Nöbet meselesi..

Hayır daha az riskli diyorum. Sizi suclamıyorjm ya da küçük görmüyorum. Zaten daha önceki mesajımda da kutsal meslek demistim. Ama yani savunma halinden çıkıp objektif bakarsanız siz de dediklerimi onaylarsınız. Bunlar gercekler.

Konunun başını okudum da herkes yaz tatiline kafayı takmış. E napsın öğretmenler boş sınıfa mı ders anlatsınlar :) Hiç yorulmasalar keşke, çok iyi şartları olsa da çocuklarımıza daha güler yüzlü ve verimli olabilseler. Bence önemli olan bu. Özellikle ilkokul öğretmenlerinin çocuğun başarısı, karakteri vs üzerinde o kadar büyük etkisi varki. Aileden sonra en önemli görev onların. Şimdi kalkıp ögretmenlerimizi gömmeyelim yahu.
Ayrıca bir de mağaza sorumluluğuyla öğretmenliği kıyaslamayın. Mağazada eşya çalındığında giden maddi kayıpla küçük bir çocuğun zarar görme ihtimali aynı mı? Ayrıca alarmsız mağaza mı kaldı? :)

O zaman diger kardesiniz de öğretmen olsaymis. Nasıl olsa kolay iş.

Çok ilginç, öğretmenlik kolaydır diye bir yorum yazmadım.
Atanmak için ne kadar emek harcandığını, haftasonu bile kurs için okula gidip çalıştığınızı bizzat kardeşimden biliyorum.
Her mesleğin illa ki zorlukları var, alınteri ile yapılan hiç bir meslek için kolay iş demem, denilmesine de müsaade etmem.
Ama insan hayatı-sağlığı sözkonusu olan bir meslek daha risklidir kanaatimce.

Son düzenleme:
Pardon da o zaman niye doktorlar hemsireler vs nobet tutunca para aliyor? Onlarin da sorumlulukladi can... Hatta "can" uzerine bir meslek icra ediyorlar.

Ayakta alkışlıyorum

2 senedir semineri yazliginda alan var .O yuzden onu 3ay diye duzeltelim onu lutfen.Ben sahsen 17 hazirandan 19 eylule kadar yatistaydim 1 mayisa kadar tatil yokmus cok uzuluyorum

Kar tatili ogretmenler icin degil ogrenciler gelmedigi/gelemedigi icin verilir yalniz... Yani bir tek ogretmenlere yagdigi icin degil o tatil
Ayrica kar tatili yapilan gunlerin haftasonlarinda telafisinin yapildigini biliyor muydunuz

Eşim de böyle bilmeyen güruhtan olup sürekli konuşuyordu.
Zaten yarım gün, tatiliniz çok, aman anlat geçsin modundaydı.
Bir gün okula geldi, bütün gün benimle durdu; canından bezdi. Çok zor iş çekilecek dert değil diye dolaşıyor şimdi. Üstelik hiç bir şey yapmadı, öylece durdu.
Öğrenci olup o sıralarda oturmakla öğretmenlik anlaşılmıyor.

Canım banada pek zorlu gelmedi çünkü öellikle bu memlekette tezgahtarlar 12 15 saat hiç oturmadan çalışıyor yasak yani bir 15 20 dk 2 sefer mola var okadar bir kaç yıl çalışmıştım resmen iskence

Kazanma arasındaki fark normal zaten, hem eğitim süresi hem zorluğu hem de insan hayatı söz konusu.
Öyle mi dersiniz hanımefendi...
"Paşam vekil maaşlarını düzenliyoruz, ne kadar verelim?"
"Öğretmen maaşını geçmesin."

Diyen bir Ata'ya sahipken bu zihniyetleré çok yazık.
Eğitimin hayati bir konu olduğunu kim anlamış ki sizden bekleyelim.

Şu zihniyete toplumca ne kadar sürede erişiriz acaba?
30 yıl? 50 yıl?
Çok mu karamsarim.

