o ilkokul ben üniversite mezunu...

Kadın olunca olur da erkek kadından statü olarak daha alt durumda olursa sıkıntı yapıyor erkekler, bazıları eşleri daha fazla maaş alırsa bile sorun çıkarıyor .

Katılıyorum.

Bir yaşıma daha girdim,...
Ya kardesim, nice diplomalı cahiller var,
Çok iyi anlaştığınız biri ilkokul mezunu diye vazgeçme sebebi mi.. Olur..?
Yapmayin bunu,
Şimdiki evlilikler malesef diploma ile ölçülür olmuş..
Kafa uyuşuyorsa hic bir sekilde, hic birsey engel olmaması lazim.
Hakkinizda hayirlisi olsun tabi..

Uzun yıllardır evliyim. Üniversite mezunuyum eşim de ortaokul bitirmiş gidememiş, gitmek istemiş ama dayak yemiş. Çalıştırılmış, Şimdi elinin altında çalışan üniversite mezunları var. Çok da geliştirmiş kendini. Bir yere gittiğimizde saygı duyuluyor ve insanlar onun muhabbetini çok seviyor.
Ve tabiki insanlar değil önemli olan, bir güne bir gün aramızda bir sorun olmadı, maşallah çok da örnek oluşturan bir evliliğimiz var. Çünkü belki diploması yok ama insanlığı var, o temiz kalbi var. Hoş tatlı dili var. Müthiş bir zekası ve atikliği var, beni seviyor, değer veriyor, kimseye ezdirmiyor, elimi sıcak Sudan soğuk suya koymuyor, kararlarıma saygı duyuyor, özgürlüğümü kısıtlamıyor, bana güveniyor, dövmüyor, sövmüyor, paramı elimden almıyor, hesaplarını bana veriyor. Bin şükür. Sen söyle şimdi diploma çok mu önemliymiş?
Burda nice diplomalılar gördük cimri, dayak atan, söven, hakaret edip herkese ezdiren! İnsanlığın diploması olmaz. Ve seni mutlu edecek olan da insanlığıdır inanki parası bile değil!
Eğer kaliteli düzgün biriyse kaçırma derim, sevgiler.

Bence olay cahillik mevzusu değil. Hayata bakış farklılığı. Yıllar boyu belli bir sistematikle eğitim almış olmak bize "hayata da aynı sistemle yaklaşma" becerisi kazandırır. Karşımıza çıkan problemi tanımlar, ön araştırmayı yapar ve adım adım çözüme ulaşırız. En azından yıllar boyu aldığımız eğitim/öğretimin verdiği amaç budur. Bunu alamadan yetişmiş bireye "cahil" demeyeceğim ama olaylara anca eş dosttan gördüğü yöntemlerle yaklaşıyor olduğunu varsayıyorum. Velhasıl ben olsam "iyi insan" desem de hayatımı birleştirme kararı alamazdım.

. Eğer eşi her yerde kendini eşine göre daha üstün görmeye başlıyorsa bunu sürekli dile getiriyor ve ya hareketleri ile bunu amaçlıyor sa evet katılıyorum o zmn o evlilik yürümez.ama inanın ben çok gördüm.uvr mezunu olup da bir işin ucundan dahi tutamayan insanları.Yada şunu da gördüm. Alanında yıllarca ünv okumuş.yuksek puanlarla geçişler yapmış saygınlığı olan ve bir o kadar da insanları tahsilleriyle değil kişilikleriyle Değerlendiren insanlari veya ilkokul mezunu olup ve ya lise mezunu çok kültürlü çalışkan, iyi yetismis Kendini aşmış egolarini kompleksleri ni yıkmış insanlar da var.bu kadin erkek değil.tamamen kişinin kendisini egitmesiyle alakalı bir durum.ve karşı tarafında egosuyla alakalı diye dusunuyorum.ama bu ilişkilerde sorun olmaktan çıkmalı bence on yargılardan kurtarın kendinizi .Gerçekler çok farklı inanın.[/QUOTE]

Son düzenleme:
Olmaz demiyorum.moralini bozmak hiç istemem.ama erkekler bir muddet sonra kaldıramıyor. iki arkadaşım bu durumda bosandi.ikisininde birer cocugu vardi

Valla ben de moral bozmak istemedim ama kötü örnek çok. Buradaki iyi örneklerin çoğu yeni evli veya hamile. Yani daha canım cicim dönemindeler, ileride ne sorunlar olur bilinmez.
Benim kızım olsa, ben de uygun bulmam. Üniversite mezunu olmak tek kriter değil, elbette kötü çıkanları olacak. Ama onların arasından kötü çıkanlar,kültürlü ilkokul mezunlarından daha azdır mutlaka.
Konu sahibi, aşık değilmişsin bana kalırsa hiç görüşme. Olur da aklın kalırsa, bir insanı en iyi kendi ortamında tanırsın. Kendi ailesi ve kendi arkadaşlarının yanında, kendi iş çevresinde nasıl davranıyor onu gözlemeni öneririm.

