arkadaşım, ben de zengin değilim :)) bizim eşyaları babaanne alacak, bebek arabasını da anneanne alacak. odanın perdesini ve halısını da görümcemle kendi kardeşime paylaştırmayı düşünüyorumsaolsunlar biz pek masraf yapmayacağız.
diyorum ki, hazır çok heveslilerken büyüyen yataklı takım mı aldırsam??2-3 sene sonra bi daha masraf olmazböyle yaparsam bir de yatak odama minik beşik lazım olacak. bebeği odasında yalnız bırakamam ki..
benim de yatak odasının yanı müsait, şuan çalışma odası ama çok dolu değil, hani ileride yatağını oraya çıkarırım, o zaman düzenlerim diyorum.. bence şimdiden kullanmayacağı odayı yapmak mantıklı değil, her geçen gün yeni şeyler çıkıyor, nasılsa her şeye kolaylıkla ulaşabiliyoruz.. kuzenimin çocuğu 4 yaşına kadar yatar diye yatak aldılar mesela, çocuk şuan 2,5 yaşında ve şu büyük yarış arabası şeklinde yataklar var ya ondan aldılar.. :) yani evdeki hesaplar çarşıya uymayabiliyor onu anladım, bir de diğer kuzenimin oğlu şu 6 yaşına kadar büyüyen karyolalardan almışlardı, tmm fonksiyonel ama, şimdi o yeğenim 5 yaşında koca adam, ama hala parmaklıklı bebek karyolası gibi şeyde yatıyor.. dışardan bakıyorum diğeri daha mantıklı geliyor..:) benim fikrim tabi bu, vaktimiz varken beyin fırtınası yapıp doğruyu bulmak lazım.. :)
benim de yatak odasının yanı müsait, şuan çalışma odası ama çok dolu değil, hani ileride yatağını oraya çıkarırım, o zaman düzenlerim diyorum.. bence şimdiden kullanmayacağı odayı yapmak mantıklı değil, her geçen gün yeni şeyler çıkıyor, nasılsa her şeye kolaylıkla ulaşabiliyoruz.. kuzenimin çocuğu 4 yaşına kadar yatar diye yatak aldılar mesela, çocuk şuan 2,5 yaşında ve şu büyük yarış arabası şeklinde yataklar var ya ondan aldılar.. :) yani evdeki hesaplar çarşıya uymayabiliyor onu anladım, bir de diğer kuzenimin oğlu şu 6 yaşına kadar büyüyen karyolalardan almışlardı, tmm fonksiyonel ama, şimdi o yeğenim 5 yaşında koca adam, ama hala parmaklıklı bebek karyolası gibi şeyde yatıyor.. dışardan bakıyorum diğeri daha mantıklı geliyor..:) benim fikrim tabi bu, vaktimiz varken beyin fırtınası yapıp doğruyu bulmak lazım.. :)
Bizdede aynı durum söz konusu :)) Beşiği görümcem alacak, puseti de kayınvalidem, gerisi teferruat zaten :)) o yüzden bende ucuz yataklara bakmıyorum :))) Napalım cnm, bu kdr yeğen, torun istediler, katlanılası bir masraf olması lazım
ya bende onlar alacağı için tam takım istiyordum ama sonrada kullanışını düşündüm.. yatak odam çok büyük değil ki, yatağı sığmaz.
ufff iyice kafam karıştı....
sanırım mağazaya gidip ürünleri inceleyince net kararı vericez.. ne kadar zor kararmış..kendi eşyalarımı alırken bu kadar düşünmemiştim yaaaaa...
galiba bende yapmıycam, eşya aldırma hakkımı ileride kullanmak üzere biraz ertelemeyi teklif edeyim :)
büyüyen yatak ileride işe yaramayacaksa almanın mantığı yok, çünkü normal beşiklerden daha pahalı oluyorlar.
sadece park yatakla, yatak odasında idare etsek olur sanırım. zaten kış bebeği olacak, diğer odaların sıcaklık kontrolünü yapmak zor olur yanımızda uyusun.
benim kuzenimin de kızı 3 yaşına girdi.bu zamana kadar park yatak kullandı. daha yeni oda yaptılar..bana da diyor park yatak al, büyüyünce oda yaparsın diye.. nedense sevemedim park yatakları ama nette araştırmaya başlamalı...
Arkadaşlar bugün ikinci aşımı oldum, şimdilik ilki gibi kolum ağırlaşmadı. Kendimi daha iyi hissediyorum öncekine göre.
