o günden sonra eşimle düşman oldum

begum66

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
18
0
16
Yozgat
ben 6 ay önce doğum yaptım bi oğlum oldu ve hamilelik sürecinde hep eşimle oğlumuzun isminin ne olacağını kararlaştıralım diye çabaladım durdum ve hemen eşimin babası adını belirledi bile ne eşime söyledi ne benim yüzüme kayınvalideme söyledi oda bize söyledi adını böle koyun diye ben tabi önemsemedim şaka yapıyordur diye doğum zamanı yaklaştıkça ben yine eşime isim bulalım diye çabaladım durdum kendi kendimce ismi anıl koymayı çok istiyordum.. tabi eşim yine hiç aldırış etmedi babasının alınacağını biliyor tabi. doğum yaptıktan 2 gün sonra ismini koyma zamanımız geldi ve ben anıl olsun dedim oda utku olacak dedi çünkü babasının istediği oydu. onca insanın olduğu evde bi odaya girdikk ve başladık kavga etmeye 9 ay boyunca ben taşıdım bebeğimi ben sıkıntısını çektim onu ben doğurdum sen değil ismini baban koyamaz dedim anıl olacak diye direttim oda oğlumun üstüne yemin etti eğer bi tatsızlık çıkarırsan ismi kulağına okunurken seni öldürürüm seni döverim çok fena yaparım bunları duyunca başladım ağlamaya hiç bişey demedim sustum 2 ad olsun bari dedi bende inat ettim 2 adda olmayacak babanın dediği adda olmayacak demeye iyice sinirlerimiz gerildi hemen babasını aradı o evde değildi bakın şimdi olaya "baba utku anıl olsun mu dedi" oda ne desin 2. ek neymiş ole dedi benim oğluma benim 9 ay karnımda taşıdığım sancısını ağrısını benim çektiğim oğluma adını babası koydu cinlerim tepeme çıktı artık olay bitti sadece utku olacak dedi ve konuyu kapattı oğlumun adını kulağına okuyacakları sıra kendimi ağlamamak için çok zor tuttum öyle böyle moralim bozulmamıştı herkes farketmişti ama kimseye hiç bişey diyemedim eşimden o dkdan sonra nefret ettim ona sadece düşman gözüyle baktım halada öyle o günden sonra 1 kez bile özür dilemedi benimde ağzımdan bi kez bile adı çıkmadı o konuyuda hiç açmadım ama içim çok buruk bu konuda sizlere derdimi anlatmak istedim arkadaşlar hala çok üzülürüm aklıma geldikçe

öncelikle haklısın annelik ve hamilelik zaten zor bir psikoloji anlayış göstermemeleri çok duyarsızca olmuş aslında utku da güzel bir isim yani en azından teselli olsun diye söylemek istedim allah sağlıklı ve huzrlu bir yaşam versin evladına adı ile yaşasın sizlerede hayırlı bir evlat olsun

yani ne kadar küçük bi meseleden olay nerelere gitmiş evli değilim doğal olarak anne de değilim ama ne sizin ne de eşinizin bu olayı neden bu kadar büyüttüğünüzü anlayamadım :26: allah bi evlat nasip etmiş sağlıkla huzurla büyütün inşallah eşinizle sorununuzu da böyle içinizde büyüterek çözemezsiniz ya konuşun ya da unutun gitsin artık. bu arada isimler gerçekse bende utkuyu daha çok beğendim anlamı da güzel

Gerçekten üzüldüm. Halbuki anlayışlı olması gerekir insanların, bir anne olarak evladınızın adını koymayada mı hakkınız yok yani? Ne kadar ayıp birşey...

Tamam sonuçta evladınızın babasınında hakları var elbette ama keşke bu işi sizin gönlünüzü alarak yapsalardı değil mi?

Madem olay bu şekilde sonuçlanacaktı keşke en başta eşinize iki isim koymayı teklif etseydiniz. Utku fena bir isim değil aslında.

Sonuç olarak ben size hak verdim ama bir anne olarak bu nefreti sürdürmemelisiniz. Boş yere huzursuz olmayın bence.

