o ilkokul ben üniversite mezunu...

Ben ilkokul mezunu biriyle birlikte olmam hatta benim için hangi üniversiteden mezun olduğu bile önemli
ama birlikte olanı da eleştirmem de siz bence bu adamı hiç tanimiyorsunuz yazdiklarinizdan belli herhalde yaşınız dan dolayi geri döndürmek istiyosunuz ancak bence biraz zaman geçirin aile ve arkadaş ortamına bir bakın diğer insanlara davranışlarına bir bakın öyle karar verin ancak zaten ayriymissiniz bunları düşünmek için saçma bir zaman değil mi

Bu önemli bir sorun değil bence. Önemli olan kendini yetiştirebilmek. İletişimden anlayabilmek önemli. Saygılı ve vicdanlı bir adamsa eğer adamlık diploması yeterli sanırım biz kadınlar için.

Ben eşimle aynı üniversiteden mezunum, arkadaş çevremiz aynı, yaşam kalitemiz de benim alışkın olduğum şekilde gerçekleşiyor.
Fakat aile ve akraba kültürlerimiz, onun işi dolayısıyla muhattap olduğu insanlar o kadar farklı ki, zannedersiniz kocam kitap yüzü görmemiş, ben de alim olmuşum!
Bu fark yalnızca akraba ve ailelerin yanında ortaya çıkıyor çünkü onlardan olduğunu göstermek adına koca bir öğrenim hayatını hiçe sayıyor.
Değişim ve gelişimlerini gizlemek adına apır sapır konuşmalar yapıyor, sonrasında 'aslında sen haklısın tabii' ye bağlanıyor mevzu.
Ha böyle kabullendim ben, bana dokunmuyor dokunamıyor, hayatıma karışamıyor, beklenti ya da alışkanlıklarıma laf edemiyor, dolayısıyla kendi ne yapıyorsa yapsın diyorum.
Buradan da edinilen diplomanın hiçbir işe yaramadığını anlamış bulunuyoruz.

Burda sapık doktorlarda okuduk neler neler okuduk, bence en önemlisi karakteri..

Eşim üniversite mezunu. Üstelik dereceyle bitirmiş. Hayatta ders haricinde kitap, gazete okumamış. Tiyatroya gitmemiş. Onun yerine, kendini yetiştirmiş, öğrenmeye hevesli, egosu olmayan birisiyle evlenseydim diye düşünüyorum. Adam bulabilirsin, ama iyi bir adam diplomayla belli olmuyor. Keşke biraz daha tanısaydınız. Sadece öğrenim durumuyla karar almasaydınız.

Tam tersi onlar daha iyi iş buluyor. Mutlaka kendini yetiştirdiği bir alan vardır. Mesela benim yaşadığım yerde bir sürü eğitimli insan, iş bulamadığından, ilanlar asmış özel ders verebilmek için. Ama evine tesisatcı birisini çağırman gerekse doktor gibi gün veriyor ve nedense o gün bile sizi daha iyi müşteriler için ektikleri oluyor. Almışlar mesleklerini ellerine...kps ye girip evde kukuman kuşu gibi iş beklemiyorlar.

Eğitim önemli tabi ama karşındakini diplomasına göre değerlendirmek çok yanlış.Önemli olan diploma değil karekter.Aynı çatı altında yaşadığınız zaman her şey çok farklı oluyor.düzgün bir karektere sahip değilse isterse master yapsın fayda etmez.İnsanı insan olduğu için sevmek önemli.Zaten bir insanı gerçekten seviyorsanız eğitimi önemsiz bir ayrıntı olarak kalıyor.Anlaşmanız ,birbirinizi anlamanız daha önemli şeyler:)
Kendini geliştirmişse ve kafa yapınız uyuyorsa gerisi tefarruat:)

Esim doktoradan mezun olmak uzere. Ben de doktora yapiyorum. Tek muhabbetimiz akademik konulardir, tez, arastirma, egitim, konferans, makela, sunum, odev vs.
Egitimde denklik onemli ya mesela ben doktora yapmayan biriyle evlensem halimi, nelerle ugrastigimi kim anlardi ki?

Şimdi burada çok yazan olmuştur muhakkak hepsini okuyamadım, "Okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır" falan filan. Evet bütün üniversite okuyanlar süper karakterli insanlar olmuyor ama adı üstünde "karakter", kişilik bu yani. Bunun ayrı değerlendirilmesi, eğitim durumunun ayrı değerlendirilmesi gerekiyor bence. Kişi çok iyi bir insan olabilir ama çevreleriniz çok farklıysa, hayattan beklentileriniz çok farklıysa (örnek veriyorum siz daha hırslıyken o daha düz bir hayat sürdürme isteğindeyse gibi), siz daha farklı bir kültürde o daha farklı bir kültürde yetişmiş olsanız bunlar etkilemeyecek mi anlaşma düzeyinizi? Eğitim durumu düşük olup kendini yetiştiren insanlarımız yok mu var ama ortalamayı baz alacak olursak az düzeydeler.

