- 24 Ağustos 2015
- 4.650
- 12.518
- 128
- 32
- Konu Sahibi kahvenindelisi
-
Ne kadar sig fikirlisiniz. Yazik.Okumamasinin nedeninin ne önemi var? Sonuçta okumamış lise olsa anlayacağım da ilkokul
Bu önemli bir sorun değil bence. Önemli olan kendini yetiştirebilmek. İletişimden anlayabilmek önemli. Saygılı ve vicdanlı bir adamsa eğer adamlık diploması yeterli sanırım biz kadınlar için.Merhabalar,
Birisi ile tanıştım ve iyi anlaştık. Ancak bir süre sonra ilkokul mezunu olduğunu örendim. Tanıştığımızda lise mezunu olduğunu sanıyordum aracı olan kişi öyle söylemişti. Çok uzun zaman geçirmedik bir arada ancak güzel bir uyum sağlamıştık. Şimdi ayrıyız ve aklım hala onda. Benzer durumda olup evlenen var mı?
Eşim üniversite mezunu. Üstelik dereceyle bitirmiş. Hayatta ders haricinde kitap, gazete okumamış. Tiyatroya gitmemiş. Onun yerine, kendini yetiştirmiş, öğrenmeye hevesli, egosu olmayan birisiyle evlenseydim diye düşünüyorum. Adam bulabilirsin, ama iyi bir adam diplomayla belli olmuyor. Keşke biraz daha tanısaydınız. Sadece öğrenim durumuyla karar almasaydınız.Merhabalar,
Birisi ile tanıştım ve iyi anlaştık. Ancak bir süre sonra ilkokul mezunu olduğunu örendim. Tanıştığımızda lise mezunu olduğunu sanıyordum aracı olan kişi öyle söylemişti. Çok uzun zaman geçirmedik bir arada ancak güzel bir uyum sağlamıştık. Şimdi ayrıyız ve aklım hala onda. Benzer durumda olup evlenen var mı?
Tam tersi onlar daha iyi iş buluyor. Mutlaka kendini yetiştirdiği bir alan vardır. Mesela benim yaşadığım yerde bir sürü eğitimli insan, iş bulamadığından, ilanlar asmış özel ders verebilmek için. Ama evine tesisatcı birisini çağırman gerekse doktor gibi gün veriyor ve nedense o gün bile sizi daha iyi müşteriler için ektikleri oluyor. Almışlar mesleklerini ellerine...kps ye girip evde kukuman kuşu gibi iş beklemiyorlar.Hem kultur hemde cevre farki olacaktir.universite sadece ogrenim gormek degil egitim ve bir cok insanla ayni ortami paylasmak demek sosyal cevre de kna gore sekilleniyor.
Ilkokul mezunu olmasi elbete onu kaba,gorgusuz yapmaz kendini gelistirmistir fakat biseyler ters giddrse elindeki ilkokul diplomasiyla ne is yapabilir.
Vallahi bence o laf toplumun su halinin sorumlusu eseklik baki kalirmis öyle diye diye eğitimi ve eğitimli insan hep küçümsendiŞimdi burada çok yazan olmuştur muhakkak hepsini okuyamadım, "Okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır" falan filan. Evet bütün üniversite okuyanlar süper karakterli insanlar olmuyor ama adı üstünde "karakter", kişilik bu yani. Bunun ayrı değerlendirilmesi, eğitim durumunun ayrı değerlendirilmesi gerekiyor bence. Kişi çok iyi bir insan olabilir ama çevreleriniz çok farklıysa, hayattan beklentileriniz çok farklıysa (örnek veriyorum siz daha hırslıyken o daha düz bir hayat sürdürme isteğindeyse gibi), siz daha farklı bir kültürde o daha farklı bir kültürde yetişmiş olsanız bunlar etkilemeyecek mi anlaşma düzeyinizi? Eğitim durumu düşük olup kendini yetiştiren insanlarımız yok mu var ama ortalamayı baz alacak olursak az düzeydeler.
Daha yeni başlamışsınız anladığım kadarıyla. Bence biraz ağırdan alın, kafa yapınıza uyuyor mu, hayat görüşleriniz paralel mi gidiyor, ailesinin bakış açısı/görüşleri nasıl, sizinkine uyumlu mu, bunları değerlendirin. Zaten az buçuk adamın ve ailesinin profili kafanızda oturur, ona göre de yürütüp yürütemeyeceğinize karar verirsiniz.
Aman bırak gören Oxford Harvard mezunu filan zanneder. Bakma şimdi herkes üniversite mezunu ya herkes havalarda. Şimdi üniversite mezunu olmak ilkokul mezunu olmakla eş değer çünkü herkes okuyor. Eskisi gibi olsa bu forumda havalananları görürdüm ben liseyi zor bitirirlerdiPatronları ilkokul mezunu orası da ayrı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?