- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.491
- 358
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Ha yani öğretmenlerin yaptığı iş önemli değil diyorsunuz?
Yıllar önceki ogrencilerimle hala görüşürüz hanımefendi. Kendini övmek gibi gelmesin şimdi size ama bana hayatlarında ne kadar önemli bir yere sahip olduğumu söylerler.
Burda da insan hayatı söz konusu. Öğrencilerini hiclikten söküp alan çok öğretmen tanıyorum. Hiçbir şeye karismayan sadece çay içenler de var tabi.
Eğitim süresi eyvallah da bir öğretmen eğer mesleğini seviyorsa üniversiteden sonra zaten sürekli kendini yenilemek için bir ton eğitim alıyor, belki haberiniz yoktur.
Neyse mesajlarıma burda son veriyorum. Konu amacından sapıyor.
O zaman diger kardesiniz de öğretmen olsaymis. Nasıl olsa kolay iş.
Pardon da o zaman niye doktorlar hemsireler vs nobet tutunca para aliyor? Onlarin da sorumlulukladi can... Hatta "can" uzerine bir meslek icra ediyorlar.Nöbet için para verilmeside yanlış
Okul içinde çocuklardan öğretmenler sorumlu olmalı sınıftada tenefüstede
başarı sağlayan öğretmene primde versinler başarısız olana cezada
ama can para olarak görülmemeli
Ayakta alkışlıyorumKonunun başını okudum da herkes yaz tatiline kafayı takmış. E napsın öğretmenler boş sınıfa mı ders anlatsınlar :) Hiç yorulmasalar keşke, çok iyi şartları olsa da çocuklarımıza daha güler yüzlü ve verimli olabilseler. Bence önemli olan bu. Özellikle ilkokul öğretmenlerinin çocuğun başarısı, karakteri vs üzerinde o kadar büyük etkisi varki. Aileden sonra en önemli görev onların. Şimdi kalkıp ögretmenlerimizi gömmeyelim yahu.
Ayrıca bir de mağaza sorumluluğuyla öğretmenliği kıyaslamayın. Mağazada eşya çalındığında giden maddi kayıpla küçük bir çocuğun zarar görme ihtimali aynı mı? Ayrıca alarmsız mağaza mı kaldı? :)
Konunun başını okudum da herkes yaz tatiline kafayı takmış. E napsın öğretmenler boş sınıfa mı ders anlatsınlar :) Hiç yorulmasalar keşke, çok iyi şartları olsa da çocuklarımıza daha güler yüzlü ve verimli olabilseler. Bence önemli olan bu. Özellikle ilkokul öğretmenlerinin çocuğun başarısı, karakteri vs üzerinde o kadar büyük etkisi varki. Aileden sonra en önemli görev onların. Şimdi kalkıp ögretmenlerimizi gömmeyelim yahu.
Ayrıca bir de mağaza sorumluluğuyla öğretmenliği kıyaslamayın. Mağazada eşya çalındığında giden maddi kayıpla küçük bir çocuğun zarar görme ihtimali aynı mı? Ayrıca alarmsız mağaza mı kaldı? :)
Kar tatili ogretmenler icin degil ogrenciler gelmedigi/gelemedigi icin verilir yalniz... Yani bir tek ogretmenlere yagdigi icin degil o tatil2 ay yapıyorlar canım
Kar tatili olur ne hikmetse bir tek kar öğretmenlere yağar
Biz aynen devam
İnanır mısınız
Kar yağınca dolmuşlar bile gidemez iş yerine bide inip 20 dakika yürürüz
Evet yorucu bir meslek ama her meslek öyle
Benim ablam da öğretmen o yüzden bu kadar rahatlıkla eleştiriyorum
Öyle mi dersiniz hanımefendi...Kazanma arasındaki fark normal zaten, hem eğitim süresi hem zorluğu hem de insan hayatı söz konusu.
Konunun başını okudum da herkes yaz tatiline kafayı takmış. E napsın öğretmenler boş sınıfa mı ders anlatsınlar :) Hiç yorulmasalar keşke, çok iyi şartları olsa da çocuklarımıza daha güler yüzlü ve verimli olabilseler. Bence önemli olan bu. Özellikle ilkokul öğretmenlerinin çocuğun başarısı, karakteri vs üzerinde o kadar büyük etkisi varki. Aileden sonra en önemli görev onların. Şimdi kalkıp ögretmenlerimizi gömmeyelim yahu.
Öyle mi dersiniz hanımefendi...
"Paşam vekil maaşlarını düzenliyoruz, ne kadar verelim?"
"Öğretmen maaşını geçmesin."
Diyen bir Ata'ya sahipken bu zihniyetleré çok yazık.
Eğitimin hayati bir konu olduğunu kim anlamış ki sizden bekleyelim.
Çok ilginç, öğretmenlik kolaydır diye bir yorum yazmadım.
Atanmak için ne kadar emek harcandığını, haftasonu bile kurs için okula gidip çalıştığınızı bizzat kardeşimden biliyorum.
Her mesleğin illa ki zorlukları var, alınteri ile yapılan hiç bir meslek için kolay iş demem, denilmesine de müsaade etmem.
Ama insan hayatı-sağlığı sözkonusu olan bir meslek daha risklidir kanaatimce.
Yahu cidden ne zaman bitecek bu doktor kıyası??Ben de zaten milletvekili maaşları öğretmenden yüksek olmalı demedim ki.
Kaldı ki 300bin sıralama yapan adam da öğretmen olabiliyorken hangi egitimin hangi öneminden bahsediyorsunuz.
Zaten dünya üzerinde kamuda öğretmen maasının doktor maasından yüksek olduğu bir devlet var mı, biliyor musunuz?
Yahu cidden ne zaman bitecek bu doktor kıyası??
Evet birçok gelişmiş ülkede öğretmen maaşları üst seviyede birçok meslek grubuna nazaran. Sayginliklari da var. Calisma sureleri de bizden daha az, daha iyi sartlar olan cok ulke var.
Oradaki insanlar ögretmenler boyle söyle diye lakirdilar da etmiyormuş biliyor musunuz ? Onlar çünkü biliyor öğretmené ne kadar değer verilirse o da çocukları için o kadar çalışır didinir.
Sizin gibi kimse doktorlukla öğretmenliği yaristirmadigi için hangisi daha çok kazanıyor diye bir araştırmaya girismedim.
Bu arada gerçekten komik. Ne sıralamasından bahsediyorsunuz. Atatürk 'un bahsettiği öğretmenler dereceye mi girmişti de bu kadar değer görmüşlerdi. Her şeyi sinava sıralamaya bağlayan kafayla Ataturk'un kafasını karşılaştırmak hata oldu.
Siz devam edin karalamaya.
İyi forumlar.
8 yillik meslek hayatimda , kar tatili yapilmadigi icin 2 ogrencimi kaybettim.
O yuzden evet kar bir tek bize yagiyor.
Kar tatilleri ogrencilerin ulasimi sıkıntıya girdigi icin yapilir, ogretmen tatil yapsin diye degil. Olaya biraz diger taraflarindan bakmanizi tavsiye ederim.
Hiç telafi dersi yapıldığını görmedim de duymadımdaKar tatili ogretmenler icin degil ogrenciler gelmedigi/gelemedigi icin verilir yalniz... Yani bir tek ogretmenlere yagdigi icin degil o tatil
Ayrica kar tatili yapilan gunlerin haftasonlarinda telafisinin yapildigini biliyor muydunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?