- 13 Eylül 2016
- 2.882
- 5.857
- 158
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
ekonomik olarak rahatsın peki, ama fakültede 6 yıl okurken canın çıkıyor, 4 yıl uzmanlık yapıyorsun canın çıkıyor, üstüne mecburi hizmet yapıyorsun canın çıkıyor. mesleğe başlıyorsun ayrı bir canın çıkıyor. kendinizi savunurken doktorlar rahatmış gibi yazmayın. inanın gerçekten çok komik.Belki de aglamamalarinin nedeni ekonomik olarak rahat olmaları bir de geçim derdiyle bogusmamalari olabilir.
Kimsenin işlerine karışmaması olabilir.
Şu iğneyi söyle vursan diyeni yoktur mesela?
Toplumda saygınlığı vardır örneğin, yorumunuzda olduğu gibi itibarsizlastirilmiyordur.
Cogaltabiliriz ama gerek yok. Çünkü bizim hiçbir meslek grubuyla derdimiz yok. Keşke herkes insanca çalışma şartlarına sahip olsa.
Bir eğitimci zaten ne şekilde gelirseniz gelin bunun aksini isteyemez.
Çünkü hayalimiz bu inanın, mutlu, bilinçli, ülkesine faydalı, mesleğini seven bireyler yetiştirmek. Herkesin insanca yaşadığı, tek hayatı çalışmak olmayan bir toplum hayalimiz.
Hep diyoruz güzel günler göreceğiz çocuklar.
İnadına...
Yo Clciddiyim puanlar yükseltilmeli. KPSS değil fakülteye giriş puanları. Finlandiya da öğretmenler mülakatlara da giriyor, uygun mu değil mi arastiriliyor. Burada bana öğretmen ol rahat edersin, kadın öğretmen olacak arkadaş erkenden gelecek, çocuğuna bakarsın, evinin işini yaparsın diyorlardi mesela. İşte bunu diyemeyecekler toplum algısı değişecek.Kinaye yaptığınızı umut ediyorum. Daha seçici mi olunsa???
Daha nöbet ücreti geçen yıl verilmeye başlandı. O konusacaklar bilsin de yıllardır ücretsiz nobet tutan tek meslek olduğumuzu.Hic istemediğim bir sekilde yine baska konulara girdim.
Asil konuya gelirsek sevgili konu sahibi,
Nobete ucret uygulamasi basladi malum ve sadece haftada bir gun nobetin ucreti ödeniyor. Bu durumda kimse ucretini almayacagi isi yapmak istemeyecektir.
Simdi buna da oooo ucretsiz is yapilmiyor diye konusanlar olacaktir onlari pas gecelim.
Yani buyuk ihtimalle durumda bir degisiklik yapilmayacak ama bir arkadasin da dedigi gibi ogrenci görevlendirmesi yapilabilir. Idareye nobetci ogrenci sayısının arttirilmasini talep edebilirsiniz.
Acil mudahale gereken bir durumda onlar haber verir de dogrudan oraya gidersiniz hic degilse.
Yoksa on tane de gözünüz olsa 3 kati ayni anda gormeniz mumkun degil.
Bizim bir katta 2 kisi olmasina ragmen yine yetisemedigimiz yerler oluyor okulun buyuklugunden oturu.
3 kata tek kisinin yetismesi akil alacak bir sey degil.
Iyi ama ataması nispeten daha fazla olan bölümlerin giriş puanları da çok yüksek. Düşük puanla alım yapan bölümlerin atama şansının az olduğu biliniyor zaten.Yo Clciddiyim puanlar yükseltilmeli. KPSS değil fakülteye giriş puanları. Finlandiya da öğretmenler mülakatlara da giriyor, uygun mu değil mi arastiriliyor. Burada bana öğretmen ol rahat edersin, kadın öğretmen olacak arkadaş erkenden gelecek, çocuğuna bakarsın, evinin işini yaparsın diyorlardi mesela. İşte bunu diyemeyecekler toplum algısı değişecek.