Olmadı arada eşinizin ailesinin yanında şakaya vurun, "Baba Allah' tan tuhaf bir isim istemedin, yoksa bu çocuğun hali nice olurdu" falan diyin sonrada gülüp geçin.

Kendinizi ezilmiş gibi hissetmeyin yani.

Aileler neden böyle yapar anlamıyorum,nasıl bu kadar bencil olabilirler.Niye herşeye karışmak isterler. Eşinin her söylediklerini yapması ki bu konuda bile senin düşüncelerine saygı duymaması çok kırıcı. Eşinle konuşmayı ve seni ne kadar kırdığını anlatmalısın eğer anlatamıyosan sözlü olarak,mektup yazmalısın çünkü içinde kalmamalı. Eşine düşman gibi olmamalısın eğer hayatını onla devam ettirmeyi düşünüyorsan aradaki kırgınlık sona ermeli. Asıl kayınpederine karşı mesafeli olmalısın ki hatasını anlasın tabi anlarsa!

Nedense hep böyle olur. Sen 9 ay karnında taşırsın, gelir isimlerini senin yerine başkaları düşünür ve koyar. Eş de ailesini kırmamak için pısırık pısırık kabul eder. Ben de oğlumun adını kendim koymak istedim ama eşim bana sormadan kendi koydu. Zaten soyadını veriyorsun, bırak da adını ben koyuyum, değil mi? İki ismli olmasını da istemediler. Sonunda onların dediği oldu. İktidar savaşına çevirdiler olayı ve kazandılar.

Evlilik de böyle maalesef. Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz maalesef. Zihniyet hep aynı. Susan hep kadın olmalı onlara göre, çünkü onlara göre yuvayı yapan dişi kuş olduğu için erkek ne yaparsa yapsın kadın sineye çekmeli.

Bu iş isim meselesi ile başlayor zaten. Gerisi de geliyor. Maalesef hep böyle. Ben çözüm bulamadım onların istediği ismi koydum oğluma. Aileleler karışmasa, herşeyi gençlere bıraksa bir sorun olmayacak ama nedense bir zamanlar kendilerinin muzdarip olduğu herşeyi çocukları evlenince unutup kendi yaşadıklarının hıncını almak ister gibi çocuklarına yapıyorlar.

Eşine ona bağırmadan üzüntünü dile getirebilirsin. Bu birşeyi değiştirmeyecek elbet ama en azından 9 ay karnında taşıdığın ve ilk yavrunun isim verme olayının hiç senin fikrin alınmadan başkalarınının emirvaki yapıp kendi beğendikleri isim koymaları olayına çok üzüldüğünü, eğer fikrini alsalardı ve sana sorsalardı bu kadar kırılmayacağını dile getirebilirsin. Hatta ben olsam sakin bir şekilde kimseyi kırmadan usturuplu bir şekilde bunu kayınvalidene de söylerdim. Belki bundan sonra en azından daha dikkatli davranırlar ve seni adam yerine koyarlar. Bu arada lohusasın, eminim sinirlerin de çok gergindir. Bunu hepimiz yaşadık. Dikkatli ol. Konuşurken kırmadan konuşmaya çalış. Sadece üzüldüğünü bilsinler.

Bir şeyi zorla yaptırıp,diretmek ne ayıp,
tek isim mi iki isim mi olacağına bile kayınbabanız karar veriyor,
helek ki öncesinde eşiniz soruyor babasına ne koyalım diye.

her işin bir adabı var,
ismi utku olacak değilde ismini utku koyarmısın demek bu kadar mı zor?
eşinizin ufacık bir sorunu bu kadar büyütmesi,hala yanlışta diretmesi
üzülmekte haklısınız ama olan olmuş artık

