- 29 Eylül 2014
- 9.595
- 19.543
- 498
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Ben puanları komik rakamlara dusurenler için söyledim açıkçası. Arkadaşlarım gittiler hukuk kazanamayan ideali hukuk olanlar mesela yetecek öğretmenliklere gittiler. İşte bu olmamalı. Cidden hak eden olmali. Facebook ta gormedim ayrica kullanmak bile onu, ben araştırmayı severim. Hangi ülke neyde iyiyse o ornek alınmalı bence. Bölüm kontenjanları dusmeli binlerce kişi boşa üniversite okuyor. Mesleklere yönlendirilmeli insanlar. Çok köklü bir değişimden bahsediyorum aslında.O da öğretmenlik.ama soz küçümsüyorsunuz onu bile.ve tek bilip ilgilendiğiniz de o kısım olmuş.bilmediginiz seylerle ilgili ahkam kesmeyin
3 ay değil 2 ay :))) 15 gün haziran 15 gün eylül seminerlerimiz var.bazılarımız sabahçı olursa öglen 1 de evinde oluyor.branş öğretmeni iyi bir müdüre denk gelirse bazı günleri boş bile oluyor.ohhh sefamız olsun......doğum iznimiz ,süt iznimiz var. O da her memur gibi.seneden 3 ay tatil yapıyorsanız bir zahmet nöbet gunlerınde de yorulmayacaksınız
biz senelik izinimizi bile alırken aylar öncesınden plan yapıyoruz
mudurlerımız son anda gitmesen olmaz mı diyorlar ve 5-6 hafta izin bırıkmesıne ragmen sadece 5 iş günü izin alabılıyoruz
evlilik iznimi sadece 3 gün alabılmıstım
öğretmenler nerdeyse 3 ay calısıp 9 ay yatma derdındeler
Sadece kar mı ?
Kadın öğretmenlerin çoğu doğumunu öyle bi ayarlıyo ki ne hikmetse hep okul açılmadan bikaç ay önceye getirip okul açıldı mı pat izin alıyolar.
Başları ağrısa pat rapor .
Bana göre dünyanın en rahat mesleği ki seçmelerinin sebebi de bu
Kaç kişi ayy o minik pıtırcıkları birer dev birer mühendis doktır yapıyım diye mesleği seçiyo ?
Asıl işleri öğretmeyide hakkıyla yapıyosalar çocukların büyük kısmı yetersiz ki binlerrce dershane var gidip birde orda öğrenmeye çalışıyolar.
Haftada tek nöbet de tutsan 5 nöbette tutsan 2 ekders veriliyor. Eğer her tuttuğu nöbet için ek ders verilse o insanlar koşa koşa tutar nöbeti. Çocukların başına bişey gelirse endişesi yok insanlarda bu nasıl iş böyle herşey para olmuş...
Öğretmenlik zor meslektir amennaBiz burada meslegimizden şikayet etmiyoruz. Ne mutlu ki öğretmenim ve insana Yatırım yapıyorum.
İşte diyorum kı nöbet olduğunda 10 dk nefes de alamıyor ogretmen. Nomunomuchua arkadaşımızın yorgunluğu bundan.
Mesleğimiz için böyle yorumlar yapanlara ilk olarak sen de öğretmen olsaydın diyoruz.
(Kpss den ciddi puanlar alıp atanmaniz gerekiyor oncelikle)
İkinci olarak da bir güncük gelip 'hakkıyla ' çalışın bakalım yerimiz, böyle konuşmaya devam edecek misiniz diyoruz.
Özenen varsa buyursun yapsın öğretmenlik. Biz engel olmuyoruz ya
2 ay yapıyorlar canımseneden 3 ay tatil yapıyorsanız bir zahmet nöbet gunlerınde de yorulmayacaksınız
biz senelik izinimizi bile alırken aylar öncesınden plan yapıyoruz
mudurlerımız son anda gitmesen olmaz mı diyorlar ve 5-6 hafta izin bırıkmesıne ragmen sadece 5 iş günü izin alabılıyoruz
evlilik iznimi sadece 3 gün alabılmıstım
öğretmenler nerdeyse 3 ay calısıp 9 ay yatma derdındeler
Yaa ondan haberim yok.Daha nöbet ücreti geçen yıl verilmeye başlandı. O konusacaklar bilsin de yıllardır ücretsiz nobet tutan tek meslek olduğumuzu.
Bu arada nöbetçi öğrenci uygulaması 3 yıl önce kalktı yasak diye biliyorum. En azindan bu bolgede böyle. :)
8 yillik meslek hayatimda , kar tatili yapilmadigi icin 2 ogrencimi kaybettim.2 ay yapıyorlar canım
Kar tatili olur ne hikmetse bir tek kar öğretmenlere yağar
Biz aynen devam
İnanır mısınız
Kar yağınca dolmuşlar bile gidemez iş yerine bide inip 20 dakika yürürüz
Evet yorucu bir meslek ama her meslek öyle
Benim ablam da öğretmen o yüzden bu kadar rahatlıkla eleştiriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?