o bebek emanet ne demek, anlayamadım?

A
ay nereli bunlar benimkide aynı böyle.yani genellemek yanlış tabide ama sülale boyu böyleler

A

ay nereli bunlar benimkide aynı böyle.yani genellemek yanlış tabide ama sülale boyu böyleler

Karadenizliler... Ben de genelleme yapmak istemem ama Allah düşmanıma vermesin böylesini. Bir hava bir gösteriş. Hoş benimki oldukça kompleks sahibi ve sonradan görme biraz. Değişik bir psikolojide...

İyi de kayınvalidemden bana emanet olması saçma değil mi?
Senin açından baktım bir de sen benim açımdam bak, Allah korusun sana eşine ailene bir şey olsa çocuğunuzu sahiplenecek insanlar kimler ?
Kendi ailen ya da eşinin ailesi bu kadar yakınsınız bu insanlarla, torunun sevilmesi kadar güzel bir şey olabilir mi, sahiplensinler ne güzel işte.
İfade biçimi seni rahatsız edebilir ama ben onu çok seveceğiz anlamına yoruyorum, insallah hep böyle söyledikleri gibi davranırlar evladında çok şanslı olur bu konuda.

Ağzınız mi bağlandı? Emanet derken? Diye sormadıniz mi açıklama yaparken tam niyetini anladınız.

Ya tabi ki o açıdan söylüyorsa sevinirim, bunu kim istemez?

Ama sanki ben bebeğime dikkat etmeyi akıl edemiyormuşum gibi, bak ona iyi bak o sana bizden emanet, bizim sana emanetimiz denmesi benim garibime gitti. Anne babasına birşey olsa asıl o zaman bizim onlara emanetimiz olmuyor mu?

Yani asıl bebek onların da bana emanet ediyorlarmış gibi bir cümle değil mi bu? Bizden sana emanet... Ben annesi olarak kurarım böyle bir cümle mesela size emanet çocuğum diye...

Ağzınız mi bağlandı? Emanet derken? Diye sormadıniz mi açıklama yaparken tam niyetini anladınız.

Ben ilkinde Allahtan emanet olarak algıladım.

İkincide de şüphe ettim hafiften bir şoka girdim.

Tam niyetinden emin olmadığım için de buraya konu açtım.

Bu nedir yaa...
Benim kv de agzi acildiginda"babanin evindenmi getirdin"der.
Tamam seviyorsun anladikda
Sen bilmiyormusun emanet oldugunu
Torununun annesine babasinin evinden getirmedigi gibi onun ogluda babasinin evinde baba olmadi .
Canim sikma canini.
Kimse senden fazla dusunemez. Annelik cok farkli bisey karnina distugu anda koruma içgüdün oluyo "aman zarar gelmesin,aman xararli birsey yapmayayim"diye allah saglokli kucagina almayo nasip etsin. Uzun oldu ama yazmak istedim

Hepimiz çoluk çocuk sahibi aklı BAŞINDA insanlarız.kimin neyi me niyetle söylediği açık açık ortada.sizin yorumunuz bu tarz insanlar için çok mantıklı bence.bu kadar olgunca düşünmek çok gereksiz bu tip insanlar için.hiç gerek yok.onlara onların anlayacağı şekilde cevap vermelisin başka yolu yok

Teşekkürler cevabın için... Aynen öyle sanki oğulları tek başına yaptı bebeği. Anlayamıyorum, babaannenin nasıl bir katkısı var bebeğe? Zaten her hak erkek analarında, neymiş bu?

Amin cnm çok sağol, tabi ki aklım çıkıyor en ufak şeyde... Ne evladın yerini birşey tutar, ne de annenin...

Herkes yerini bilmeli dediğimiz bir konu daha.
Babannesin heyecanlisin torununu bekliyorsun.seviyorsun herşeye eyvallahda.
Bir annesi kadarda üzerine titreyip sevemessin ,düşünemezsin.
Sana derler kimin canını kime emanet ediyorsun..
Kayinvalideniz abartmış ama siz guzel bir dille ..onu herkesden daha cok sizin dusunceginizi ve birsey olması durumunda Allah korusun sizin uzuleceginizi laf arasinda soyleyin..