Daha yeni başlamışsınız anladığım kadarıyla. Bence biraz ağırdan alın, kafa yapınıza uyuyor mu, hayat görüşleriniz paralel mi gidiyor, ailesinin bakış açısı/görüşleri nasıl, sizinkine uyumlu mu, bunları değerlendirin. Zaten az buçuk adamın ve ailesinin profili kafanızda oturur, ona göre de yürütüp yürütemeyeceğinize karar verirsiniz.

Bence de önemli olan kafa yapılarının uyması aynı pencereden dünyaya bakmak gerisi bos benim eşim de lise mezunu ben üniversite okumuş cahiller çok insan olsun yeter

bence eğitim farkı önemli. eski eşim lise mezunuydu ben ünv. ayrıca smmm için hazırlanıyorum. Haliyle maaşı da benden düşüktü.Kabullenemedi, kendisini hep benden aşağıda hissetti. üste çıkmak için de hep aşağıladı. benim matematiğim senden iyi,sen nerden bilceksin gibi gibi.. bi tartışmada nie beni anlamıyosun dediğimde sen ünv mezunusun ondan mı anlamıyorum bunu mu ima ediyosun derdi.ben onu asla aşağılamadım hiç konusunu etmedim ama o kendi içinde kabullenemedi. neyse başka sebeplerde vardı ayrıldık. şu an da asla eğitim farkı olan biriyle düşünemem. başım yandı çünkü. evet herkes aynı değildir doğru söylüyo burda yazanlar okumuş cahillerde var yok değil.. ilkokul mezunu olup kendini yetiştirenler de var. ama önemli olan erkek bunu kaldırabilcek mi,ya da sen kaldırabilcek misin? önünde koca bi ömür olacak artısıyla eksisiyle iyi düşün her türlüsünü düşün.

Şöle diyelim..
Sen ilkokul mezunu diye begenmediniz ama aşık oldun ona. Ailen ne der diyerekten terkettiniz .
Peki ya ünv mezunu olup da beterin beteri çıksaydı napardin. Onu düşün... İlkokul mezunu olup da ahlaklı güzel temiz kalpli bir adamla rastladığında ünv mezunu olup da içki kumar herşeyi yapan adamla evlenseydin uzulmezmiydin. Eğitim düzeyine bakma iyiyse işi de güzelse tamam. Bak.sana bişey diyim
Ben işitme engelliyim unv mezunuyum sınava girip kazandım memur oldum. Memur olduktan sonra 6ay sora ortaokul mezunu eşimle tanıştım esim tanıştığımda memur olduğumu bilmiyordu paraya hiç bakmadı beni çok sevdi ve evlendim evlendikten sonra eşim liseyi dışardan okuyordu bitirdi liseyi. Çok şükür eşim çok iyi biri çok memnunum Allah'a şükür bide bebeğimiz var geceleri duymasam da eşim uyandırıyor beni. İşte mesleğine eğitime bakmadım eşimi çok sevmişim iyiki de evlenmisim diyorum:)

ya şu ilçelerdeki dandik 4 yıllık bölümlerden mezun olanlar da oralılta ben üniversite mezunuyum diye geçiniyo mudur acaba? üniversite var üniversite var ...

ortak zevkler, düşünceler, kültür vs.. bunlar önemli. örneğin ben yüzüklerin efendisi deyince bön bön bakıyosa asla istemezdim karşımdaki isterse doktora yapmış olsun.

uyum olma ihtimali düşük ama bi tanımaya çalışmak lazım.

Vallahi bence o laf toplumun su halinin sorumlusu eseklik baki kalirmis öyle diye diye eğitimi ve eğitimli insan hep küçümsendi
Şimdi bu eğitime önem vermeyen kapkara cahil nesil oluşturuldu

Gerçekçi konuşmak gerekirse, erkeğin maddi durumu iyiyse varlıklıysa sorun olmuyor böyle şeyler.
Doktor olup da ilkokul mezunu iş adamı ile balıklama atlayıp evlenen var.

Yarın bigün çocuğunun babası ilkokul mezunu olacak.Çocuğuna okulda soracaklar babam ilkokul mezunu diyecek bence çok utanç verici.Bu devirde kimse bana imkansızlıklardan diplomanın bi önemi olmadığından önemli olanın kendini geliştirmek olduğundan falan bahsetmesin.

Lütfedip dışardan açık liseyi bile bitirememiş adamın kendini geliştirebildiğine inanan saflardan bahsetmiyorum tabi.

Pardon da Türkiye'de ünv mezunu oranı %11.Üniversite mezunu olmakla ilkokul mezunu olmak nasıl eşdeğer olabilir, gerçekten okumuş ve bilgiye kıymet veren biri nası bunu söyleyebilir aklım almadı şahsen.Madem bi kıymeti yoktu ünvnin okumasaydınız.

Ayrıca üniversite insana karısını dövmemesi gerektiğini öğretmez.Harvard'a gidene de öğretmez.18-20 yaşına gelen bi birey o yaşa kadar o erdemi kazanamadıysa üniversitenin o erdemi katmasını beklemeyin bunlar çok basmakalıp laflar.Üniversite insana evrensel bir bakış açısı ve bilgi sunar.Anasının babasının o yaşa kadar büyütüp adam edemediğini üniversite adam edemez, öyle bi misyonu da yok zaten hiçbi üniversitenin.Orası ahlak terbiye okulu değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…