benim şeker yüklemesi cmt günü yapılıcak inş...ama senin anlattığın göre idrar tahlilide mi yapılıcak?bayağı meşakkatliymiş.ilk çocuğumda yoktu bunların hiçbiri yahu. :) inş.sonuçların iyi çıkar canım seninde bizimde :) bende hafta sonunu iple çekiyorum.durumlar nasıl merak ediyorum.neler yapıyo kızçem acaba
sizde de boyle agrılar olmasına uzuldum fakat yalnız olmadııma sevındım
canlar bugun seker yuklememız yapıldı sonucu almadan ıse geldım esım gosterecek once idrar ve kan aldılar idrar yolu enfeksıyonu var mı bakılacak kan sayımına bakılacak sekere bakılacak sonra 50gr seker yukledıler 1 saat sonra yıne kan aldılar dedıgım gbı sonucum cıkmadı bıde muayeneye gırdım oglusum 637gr 30cm masallah haftasıyla da uyumlu.ınsallah kan sonucum da guzel gelır teyzeleri.agrımı da sordum olabılır dedı cok olursa buscopan tavsıye ettı ama almıycam buscopanyanı gereksız yere ılac almaya gerek yok bu aralar cok oynamıyo dedım kı hakkaten dun hıc hareket yoktu endıselendım.bu haftalarda durgunlasıyolar dedı.benden haberler bole hepınızı opuyorum.
slm, benim kontrol de cuma günü . tahliller yapılacak. kuzumu çok özledim. bi göreyim, kilosunu öğreneyim bakalım..
zaman geçmiyor yaaa.... daha çooooooook var doğuma..
yırtıldıktan sonra kullansak da işe yaramaz ki..
daha fazla yırtılmasına engel olur mu acaba ? şu pahalı kremlerden almak istemiyorum.
Selam kızlaaarrrr..
Uzuuunca bir aradan sonra merhabalar. Umarım herkes için herşey yolundadır. Biz iyi sayılırız, tabii bi kaç olayımızı saymazsak. 26. haftamıza girdiğimiz bu günlerde artık ben "hamilelik hakkında herşey" adlı bir kitap yazmayı düşünmeye başladım. Uzun süredir burada olanlar hamileliğin başından itibaren yaşadıklarımı bilirler. Ancak onlarla mı kaldı? Tabbiiii kii HAYIR!!! Şimdiki derdimiz rahim ağzımız ve erken gelen kasılmalar. Bizim ufaklık aceleci biraz ya da ben yeterince nazlanmayınca dedi ki "annem kendini ağırdan satamıyor, hadi bakalım kolları sıvayalım"... Sonuç; inşallah 8. ayımıza kadar yatarak da olsa dayanıcaz ve tabii hormon takviyelerini unutmamak gerekArtık sürekli doktordayız.. :)
Olayımız şu, rahim ağzımız açılmaya başladıııı..Ve ayrıca, doğum hareketlerimiz oluşuyor. Semptomlar: Dayanılmaz bel ağrılarımız, göbeğimize 10 kglık bir ağırlık koymuşcasına oluşan baskılar, alt karın kaslarındaki kasılmalar ve karındaki sertleşmeler.
Devamı var bunun.. Ama yarın ya da akşam yazarım artık zira ufaklığı doyurma vakti geldi..
sizde de boyle agrılar olmasına uzuldum fakat yalnız olmadııma sevındım
canlar bugun seker yuklememız yapıldı sonucu almadan ıse geldım esım gosterecek once idrar ve kan aldılar idrar yolu enfeksıyonu var mı bakılacak kan sayımına bakılacak sekere bakılacak sonra 50gr seker yukledıler 1 saat sonra yıne kan aldılar dedıgım gbı sonucum cıkmadı bıde muayeneye gırdım oglusum 637gr 30cm masallah haftasıyla da uyumlu.ınsallah kan sonucum da guzel gelır teyzeleri.agrımı da sordum olabılır dedı cok olursa buscopan tavsıye ettı ama almıycam buscopanyanı gereksız yere ılac almaya gerek yok bu aralar cok oynamıyo dedım kı hakkaten dun hıc hareket yoktu endıselendım.bu haftalarda durgunlasıyolar dedı.benden haberler bole hepınızı opuyorum.
Selam kızlaaarrrr..
Uzuuunca bir aradan sonra merhabalar. Umarım herkes için herşey yolundadır. Biz iyi sayılırız, tabii bi kaç olayımızı saymazsak. 26. haftamıza girdiğimiz bu günlerde artık ben "hamilelik hakkında herşey" adlı bir kitap yazmayı düşünmeye başladım. Uzun süredir burada olanlar hamileliğin başından itibaren yaşadıklarımı bilirler. Ancak onlarla mı kaldı? Tabbiiii kii HAYIR!!! Şimdiki derdimiz rahim ağzımız ve erken gelen kasılmalar. Bizim ufaklık aceleci biraz ya da ben yeterince nazlanmayınca dedi ki "annem kendini ağırdan satamıyor, hadi bakalım kolları sıvayalım"... Sonuç; inşallah 8. ayımıza kadar yatarak da olsa dayanıcaz ve tabii hormon takviyelerini unutmamak gerekArtık sürekli doktordayız.. :)
Olayımız şu, rahim ağzımız açılmaya başladıııı..Ve ayrıca, doğum hareketlerimiz oluşuyor. Semptomlar: Dayanılmaz bel ağrılarımız, göbeğimize 10 kglık bir ağırlık koymuşcasına oluşan baskılar, alt karın kaslarındaki kasılmalar ve karındaki sertleşmeler.
