- 24 Şubat 2017
- 1.383
- 3.337
- 63
- 44
- Konu Sahibi kahvenindelisi
-
Olmuyor olmuyor. Aileler de farklı oluyor mesela. Benim ailem ben okumak istemesem bile zorla okuturlardı. Kırık mırık ama kültürlü bir aile sonuçta. Ta teyzelerim, anne babam üni mezunu, dedem üni mezunu kaldı ki kuzenler okumayacak ya da ben? Fark anlaşılıyor her şey karın doyurmak değil ya da kitap okumak.Okumaya hevesi olmayan, bilgiyi küçümseyen biriyle sohbet edecek konum olmazdi.
Maddi sebepleri de kabul etmek pek anlasilir degil. Açıktan okuyanlar da var, hiç paraları olmadığı halde yine de liseyi bitirmeye çalışan öğrencilerim de var. Yani ilkokuldan sonra terk etmek bana direkt isteksizliği çağrıştırıyor.
Tutkulu bir aşk da olsa, o tutku bitince rüyadan uyanmak bir hayli acı verici olabilir.Benim yorumumuda alintiladiginiz icin aciklayayim dedim.Çok doğru konustugunuz hanımefendinin tespitleri.Yani konu sahibi olur mu olmaz mı demiş bu çok yayilabilecek bir konu aslında .olabilirler de var olmayabilecekleri de.Tabiki herkes karakterine yaşamına uygun bir eş seçmeli.
Zaten ortada tutkulu bir aşk yok şuanda.
Dedigim gibi ben böyle bir durumda olsam sanırım annemin fikrine kulak verirdim.
okuduğum en mantıklı cevap sizindi, tebrik ediyorum. özgüven konusundaki tespitleriniz çok yerinde, konu sahibi lütfen bu mantıklı cevap ışığında ilerleyinBizim toplumumuzda sizin sordugunuz soruyu soran kişiye cevaplatın cogu ilkokul mezunu olupta kendini yetiştirmiş insan ile univ mezunu olup cahil kalmış insan ornegi gosterilir.Bu uç örnekler neden verilir anlayamam.Univ mezzunlar arasında entellektuel olmal zorunda kalan bolumde okuyanlar olduğu gibi ders çalışma haricinde sosyal konulara eğilemeyen insanlar da var.çok geniş bir örnek vermek gerekirse mühendislik fakultesinde okuyan adam çevresinde nereye baksa kendi gibi erkek cogunluk gordugunden bayanlarla konuşma sosyallesme mevzularını bilemeyebilir.adam mezun olduktan sonra bir bayanla tanıstıgında bayan muh. Olmuş ama mal gibi hiçbirşeyden anlamıyor diye bir fikre kapılabilir.Ancak sosyoloji ya da tarih okuyan kişilrtin cogunlugu entellektueldir içinde bulunduğu ortam kişiliği bu şekilde şekillendirebilir.ya da iibf Okuyanlar çok fazla olduğundan kişiler çok sosyal olabilir.bakın hepsi içim genelleme yapmıyorum olumsuz istisnalar da çok çünkü artık her kesimden her farklı insan univ. Okuyabiliyor.Ancak ilkokul mezunu adam tabiiki karsısındaki lisans mezunu bayan karsısınsa ezik durmak istemeyecektir,hiç insan yetişkin yasta olupta karsısındakine ozguven eksikliğini hissettirir mi? Zaten adam iş yapmak cevre oluşturmak zorunda bu yüzden sosyal gorunmek zorundalar sizinde hayranlığınız bu noktada başlıyor.asosyal olup birde ilk okul mezunu olsa kim yüzüne bakar kız arkadaş olur kim iş verir.yani daha çok çaba sarfetmek zorunda olduğu için adam ozguvrnli olmak zorunda kalıyor.Ayrıca ilkokul mezunu ama çok kitap okur çok yabancı dil bilir falan kaç tane insan var Allah askına kaç tane bıyle insan var ki?bende işkokul mezunu olsam ve lisans mezunu bir kızın benden hoşlandığını fatkrtsem tabii ki kendimi şişiririm yani.ekstra bir özgüven gelir.ama eğitim olarak o kıza denk olayım madem ki ben kendimi grşiştirmişim bir okuyayım da bu denkliği sqğlayayım diye düşünmek yani.Bak nasıl geri çekiliyor neden açıkoğretime devam etmek istemiyor ya da belli etmeyip geri çekiliyor.el cevapzguven eksikliği...bu halde devam ederseniz daha çok olumsuzluk göreceksiniz karar sizin.