Oncelikle allah yardimcin olsun cnm bu tur insanlardan sana rahat yuzu pek gorunmez gibi ve farkli kotu huylarida var diyorsun o yuzden bencee sakin zit gitme esin ve cocugunun ,evliliginin sagligi icin oyle kolay tabi benim cocugum felan filen soylenmek ki dogrusuda bu zaten senin cocugun.ama bu tur insanlarla direk degilde bazi gecekleri dolayli ve esin ile birlikte agiz birligi yapip konusman daga saglikli hem simdi hem ilerisi icin..

Yok artık daha neler ya. Oğlu tek başına mı yapmış çocuğu. Bidahakine yapıştırın cevabı yoksa gittikçe tepene çıkarlar. Ayrıca çocuk doğduktan sonrası daha vahim. O yüzden şimdiden ipleri elinize alın derim

Siz bildiğiniz gibi yapın o halde, ben olgun düşünmeyi tercih ederdim konu sahibine de o şekil salık vermeyi uygun gördüm hamile kadını ne diye daha strese sokayım.

Evet keşke o kadar iyi niyetli olsalar keşke... Ben kendi annemi düşünüyorum mesela. Benim annem bu tür bir konu olup yeri gelse en fazla torunumu sokakta bırakacak değilim tabi ki Allah korusun sizlere birşey olsa bana emanet derdi. Daha bebek doğmadan bu bebek bizim ama bizden de sana emanet ne demektir ya hu? Teselli armağanı gibi... Esas sahibi onlar da bana da lütfedip veriyorlar sanki. Annesi dururken kime düşer ki?

Siz bildiğiniz gibi yapın o halde, ben olgun düşünmeyi tercih ederdim konu sahibine de o şekil salık vermeyi uygun gördüm hamile kadını ne diye daha strese sokayım.
Bı yazdıklarımızla strese girdiğini düşünmüyorum.kadıncağız zaten strese sokulmuş.şuanda bizim yazdıklarımızla rahatlıyor bence.neyin savunmasını yaptığınızı anlamadım ama sanırım aynı zihniyeti taşıyorsunuz kayınvalideyle

Teşekkür ederim gerçekten çok iyi niyetli bir düşünce. Ama onlar bu kadar iyi niyetli değiller. Keşke olsaydı

Yaşattıkları çok şey var, o sebeple biliyorum az çok. En başta bebeğimin erkek olduğunu öğrendiğinde bayılacak gibi fenalık geçirmesi, hayır olamaz ben kabul etmiyorum kız o biliyorum ben diye bas bas bağırması, başka doktor baksın demesi vs. vs. Benim torunum aynı oğluma benzesin, o zaman güzel olur demesi... Daha ayrıntılı ultrasonda ayyy aynı benim sülailem çok şükür demesi... Çok örnek var.

Severler torunlarını şüphem yok, o açıdan zaten rahatım. Ama beni ve ailemi hiçe saymaları koyuyor bana.

O bebek oğlumdan sana emanet demeye getiriyor oğlumun yani doğal olarak bizim. Daha doğmadan çocugu sahiplenmiş resmen sanki kendi doğuracak...

Doğduktan sonrada sürekli isteyecek, kendi kv den biliyorum eltimin çocugunu sürekli alıp alıp evine götürüyor elinden gelse eltim çağırmasa çocugu geri vermeyecek eltim çok rahatsız bu durumdan çocugun huyu suyu da değişiyor çünkü çok şımartıyorlar. Çocuk arsız oluyo... Buna mümkün mertebe müsaade etmemelisin...

Bende aynı şeyi bana yapamasın diye Şimdiden baskı yapmaya başladım benim çocugumu bu şekilde alamazsın ben olsam x in yerinde vermem çocugumu herkesin bir düzeni var gibi...

Sende şöyle diyebilirsin "Sana ait olan emanete(eşin) nasıl gözüm gibi bakıyorsam, banada Allahın emaneti olan evladıma gözüm gibi bakmasını bilirim. Beni sürekli bu şekilde uyarmaktan vazgeçin artık" diyebilirsin.

Ama Ben olsam daha çirkef bir cevap verirdim çünkü kv ler genelde o dilden anlar.

Aynen rahatlıyorum haklı olduğumu görünce... Benim sinirimi bozan zaten onların torunlarını sevmesi değil, benim hiçe sayılmam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…