Hicbir meslekle mukayeseler hoşuma gitmiyor ve doğru bulmuyorum. İlk mesajımda da dedim. Ama aynı arkadaş bu kez de doktorlarla mukayese etti.ekonomik olarak rahatsın peki, ama fakültede 6 yıl okurken canın çıkıyor, 4 yıl uzmanlık yapıyorsun canın çıkıyor, üstüne mecburi hizmet yapıyorsun canın çıkıyor. mesleğe başlıyorsun ayrı bir canın çıkıyor. kendinizi savunurken doktorlar rahatmış gibi yazmayın. inanın gerçekten çok komik.
ayrıca doktorun mu işine karışan yok?vallahi güldüm buna. doktora dayağı da eğlencesine atıyorlardır bence
Benim zamanımda bana öğretmen ol diyenlere bu puana o kdr dusuk puanlı yerleri yazamam, yazık olur diyordum. Şimdi değerlendiyse bilmiyorum. Sanmam yani ne kadar yükselmiş olabilir.Iyi ama ataması nispeten daha fazla olan bölümlerin giriş puanları da çok yüksek. Düşük puanla alım yapan bölümlerin atama şansının az olduğu biliniyor zaten.
Puana göre meslek seçmek. ..Benim zamanımda bana öğretmen ol diyenlere bu puana o kdr dusuk puanlı yerleri yazamam, yazık olur diyordum. Şimdi değerlendiyse bilmiyorum. Sanmam yani ne kadar yükselmiş olabilir.
Yaşınızı bilmiyorum ama bu sene kızkardeşim için üniversite tercihi yaptık. Ataması yüksek bölümlerin puanları pek çok mühendislik bölümü puanından yüksek.Benim zamanımda bana öğretmen ol diyenlere bu puana o kdr dusuk puanlı yerleri yazamam, yazık olur diyordum. Şimdi değerlendiyse bilmiyorum. Sanmam yani ne kadar yükselmiş olabilir.
Nasıl yani mesela ODTÜ mühendislik fakültelerinin yanına yaklasabiliyor mu yoksa Atıyorum Hakkari bilmem ne üniversitesinin mühendislik fakülteleri mi? Okuldan okula fark var. Eğer ciddi anlamda yaklastiysa iyi üniversitelerin güzel bölümlerine gelişme var demek.Yaşınızı bilmiyorum ama bu sene kızkardeşim için üniversite tercihi yaptık. Ataması yüksek bölümlerin puanları pek çok mühendislik bölümü puanından yüksek.
Arkadaşım bil de konuş lütfen.ben öss ye girdigim sene türkiye birincisi bogazici matematige giremiyordu.anadolu ögretmen liseleri vardı o zaman.sınıf ögretmenligine sinav birincilerinin en fazla 360 alabildigi sınavlarda 340 ile girildi. Su an ögretmen olabilmek icin insanların geçtigi asamaları sayamayacagim sana.o kadar uzun ki....facebookta tesadüfen gördüğun finlandiya ile ilgili o yazıları okuduğun gibi biraz da araştır bakalım insanlar ögretmen olabilmek için ne zorluklardan geciyor.onların ,arkadaşlarımın,benim emeklerimizi ,uykusuz gecelerimizi " eh iştelik puan alıyorlar" dediğiniz ağzınıza sakız etmem!!!!Öğretmenler yetersiz, daha seçici olsa mesela öğretmenlik. Puanları dusuk rahat etmek isteyen, eh istelik puan alan öğretmen oluyor. Zorlastirmalilar bence. Finlandiya sistemini ornek alsa ülkemiz keske.
Her okul Boğaziçi matematik olsa keşke ah ah.Arkadaşım bil de konuş lütfen.ben öss ye girdigim sene türkiye birincisi bogazici matematige giremiyordu.anadolu ögretmen liseleri vardı o zaman.sınıf ögretmenligine sinav birincilerinin en fazla 360 alabildigi sınavlarda 340 ile girildi. Su an ögretmen olabilmek icin insanların geçtigi asamaları sayamayacagim sana.facebookta tesadüfen gördüğun finlandiya ile ilgili o yazıları okuduğun gibi biraz da araştır bakalım insanlar ögretmen olabilmek için ne zorluklardan geciyor.onların ,arkadaşlarımın,benim emeklerimizi ,uykusuz gecelerimizi " eh iştelik puan alıyorlar" dediğiniz ağzınıza sakız etmem!!!!
Öyle oturduğun yerden bıdı bıdı konuşmayı biliyorsunuz iste sadece.ama suç sadece sizde de degil.ne yazıkki öğretmenleri degersizleştiren sistemde...
O da öğretmenlik.ama soz küçümsüyorsunuz onu bile.ve tek bilip ilgilendiğiniz de o kısım olmuş.bilmediginiz seylerle ilgili ahkam kesmeyinHer okul Boğaziçi matematik olsa keşke ah ah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?