bütün cevapları tek tek okudum, bazı üyeler eğitim farklılığını önemsememiş, önemseyen üyelere de sert cevaplar yazmışlar. elbette okumakla insan olunmuyor ama hem okumuş hem de insan olabilmiş biriyle hayata devam etmek varken neden risk alıyorsunuz, üstelik evlilik risk alarak yapılacak kadar basit bir olay değil. erkek arkadaşınızı yıllardır tanıyor olsanız ve onun hakkında bu şekilde olumlu düşüncelere sahip olsanız pekala denebilir ancak henüz çok yeni dediğiniz bir ilişkide karşınızdaki insanı çözmüş olamazsınız keza ilişkinin başında olduğu gibi görünmeyebilir ve eğitim durumu eşit iki insan anlaşamıyorken eğitim farklılığı bir yerde patlak verebilir sözün özü büyük risk alıyorsunuz, siz ve hayatınız risk alacak kadar değersiz değilsiniz.çok yeni diyebiliriz.
bütün cevapları tek tek okudum, bazı üyeler eğitim farklılığını önemsememiş, önemseyen üyelere de sert cevaplar yazmışlar. elbette okumakla insan olunmuyor ama hem okumuş hem de insan olabilmiş biriyle hayata devam etmek varken neden risk alıyorsunuz, üstelik evlilik risk alarak yapılacak kadar basit bir olay değil. erkek arkadaşınızı yıllardır tanıyor olsanız ve onun hakkında bu şekilde olumlu düşüncelere sahip olsanız pekala denebilir ancak henüz çok yeni dediğiniz bir ilişkide karşınızdaki insanı çözmüş olamazsınız keza ilişkinin başında olduğu gibi görünmeyebilir ve eğitim durumu eşit iki insan anlaşamıyorken eğitim farklılığı bir yerde patlak verebilir sözün özü büyük risk alıyorsunuz, siz ve hayatınız risk alacak kadar değersiz değilsiniz.çok yeni diyebiliriz.
Benim eşim De çalışmak zorunda kalmış bende üniversite mezunuyum tabiki farklar var ama bunları iyi anlamak lazım ona göre karar ver30- 35 yaşlarımız. okumamış çünkü çalışmak zorunda kalmış
Eşim üniversite mezunu ben ilkokul mezunuyum.simdi liseden açıktan okuyorum.evlilik veya arkadaşligi diploma veya meslek kariyer belirlemiyor.onun ilkokul mezunu olmasının sana ne gibi zararı olabilir.o kişinin seni tamamlayabildigini düşünüyorsan.eger karşılıklı duygular hisedebiliyorsan inan diplomanin bir önemi olduğunu düşünmüyorum ben.ha şunu dersen eğer.kultur farkı.o na da hemen şöyle bir örnek vereyim.brn tiyatro.sinema.dunya klasiği kitaplar.spor.arkoloji.el sanatları gibi konulara çok yakindan ilgiliyim.esim ise bir kafede otursun.birseyler yesin icsin.yada evde TV seyredip uyusun.boyle biri.sjmdi o nu ben sosyalleşme ye çalışıyorum ama olmuyor ilgi alanı değil.yani söylemek istediğim.diploma ile kültür un çok bir alakası yok derim.diploma bir araçtır.kultur ise bir amacMerhabalar,
Birisi ile tanıştım ve iyi anlaştık. Ancak bir süre sonra ilkokul mezunu olduğunu örendim. Tanıştığımızda lise mezunu olduğunu sanıyordum aracı olan kişi öyle söylemişti. Çok uzun zaman geçirmedik bir arada ancak güzel bir uyum sağlamıştık. Şimdi ayrıyız ve aklım hala onda. Benzer durumda olup evlenen var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?