Devamı var bunun.. Ama yarın ya da akşam yazarım artık zira ufaklığı doyurma vakti geldi..
güzel haberler, inş. sonuçlar da iyi gelince katmerlenir güzellik.. :) darısı başımıza biz de perşembe günü gidicez şeker yüklemesine.. maşallah diyelim boyuna kilosuna da.. :)
evet direnc bı an once gelse pijamalarını gitdirip yogursam hayalim bu benim de :)slm, benim kontrol de cuma günü . tahliller yapılacak. kuzumu çok özledim. bi göreyim, kilosunu öğreneyim bakalım..
zaman geçmiyor yaaa.... daha çooooooook var doğuma..
saol cnm bnm allah razı olsun amin.idrar da yaptr bence cnm sinsi idrar yolu enfeksıyonu dogumda bas belası olabılıo erken tedbır almakta fayda var tatlım druna sor bır sonrakı seferındeinşş canım sonuçların da iyi gelir.. maşallah bebeğine allahım nazardan korusun..benim idrar testi yapılmadı..sadece şekere bakıldı..
Selam kızlaaarrrr..
cnm bol su ıc ılaclık degılsen bu ıyı bence cok su temızleyecektr.ben cok su ıcıyorum hem catlamamak ıcın de bı tedbır.bana ay sonra gel dedı ekım sonu sana ne zaman gel dedı?inşallah sonuçlar iyi çıkar canım benım ıdrarda enfeksıyon sınırda cıktı cok su ıçmem gerekıyormuş ılac vermedı sımdılık
Selam kızlaaarrrr..
kızlar seker ıdrar ve kan sayımı ıyı cıktı bın sukur darısı basınıza ınsallahhh....
cnm hıc panık yapma budaha once de duydugumuz bir olay sadece kendıne cok dıkkat etmelı ve uzun uzun yatmalısın yolculugunun nerdeyse 3/4unu tamamladın.Bebis biraz daha dayanacak ıkınızın dayanısmasıyla mutlu sona ulasılacak.hep gelme dıye konus henuz erken de yavruna.acılmalarda dıkıs atılıyo rahım agzına dıye bılıyorum ama farklı bır durum ıcın mı emın olamadım cnm.
ben 30 haftam dolana kdr bisey almıycam cnm hıc bır sey almadım henuz arada ufak tefek hedıyeler gelıo ıste amın ınsallah alırız cnm...kızlar selam hazırlıklara başladınızmı, neler aldınız bebişinize hayırlısıyla kucamıza alırız inşallah bebeklerimzi
amın cnm saol.çok sevindim cnm gözünaydın bnmde cmt.inş. aynı sonucu bende alırım...
cnm böle bişeyi ilk defa senden duyuyorum bncede başka bişey için duymuşsundur sen öle bişeyi.yani sonuçta eğer doğum için açılıyosa rahim senin bunu engellemen mümkün değilki dikmek çözüm değil hadi orayı diktin e çocuğun doğumu gelmiş bunu nsıl engelleyebilirsin ki öle değil mi cnmcım?
amın cnm saol.
senın ıcın netten alıntı yaptım bıde bı kısının yorumunuyazdım cnm oku ıstersen
Tedavi serklaj denilen bir cerrahi müdahaledir. Bu girişimde rahim ağzı (serviks) bir torba ağzını büzer gibi dikilir. Bu şekilde rahim ağzı genişleyemeyecektir. Genelde girişim 12. haftadan sonra uygulanır. Çeşitli teknikleri vardır. Bunlardan en sık kullanılanları;
Vaginal yolla uygulanan yöntemler
McDonald tekniği Schirodkar tekniği
ben 5 cm aciklik ile 10 gune yakin dayandim ki hamileligim de rahim agzina atilan dikisle gecti.Senin boyle bir sorunun olmadigina gore uzun bir sure daha dayanabilirsin ama yatman lazim ve evet yatmak dinlenmek derken hic kalkmadan,sadece wc ihtiyacin icin kalkmaktan ve sadece yemegini yemek icin oturur duruma gecmenden bahsediyoruz.Zor olsa bile az kalmis dayanabilirsin,7-8 ay boyunca bu sekilde gebelik gecirenler var,ben 4 ay yatarak gecirdim.Allah sag saglim kurtarsin seni de yavrunu da insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?