Ben de zaten milletvekili maaşları öğretmenden yüksek olmalı demedim ki.

Kaldı ki 300bin sıralama yapan adam da öğretmen olabiliyorken hangi egitimin hangi öneminden bahsediyorsunuz.

Zaten dünya üzerinde kamuda öğretmen maasının doktor maasından yüksek olduğu bir devlet var mı, biliyor musunuz?

Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ama buradaki öğretmenlerimiz biraz fazla önyargılı aksi yorumlara karşı.

Ben görece daha az riskli diyordum halbuki.. demekki iletisimsizlik öğretmenlerde de olabiliyor, toplumumuzun genel problemj de bu zaten.

Bir zamanlar elleri opulesi insanlar olarak gorulen, gozu kapali cocuklarin emanet edildigi, yeri geldiginde bulundugu yerin hem ogretmeni hem doktoru hem iscisi olan ogretmenler simdi ayaklar altina alinmaya calisiliyor... Sonra da ogretmen mutsu, yetersiz vs diye elestiriliyor. Bu ogretmenler neden mutsuz ki sahiden halbuki onlarin rahati beyde yok... Oysa ne kadar da itibar gorup, ideal sartlarda calisiyorlar, ustelik de 2 ay! tatil yapiyorlar... Gercekten bu nankorluk olsa gerek baska aciklamasi olabilir mi?
Yazik...
Sonra da bu ogrenciler neden boyle? Boyle velisi olan cocuk ogretmenine saygi duyar mi?!

Yahu cidden ne zaman bitecek bu doktor kıyası??
Evet birçok gelişmiş ülkede öğretmen maaşları üst seviyede birçok meslek grubuna nazaran. Sayginliklari da var. Calisma sureleri de bizden daha az, daha iyi sartlar olan cok ulke var.
Oradaki insanlar ögretmenler boyle söyle diye lakirdilar da etmiyormuş biliyor musunuz ? Onlar çünkü biliyor öğretmené ne kadar değer verilirse o da çocukları için o kadar çalışır didinir.
Sizin gibi kimse doktorlukla öğretmenliği yaristirmadigi için hangisi daha çok kazanıyor diye bir araştırmaya girismedim.

Bu arada gerçekten komik. Ne sıralamasından bahsediyorsunuz. Atatürk 'un bahsettiği öğretmenler dereceye mi girmişti de bu kadar değer görmüşlerdi. Her şeyi sinava sıralamaya bağlayan kafayla Ataturk'un kafasını karşılaştırmak hata oldu.
Siz devam edin karalamaya.
İyi forumlar.

Ogretmenligin gömülmesi ne kadar komik duruyorsa savuncam diye göklere cikartilmasi über abartilmasi da bi o kadar komik duruyor.
Universiteye giris puanlarini hepimiz biliyoruz. Okumasinin bir tip kadar zorlamadigini hepimiz biliyoruz. Lutfen kalkip da doktorlukla falan kiyaslamayin.
Calisma saatlerinin rahat oldugunu, bir kadin icin en rahat meslek oldugunu hepimiz biliyoruz.
Ogrencilerle ugrasmasinin ne kadar zor oldugunu da herkes tahmin edebiliyordur.
Ama ulkemizdeki her ogretmenin de ogretme egitme askiyla yanip tutusmadigini goz onunde bulundurun.
Bugune kadar kac tane ogretmen geldi gecti benim egitim hayatimdan, meslegini hakkiyla yapan kac taneydi diyin 3ten fazla sayamam.
Biraz gercekci bakin olaylara.
10 kisi atama bekliyorsa bunlardan en fazla 2-3 tanesi meslegi hakkiyla yapmak icin yanip tutusuyodur, geri kalani da aman anlat gec iste guzel is guzel para diye bekliyor.
Ben ogretmenlerin tatiline gicik degilim rahatliklarina gicik degilim. Ne guzel, zor bir meslek icra ediyorlar haklaridir.
Ama kalkip biz ogretmeniz herkes bizi kiskaniyor falan diye basladiklari zaman sinir oluyorum.
Kiskanilcak neyimiz var canimiz cikiyor diyorlar sonra tartismaya girdiginde catlayin patlayin tatilimiz var oh oh oluyor durum. Daha bu konuda bile olmus yani. Anlayamiyorum.