Birde çatlaklar konusunda ben çok rahatım galiba, benim çatlaklarım çok erken başlamıştı doktor mustela diye bir krem önerdi 80 liraya gittim aldım kremi epeyce de kullandım ama pek birşey farketmiyo gibi geldi bana. Biraz da çevremdekilerin söyledikleri etkiledi galiba, cildin çatlamaya müsaitse naparsan yap çatlıyo dediler. Bir de eltime sordum ilk hamileliğinde çok kilo almış hiçbirşey de kullanmamış ama tek bir tane çatlağı yok. Ben de bıraktım kremi. Şimdilik çok fazla çatlağım yok sonlara doğru nasıl olur bilemem tabi..
konuştuğum herkes park yatak tavsiye ediyor, ama benim aklım beşiklerde :44: nasıl karar vericem bilmiyorum.
beşik-dolap-şifonyer takımlar çok hoşuma gidiyor. park yatak alırsak oda takımını nasıl tamamlıycaz??
Hahahahaaa :))) Bak bu gördüğümüz herşeyi alma isteği konusuna katılıyorum :))) Elime geçeni sepete atasım geliyor, dayanamıcam diye korkuyorum :)) Gerçi bugüne kadr sadece 3-5 kıyafet, battaniye falan aldık, asıl bu ay büyüklere başlıyoruz işte :)
Peki sizce, sterilizatör, biberon ısıtıcısı gibi ürünlere gerek var mı??? Yani extrem bir ürün mü yoksa almak gerekir mi? Kuzenim ikizleri için aldı, ben de alsam mı diyorumm??
ya bende onlar alacağı için tam takım istiyordum ama sonrada kullanışını düşündüm.. yatak odam çok büyük değil ki, yatağı sığmaz.
ufff iyice kafam karıştı....
sanırım mağazaya gidip ürünleri inceleyince net kararı vericez.. ne kadar zor kararmış..kendi eşyalarımı alırken bu kadar düşünmemiştim yaaaaa...
Bizde kiradayız ama ev biraz küçük olduğu ve yatak odam tek odaya sığmadığı için extra boşta bir odam yok, bu yüzden yarısı boş olan odaya dolabını, arabasını, küvetini yani büyük ıvır zıvırını koyucam, yatağınıda yanıma alıcam.. Çünkü daha çok küçük yaaa, ayrılamam beeennn :)
Hem dediğin gibi evdeki hesap çarşıya da uymayabilir, o arabalı yataklarda bizimde gözümüz var
galiba bende yapmıycam, eşya aldırma hakkımı ileride kullanmak üzere biraz ertelemeyi teklif edeyim :)
büyüyen yatak ileride işe yaramayacaksa almanın mantığı yok, çünkü normal beşiklerden daha pahalı oluyorlar.
sadece park yatakla, yatak odasında idare etsek olur sanırım. zaten kış bebeği olacak, diğer odaların sıcaklık kontrolünü yapmak zor olur yanımızda uyusun.
benim kuzenimin de kızı 3 yaşına girdi.bu zamana kadar park yatak kullandı. daha yeni oda yaptılar..bana da diyor park yatak al, büyüyünce oda yaparsın diye.. nedense sevemedim park yatakları ama nette araştırmaya başlamalı...
di mi ya bizi bile cezbediyor, ki çocukları nasıl cezbetmesin, hepimize bol ve bereketli kazanç diliyorum şimdiden, onlara güzel bir hayat sunabilmek adına..:)
bakalım bu yazışmalar önümüzdeki zaman içinde hangimiz neye ikna olucaz, bi de ben oda yapıcam diye tutturumuşum..
canım umarım çok ağrın olmaz..
ben vaselin kakao yağlı krem kullanıyorum. şimdilik çatlak görünmüyor ama son ayda çatlarız gibi geliyor. göbek o kadar büyüyecek ve bebek aşağıya doğru inecek, baskıyı düşünebiliyormusun
ben beşik kullandım canm ama çok kullanışsız geldi bana 1 yaşına geldiklerinde o çıtaları ayaklarıyla ittirmeye başlıyolar kafalarını sokuyolar faln ama illede hevesim var diyosan sen bilirsin ,)
Senin de dediğin gibi, bugün bir kez daha park yatakta karar kıldım, saol valaa nurcanburak :)
bnce dediğin gibi tamamen extrem zaten inş.sütün olur ve inş. emer bebeğin hiç gerek yok.
Ben genelde unutuyorum ama aklıma geldikçe, yani 2-3 haftada 1 badem yağı sürüyorum.. Göbeğime, bacaklarıma hiç farketmiyor, şu ana kadar bir çatlama söz konusu olmadı ama biraz daha yemeye devam edersem ortadan ikiye çatlama durumum yüksek :))
bende sadece duştan sonra sürüyorum.yani her sabah:) akşamları yatarken de sürmek lazım ama üşeniyorum.
kaç kilo aldın ki?? ben 7 kilo aldımson 4 haftada 3 kilo ... çok hızlı oldu
toplamda 15 kilo ile kurtulsam büyük şans olacak.
