünkü onlara da zaten araba lazımdı. O şekilde ev aldılar. Burada tek sorun evlenmeden önce bu işlere girişilmesi.

37 yaşındayım
25 yaşındaki kafamdan eser yok, değişiyor fikirler.
Mesela en büyük değişim şunda oldu; asssllaaaa erkeklere karşı çok verici olmayacaksın. Evet hayat müşterek ama ne olursa olsun temelimizde hala avcı-toplayıcıyız. Erkeğin daha çok çabalaması gerekiyor her anlamda.

Daha evlenmeden arabayı kendi adına değil de babasının üzerine yapması sizce masum mu ? Önemli olan araba değil ki burada , asıl önemli olan adamın niyeti ve de uyanıklığı...

Nişanlınızın niyetini bilemem, oraya takılmadım ben.
Bu zamana kadar şahsi aracınızı kullanmışsınız. Bu ciddi bir konfor. Nişanlınızın da kendi aracı var. Ev almak için aracınızı satarsanız bir daha bu konfora ulaşmak için nerden baksanız 10 seneye ihtiyacınız olacak. Şu devirde ev almak için milyonlar harcanıyor. Arabaya sıra gelmez.
Bu tarz evlilikler genelde kadının hayat kalitesini düşürüyor, ilerisi için de mutsuzluğa sürüklüyor.
Arabanızdan vazgeçmeyin. Satın daha iyisini alın, iki sene daha borç ödeyin. Ev eninde sonunda alınır ama araba giderse bir daha alamazsınız.

Evet öyle duruyor, konuşup planlansa belki konu sahibi de 1 evde 2 araba olmasın seninki dursun benimki eski ve çok gideri var ben satayım diyebilirdi ama emrivaki gibi sen sat ben kendiminkini babama vereyim garip bir yaklaşım

Kimse de çıkıp bunu dememis yani. Arabasiz ne yapacaksiniz? Bunu da umursamiyor nişanlınız.

Kadınlar evliyken bile ev, araba alırken kocalarına benim üzerime olsun diyemiyor kolay kolay niye yanlış anlar, kırılırmış. Çoğu erkekte bana güvenmiyor musun diye trip atıyor zaten öyle birşey söylediğinde. Erkeğin üzerine olmayınca arada güven olmamış oluyor yani, kadın ince hesaplar peşinde oluyor. Bunu kadınlar bile destekliyor üstelik.

Son düzenleme:
Kimse kimsenin hakkına girmeden; iki kişinin üzerine ortak tapu ile mal edinmekte mümkün.
Hakka girmemek için adaletli olmak lazım, açıkçası ben nişanlı beyde adalet göremedim, adaletli adam ikimiz de arabamızı satalım, babamın payını verir, kalanının üzerine ekler durumu eşitlerim demeli, bir yandan eşitliyormuş gibi görünse de onun da bir sürü ihtimali var, kenarda parası yoksa borç alıp onu da evlenince evden kısıp ödeyecek, altınlara dadanması da ihtimal.

Takıldığım taraf ise kendi malı üzerinde babadan izinsiz söz sahibi olamıyor ama kadının malına gelince söz söyleme hakkı var.

Konu sahibi inşallah çok mutlu olur ama olumsuzluğu da düşünüp kendi hakkını korumalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…