bi ömür boyu içinizde kalıcak, yavrunuza her bakıp onu her çağırdığınızda hatırlayacağınız bi olay olmuş..sonuna kadar haklısınız..fikir söylenir,belki çok istenir koy denir falan ama bunca diretmek baskı kurmak ve dediğini yaptırmak niye?hang çağda yaşıyoruz?
o çocuk eşinizin olduğu kadarda sizin..hatta sizin daha çok emeğiniz var,çektiklerinizden ötürü..annesi olarak söz hakkınız hiç olmamış,üzücü..
anlaşılamadığı noktada en güzeli 2 isimdir..
eşinizin sizin fikrinizi önemsememesi,bi lafa silip atması hiç hoş olmamış..
yaptığının yanlış olduğunuda anladığını sanmam,galiba ailesi ne derse onu yapan biri..ana kuzusu derler ya,o hesap..ama Allah'tan utku ismi güzelmiş..kulağa hoş geliyor yani,artık olan olmuş sanırım unutmaya çalışmalısınız..ama bi şekilde de eşiniz yaptığının yanlışlığının farkına varmalı..sağlıkla büyütün dilerim ki..

gerçekten haksızlık yapılmış sıze..
kım olsa içerler,üzülür..hele kocanızın sızı böyle ezmesı

yapcak bıse yok artık,neysekı utku da güzel bı isim..
karsınıza saçma bı ısımde cıkabılırdı..
kuzenımın oğluna binali ısmının zorla takılması gıbı

nefret ediyorum oğullarının evliliklerine maydanoz olan babalardan bitanesi de benim başımda. benim maaşımı kuruşu kuruşuna naptığımızı soruyo oğluna onaneyse. Gerçekten tiksiniyorum o tarz insanlardan, benim canım babam ne abime ne yengeme hiç karışmaz ne de çocukların isimlerine, ama tabi bu abimden kaynaklanıyo hiç karıştırmadı. Malsef eşlerimiz pasif davranınca böyle oluyor, canım sana tavsiyem umursama, düşündükçe insan deli oluyor boşver "utku" ismini babası değilde sen koymuşsun farzet, vardır bunda da bi hayır...

hamileyim. çıkıpta eşim deseydi ki babamın istediği ismi koyacağız
canına ot tıkardım babasının da onun da yemin ederim.
yani hiç mi lafınız sözünüz geçmiyor eşinize, neden hiç eşleriniz çekinmiyor sizden, neden saymıyorlar sizi
önce bunun cevabını verin.
böyle emri vaki mi olur. hangi devirde kaldık, kadının fikri sorulmadığı zamanlarda değiliz artık.
ben aylarca karnımda taşıyacağım fikrim bile sorulmayacak, ikna etmeye bile tenezzül edilmeyecek
mümkün değil

sızın esınızde daha cok suc var kpederınız oglunuza soz gecırıor fıkır verebılır en azından ama o olcak bu olcak dıye emretme seklıde cok yanlıs sonucta evlılık 2 kısı arasında olan bişi her 2 tarafın aılesınden bırı bıle karıssa cok buyuk sorunlar ortaya cıkabiliyor.

kısacasıı kocanıza uzgun oldugunuzu belırtın. ılerde kp soz sahıbı olmasın evlılıgınızde yada cocugunuzda ( sunnet olması vs..)

annesı olarak sızde hakllısınız snucta 9 ay karnında tasıyan sızsınız ama bıraz fazla ınatlasma olmus gibime geldı. 2ısım olaydı ıyı olurdu hıc degılse 2 tarafın gonlu olurdu ama onuda ıstememekde dırenmıssınız sız ınat yaptıkca herkes ınatlasmıs her 2 taraf brbırıne karsı ınatlasma eylemınde..

sen ona anıl diye hitap etsen...
ona bir şey diyebilirler mi ki?
Nüfus cüzdanında yazması hiç önemli değil inan. Benim yengemin ismi muzaffer ve anneannemler istemeye gittiklerinde erkek ismi o biz mukadder diyelim demişler yengemde olur demiş bizim tarafta ismi mukadder o tarafta muzaffer ve 30 yıldır dayımın eşidir kendisi ama ben gerçek isminin muzaffer olduğunu daha birkaç sene önce öğrendim. Sen de böyle yapabilirsin.