2 gündün kendimi çok çirkin hissediyorum, yüzüm şişti sankiburnum büyüdü gibi....aynaya bakasım yok. evde olsam ne güzel bu halde çalışıyorum..davul gibi puffff
en önemli olarak gördüğüm ayaklı altlar
kışa geldiği için uzun kollu çıtçıtlı badiler
alt üst takım
bikaç eldiven
çorap
yenidoğan için zıbın takımı
bikaç şapka
sarmak için ince kumaş battaniye
banyo teknesi
banyo için file (çok rahat oluyo)
tırnak makası
tarak seti
cilt bakım banyo seti(hepsi birarada satılıyo ecz.de)
bebek çantası
alt açma örtüsü
unuttuğum ve sonradan aklıma gelen olursa eklerim.
NOT; HASTANE ÇANTANIZI 8.AYDAN İTİBAREN HAZIR TUTUN.ZİRA BEN İYİKİDE ÖYLE YAPMIŞIM SUYUM PATLAMIŞTI ERKENDEN...
en önemli olarak gördüğüm ayaklı altlar
kışa geldiği için uzun kollu çıtçıtlı badiler
alt üst takım
bikaç eldiven
çorap
yenidoğan için zıbın takımı
bikaç şapka
sarmak için ince kumaş battaniye
banyo teknesi
banyo için file (çok rahat oluyo)
tırnak makası
tarak seti
cilt bakım banyo seti(hepsi birarada satılıyo ecz.de)
bebek çantası
alt açma örtüsü
unuttuğum ve sonradan aklıma gelen olursa eklerim.
NOT; HASTANE ÇANTANIZI 8.AYDAN İTİBAREN HAZIR TUTUN.ZİRA BEN İYİKİDE ÖYLE YAPMIŞIM SUYUM PATLAMIŞTI ERKENDEN...
Ben genelde unutuyorum ama aklıma geldikçe, yani 2-3 haftada 1 badem yağı sürüyorum.. Göbeğime, bacaklarıma hiç farketmiyor, şu ana kadar bir çatlama söz konusu olmadı ama biraz daha yemeye devam edersem ortadan ikiye çatlama durumum yüksek :))
bende sadece duştan sonra sürüyorum.yani her sabah:) akşamları yatarken de sürmek lazım ama üşeniyorum.
kaç kilo aldın ki?? ben 7 kilo aldımson 4 haftada 3 kilo ... çok hızlı oldu
toplamda 15 kilo ile kurtulsam büyük şans olacak.
2 gündün kendimi çok çirkin hissediyorum, yüzüm şişti sankiburnum büyüdü gibi....aynaya bakasım yok. evde olsam ne güzel bu halde çalışıyorum..davul gibi puffff
Valaa benimde durumum seninle aynı :) 61 küsür kiloyla başladım, şimdi 68 küsür falanım heralde, yani öyle olmasını ümit ediyorum :))
Ama son birkaç gündür ben de şiştiğimin farkındayım.. Eller, yüz, ayaklar, ama pek aldırış etme; bak aynaya boşver, bi daha ne zaman görcen kendini böyle :) Ben her gittiğim yere "şişko geldi" diye dalga geçiyorum kendimle :)
Yaaa süpersin yaaaaa :) Çevremden gelen talepler ile aynı liste, harika valaaaa!! Ellerin dert görmesin, çok mesut oldum bir anda! Millet büyük malzemeleri alınca ben de çanta olayına gireyim, anca :)) Bir de lohusa pijaması diyolar, yani herkes bir şey diyorr
lohusa pijaması çoook önemli :)) LohusaPijama.com - Lohusa geceliinde moda... En iyi markalar... En yeni modeller... kln ve zerafetin adresi... burada güzel modeller var..
Valaa benimde durumum seninle aynı :) 61 küsür kiloyla başladım, şimdi 68 küsür falanım heralde, yani öyle olmasını ümit ediyorum :))
Ama son birkaç gündür ben de şiştiğimin farkındayım.. Eller, yüz, ayaklar, ama pek aldırış etme; bak aynaya boşver, bi daha ne zaman görcen kendini böyle :) Ben her gittiğim yere "şişko geldi" diye dalga geçiyorum kendimle :)
dikkat edersen sen benden 2 hafta öncesin şekerim... yani ben 2 hafta hiç kilo almazsam eşitlenmiş oluruz...
korkuyorum kendimden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?