Karşıdaki kim olursa oldun, tamamrn sana denk eğitim seviyesinde aynı memlekette falan gilan bile olsanız evlilik lafı etmeden en az bir 6 ay, evlilik lafı ettikten sonra da en az bir 6 ay diyorum. Zaman her şeyi gösterir zaten.

Ama bir kaç ayda da kafanız uyuşuyor mu anlarsınız. Ben hiç bir konuda önyargılı değilimdir. Pardon pardon ana kuzuları hariç

Acikogretimden universite okuyanla, hergun okula gidip gelerek okuyan arasinda bile fark oluyor. Dersler, arkadas cevresi, kampus kulturu vs. Tabi universiteyi "nasil" okuduguna gore de degisir. Ama bence fark olur, ilkokul ile uni mezunu arasinda.

İnsan olsun önemli olan huyu suyu. Düşünmeyin görüşmeye devam edin baktınız uymuyorsunuz o zaman ayırın yolları ama eğitim denksizliği sebebi ile ilişki başlatmamak yada bitirmek uygun değil.

Okumakla illa adam olunmuyor, ama egitim sart bi yerde. Tabii ilkokul mezunu olup ne isle ugrastigi, kisisel gelisiminin ne durumda oldugu, karakteri vs daha onemli.

Kendini geliştirmişse sorun olacağını düşünmüyorum. Ancak bu tür ilişkilerin büyük çoğunluğunda sonradan büyük sıkıntılar yaşanıyor.
Burda sizin iyi analiz yapmanız gerek. Düşünce tarzı sizinle aynı mı bulunduğunuz ortamlara uyum sağlayabilir mi? İlk tanışma heyecanına kapılmadan objektif değerlendirirsiniz umarım.

Merhaba eğer kendini geliştirmişse çalışkan biriyse ekmeğini taştan çıkarıyorsa belki bir nebze olumlu sonuç yaratır . Fakat şu gerçekleri de söylemeden geçemicem bana göre eğitim farkı iki olumsuz sonuç doğurur
1. Erkekler fıtratları gereği kadının kendinden eğitim anlamında üstün olmasını kabullenmekte zorlanabilir. Sana belli etmez o ayrı.
2.ortak bir konu bulma konusunda sıkıntı yaşanabilir. Mesela senin ünv arkadaşların gelince eşini sizin muhabbetiniz pek sarmayabilir çünkü mürekkep yalayan insanın illaki bir farklılığı oluuyor

Ben ilkokul ile üniversite mezununun aynı frekansı yakalayabileceğine inanmıyorum. Yani bence olmaz o iş. Ama şöyle de bir şey var. Günümüzde üniversite mezunlarına da güvenmiyorum. 4 işlem yapamayan, noktalama işaretinden, en kolay kelimelerin bile yazılışından bihaber sözümona üniversite mezunlarıyla dolu ortalık. Her köşe başında üniversite var artık. Kapasitesi olan olmayan herkes üniversite mezunu. Burası bile okunabilir yazamayan ama öğretmen olduğunu iddia eden üyelerle dolu örneğin. Şimdi bunların ilkokul mezunundan ne farkı var? Bana göre aynılar. Velhasılı, üniversite var, üniversite var. Genel olarak frekans tutmaz diyorum ama işte anlattığım durumlarda tutabilir de.

Kuzenimin birinin eşi ilk okul mezunu. Yaklaşık 7 senelik evliler gayet iyiler bildiğim kadarıyla. Eşi dışarıdan orta okulu bitirdi şimdide liseyi okuyor hatta.
Başka bi kuzenimin eşi de aynı şekilde. O da 5 senelik evli. Gayet iyiler.

Her önüne gelen soruyo sağolsun anlaşabiliyo musunuz diye ama zaten onlar görücü usulu evlenmediler. Tanıştılar flört ettiler sevdiler anlaştılar evlendiler.
Tamamen adamına bağlı..

Biz varız. Eşim ortaokul mezunuydu önce dışardan liseyi bitirdi şimdi 2 tane üniversite oluyor uzaktan ve açıktan. Gerçekten muhabbetlerimiz bile değişti artık daha çok konuşacak şey var. Ama okumasa da onunla evlenirdim ki zaten evlenince okulu daha rahat tamamladı yardımımla

Siz ne düşünüyorsunuz? Ağır gelen taraf ne? Duygulariniz mi? Mantiginiz mi? Tamamen kriterlerinize bağlı bi durum bu. Günlük yaşamda uyumluysaniz (zevkler,beklentiler,istekler) ama buna rağmen ille de diploması olmali yoksa eksikliktir benim için diyorsanız kararinizi tekrar bi eleyin derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…