Benim de eşimin ismi aliosman ama ailesi sadece osman diyo ben de herkes öyle sesleniyor benmki farklı olsun diye ali dedim. Babası biz osman diyoruz sen de öyle de filan dedi ben de hayır ali diycem filan dedim baya uzun bi süre de dedim adında ali de var kafamdan mı uyduruyorum değilmi ama. Neyse sonra baktım bozuluyorlar filan sonra ali osman demeye başladım yine de sadece osman demiyorum

Sizin icin ne kadar guzel olan bir olayi burnunuzdan getirmisler.Erkegin babasinin ismini koyma hakki oldugunu dusunmuyorum,fikir verebilirdi ama "Ismi su olacak" diye karar almak ona dusmez.Hamilelik ve lohusalik donemlerinizi bu sekilde gecirmenizde esinizin rolu zaten cok buyuk onu da Allah islah etsin.Dogum yapacak kadina "seni oldururum"ler ne demek!(Normalde de soylenemez de!)Valla cok sinirleniyorum boyle konulari okudukca.Siz bebeginize odaklanin, esinizin silkelenip kendisine gelmesi lazim, cocugunuzun tadini cikarmayi Allah nasip etsin umarim esinizin kafasina dank eder yaptigi hatalar.

teyzem bu isim meselesinden boşandı. (başka sebepler de var ama bu temel sorun)
kayınpederi kendi ismini koymuş çocuğa.
evde kocasıyla anlaşmış Şu olsun diye
kocası gitmiş babasının adını yazdırmış.

şu anda kuzenime biz annesinin koyduğu ismiyle hitap ediyoruz.
okulda falan nüfustaki haliyle tabi.
ama yine de bizim bütün sülale teyzemin koyduğu isimle seslenir.

çok aile var böyle isim yüzünden tatsızlık çıkaran maalesef benimde halamın kızı douğum yaptı 5 ay önce kv. kp. doğuma geldi kp. ne yapmış biliyormusunuz bebği alıyor kucağına bunlara sormadan kulağına kendi ismini okuyor halamın kızıda kapmış bebği topluyor eşyaları doğruu ablasının evine gitmiş ben o ismi koymam diye neyseki eşi anlayaış göstermiş eşinden olmuş onlar gitmedende evine dönmedi ve onlarda çekip gittiler tabi kızgın bir şekilde tabiki sonunda annenin istediği isim kondu ve onlarda paşa paşa kabul ettiler o ismi

bu konuda bende sıkıntı yasayacağım eminim hatta şimdiden isim buldular ibrahim diye bende hep efe ismi istedim şimdilik eğer erkek olursa ibrahim efe olacak diyorum 2 isim olsun ne onlar ne ben kırılıyım diye ama kaynanam olacak ............ sadece ibrahim olacak diyor bende delırıorum hayır ıbrahım efe olaxak dıorum bakalım daha sımdıden bız boyleysek dogumda neolur ama daha kız mı erkek mı bellı bıle değil ama neyseki şimdilik kıza karışmıolar kızları pek sevmezlerde bende kız olsun dıorum hep hira nur koyucam kızım olursa birde eşim var bu muhabbetler arası geçen annesinin yanında bana dıokı babam sadece ibrahim olsun diyor bende hayır ibrahim efe olacak bu konus burda kapansın artık dedım eşimde bana beni kızdırma bak ali koyarım dedi ali babasının adı bende koy 1 isim sen bir isimde ben koyucam dedim kaynanamın yanında hiç umrumdada değilll banane doğursun kaynanamda bır tane ıstedıgı ismi koysn 15 cocuk dogurmus doyamammıs ısım vermeye benden oncekı eltılerımınkınıde hep onlar koymus ama ben kesınlıkle kabul etmıycem bence sende uzulme bosver utku ısmı hem cok guzel hem modern bır ısım ya eskı bır ısım olsaydı

ayrıca sen yine şanslısın canım kp. kendi ismini koymamış utkuda güzel isim

çok üzüldüm gerçekten ve kendi başıma gelse ne yapardım bilmiyorum. ben olsaydım susmazdım herhalde, birşey değişmeyecek bile olsa burunlarından getirirdim. inşallah evladınızdan gülersiniz..

Yeni ve ilk bebeğe anne bana dışındakilerin isim vermesini hiç anlamam... Sizinki yine iyi dedesi koymuş , benim adımı mahalledeki hoca koymuş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…