o ilkokul ben üniversite mezunu...

Olmuyor olmuyor. Aileler de farklı oluyor mesela. Benim ailem ben okumak istemesem bile zorla okuturlardı. Kırık mırık ama kültürlü bir aile sonuçta. Ta teyzelerim, anne babam üni mezunu, dedem üni mezunu kaldı ki kuzenler okumayacak ya da ben? Fark anlaşılıyor her şey karın doyurmak değil ya da kitap okumak.

Tutkulu bir aşk da olsa, o tutku bitince rüyadan uyanmak bir hayli acı verici olabilir.
Yani olur mu olmaz mı dersek olur da nasıl olur bakalım. Sen mi taviz veren taraf olursun orasını düşünmek lazım. Uyum sağlamak zorunda kalacak taraf için düşünülmesi gereken bir mesele işte.
Ben kültürel anlamda denk olmadığım biriyle flört girişiminde bulunmuştum bir kere. Ben buna diyordum ki sinemaya gidelim, ne gerek var sen yemek yap televizyonda izleriz diyordu. İşte uyumsuzluğun dibini görmüştüm bu adamla. Bu adama tutkulu olsam ne olacak ki, elbet özüme dönecektim. :)

Ben lise mezunuydum aof işletme okuyordum eşim biyoloji öğretmeni biz anlaştık evlendik benide okuttu öğretmen oldum önemli olan anlaşmak boş gezen serserilik yapan biri değilse seviyorsan olur

Bu işler diploma işi değil karakter işidir,hayatta herkes şanslı doğmaz,maddi durumu yoktur,aile sorunludur vs. vs. Siz kafa yapınız uygun mu ona bakın,ama çevrenizde kafanızı bulandıracak insanlar varsa ve siz etkilenip tabiri caizse adamı ezecekseniz hiç birlikte olmayın daha hayırlı

okuduğum en mantıklı cevap sizindi, tebrik ediyorum. özgüven konusundaki tespitleriniz çok yerinde, konu sahibi lütfen bu mantıklı cevap ışığında ilerleyin

çok yeni diyebiliriz.
bütün cevapları tek tek okudum, bazı üyeler eğitim farklılığını önemsememiş, önemseyen üyelere de sert cevaplar yazmışlar. elbette okumakla insan olunmuyor ama hem okumuş hem de insan olabilmiş biriyle hayata devam etmek varken neden risk alıyorsunuz, üstelik evlilik risk alarak yapılacak kadar basit bir olay değil. erkek arkadaşınızı yıllardır tanıyor olsanız ve onun hakkında bu şekilde olumlu düşüncelere sahip olsanız pekala denebilir ancak henüz çok yeni dediğiniz bir ilişkide karşınızdaki insanı çözmüş olamazsınız keza ilişkinin başında olduğu gibi görünmeyebilir ve eğitim durumu eşit iki insan anlaşamıyorken eğitim farklılığı bir yerde patlak verebilir sözün özü büyük risk alıyorsunuz, siz ve hayatınız risk alacak kadar değersiz değilsiniz.

çok yeni diyebiliriz.
bütün cevapları tek tek okudum, bazı üyeler eğitim farklılığını önemsememiş, önemseyen üyelere de sert cevaplar yazmışlar. elbette okumakla insan olunmuyor ama hem okumuş hem de insan olabilmiş biriyle hayata devam etmek varken neden risk alıyorsunuz, üstelik evlilik risk alarak yapılacak kadar basit bir olay değil. erkek arkadaşınızı yıllardır tanıyor olsanız ve onun hakkında bu şekilde olumlu düşüncelere sahip olsanız pekala denebilir ancak henüz çok yeni dediğiniz bir ilişkide karşınızdaki insanı çözmüş olamazsınız keza ilişkinin başında olduğu gibi görünmeyebilir ve eğitim durumu eşit iki insan anlaşamıyorken eğitim farklılığı bir yerde patlak verebilir sözün özü büyük risk alıyorsunuz, siz ve hayatınız risk alacak kadar değersiz değilsiniz.

Aslında önemli olan onun size bakış açısı yani sizin yanınızda kendini eksik ezik hissediyor mu eğer öyleyse bu iş olmaz gibi buna benzer bi durum yaşadım kısa süreli görüştüğüm biri vardı o lise mezunuydu ben üniv ne desem tabi sen üniv mezunusun daha iyi bilirsin falan die Alttan alttan imalardı alakasız yerde konuyu hep buraya getirirdi zaten pek uzunda sürmedi ve bende sebepte buydu Yani o sizin lisans durumunuzu kendine sorun edebilir

Eşim üniversite mezunu ben ilkokul mezunuyum.simdi liseden açıktan okuyorum.evlilik veya arkadaşligi diploma veya meslek kariyer belirlemiyor.onun ilkokul mezunu olmasının sana ne gibi zararı olabilir.o kişinin seni tamamlayabildigini düşünüyorsan.eger karşılıklı duygular hisedebiliyorsan inan diplomanin bir önemi olduğunu düşünmüyorum ben.ha şunu dersen eğer.kultur farkı.o na da hemen şöyle bir örnek vereyim.brn tiyatro.sinema.dunya klasiği kitaplar.spor.arkoloji.el sanatları gibi konulara çok yakindan ilgiliyim.esim ise bir kafede otursun.birseyler yesin icsin.yada evde TV seyredip uyusun.boyle biri.sjmdi o nu ben sosyalleşme ye çalışıyorum ama olmuyor ilgi alanı değil.yani söylemek istediğim.diploma ile kültür un çok bir alakası yok derim.diploma bir araçtır.kultur ise bir amac

Ve ayrıca şunu da ekleyeyim.esimi çok seviyorum.o da beni seviyor.ve bu problem değil hayatımızda yaşadığımız o kadar güzel şeyler bazendeo kadar büyük sorumluluklarımız oluyor ki.inan evlilikte bunların lafı bile olmuyor

Bence çok zor olur, kendini iyi yetiştirmiş ve komplekssiz bir insan olmalı, ilerde aşağılık kompleksine girerse çok büyük sıkıntılar olur. Ama kendini iyi yetiştirmiş belli olgunluğa sahip biri mi , ona bakmak lazım. Birde daha çok Yen'i tanışmışsınız genede temkinli olmakta fayda var

Ben üniversite mezunuyum makina mühendisiyim ve hukuk fakültesi mezunuyum.. Eskiden eğitim önemli derdim eşit olmalı derdim de Üniversite mezunu olup insan olmayı basaramamis insanları görünce fikirlerim değişti. Gönül bu diploma ya bakmaz uyumda sevgide aşkta.. Yani yanında mutluysam ve aklım onda kaldıysa sırf diploma için asla birini terketmezdim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…