Nobet isine gelince bence siz duzeni yadirgamissiniz. Sikayetiniz varsa dile getirin ama sanmiyorum duzelteceklerini. Bana kalirsa haftada 3 nobet denk gelse daha kotu. Sonucta ayni katta bi kaza bela bi sey olsa siz yine ne kadar engel olabilirsiniz ki? Atiyorum biri dustu. Yine dustukten sonra gideceksiniz yanina. Duserken tutma ihtimaliniz yok. Siz ikinci kattayken birinci katta biri dusse yine ayni hesap olacak yani.

Hocam 7. Yılımı çalışıyorum. Hep bu tip sorunlar sistemi eleştirmelerim üzerine sorun çıkardı oldum. Hep sinirli huysuz geçimsiz oldum.

Bu sene aydınlandım.
İdareye karışma soru sorma ne deniliyosa yap. Olmaz deme mühür onların elinde. Bir de bi sorun çıkarsa önce onların başı yanacak. Sonra sıra sana gelecek ki savunmada diğer katta olduğunu belirtşrsin.

İşin vicdan kısmına gelirsek o şımarık öğrencilere aileleri biraz vicdan öğretmeli. Diyorum ve kenara çekiliyorum.

Doktor maasıyla öğretmen maaşını kıyaslamıstı bir hoca hanım, onun üzerine yazdım ben onu. Evet öğretmen maasları diger ülkelerde daha yüksek, ve keza doktor maasları da cok cok daha yüksek. Yani türkiyede her meslek vasat durumda. Iciniz rahat olsun.

Siz egitimin önemi diyince sanki cok önem mi veriliyor ülkede diye söyledim onu da.

Kafa yapımı da hemencecik yargılayıp ne güzel de yerdiniz fişlediniz öğretmen hanım. Bu örnekten de görüldüğü gibi o öğretmenlerle bu zamanki öğretmenlerin bir kısmı arasında cidden büyük fark var.

Karalama da yapmadım ben üstelik hiçbir zaman. Kutsal bir meslek oldugunu da söylemistim. Gereksiz bir meslek de yok zaten, hepsi ihtiyaca binaen ortaya cıkmış sektörler. Iki meslegi kıyaslayan öğretmen hanıma kendi görüşlerimi yazmıştım, siz celallendiniz kendi kendinize.

Iyi geceler size de öğretmenim, biraz daha sakin kalıp fikir alışverişi yapabileceğiniz günler dilerim.

Kar tatili ogretmenler icin degil ogrenciler gelmedigi/gelemedigi icin verilir yalniz... Yani bir tek ogretmenlere yagdigi icin degil o tatil
Ayrica kar tatili yapilan gunlerin haftasonlarinda telafisinin yapildigini biliyor muydunuz
Hiç telafi dersi yapıldığını görmedim de duymadımda
Kar tatili elbette yapılsın
Ama yalnızca öğrencilere yapılan birşey değil
Öğretmenlerinde ulaşım sıkıntıları olduğu için yapılan birşey
Ben kendi ailemden gördüğüm kadarını söylüyorum size
Mesela ablam bir ilçe de çalışıyor küçük bir yer
Kar yağdığı zaman öğrenciler gidiyor fakat öğretmenler gidemediği için tatil oluyor
Yani burada öğretmenlere tatil olmuş oluyor
Ama mesela bizde gidemiyoruz yaklaşık 20 dakika yol yürüyoruz ama tatil olmuyor
Söylemek istediklerim bunlar
Yoksa banane herkes kaç ay tatil yapıyorsa yapsın
Bende yüksek puan alıp ogretmen olup atanabilirdim
Ama daha da yüksek puanlar alıp akademisyen olmayı tercih ettim
Meslek kıyaslaması değil amacım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…